Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 41
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Si mund te jet?!!!!!!!!!!!!!!

Shof tek forumi i fese shum persona paraqiten si besimtar, mbrojtes te bibles ose kuranit por kur lexon cka shkruajne ska aspak lidhje me jeten qe bazohet ne keto libra!!!

Shajne, ofendojne, edhe kur e dine qe jan gabimse pranojne!
    keso rastesh shof shum.Ne Kuran dhe Bibel shkruan se si duhet permbajtur jetes , por keta jane shume larg nga ajo e megjithate
    menojne se veprojne drejt!!!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Nuk di per muslumanizmin, por di disa gjera per krishterimin te cilat do ti them...

Qe te jesh i krishtere sot ka shume doktrina. Disa thone se duhet te besh kryqin, disa thone se duhet te pagezohesh, e disa te tjere thone se duhet te pranosh ndryshimn e Perendise ne jeten tende. Sigurisht njerezit jane te karaktereve te ndryshme, por megjithate doktrina te cilen ndjekin ndikon fuqimisht ne jeten dhe sjelljen e tyre...

Une ka kohe tani qe nuk i karakterizoj me njerezit si Ungjillore, Orthodoks apo Katolike. Mbi te gjitha shikoj njeriun. Dhe shembuj te tille konkret ka ketu ne forum, qe megjithese i takojne dogmave te ndryshme, dine te flasin e te komunkojne, duke treguar pak a shume edhe ate qe besojne. Sido qofte, nuk mjafton emri per te bere nje njeri te krishtere apo mysliman. Duhet ai njeri vete te kete perjetuar ndryshimin dhe dorezimin e jetes se tij ne Duart e Perendise. Fatkeqsisht shembuj te tille qe the me siper Iliria, dhunojne emrin e doktrines se tyre, por nuk mund te kalojne pa u zbuluar nga ata qe e njohin mire Perendine.

P.S. U gezova qe mundem te komunikojme perseri. Te uroj suksese.

krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    E di pse Iliria ?
    Sepse ka shume nga ata qe e kthejne diskutimin ne lufte bindjesh fetare.
    Eshte tmerrshme po te shikosh se sa e perjashtojne fete njera-tjetren,nderkohe qe te gjitha thone se gjithe njerezit jane vellezer.
    ...niente che amassi di piu'...

SiMp^tIkJa Maska e Enkela B.
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    550
    nuk jam bsimtare, nuk kam te bej me tema besimtare, dhe gjithashtu nuk ia ve veshin besimetarve ketu ne forum.
    qashtu be

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Kjo me cudit se kam verejte qe edhe kriminelat me te medhenj fshihen pas fese.
    Keshtu iu bejne dam edhe atyre qe vertete jane besimtar.
    As une sjam fetar, besoj ne nje fuqi mbinatyore por nuk di ta shpjegoj.
    Une e ceka kete ne fillim sepse ky fenomen ka te bej me psikollogji.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Mbrojtesit me te zhurmshem te nje feje, ata qe nuk lene rast pa dale ne TV apo per te shkruajtur ne gazeta e forume, jane edhe njerezit me besim te ceket ne Zot.

Besimi ne Zot nuk manifestohet me standarte te dyfishta: "Beni sic them une por mos beni sic bej une" por manifestohet me perkushtimin e secilit per te miren e famijes, komunitetit, kombit e mbare njerezimit.

Njerezit Zoti i gjykon nga veprat dhe nese deshironi qe bashkeatdhetaret tuaj te shikojne madheshtine e Zotit qe ju besoni, shembulli me i mire eshte puna, perkushtimi dhe qendrimet e secilit prej jush ndaj njeri-tjetrit.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    persa i perket urrejtjes ti duhet te dish qe gjithmone e verteta me genjeshtren do perplaset me dialog me butesi por edhe me lufte per te dale ne drite e verteta e per tu zhdukur e keqja mynyra se si tregohet urrejtjaeshte gje tjeter por edhe tek ti egziston urrejtja derisa hap kete teme ti i urren besimtaret e fese apo jo sigurisht qe po sepse nuk te perputhen idete e do qe te bejne njerzit ato qe de4shiron ti duke e dit qe je nje krijese ekufizuar e nuk di per veten tende shume gjera e jo per boten ne teresi prandaj ne i nenshtrohemi Zotit duke qene te bindur se ai e di gjithcka e ka percaktuar per ne vetem te miren e na urdheron te largohemi nga triniteti idhujtaria vjedhja e ti urrejme keto vepra sepse ate qe zemra e urren nuk e vepron trupi pra nese ti do ta urreje vjedhjen nuk do vidhje asnjeher pra nese nuk do ta urreje duhanin nuk do ta pije asnjehere po ti i deshiron disa gjera te keqija e per kete shkak ti i vepron dot pra si ka mundesi qe besimtari te doje idhujtarine e njekohesisht edhe besimin ne nje Zot te vetem pra ska mundesi ti doje te dyja por per te qene larg idhujtarise ne e urrejme ate ne mynyre qe mos e veprojme ate .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-03-2003
    Vendndodhja
    Albanistan
    Postime
    146
    Sepse feja eshte skuta e kriminelve, ndersa Zoti gjykatsi i tyre.

Artiste Maska e Kuntakinta
    Anėtarėsuar
    18-01-2003
    Vendndodhja
    Bregu Lumit High Street
    Postime
    180

Re: Si mund te jet?!!!!!!!!!!!!!!

Postuar mė parė nga iliria e para
    Shajne, ofendojne, edhe kur e dine qe jan gabimse pranojne!
    keso rastesh shof shum.Ne Kuran dhe Bibel shkruan se si duhet permbajtur jetes , por keta jane shume larg nga ajo e megjithate
    menojne se veprojne drejt!!!
    Feja eshte opium per popullin. - ka thene Marx-i

Shume nga besimtaret e forumit duan te mbrojne me cdo kusht idete dhe besimet e tyre. Por Feja eshte ceshtje madhore dhe qe do argumente te forta per ta mbrojtur apo kundershtuar. Une kam pershtypjen, qe shume nga besimtaret e forumit (pa dashur te fyej askend), nuk jane ne nivelin e duhur filozofik/intelektual per te perballuar argumentet e kundershtareve te tyre. Ndaj, menyra me e thjesht per t'i luftuar kundershtaret, eshte per t'ju kthyer pergjigje me harbutesi apo thjesht t'i kercenosh kundershtaret me zjarrin e ferrit. Feja, per mendimin tim, ka per te mbetur per nje kohe shume te gjate (mbase dhe gjithmone) problem i pazgjidhur. Kjo eshte sepse te gjithe ndryshojme nga njeri tjetri dhe jemi te lindur te mbrojme idete, mendimet dhe interesat personale. N.q.s. interesat na preken, atehere ne reagojme. Se si reagojme; kjo ndryshon sipas personit.
    :-)

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Lexo tek Feja dhe Civilizimi ne forumin Feja e Shqiptarit dhe do te shikosh qe te gjitha fete me origjine nga lindja e mesme jane ne fakt levizje nacionaliste te themeluara per luften ne mes hebrenjeve dhe arabeve. Meqe jane themeluar si vegla te luftes, diskutimi i tyre gjithnje dergon ne konflikt. Pranimi i njenes, dergon ne luftimin e tjetres, dhe per fat te keq, edhe shqiptareve u duhet nganjehere te futen ne keto konflikte boshe.

I

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rregullorja e Forumit Shqiptar
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 30-05-2025, 13:15
  2. Cila ėshtė Rregullorja e Forumit Shqiptar?
    Nga Albo nė forumin Pyetje - pėrgjigje
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-07-2006, 12:03
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18
  5. Publikohet portali i forumit
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2003, 12:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •