Postuar mė parė nga
Cold Fusion™
Me jep nje fakt qe nuk jane te lidhur me Lad Kosten, pronarin e Emporiki Bank dhe Sky Tower. Une te jap te drejte qe jam totalisht gabim dhe kerkoj ndjese. Filiali i pare i Western Union eshte hapur ne 1998 ne Shqiperi. Kur ishte Fatosi ne krye dhe lidhjet e ngushta qe kishte me Lad Kosten, i cili ka dhe prejardhje nga Janina. Ladi, ishte i lidhur ngushte me Lekajt i cili i propozoi te hynin ne kete biznes, i cili ishte i virgjer deri ne ato vite ne Shqiperi. Me pas linden Money Gram etj...
Resorset e vendit per 8 - 9 vjet i pati dikush tjeter ne dore. Shyqyri Duraku, ish-deputet, bashkepronar i Wolksvagen, Euro-Drin etj. Bashke me shoket e Rucit dhe femijet e Makbule Cecos. Dolen orlliqet sheshit dhe u terhoq nga skena Z. Duraku dhe ja shiti rezervat familjes Uldedaj (Lezhjaneve) qe jane te lidhur me Kastratet (Kuksianet). Me ardhjen e Edvin Rames une pash nje fuqizim te Kokedhimes, Dulakut, Kostes, Yllit, Ndroqit e disa te tjereve. Taci erdhi ne vitin 2003 - 2004 me kompanin Kanadeze PetroGaz, e cila ishte ne bashkepronesi, dhe fitoje tenderin per Alb Petrolin, ku Taci ishte dhe nje nga aksioneret e kesaj kompanie per gazet natyrore ne te gjithe boten. Ku kishte dhe fuqi ne Ceceni, Taxhikistan etj.
Une e kuptoje krahasimin qe sapo bere, dhe jam mese dakord me Ju. Por nuk mund te them asgje me shume, per kapriciot apo deshirat e dikujt qe leket tani i ka si ato rrolet e tualetit. Sa per tenderin dhe dokumentacionin gjithcka u be sipas ligjit, perse nuk ka dal asnje nga kahet politike te thoje nje gjysem fjale apo ta coje ne gjykat kete tender, si jo transparent po si nje tender i cili eshte bere me para nendore... Ketu i vjen era muhabetit, se u more me dokumentacione te rregullta dhe po punon akoma me te till. Qe nuk po i preket nje qime floku.
As une nuk kam gje kundra askujt biznesmeni, sido qe i ka arritur ato jane punet e tija. Une kam problem te vetem qe te behet dicka me shume per vendin tone, i cili eshte ne nje pike ku nuk mban me.
Pervecse Tacit asnje biznesmen nuk ka dhene nje kacidhe te vetmen. Vetem nga biletat e ndeshjes arriten te fitoheshin 250 milion leke te vjetra, duke i shtuar dhe nje donacion plus qe shkojne 350 milion leke te vjetra. 350 tone karburant per mjetet qe do dergonin ndihmat ne veri. Po ashtu dhe 5 helikopter per te ndihmuar dhe transportuar njerezit/kafshet qe ishin ne nevoje.
Per pjesen me sherrin dhe piken ku arriti muhabeti me Bazen, as une nuk jam dakord. Po ai Baze qe belbezon sot, ka ndikuar direkte ne nje ligje i cili i ben gazetaret te paprekshem, nuk ka asnje ligje qe e denon ate zoteri per shpifje, nuk ka asnje gjykat qe ta denoj. Nese mban mend ne 2005 - 2006 i miratua Ligji i mediave dhe gazetareve, mos te denohen nga gjykatat per asnje shpifje apo investigim te rrem. Kur vajti Z. Berisha ne USA, mori me vete dhe Kryetarin e Bordit te Mediave, i cili asokohe ishte Baze, qe takoj dhe Z. Eliot Engel.
Dhe e verteta doli qe nuk e ka prekur me dore Taci, por badigardet e goditen dhe u denuan. Ndersa Taci, u denuan qe nuk ndaloje badigardet e tij te ndalonin dhunen fizike ndaj Bazes. Qe te thuash dhune fizike, nje shpull dhe nje grusht sa per ta perkedhelur. Se direkte me vjen ne mendje druri qe i dha Gjoleku dhe i biri Gramoz Rucit, Ledio Ruci.
Krijoni Kontakt