kiko ke te drejte vetem nje here te perdoresh peshoren....prandaj po i masja me dore une heren e pare kur po mundohesha ta zgjidhja hahah
kiko ke te drejte vetem nje here te perdoresh peshoren....prandaj po i masja me dore une heren e pare kur po mundohesha ta zgjidhja hahah
haha njesoj si mas gjatesine me pellembekam talent
Se kuptova si i peshove vetem njehere? -1, -2, -10 si mund ta gjesh cila qese te dha keto numra?
Ok, sic thash beje keshtu, nga qesja e pare merr 1 monedhe , nga qesja e dyte merr 2 monedha, nga qesja e trete merr 3 monedha, nga qesja e katert merr 4 monedha e keshtu me rradhe deri te qesja e 10 ku do te marresh repektivisht 10 monedha.
Pra gjithsej ne marrim vetem 55 monedha nga 100 te mundshme, dhe keto 55 monedha i peshojme vetem njehere.
-1, -2, ose -10 vjen si rezultat pasi nqs pesha ne vend qe te jete 550 eshte 549 (-1) atehere tregon qe vetem nje monedhe eshte me defekt, dhe vetem q monedhe eshte marre vetem nga qesja e pare, nese rezultati del 548 (-2) kjo tregon qe jane dy monedha qe kane peshte mangut, dy monedha te cilat jane nga e njeta qese, dhe ne vetem 2 monedha kemi marre vetem nga qesja e dyte.
E keshtu me rradhe.
Shpresoj se e kuptove
ps: nuk eshte e thene qe nje monedhe te jete 10 gram, po meqe autori kishte harruar ti vinte nje peshe, mora nje peshe hipotetike.
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
lol, se kisha pare kete postim
te me falni nese kam bere disa gabime, pasi jam perqendruar vetem ke postimi i pare dhe jo ke te tjeret qe e pasojne
Gjithsesi llogjika e zgjidhjes se ushtrimit eshte e njejte :~)
atehere, gjithsesi, menyra e peshimit eshte ashtu sic thashe une, pra gjithsej marrim 55 monedha (sic e shpegova me larte) te cilat normalisht duhet te peshojne 1100 gram.
Nese pesha na del 1090 (-10) atehere gabimi eshte tek qesja e pare, nese 1080 (-20) atehere gabimi eshte tek qesja e dyte, dhe nese pesha eshte 1000 (-100) atehere gabimi eshte tek qesja e fundit.
ps: edhe nje here me falni per gabimin![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mau_kiko : 09-02-2010 mė 11:57
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Mau Kiko, ke dhene pergjigjen e sakteTe pergezoj.
Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni
Pyetja behet me interesante nese mobedhat e sakta peshojne 10 gram e ajo fallco peshon 9 gram
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Hey O bes ske pune tjeter ! Vec me na fut ne ngaterrese?! Une do merrja 100 gram ne njeren dore dhe 90 ne doren tjeter ! Mundesisht njeren nga monedehat do e vendosja ne gishtin e vogel se aty peshon me lehte!a e kam gjet?
If the sky is red dont cry the sky already cried for you
Krijoni Kontakt