Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 61
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    O xhamia keto ceshtje nuk kane per tu zgjidh ketu ne kete forum harroje.
    Tani hadithet rreth kesaj ceshtjeje jane thene me kohe .....secili pastaj mundohet ti komentoje ashtu sic do.......me e mira do ishte te pyeteshin njerezit qe kane studiuar per kete gje , e jo ne qe sja kemi haberin shume e sa zgjatemi kot duke bere gam gam e asgje ne drite skemi per te nxjerr.
    Po e keqja eshte se edhe dijetaret kur vjen puna e kesaj ceshtjeje nuk jane te nje mendimi. Nuk e kam fjalen per ne , besimtaret e thjeshte por per dijetaret.
    Ka shum dijetar ( sidomos ato vahabi ) qe me kembengulje pohojne se ka qene 6 vjecare, dhe ke nga ana tjeter shum dijetar tjere qe pohojne te kunderten.

Dhe per mendimin tim, sa i perket kesaj ceshtjeje , besimtari nuk ka nevoje per qendrimin e dijetareve, sepse te dhenat qe kemi jane shum te kuptueshme.
    Me nje fjale nese nje person bazuar ne keto te dhena nuk eshte ne gjendje te kuptoj se cfar ndodh me kete ceshtje, atehere ai person ka problem me te llogjikuarit , ka problem me trurin.

Ibn Hishami transmetuesi i ketyre haditheve, eshte shkruar ne librat e historise qe ne moshe te thyeme ai vyante nga humbja e memorjes.
    Profeti ka dhene urdher qe askush me i ri te mos marri pjese ne lufte!
    Aishja martohet me profetin 2 vite pas luftes se Uhudit.

Keto jane fakte , dhe nuk jane trillime te mijat. Jane fakte qe gjenden ne analet e historise, te shkruajtura nga njerez qe kane jetuar ne ate kohe.
    Nqs se ne nuk duam qe ti marim parasysh, atehere do te perfundojme njelloj si njerezit qe kane jetuar ne kohen e mesjetes ose me pare duke menduar se Toka eshte e sheshte. Ata kane mendur keshtu ngase nuk i kane marre faktet dhe argumentat parasysh.
    E njejta vlen edhe per ceshtjen e Aishes, nqs se nuk i marim parasysh faktet dhe argumentet , do te vazhdojme te besojme se ajo ka qene 6 vjecare kur eshte martuar me profetin!!
    Por amane momentin e pare kur nje person i merr parasysh FAKTET dhe ARGUMENTET, ai person automatikisht e din fort mire qe ajo nuk ka qene 6 vjece.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e mujoislam
    Anėtarėsuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Ne kete moment ti me kete qe thua qe nuk i beson haditheve ayeher shife punet me imanin si i ke,se edhe ti vec po fute fitne duke u paraqit si musliman kurse ne te vertet kam frig qe mbrapa kesaj mshifet dickah tjeter,prandaj ki kujdes se cfar shenon,nese per ty eshte e logjikshme me qene mbi 18 ose 19 vjec,duhesh ta dish se kjo logjika jote eshte per kohen ne te cilen jeton mos shko ma larg para 60 ose 70 vite gjysherit ose stergjysherit vete jane martuar me vajza 13 ose 15 vjecare,e ku mbet per Pejgamberin a.s. qe ka jetu para 1400 viteve i cili u kane muxhize per kete bote,por te kisha keshillu qe ti xhami ta kontrollojsh logjiken tamde eshte ma mire se sa te japesh komente ketu une ashtu e keshtu.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Sa i perket rregullave islame, un veproj me rregulla te hanefive, jam antar i xhamis, qe eshte me rregulla hanefi, i kryje obigimet ne kete xhami, mendoj qe sufit (mistiket) jane njerzet qe e dashurojn Allahun xh.h me se shumti dhe kame deshire edhe un te jemi si ata, mendoj qe medhehebi (shkolla, mendimi, rruga) shia/ Imamit ose xhaferi eshte mendimi me i drejt, ky eshte mendimi im.
    O Bani_gjk , ti smund te jesh hanefit dhe shia ne te njejten koh, sepse Hanefit jan kundershtar te ashper te ideologjis shiite. Smth_Poetic ka drejt kur i fshin postimet tuaja, sepse nuk i perket ktij komuniteti fetar.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga mujoislam Lexo Postimin

Ku e di ti se cfar eshte realiteti,ja fut si tet pelqeje ty,jo si eshte realiteti,pastaj per ate sa vjecare ka qene ske pse te mundohesh te kerkojsh kur e ke hadithin,pse mundohesh te bejsh vete trillime,kur ke argument per nje gje ske nevoj qe te mundohesh qe te nxerrish dickah tjeter kur ma e ke argumentin dhe e ate bash per pytjen qe e parashtron,mos hap diskutime te kota prej te ciles nuk ke vlere.Se i kam lexuar thuajse gjitha shenimet qe i ke bere deri tash dhe ti ne cdo shenim ke shkruar per islamin por me rezerv(dyshime),thote Pejgamberi a.s:......kush bjen ne dyshim ka ra ne humbje.....e mos u be edhe ti nje prej ketyre qe gjerat ne islam ti marresh me dyshim.
    All-llahu na ndihmoft ne rrugen e tij,te naj forcoje kembet ne thirrjen e tij,dhe te naj bej zemrat tona te sincerta.

Selamun Alejkum
    Pse nuk me tregon ti se cfar eshte realiteti?!!
    Si paskam shenuar me rezerve?!!
    Ato hadithet qe ti kam sjellur , i kam shkruajtur une ose Imam Buhari?!!
    Ti dhe ato si puna jote jeni persona qe zgjidhni se cilat hadithe do ti besoni dhe cilat jo, dhe nga ana tjeter mfshefeni pas ombrelles se gjoja i BESONI TE GJITHA HADITHET!!!

E si i beson ti te gjitha hadithet , kur nuk ke deshire te pranojsh se Aishja ka marre pjese ne luften e UHUDIT?!!
    Si i beson ti hadithet me trego!!

Nuk eshte problem per ty me besuar hadithin sipas te cilit Aishja eshte martuar me profetin ne moshe 6 vjecare, kjo eshte ne rregull me ty, por ama kur vjen puna tek hadithi qe thot se Aishja ka marre pjese ne luften e Uhudit, kete hadith nuk ke deshire ta besojsh. Pse MujoIslam nuk ke deshire qe te besojsh kete hadith a ben me dit ose jo ?!!

Mos valle sepse keshtu nuk mund te sillni ligje dhe te legalizoni martesat me FEMIJE?!!! A eshte kjo arsyeja ose jo?!!

Urdhero dhe lexo dhe shiko se cfar ndodh ne Arabine Saudite tende te shejnte!!!

http://sheikyermami.com/2008/08/06/s...o-get-married/

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Ne kete moment ti me kete qe thua qe nuk i beson haditheve ayeher shife punet me imanin si i ke,se edhe ti vec po fute fitne duke u paraqit si musliman kurse ne te vertet kam frig qe mbrapa kesaj mshifet dickah tjeter,prandaj ki kujdes se cfar shenon,nese per ty eshte e logjikshme me qene mbi 18 ose 19 vjec,duhesh ta dish se kjo logjika jote eshte per kohen ne te cilen jeton mos shko ma larg para 60 ose 70 vite gjysherit ose stergjysherit vete jane martuar me vajza 13 ose 15 vjecare,e ku mbet per Pejgamberin a.s. qe ka jetu para 1400 viteve i cili u kane muxhize per kete bote,por te kisha keshillu qe ti xhami ta kontrollojsh logjiken tamde eshte ma mire se sa te japesh komente ketu une ashtu e keshtu.
    Stergjysherit tane kane besuar qe Toka eshte e sheshte, a dmth kjo qe edhe ne duhet te besojme se Toka eshte e sheshte?!!
    MujoIslam, sinqerisht kam pa shum njerez si puna jote, biles nga njerez te tilla jam ndalur ne rruge per te me sqaruar fene, dhe ne pyetjen e pare qe u beja ato e humbnin testin me mua!
    Kur i pyetsha se a eshte shkollimi FARZ, pergjigja e tyre ishte JO!!!
    Ta bej te njeten pyetje ty, a eshte shkollimi farz ose jo, sepse me dukesh se i perket te njejtit grupacion te cilit i perksinin keto tipat qe me KEMBENGULJE thonin qe shkollimi nuk eshte farz.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Po e keqja eshte se edhe dijetaret kur vjen puna e kesaj ceshtjeje nuk jane te nje mendimi. Nuk e kam fjalen per ne , besimtaret e thjeshte por per dijetaret.
    Ka shum dijetar ( sidomos ato vahabi ) qe me kembengulje pohojne se ka qene 6 vjecare, dhe ke nga ana tjeter shum dijetar tjere qe pohojne te kunderten.

Dhe per mendimin tim, sa i perket kesaj ceshtjeje , besimtari nuk ka nevoje per qendrimin e dijetareve, sepse te dhenat qe kemi jane shum te kuptueshme.
    Me nje fjale nese nje person bazuar ne keto te dhena nuk eshte ne gjendje te kuptoj se cfar ndodh me kete ceshtje, atehere ai person ka problem me te llogjikuarit , ka problem me trurin.

Ibn Hishami transmetuesi i ketyre haditheve, eshte shkruar ne librat e historise qe ne moshe te thyeme ai vyante nga humbja e memorjes.
    Profeti ka dhene urdher qe askush me i ri te mos marri pjese ne lufte!
    Aishja martohet me profetin 2 vite pas luftes se Uhudit.

Keto jane fakte , dhe nuk jane trillime te mijat. Jane fakte qe gjenden ne analet e historise, te shkruajtura nga njerez qe kane jetuar ne ate kohe.
    Nqs se ne nuk duam qe ti marim parasysh, atehere do te perfundojme njelloj si njerezit qe kane jetuar ne kohen e mesjetes ose me pare duke menduar se Toka eshte e sheshte. Ata kane mendur keshtu ngase nuk i kane marre faktet dhe argumentat parasysh.
    E njejta vlen edhe per ceshtjen e Aishes, nqs se nuk i marim parasysh faktet dhe argumentet , do te vazhdojme te besojme se ajo ka qene 6 vjecare kur eshte martuar me profetin!!
    Por amane momentin e pare kur nje person i merr parasysh FAKTET dhe ARGUMENTET, ai person automatikisht e din fort mire qe ajo nuk ka qene 6 vjece.

GV_USA
    Po more se ti qenke i vetmi qe qe i marrka parasysh faktet e argumentet,ti qenke me me i fort ne dije,por po ta jap nje keshill une ty:Shejtani duke mendu se eshte ne nivel me te ngritur se Ademi a.s.e thej urdherin e Zotit,e ti mos u ba prej mutezileve qe logjikes i japin perparsi para ajetve dhe haditheve,se duke mendu se di del ne shesh qe nuk po di asgje

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Jan disa sufista te ndyr ketu dhe klysh te tyre bekleshi, qe mundohen harramin ta bajn hallall,

mir asht ta dim historrin e motres dhe nanes ton , , por asht problemi se kta problem serioz me AKID, kerku sjan , dit e nat bajn shirk e mundohen kose po gjej gabime,

shyqyr o ALLAH qe kem diten e gjykimit, dhe munafikat jan ne fund te XHEHNEMIT.

Po ku mer guxim ni mangup , me gjet gabime te nanes muslimanve, dhe hollsit e saj mi dit, kur vet nuk e din se ku e ka separi prindrit e vet , e lere veten.

ALLAHU i udhezoft dhe na shtoft besimin AMIN.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pejani34 : 17-02-2010 mė 08:42

Anėtarėsuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Pse nuk me tregon ti se cfar eshte realiteti?!!
    Si paskam shenuar me rezerve?!!
    Ato hadithet qe ti kam sjellur , i kam shkruajtur une ose Imam Buhari?!!
    Ti dhe ato si puna jote jeni persona qe zgjidhni se cilat hadithe do ti besoni dhe cilat jo, dhe nga ana tjeter mfshefeni pas ombrelles se gjoja i BESONI TE GJITHA HADITHET!!!

E si i beson ti te gjitha hadithet , kur nuk ke deshire te pranojsh se Aishja ka marre pjese ne luften e UHUDIT?!!
    Si i beson ti hadithet me trego!!

Nuk eshte problem per ty me besuar hadithin sipas te cilit Aishja eshte martuar me profetin ne moshe 6 vjecare, kjo eshte ne rregull me ty, por ama kur vjen puna tek hadithi qe thot se Aishja ka marre pjese ne luften e Uhudit, kete hadith nuk ke deshire ta besojsh. Pse MujoIslam nuk ke deshire qe te besojsh kete hadith a ben me dit ose jo ?!!

Mos valle sepse keshtu nuk mund te sillni ligje dhe te legalizoni martesat me FEMIJE?!!! A eshte kjo arsyeja ose jo?!!

Urdhero dhe lexo dhe shiko se cfar ndodh ne Arabine Saudite tende te shejnte!!!

http://sheikyermami.com/2008/08/06/s...o-get-married/

GV_USA
    Une ta tregova realitetin qe hadithi egziston ne buhari per martesen e Ajshes,kurse ti nuk po do ta pranojsh merr hadith tjeter dhe ja demek kam ba une nje fare zbulimi......pastaj sa i perket hadithit qe me the une nuk thash qe nuk e besoj por perkundrazi e pranova edhe pse jam ne kerkim te hadithit e nuk po m8j me e gjet,pastaj nuk jam une ne saudi e as qe studijoj atje,po ja po te tregoj se shka jam qe mos te futesh kot e kot naper therra,(Jam student i vitit te pare ne Az'har,drejtimin e usulu dinit,i perkas medh'hebit hanefi.e nuk jam prej atyre qe ti po mendon,po po te keshilloj qe3 mos te paragjykojsh per njerz duke mos i njohure ashtu sic ta merr mendja ty

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Une po fus fitne ??

Po qajo logjik qe perdor ti , kan perdor edhe stergjysherit tane , sepse i njejti mentalitet eshte .

Une cka besoj apo jo ste intereson as ty e as kerkuj , nese ke argumente me fol fole , nese jo mos hap palidhje gojen OK.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Une ta tregova realitetin qe hadithi egziston ne buhari per martesen e Ajshes,kurse ti nuk po do ta pranojsh merr hadith tjeter dhe ja demek kam ba une nje fare zbulimi......pastaj sa i perket hadithit qe me the une nuk thash qe nuk e besoj por perkundrazi e pranova edhe pse jam ne kerkim te hadithit e nuk po m8j me e gjet,pastaj nuk jam une ne saudi e as qe studijoj atje,po ja po te tregoj se shka jam qe mos te futesh kot e kot naper therra,(Jam student i vitit te pare ne Az'har,drejtimin e usulu dinit,i perkas medh'hebit hanefi.e nuk jam prej atyre qe ti po mendon,po po te keshilloj qe3 mos te paragjykojsh per njerz duke mos i njohure ashtu sic ta merr mendja ty
    Po si nuk mundesh me e gjet hadithin. Te thash librin, vellimin dhe numrin e hadithit.
    Krejt cfar duhet te bejsh eshte qe te marish hadithet e Buharit dhe ta gjejsh hadithin ne nnumer per te cilin diskutojme.
    A kaq e veshtire eshte kjo pune a ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •