Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar Maska e Archicad
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Ne boten tridimensionale
    Postime
    283

Gabimet ne jete

Njeriu hyn ne jete i papergatitur. Gjate jetes ballafaqohet me situata te njepasnjeshme per te cilat duhet te merr vendime. Gjate kesaj kohe ai duhet te mesoje, por per shume gjera nuk do te dije se si te vendose. Nga padituria dhe mungesa e informatave do te rezultojne shume gabime ne jete. Dikush do te mesoje nga keto gabime, te tjeret mund te mesojne nga gabimet e te tjereve dhe ne jetet e tyre jane te kujdesshem. Njeriu mund te kuptoje se ka gabuar vetem pasi te marre vendimin per kryerjen apo moskryerjen e vepres se caktuar dhe atehere do te jete vone. Do te pendohet, do te terhiqet, por gabimi te mos mund te ndreqet...

Gabimet jane te vogla dhe jane te medha.

Ne kete teme dua te diskutojme per gabimet qe lene pasoja ne jetet apo ne mireqenien tone...

Ja nje rast nga jeta ime....

Patem ne plan tia nisnim nje shtepie te re. Une atehere isha student i arkitektures, punoja me nje buro projektuese, dhe vellezerit as qe bene fjale se kush do ta bente planin. Filluan parapergatitjet, bisedimet kah ta orientonim shtepine. Jugu eshte orientimi me i preferueshem, mirepo njeri nga familja tha se nuk dua qe tane jeten ti shoh varrezat, pasi parcela jone kah ana jugore kufizohej me nje teqe me varreza te vjetra. Edhepse sot mendoj se ajo ane ka qene ideale, pasi gjelberimi i shumte i mbulon varrezat, vetem kur ndonjerit prej kojshive tane i mbushet mendja dhe e pastron barin nga keto varreza. Dhe na mbeti orientimi i vetem, ana e veriut. Me shume dobesi ne projekt, shtepia u krye.
    Filluam te jetojme ne te...Tani filluam te shohim te metat e mungeses se ndriēimit te diellit. Na mori malli per diellin qe kishim ne shtepine e vjeter. Por vone. Investimi prej 100 000 eurosh shkoi ne drejtim te gabuar, duke ndikuar ne kualitetin e jetes dhe te mireqenies se familjes sone....Po mendoj se ne ate kohe, ka qene dashte qe une ta perpija krenarine time dhe tia dorezoja punimin e projektit ndonje arkitekti me pervoje....

Gaboj por pasi mesoj nga gabimet mundohem t`i harroj.T`i harrosh gabimet eshte gje e mrekullueshme,pasi qe ke marre lesion nga to sigurisht.Per t`i harruar rol te madh luan shoqeria.Kam dy shoqe me te mira,te dyjat me duan te miren dhe me jane deshmuar se jane besnike dhe te dyja i dua fort.Mirepo njera mi permend gabimet qe kam bere dhe me ben te ndihem keq kurse tjetra mi ben ti harroj ato.Kur i kujtoj e verej qe filloj te bej gabime kurse kur i harroj dhe nuk me bie mend bile jam e suksesshme ne shume gjera qe bej.

Ndoshta Ligji i Terheqjes ..LoooL

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anėtarėsuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    Gabimet ne jete lene tek ne shenja te te dy tipeve....na lendojne, na demtojne por na bejne edhe mire....ne rritemi me to....rendsi ka te kuptojme se ku eshte gabimi dhe nese kemi mundesi ta rikuperojme e korigjojme...

Nese do ta merrja ne planin shoqeror do thoja se kam bere shume gabime....ndoshta asnjera qe te ngjaje me tjetren....por ama te gjitha kane nje pike te perbashket.....naivitetin tim karshi njerezve qe me rrethojne....kur i mendon njerezit te mire dhe harron se mund dhe te te lendojne, mund te te zhgenjejne , harron se ka pasoja menyra sesi ti sillesh...butesia e tepruar me ka bere ti vuaj shume gjerat.....besimi i pakushtezuar tek miqte me ka bere te ndihem e tradhtuar apo e zhgenjyer nga shume prej tyre.....ky eshte nje gabim i imi....qe vazhdoj ta vuaj edhe sot.....kam trajtuar keq njerez qe nuk e kane merituar dhe kam falur dashuri tek ata qe nuk e kane merituar......kuptohet se sot kjo per mua eshte ende e fresket dhe arrij ta kuptoj gabimin edhe te them me vete se " nuk kam per ti besuar me njerezve te gabuar dhe nuk do lendoj me njerzit duke i vlersuar me siperfaqesi" por.....egziston nje por.....fallsiteti ka arritur kulmet dhe na ben te veshim nje perde nder sy duke harruar cdo pervoje te hidhur te kaluar me pare....duke harruar gabimet e bera me pare....dhe.....ndodh qe historia perseritet......

KY ESHTE NJE RAST I PASHPRESE......sepse kesaj i thone te harrosh gabimet e mos mesosh realisht prej tyre.....po ndoshta do vije nje dite ku dhe une do arrij te mesoj nga gabimet e mia
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    po mire bej edhe ca dritare nga jugu, prish murin dhe kaq , ose beji 4 faqet e murit te jen xhamllik nga ato reflektues qe nuk dukesh nga jashte ,
    shiko u zgjidh edhe ky muhabet,
    Tjeter problem ?
    kush vijon?

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    po mire bej edhe ca dritare nga jugu, prish murin dhe kaq , ose beji 4 faqet e murit te jen xhamllik nga ato reflektues qe nuk dukesh nga jashte ,
    shiko u zgjidh edhe ky muhabet,
    Tjeter problem ?
    kush vijon?
    Dua ta blej nje makine 20.000 euro. Problemi eshte se nuk i kam leket?
    Ndonje zgjidhje?
    ;-)

Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Citim Postuar mė parė nga illyrian rex Lexo Postimin
    Dua ta blej nje makine 20.000 euro. Problemi eshte se nuk i kam leket?
    Ndonje zgjidhje?
    ;-)
    ti jap une

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Une dua te shes nje makine qe ben 12 mije euro.
    Ndonje bleres?
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

ღ♥ aNtipatrea ♥ღ Maska e Albela
    Anėtarėsuar
    16-05-2006
    Vendndodhja
    mEs iLuzionesh te hUmbura
    Postime
    2,718
    qenka ber okazion makinash ktu
    mir sqenka keq me pazarin
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albela : 08-02-2010 mė 14:20
    La Femme est le Chef-d'0euvre de Dieu
    sur tout quand elle a
    le Diable au corps...
    ✿⊱╮✿⊱╮ ✿⊱╮

Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Une dua te shes nje makine qe ben 12 mije euro.
    Ndonje bleres?
    ja te ta blej edhe ty , nje me shume s'na prish pune ne koleksion

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Gabimet ne jete...
    Ja nje gabim p.sh lindja e albeles.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •