Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    ha ha,

nuk duhet te qeshet per kete teme, por llogjika e juaj katastrofale me ben te qesh!!

Cudi shoku klod, cudi konstantimi i yt, demek per dembelizmin e zonave jugore tash me 500 vite (spanja), apo 800 vite (sicilia), eshte islami shkaktare?, dhe ju figura duke konstantuar ne njeren ane kete, dhe duke konstantuar ne anen tjeter se per disa DHJETRA vjec ("köstlich" thone gjermanet trinity) ne vendet arabe (te izoluara, hajt me dert hajt) do te asgjesohet islami, dhe njerezit do te lirohen, mendoni se beni nje analize grandioze, apo?

Hajt vazhdonja, se jam kurioz ku do te dilni me kete. Por kini kujdes, se edhe nga te qeshurit mund te demtohet njeriu, pra, mos e teproni“, per hire te shendetit tim.

Njerez, nje gje mos e haroni, jo njerezit e bejn islamin, por ai i ben njerezit, prandaj, nese mendoni se duhet te ket ndryshime, atehere duhet ta ndryshoni islamin, e jo muslimanin, dhe kjo eshte dilemma me e madhe qe ekziston mbi rruzull. PRA, nese nuk e arriten kolonialistet, nese nuk e arriti komunizmi, kush mor figuar do ta arrij, demokracia, pa a e dini ju njehere deffinicionin e fjales demokraci????, POPULLI SUNDON, dhe populli, o logjicien gjenial, eshte ai faktori kryesore qe ka jo vetem ne gena, por ne mish, gjak e lekure islamin. Eshte krejt pune e kot. Une cuditem si nuk u hin ne tru fakti, se jo muslimani dhe islami duhet te ndryshohen, por duhet et gjinden kompromisse per te jetuar me muslimanet.

Nuk me shqeteson aspak fakti se mendime te tilla destruktive, dhe konstantime ne kufij te gjenialitetit vijn nga te krishtere te sinqert, se mu ju, o figura, jeni ata qe nuk kane vullnetin e tyre, por qe hane ate cka u shtrohet para.

Shoku klod, edhe pse mundoheni te silleni si njeri me aftesi llogjike, sa i perket islamit, edhe juve u mungon ajo e mjera pikepamje nga ana e nje muslimani. Si thot populli, per ta njoh armikun, duhet ta njohesh gjuhen e tij. Tregom cfare njeh ti mbi islamin?, se e ka dembeluar europen jugore?, se ka lene pas njerez agressiv???, ku qendron agresiviteti i europjaneve jugore ne krahasim me ate te verioreve???, mos valle don perseri ta pertipim mesjeten e kohen e re?, nuk ka problem, bile VERTETIMET e fundit mbi agresivitetin e verioreve nuk jane as gjysem shekulli pas.

Flm
    albanish by nature

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nuk e di se crendesi ka numri?!
    Edhe ne Kine ka 1.2 miljarde, por shumica nga keta jetojne ne mjerim, edhe ne Indi gadi kaq por poashtu ne mjerim e varferi.

Pse nuk mendoni se cte mire i bjen njera ose tjetra popullit, por i mbrojme edhe ne te mire edhe ne te keq!

Puna eshte feja me e mire, edhe Perendia e vlerson.
    A e shifni se te gjitha religjionet jane marr me dhune?
    Nuk ka perjashtime, kush me heret kush me vone e disa edhe ne ditet e sodit.
    Shifni realitetin, jemi pak me numer e duhet te jemi te bashkuar se vetenm keshtu mbijetojme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 12-02-2003 mė 18:10
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Muslimanet ishalla se shpejti do te ēlirohen por jo nga diktatura islame por nga diktatura sekulare e regjimeve qe mbahen ne kembe me mbeshtetjen e botes se "qyteteruar".

A mos kujtoni se qyteterimi perendimor nuk e ka nje fund? Ju jane verbuar syte nga shkelqimi e lluksi e nga fuqia ushtarake perendimit e harroni se vetem Zoti eshte i perjetshem. Jeni bere pjese e megallomanise amerikane dhe i besoni pasurise e fuqise njerezore e jo vullnetit te Zotit. Jeni mesuar te nxirrni veē genjeshtra e mashtrime nga goja e Zoti ju ka zhytur ne vetemashtrimin me te thelle.

Mos kini merak se nuk ka per te ndodhur ndonjehere qe muslimanet ta gjejne veten ne imoralitetin perendimor qe ka dale kunder ligjeve te natyres me perversitetet qe ka legalizuar e te qeshin me Islamin. Ata ishalla do perjetojne rilindjen fetare e kulturore duke iu kthyer Islamit dhe ligjeve te Allahut e do te qeshin ose me mire do te qajne me mahnitjen qe paten ndaj qyteterimit te perversiteteve e cila i beri te harrojne Allahun.

Kurre nuk do te shkaterrohet Islami. Te kishte qene per t'u shkaterruar kjo do kish ndodhur ne ata 13 vjet persekutimesh e shtypjesh te pashembullta qe perjetuan ata pak muslimane te Mekes, do kish ndodhur gjate fushatave te idhujtare drejt Medines ne numer shumefish me te madh se i muslimaneve, do kish ndodhur pas vdekjes se profetit kur pothuajse te gjithe fiset reneguan nga Islami dhe i shpallen luftes Medines e se fundi do kish ndodhur ne fillim te ketij shekulli kur nuk kishte asnje shtet musliman te pavarur. Por Allahu e zbriti kete fe dhe Ai do ta mbroje deri ne diten e fundit. Cili eshte ai sistem shoqeror e politik qe ka mbijetuar aq gjate sa Islami ne kete aspekt te tij? A nuk do te thote diēka kjo per ju?
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    me vika shume cudi me kete cunin qe thote ka kaq e ka aq e ca do te thote kjo ? ?? qe zoti do t'ju ndihmoje a ca????

mua madje me duket e pabesushme kur thoni juve "keni per te ndryshuar" kur dihet shume mire qe karakteri i te krishtereve eshte te bejne ndryshime se duket qarte fare ne ate qe une u be i qerre me vjet (edhe kam qene i krishtere i mire) dhe spo gjej dy bibla njesoj qe mos te jene i njejti vellim kur kurani u be shekuj te tere qe s'ka ndryshuar as presje. o ti vlla une kam qene i krishtere vete o vlla edhe kam besuar me sinqeritet po jo me budallallek dhe kur per cdo pyetje njerezore qe me lindte ne koke ata qe benin si te diturit e shekullit me thonin qe keshtu ka thene zoti dhe prit se do pysim dhe s'me jepnin kurre pergjigje mu duk fare e kote madje te besoja s'kishte pike kuptimi dhe vetem ke kurani qe ZOTI e ka zbritur per tere njerezimin dhe jo vetem per nje race a per nje komb vetem aty pash shpjegimet me llogjike dhe me fantastike qe mund jepen njeriut per aq sa i nxe radakja
    me vjen cudi pastaj kur thoni prapambetje a ku di une se ca, po keshtu eshte kur flet mbi dicka me te degjuar se keshtu flisja edhe une madje edhe me keq se ju vellezer po vetem kur kam lexuar librin e fundit te tere librave qe ZOTI i ka derguar njerezimit vetem atehere kuptova ca i kane bere te ashtuquajturit te krishtere librave paraprijes

se me vjen shume keq qe ju flisni pa e pasur fare idene e fese islame kur nga ata miliarda qe the ti te krishtere une di me mijra e me mijra ne pikerisht ate europen perendimore qe pranojne islamin cdo dite (ahhaha presori im ne toronto eshte me origjine angleze s'u be nje muaj qe u kthye se lexoi ne kuran ato gjera qe ai mezi i kishte mesuar per vite me rradhe).
    pastaj kush tha qe ne mohojme te krishteret si mohojme aspak po thjeshte fare kete rradhe dhe per here te fundit profeti i ZOTIT erdhi nga nje vend qe s'ishte izraeli po cifuteve su interesoi nje gje e tille edhe e hodhen poshte me tere forcen edhe juve mbrapa cifuteve ikni dele ikni se do t'jua bejne cifutet paq do t'jua bejne do ta shifni
    pastaj une se marr vesh sa idiotesi po pse ca do thote papa jane me shume musliman jooooo ore edhe ne varr ta fusesh ate se thote ajo eshte llogjike fare
    o cuna mendonii njehere ca eshte kuptimi i pafundesise cuna se ka pase shkencetare te zote e s'ja kan gjet pergjigjen dhe kane vrare veten, po ju mos vrisni veten po hapni KURANIN dhe mesojeni edhe mos u lodhni as me biblat as me gje tjeter se se gjeni gjekundi
    pse kot po e perdorin si mjet mesimor ne gjermani e angli edhe kush do te thote jo le te flasi me mua se ja jap une faktet se per te derdellitur faktet e papes jeni te zote shume po per te pare realitetin keni frike
    haj se ju ruan amerikani sic na ka ruajtur deri tani
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

man of honor Maska e trinity
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    europa.eu
    Postime
    88
    Une shifrat i thashe vetem si nje lloj kunderpergjigje qe zakonisht shoket myslimane japin.

po nuk eshte ky thelbi. eshte se kush me mire i meshiron vlerat absolute dhe relative(ta zeme ne lidhje me shqiptarine).

Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    haha ))) sa fjale te medha "absolute" "relative" fol o vlla shqip te te marrim vesh ca thua

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Oj Nuje Musa!

Po ca koke kon ene tina yronik he buuuurrrr?

A ka po cfare e din ti se ca di un per Kuran e Islam?

A po me ke nejte me pishtar aaa?

Ej kuku besa, vec se ban hajgare se bash selac, burrash, kisha me thrrite!

man of honor Maska e trinity
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    europa.eu
    Postime
    88
    ndejshi mire

nuh ti mbeshtet se eshte islami ai qe krijon njerezit.

une,duke qene se kam kontakt per motive pune me persona nga nje sfere e gjere e islamit kam mjaft material te vyer pasi keta flasin pa probleme keshtu qe kam mundesi t'i vrojtoj ne trajten e tyre te lire.

psh: njeri tek me fliste, prinderit e mi dhe si ata shume te tjere as qe e kuptojne se ēka do te thote islam. jemi ne te rinjte ata qe ua shpjegojme. keta te rinj e mesojne ne ndonje xhami a medrese sipas shijeve te myftiut te fundit.

pra siē e sheh ka shume margjin per spekulim. njerezit mesojne ate qe u servirin te tjeret.

pastaj ti nuh a i ke be ndonjehere pyetje vetes se pse valle islami nuk shkon korrekt me asnje fe tjeter? psh me budizmin a induizmin? gjithkund ka konflikte te pergjakta.
    askund dhe me asnje fqinj nuk e ndjejne veten mire. mos valle jane xheloz per te gjitha doktrinat e tjera dhe vuajne nga nje kompleks inferiroiriteti?

bis später.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    klodi, me fal, por konstantimet i ben ty, jo une, une vec i llogaris dhe ta plasi rezulltatin, nese nuk te pelqejn, qaju natyres e jo mua.

Flm
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    hallall klodo ke fol si burre

trinity me fal o vlla se s'dua me te merzit as me te ofendu po s'para thithke mire ti lale une per te krishteret e di qe e mesojne fene neper kisha se muslimanet kane i goxha liber qe e ka vleresuar tere bota e s'kane nevoj tua mesoj hoxha ose myftiu po ti me tere men qe s'ja thoke fare qeka kot me u lodh

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gonxhe Bojaxhiu - Nėnė Tereza
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  2. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Kishat dhe Misionet e Veprimit Katolik ne Shqiperi
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:50
  5. Islamizimi te shqiptaret!
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 17:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •