Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 61
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Nuk e di sa te sakta jane datat tua po ja se c'del duke llogaritur keto me lart.

Aishja ka lindur ne vitin 612 dhe ka qene 20 vjecare kur ka vdekur Muhameti, e pas kesaj pasak jetura edhe 47 vjet. Pra vdes 67 vjecare. Ne se eshte martuar ne ata qe quani Hixhra (622), ajo ka qene vetem 10 vjec kur eshte martuar. E nese ka marre edhe pjese ne kete luften e 625, ka qene vetem 13 vjec.
    javan harroji se do i besh llogarite sakte sipas eventeve te asaj kohe.
    Arabet nuk mbanin data , por vetem ecnin sipas eventeve.

Psh , thoshin ''ne vitin e asaj lufte'' etc .....kishin muaj e vite , mirepo se shenonin historine sipas kesaj metode .

Pra cdo e dhene sipas moshes jo vetem te aishes , por te shume sahabeve te asaj kohe , eshte spekulative .

i/e regjistruar Maska e mujoislam
    Anėtarėsuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    [QUOTE=Gostivari_usa;2598068]Me behet qefi qe je musliman, por sinqerisht te them se ti nuk i ke lexuar hadithet.
    E doje hadithin qe flet per pjesmarjen e Aishes ne luften e Uhudit , ja ku e ke:

Volume 4, Book 52, Number 131:

Narrated Anas:

On the day (of the battle) of Uhad when (some) people retreated and left the Prophet, I saw 'Aisha bint Abu Bakr and Um Sulaim, with their robes tucked up so that the bangles around their ankles were visible hurrying with their water skins (in another narration it is said, "carrying the water skins on their backs"). Then they would pour the water in the mouths of the people, and return to fill the water skins again and came back again to pour water in the mouths of the people.

Perkthimi:
    Ne diiten e lufets se Uhudiit, disa njerez u terhoqen dhe e lane profetin, Une e pashe Aisheh Bint Baker dhe Um Sulaim, duke u cuar uje me mbejteset e ujiit nga lekura......

Dhe ky hadith nuk eshte i vetmi qe tregon qe Aisha ka marre pjese ne lufte.

E tani ti Mujo Islam me trego mua, qe beson se profeti eshte martuar me te kur ajo ka qene 9 vjece, si ka pas mundesi ajo te mari pjese ne lufte dy vite me pare ne moshen 7 vjecare, kur profeti kishte dhene urdher te preme qe askush me i ri se 15 vjec te mos marri pjese ne lufte?!

E para ta kerkova hadithin e gjith transmetuesit pastaj ky vellim i cilit muhadith eshte se sun i bje ne fije askush keshtu si thu ti vec me vellim,e dyta prej nga e nxorre ti qe lufta e uhudit eshte bere 2 vuite para se te martohet Aisha r.a.?

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Me behet qefi qe je musliman, por sinqerisht te them se ti nuk i ke lexuar hadithet.
    E doje hadithin qe flet per pjesmarjen e Aishes ne luften e Uhudit , ja ku e ke:

Volume 4, Book 52, Number 131:

Narrated Anas:

On the day (of the battle) of Uhad when (some) people retreated and left the Prophet, I saw 'Aisha bint Abu Bakr and Um Sulaim, with their robes tucked up so that the bangles around their ankles were visible hurrying with their water skins (in another narration it is said, "carrying the water skins on their backs"). Then they would pour the water in the mouths of the people, and return to fill the water skins again and came back again to pour water in the mouths of the people.

Perkthimi:
    Ne diiten e lufets se Uhudiit, disa njerez u terhoqen dhe e lane profetin, Une e pashe Aisheh Bint Baker dhe Um Sulaim, duke u cuar uje me mbejteset e ujiit nga lekura......

Dhe ky hadith nuk eshte i vetmi qe tregon qe Aisha ka marre pjese ne lufte.

E tani ti Mujo Islam me trego mua, qe beson se profeti eshte martuar me te kur ajo ka qene 9 vjece, si ka pas mundesi ajo te mari pjese ne lufte dy vite me pare ne moshen 7 vjecare, kur profeti kishte dhene urdher te preme qe askush me i ri se 15 vjec te mos marri pjese ne lufte?!
    Citim Postuar mė parė nga mujoislam Lexo Postimin
    E para ta kerkova hadithin e gjith transmetuesit pastaj ky vellim i cilit muhadith eshte se sun i bje ne fije askush keshtu si thu ti vec me vellim,e dyta prej nga e nxorre ti qe lufta e uhudit eshte bere 2 vuite para se te martohet Aisha r.a.?
    Une nuk e di se cfar kerkon ti ma shum nga une ?!!! Ky hadith gjendet tek Sahihu i Buharit. A nuk i beson hadithet e mbledhura nga Buhari a?!!
    E sa i perket pyetjes tende se nga e di qe Aishja eshte martuar 2 vite pas kesaj lufte , kete e di ngase ke me miliona hadithe qe vertetojne se Ajo eshte martuar dy vite pas luftes se Uhudit, me miliona hadithe.
    Krejt cfar duhet te bejsh ti eshte te lexojsh , thats IT!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Une nuk e di se cfar kerkon ti ma shum nga une ?!!! Ky hadith gjendet tek Sahihu i Buharit. A nuk i beson hadithet e mbledhura nga Buhari a?!!

GV_USA
    Hahahaha o DoubleStandart_Usa.

Po mire, perse nuk e pranon hadithin ne sahih Buhari, ku vet Aishja tregon se eshte martu 9 vjece ?!!!

Perse nje hadith e merr dhe e komenton simbas qefit kurse tjetrin ku vet Aishja deshmon, ti e fsheh lol.

E kupton sa qesharak je bere?!!

Ti per tu bėrė qefin qafirave je i gatshem ti mohosh gjith hadithet ku mendja jote e lajthitur mendon se jane gabim.

Eshte e vertete qe nėn 15 vjec asnje mashkull ska marrė pjesė ne luften e uhudit, por ky rregull ka qenė per burrat qe do luftonin dhe jo grat qe do u jepnin uje luftetareve.
    .

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin

Po mire, perse nuk e pranon hadithin ne sahih Buhari, ku vet Aishja tregon se eshte martu 9 vjece ?!!!

Perse nje hadith e merr dhe e komenton simbas qefit kurse tjetrin ku vet Aishja deshmon, ti e fsheh lol.

Ti per tu bėrė qefin qafirave je i gatshem ti mohosh gjith hadithet ku mendja jote e lajthitur mendon se jane gabim.

Eshte e vertete qe nėn 15 vjec asnje mashkull ska marrė pjesė ne luften e uhudit, por ky rregull ka qenė per burrat qe do luftonin dhe jo grat qe do u jepnin uje luftetareve.
    Aldi nuk je duke me kuptuar se cfar dua te them.
    Ate qe dua te them une eshte se duke u bazuar ne hadithe ne asnje menyre nuk mund te arijme tek mosha e vertete e Aishes kur ajo eshte martuar me profetin.
    Nga ta dime ne se sa vjecare ka qene ajo?!! Ne nje hadith thuhet 9, e ne nje hadith tjeter 15, ndersa ne nje hadith krejt tjeter 18 ose ma shum.
    Pasi qe ne permes haditheve nuk mund te vijme tek mosha e vertete e saj gjate marteses se saj, atehere parashtrohet pyetja me cfar te drejte dijetaret tane bazuar vetem ne ca hadithe qe u pershtaten atyre sjellin ligje sheriatike sipas te cilave lejojne martesen e vajzave qe ne moshe te mitur ?!!!

Une jam kunder kesaj Aldi, dmth ne asnje menyre nuk ekziston arsyeja ose fakti qe te sillet nje ligj sheriatik qe lejon martesen e vajzave qe ne moshe 6 vjecare!!!

Paramendo vetem per nje moment sikur hadithi qe thot se profeti eshte martuar me te 6 dhe ka konsumuar martesen me te kur ajo ka qene 9 te jete komplet gabim sa i perket numrave dhe ne sjellim ligje duke u bazuar ne keto hadithe, cfar do te ishte qendrimi i profetit?!!!
    Do ta miratonte profeti sjelljen e ligjeve duke u bazuar ne hadithe te cunguara ose jo?!!
    Cfar psh Ibn Hishami i cili i ka percjell keto hadithe ( ne moshe te thyme ) ne vend qe te thot 16 thot 6 dhe ne vend qe te thot 19 thot 9. Ose a ekziston mundesia qe Ibn Hishami te kete thene se Aishja eshte fejuar me profetin kur ajo ka qene 16 dhe martuar me te kur ajo ka qene 19, dhe dikush me qellim e shlyn numrin 1 ?!!!

Si fund duke pasur parasysh se kjo puna e viteve te Aishes bazuar ne hadithe eshte be lemsh, e perseris perseri ne asnje menyre dijetaret nuk kane te drejte te sjellin ligje duke u bazuar ne keto hadithe dhe te legalizojne martesat me femije. Ne asnje menyre nuk e kane kete te drejte!!!

Dhe sa per info , ne shum vise islamike martesat e tilla jane te legalizuara!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin

Edhe dicka , sa i perket urdherit, ai urdher ka vlejt per te gjithe, jo vetem per burrat, por per te gjithe.
    Si ta merr mendja ty do te lejojnte profeti vajza te vogla si puna e Aishes 7 vjecare te merrnin pjese ne lufte dhe te shikonin te gjithe ate gjakderdhje ne fushebeteje ah ?!!
    Ai nuk i ka lejuar djemte qe te shikojne kete gjakderdhje , e ku mbet me vajzat.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Kush eshte mor ai frigacak qe fshin postimet e mija pa asnje arsy ?!!!!!
    A ka ndonje arsye ?!!!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    Kush eshte mor ai frigacak qe fshin postimet e mija pa asnje arsy ?!!!!!
    A ka ndonje arsye ?!!!
    Nuk i shlyejne vetem shkrimet e tua, por i shlyejne edhe shkrimet e mija.
    Biles me erdh inati se kishin shlyer pergjigjen me te mire qe i dhash Aldit, pergjigjen me te mire...

Po nejse sa po a shkruaj perseri me shprese se kesaj rradhe nuk do te shlyhet postimi im.

Aldi i perseris keto fjale edhe nje here , ngase nuk di se a pate mundesi ti lexojsh ose jo.
    Une personalisht me gjith shpirt, trup e zemer dua ti besoj hadithet, por ne raste te vecanta nuk mundem, jo qe sdua, por thjeshte nuk mundem nga vet fakti se keto hadithe nuk jane ne pajtim me njeri tjetrin.
    Rasti ne fjale, pra mosha e vertete e Aishes gjate marteses se saj, me cfar llogjike dijetaret kerkojne nga ne qe ti besojme te gjitha transmetimet si te verteta, une kete nuk e kuptoj. Njeri nuk duhet te jete iu ditur qe te kuptoj se kjo qe kerkohet nga ne eshte thjeshte e pamundeshme per dike qe pak llogjikon dhe lexon.
    Pra keta dijetar kerkojne nga besimtaret duke u bazuar ne hadithe qe te besojne ne te njejten kohe se Aishja ka qene 6 vjece, 9 vjece, 14 vjece , 18 vjece dhe 22 vjece kur eshte martuat me profetin!!!!
    Valle sa here eshte martuar Aishja r.a. me profetin ?!!! Nje here , dy here, tre here ose ma shum ?!!!
    Ate qe dua te them dhe qe jam i sigurte qe edhe ti forte mire e kupton se tek keto hadithe ekziston kontradita, sepse Aishja ne nje moshe te caktume dmth gjate marteses se saj me profetin mund te kete QENE VETEM 6 VJECE, OSE VETEM 9 VJECE , OSE VETEM 14 , 18 OSE VETEM 22 VJECARE, dhe ne asnje menyre edhe 6 vjecare, edhe 9 vjecare, edhe 14 vjecare, edhe 18 vjecare dhe 22 vjecare!!! Kjo pjesa e dyte nuk ka kuptim Aldi, nuk ka kuptim fare.
    Kjo pjesa e dyte i bie njelloj sikur une me dal dhe me thene se ne kete moment ndodhen edhe ne SHBA, edhe ne KINE, edhe ne Maqedoni ( Ne Gostivar qe me mungon aq shum ) edhe ne Gjermani e ku ta di une se ku.
    E verteta eshte se une ndodhem ne vetem njerin nga keto shtete, dhe ne rastin tim behet fjale per SHBA-ne.
    E njejta vlen edhe per Aishen , e verteta eshte se ajo ka pasur vetem nje moshe kur eshte martuar me profetin , a ka qene 6, 9, 12, 14, 18 ose 22 , une kete bazuar ne te dhenat qe kemi nuk e di.
    Por ate qe di eshte se askush nuk ka te drejte qe te pohoj me saktesine me te madhe se ajo ka qene 6 vjece dhe pik !!!!
    Do ta kishte pas kete te drejte sikur te gjitha ato transmetimet tjera te mos ekzistonin!
    Dhe perderisa ekzistojne atehere sic e thash me larte asnje dijetar nuk ka te drejte te sjelli ligje ketu dhe te lejoj martesat ma vajza te mitura..

Me Respekt
    GV_USA

P.S. " Shpresoj se kesaj rradhe nuk do te shlyni postimin tim me pa te drejte. "
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    citim :Po mire, perse nuk e pranon hadithin ne sahih Buhari, ku vet Aishja tregon se eshte martu 9 vjece ?!!!

Perse mos jane hadithet e buhariut ajete te Kuranit qe nuk duhet diskutuar fare a !!!
    E thash ajeta sepse Kurani eshte i pagabushem dhe jo qe nuk kemi drejt ti diskutojm mbi ajete .
    Ajo qe po bene Gostivari eshte thjeshte nje analiz me ate dijen e vete, e ti nese je ne gjendje sjelle te kunderten e asaj qe thot Gostivari perndryshe leri te tjeret te diskutojn.
    Nese nuk e pranon nje hadithe te Buhariut nuk d.m.th qe nuk duhet besuar asnje hadithe qe eshte shenuar nga Buhariu sepse ka disa arsye (per mua) qe munde te pranohet disa hadithe dhe disa te tjera te mos pranohen.
    Ti me cilen logjik thua qe nese nuk e pranon nje hadithe te Buhariut ateher nuk ki drejt
    ti besosh hadithet tjera nga Buhariu ?!!!

Forumi eshte per debate.

i/e regjistruar Maska e mujoislam
    Anėtarėsuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    [QUOTE=Gostivari_usa;2600689]Une nuk e di se cfar kerkon ti ma shum nga une ?!!! Ky hadith gjendet tek Sahihu i Buharit. A nuk i beson hadithet e mbledhura nga Buhari a?!!
    E sa i perket pyetjes tende se nga e di qe Aishja eshte martuar 2 vite pas kesaj lufte , kete e di ngase ke me miliona hadithe qe vertetojne se Ajo eshte martuar dy vite pas luftes se Uhudit, me miliona hadithe.
    Krejt cfar duhet te bejsh ti eshte te lexojsh , thats IT!!!

Selamun Alejkum

Ate qe kerkoja prej teje ishte kjo:Pse i merr vec hadithet te cilat ti merr mendja jote qe jane me te sakta,kurse kote te tjera nuk do ti pranojsh,se poashtu ne Buhari e ke edhe kete hadithin tjeter per martesen 9 vjecare ceket,kurse sa i perket per luften e Uhudit deri me tani askund nuk e kam hasur e as qe e kam lexuar dikund,edhe nje gje e kerkoj prej teje ngase je musliman mos i ofendo te tjeret me ate qe demek ti po lexojshe,kurse une apo te tjeret jo perarsye se as nuk me njeh e as nuk te njoh,pra nuk ke njohuri per mua se kush shka jam e sa lexoj kurse per nje gje qe nuk ke njohuri nuk ke te drejt te folsh e as te gjykojsh,
    Selamun Alejkum

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •