Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 76
    Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Njerezit ketu ngaterrojne dy gjera qe jane fondamentale ne kuptimin sesi islami u perhap.

Nuk e mohon njeri se shume vende u pushtuan nga arabet apo ushtrite e tyre nepermjet shpates .
    As nuk e mohon njeri se gjate pushtimit , kishte organe lokale te cilat abuzonin me ata qe s'benin pjese ne besimin islam. Sigurisht te kontrolloje nje perandori aq te madhe duke vene drejtesi ne cdo dikaster , ishte zere se e pamundur , fale ndryshim mentaliteti e kulture qe zoteronte ne cdo popull.

Mirepo njerezit duhet te kene kujdes kur pretendojne qe konvertimi u be me dhune.
    Nuk ka asnje prove historike qe e mbeshtet kete gje , pervecse lufterat qe u bene ne azine qendrore kur mongolet e tartaret u konvertuan , me deshire, ne fene islame.
    Ai konvertim ishte me shume politike nga kreret e tribuve mongole e tartare sesa i ndergjegjshem . E pane se ky konvertim sillte me shume siguri e interes ne perandorite e tyre.Dhe keto dy rraca , ne shtetet ku pushtuan , perdoren dhune ne konvertim(i cili ishte teper i paket, sepse keto dy rraca pushtimet e tyre i perqendruan ne vendet myslimane e atje skishte se cfare dhune te perdornin ne konvertim) ,fale barbarizmit te tyre i cili akoma u ndodhej ne gen ,sepse tek e fundit ishin njerez endacake shume te prapambetur. Prape kete gje se mohon njeri , bile kane dale edhe shkollare mysliman te asaj kohe te cilet e kane pohuar kete gje.

Pervec rastit te ketyre rracave , nuk ka pase konvertim me dhune nga pushtimet e myslimaneve.

Mos ngaterroni pushtimin , me konvertimin ne dhune.
    Ndonjehere keto dyja , skane lidhje fare me njera-tjetren.

Te qendronte kjo gje , sot ymeti mysliman , do numeronte mbi 4 miliard myslimane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 10-02-2010 më 13:13

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    63
    Une desha te shtoj vetem edhe nje;

Rina_87 dhe dielli1 jan duke u bazuar ne historin sllavokomuniste, nga se shqiptaret njiqindmij here me keq kaluan me okupimin sllavoordodoks, dhe historia e shqiptarve sa i perket shpartallimit dhe shpernguljeve nuk ishte si pasoje vetem e okupimit gjontuk, por ishte edhe si pasoje e mehershme e okupimeve tjera te cilat saher qe kaluan neper tokat shqiptare, plaqkiten gjithe te mirat qe munden, kurse shkatrruan gjithe ate qe nuk mund ta merrnin, keshtu qe sllavoortodokset gjithe fajin ua hedhin turqve.

Une e thash edhe me larte, perse serrbet, kroatet,maqedonet,greket, sllovenet, hungarezet, rumunet, bulgaret e tj. e tj. ku ishte pushtues turku nuk e pranuan fen Islame?!!!

Dhe me ne fund mendoj qe po mos te ishte Turqia, shqiptaret nuk do ekzistonin me si komb.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 10-02-2010 më 13:49

i/e regjistruar Maska e mujoislam
    Anëtarësuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Pytje shum pa sens.

Dihet mirëfillt se të gjitha fet jan përhapur me shpatë.
    Nuk bën përjashtim as feja islame.

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC, U KRYMB , E HASA PO E NDIHMON KRYMBJEN E MËTEJME TË KOSOVES!
    Ndoshta fete tjera po islami kur nuk ka qene i llojit te ketill ngase All-llahu xh.sh.ne Kur'an thote:Nuk ka dhune ne feje........pra a po e kupton tash qe islami nuk e perkranb dhunene ashtu qe edhe muslimanet nuk e kane bere nje gje te till,po kete per ta kuptuar duhesh te lexojsh shume e ma shum libra qe tregojne te vertete e jo se si ju ka kujtuar dikujt te shkruaj vetem qe te behet i shitur libri i tij......edhe Rines tone te vogel po ja japim nje keshill qe mos ti fus hundet aty ku nuk e ka vendin.....

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga merkuri Lexo Postimin
    Dhe me ne fund mendoj qe po mos te ishte Turqia, shqiptaret nuk do ekzistonin me si komb.
    Ky pretendim eshte shume hipotetik , i panevojshem per kete teme.

Anëtarësuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po ku bazohesh, se kur pretendon dicka duhet te kete prova e argumente qe e mbeshtesin ate pretendim apo mendim. Mos thua se vetem se shumica e turqve thone se jane myslimane, kjo gjithsesi duhet te jete keshtu sic thua ti. Une them se mos te ishin Rilindasit dhe patriotet shqiptare (normal edhe ndihma e aleateve te huaj, mike ndaj popullit shqiptar) nuk do te ekzistonim si komb. Mendoj se kam te drejte, dhe kjo bazohet ne fakte e argumente historike dhe faktike.

Mos te ishte Perandoria Romake, shqiptaret nuk do te ekzistonin si komb?!
    PO i sigurisht baben e ki pas romak,se une e di shqiptr qe e kam edhe ate musliman

Anëtarësuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Citim Postuar më parë nga ujkus Lexo Postimin
    mujoislam rrofsh qe nuk kish humbur mesazhi im se e kishin fshire .per kete te falenderoj .

per sa eshte shkruar aty them se keto fe tehudi , krishterimi dhe muslymanizmi quhen dhe fe te lindjes dhe jane shume te ngjashme se kane adamin e even si fillim dhe zihen per detaje ne fund .

sa per mishin e derrit desha nje pergjigje nga myslymanet ketu se dhe une pergjymes jam mysluman dhe me gen te fort , por e shoh qe po e beni shume te paqte fene myslymane kur eshte shkruar qe dhemb per dhemb duhet me u nda .
    prandaj themi te diskutojme pa per pune verberie ka kohe .

them qe eshte mire ti shohim faktet ne sy dhe te jemi te ndergjegjshem qe feja myslymane eshte e paqte brenda xhamise kurse jashte saj ka ca ligje te tjera .

keto ligjet e tjera po flitet ne kete teme jo per pastertine e islamit . nuk po diskuton njeri per shefin e madh dhe per fuqine e tij . por per futjet njerezore qe i jane bere .
    pastaj une dua ta degjoj hoxhen shqip kur i kendon allahut dhe jo arabisht sikur allahu flet vetem arabisht ?????????????????????????????????????????????????? ???????

kjo me duket e pa kuptimte se zoti flet cdo gjuhe dhe besoj se me adamin ka fol shqip

megjithate le te shpresojme mos na fshihen me komentet dhe mendimet ne forum se jena cuna serioza dhe jo tifoza
    Zotri qenke shum i humbur nse deri me sot ti i je i vetmi qe ke gjet shef te madh......une nuk e njoh ket shef po e njoh Krijuesin e gjithesis,eshte mire q tja bajsh vetes disa permisime.pastaj nese kerkon qe ta degjojsh hoxhen shqip aj mund te ta jep kuptimin e nje ajetit ose hadithit kurse jo perkthimin ngase gjuhes shqipe i mungojn ende shum fjale qe te mund ti pershtaten gjuhes arabe,asaj qe thua qe je gjysem muslimani edhe kjo shihet qart qe nuk je as gjys,perardye se nuk ka gjysmusliani////ose je musliman ose nuk je.....inshalla fillon qe tet punj mendja si duhet dhe te logjikoj si duhet poashtu edhe nje keshill kur te shenojsh ndoni shenim kujdes se cfar shkrun qe mos te vish ne kontradikt veten tende....gjitha te mira

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Eshte bere veti e muslimaneve qe si te fillosh te flasesh per fene e tyre apo thjesht te ngresh nje pyetje menjehere fillojne me epitetet sllavo-ortodoksi, sllavokomuniste etj. Sllavizmi dhe otomanizmi nuk jane dy gjera te ndara ashtu sic e mendoni ju. Arma me e forte e sllaveve kunder shqiptareve sot eshte islami. Dhe islamizimi me i madh i shqiptareve nuk ka qene gjate perandorise otomane ashtu sic e mendoni ju, por ka qene atehere kur sllavet ripushtuan tokat shqiptare dhe i debuan shqiptaret nga kishat e tyre, ne menyre per ti paraqitur sa me islamik dhe sa me turq, per ti debuar per turqi dhe ne kete periudhe me se shumti filloi tu imponohet shqiptareve feja muslimane.

Dhe ne kohen e otomaneve ska pasur komb shqiptar por vetem komb turk!

Nejse tash, tung e bofshi!

Anëtarësuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Eshte bere veti e muslimaneve qe si te fillosh te flasesh per fene e tyre apo thjesht te ngresh nje pyetje menjehere fillojne me epitetet sllavo-ortodoksi, sllavokomuniste etj. Sllavizmi dhe otomanizmi nuk jane dy gjera te ndara ashtu sic e mendoni ju. Arma me e forte e sllaveve kunder shqiptareve sot eshte islami. Dhe islamizimi me i madh i shqiptareve nuk ka qene gjate perandorise otomane ashtu sic e mendoni ju, por ka qene atehere kur sllavet ripushtuan tokat shqiptare dhe i debuan shqiptaret nga kishat e tyre, ne menyre per ti paraqitur sa me islamik dhe sa me turq, per ti debuar per turqi dhe ne kete periudhe me se shumti filloi tu imponohet shqiptareve feja muslimane.

Dhe ne kohen e otomaneve ska pasur komb shqiptar por vetem komb turk!

Nejse tash, tung e bofshi!
    tu paska blloku truni ne prgjithsi,me trego cfar na qenkan keto epitete sllavo...sellavizmi dhe otomanizmi qenan te njejta...po shihet sa te punon trunipastaj kjo pjesa teposht eshte vec nje fillozofi shum e thjesht qe nje femi mund ta mendoje.Me trego si mund qe dikush te te largoje prej kishes e pastaj te therret prap ti bashkohes....kjo sman kerkun

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po per me qene me e thjesht se ndoshta e kupton me e mire, islamin nuk eshte qe ta solli vetem turku, mirepo edhe shkiet! Besoj qe u kuptuam. Hajde tash tung se ashtu-keshtu me rregulla nuk m'lejohet hyrja ketu se prishen mandej pallatet e endrrave te ndertuara prej letres.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    dielli_1

Faktët thon te kunderten, muslimanet i luftuan serbet, kurse te krishteret japin vajzat e tyre serbeve qe ata te shtohen dhe perkrahin maqedonasit ne luft kunder shqiptareve.

Cka eshte shqiptar i vertet sipas teje ? Nese ne s'jemi shqiptar, atehere ti qenke minoritet ne troje t'huaja ! Ti s'je shqiptar, ti je i krishter ! Kombi yt eshte krishterizmi sipas llogjikes tende ! Dhe ky komb perfshin te gjithe te krishteret, nenkuptojm edhe bijt e shkinës t'beligradit !

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •