Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 52
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    ...
    Greqia
    Të dy prindërit emigrantë duhet të jenë banorë të ligjshëm dhe do të nevojiten gjashtë vjet shkollë. Brezi i dytë i emigrantëve të cilët shpresojnë të marrin nënshtetësinë greke, sipas ligjit të ri të propozuar nga qeveria, do të kenë ligje më të ashpra sesa u trumpetuan në fillim.
    Interesant, paskan deshire qe aplikanti te kete arsimim mbimesatar ne Greqi.
    Po s'e di se si do ia bejne grekerit me prinderit analfabete? Po me artikullin 8 te Konventes Europiane per te Drejta te Njeriut? Sigurisht do pyesin Oraklin e Delfit. E nese s'ben ky pune, do vijne ne nje nate te erret e te na vjedhin Janullasin e Shenjte si supra-mentor.

I lexova rregulloret tjera. Gjysma e me teper per definicione te ligjeve perendimore jane te papershtatshme me Kushtetutat perendimore dhe konventat valide.

Kur magjypi ben demokraci, te del demokracia aq e zeze sa qe te merzitet fare.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Se cfar bejne Italianet per te mbajte nen kontroll emigrantet eshte pune e tyre dhe ne nuk kemi se cfar te gjykojme, por une ju pyes juve , a jane ne gjndje shqipetaret me treguesit qe kane pase deri me sot, ku ne 1 miljon emigrate 20 mije vuajne denimin me burg?Une mendoj se shqiperia rrezikon qe te mbingarkohet me njerez te ligj, do te kemi si pasoje rritjen e kriminalitetit.Besoj se duhet te kete nje koeficent te ligesise kundrejt numrit te popullsise, qe te tregoje se ku eshte pika kritike, para se te kemi falimentuar nga degjenerimi.
    Po e perserise nje llogritje qe e kam bere me pare.
    Analiza per 1 miljon banore:
    Te denuar 20000 +dhjetefishi te inkriminuar qe nuk i kap dot policia=200000.
    1000000 : 200000=5 anetare te nje famije (qytetare)Pra del se cdo famije deri me sot ka nje te inkriminuar, por kur merr fund nje shoqeri, kur kriminalizohen dhe prinderit?
    O miku Anesti, vertet beson se keto ligje kane te bejne me sjelljen e shqiptareve, krimet e mundshme te tyre ne Itali? Po ligjet ne fjale s'merren fare me te drejten per qendrim, por me te drejten per nenshtetesim. E drejta per qendrim eshte ajo qe mundeson krimin. Jo ajo per nenshtetesim. Pastaj ligjet ne fjale nuk u dedikohen krimineleve. As shqiptareve kriminele. As nuk e arsyetojne veten me numrin e larte te krimineleve. Mund te lexosh te gjitha raportet ne lidhje me keto ligje dhe kurre s'do gjesh nje arsyetim te tille.

E pershendes me gjithe zemer luften qe ia ben verbalisht krimit. Edhe atehere kur ky behet nga shqiptare. Por nese fillojme te "shpjegojme" edhe boten me krimet e shqiptareve, atehere e kemi tepruar.

A mund te na thote kush po kosovaret sa e kane koeficentin e kriminalitetit?
    Duhet te zihen kriminelet kosovare se pari qe te dihet gje per ta.
    Po ku te dihet kjo gje? Nga i ke ti shifrat tua mbi shqiptaret nga Shqiperia? Publiko ti se pari nr. e telefonit te zyres, nga e cila i more keto shifrat tua, pastaj ndoshta dokush do telefonoje ate zyren, dhe t'i marre shifrat ne lidhje me shqiptaret nga Kosova dhe do te informohemi. Besoj se ne kete pike ju mundim ne shqiptaret nga Kosova ju vellezerve atje poshte neve.

*

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Lexova vetem titullin dhe shkrimin e madaberit dhe e mare me mende se per cfar llomotitin me larte

Pjyes veten, per cfar mund ti duhet nje njeriu pashaporta greke, apo italiane!!!!!!?????

Un kame amerikane dhe nuk me bene pershtypje fare
    Ore ti zoteri,me fal, po po me habit.Nuk e shikon nje here se mos te kane mare kodin e forumit,ose hidhi nje sy pashaportes tende,AMERIKANE e ke!!!!!Apo te ndonje shteti tjeter.
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    O miku Anesti, vertet beson se keto ligje kane te bejne me sjelljen e shqiptareve, krimet e mundshme te tyre ne Itali? Po ligjet ne fjale s'merren fare me te drejten per qendrim, por me te drejten per nenshtetesim. E drejta per qendrim eshte ajo qe mundeson krimin. Jo ajo per nenshtetesim. Pastaj ligjet ne fjale nuk u dedikohen krimineleve. As shqiptareve kriminele. As nuk e arsyetojne veten me numrin e larte te krimineleve. Mund te lexosh te gjitha raportet ne lidhje me keto ligje dhe kurre s'do gjesh nje arsyetim te tille.

E pershendes me gjithe zemer luften qe ia ben verbalisht krimit. Edhe atehere kur ky behet nga shqiptare. Por nese fillojme te "shpjegojme" edhe boten me krimet e shqiptareve, atehere e kemi tepruar.

Pershendetje. Se kisha vene re se paska pase replike.Persa i perket burimit, kerkojeni ne shkrimin e pare.Kjo qe them vlen vetem per antaret e tjere te forumit , ndersa per ty , sinqerisht mbetem i fyer per mos besimin. Une mund te gaboj ne argumetimin e nje teme por jo te mashtroj, Never.

Por nese fillojme te "shpjegojme" edhe boten me krimet e shqiptareve, atehere e kemi tepruar.
    Nuk besoj ta kem bere kete, une e shikoj ceshtjen e kriminalitetit i ceshtjen me te rendesishme per popullin tim, pra une shprehem ne varsi te ndjesise qe me jep perosnalisht fenomeni, qofte shqipetare qofte i huaj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 13-02-2010 më 13:16

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Cold Fusion™ Lexo Postimin
    Ligji i shtetit Italian, sinqerisht me ka pelqyer. Duke degjuar shpesh lajmet e ultranacionalistit Umberto Bossi, ky mua me duket nje bace me lule. Kush eshte i rregullt, punon, deklaron te ardhurat, paguan taksat dhe mundohet te kultivoje kulturen tek femija e tij duke e derguar ne shkolle, te gjitha i ka te lehta. Perse duket i veshtire ky ligj? Kur te gjithe mund ta respektojn dhe ti pranojn keto kushte shume te mira. Pasi aty vetem perfiton, sepse meson gjuhen e atij vendi, pershtatesh ne shoqerin e atij vendi, shkollohesh, kulturohesh dhe jeton me normat e nje shoqerie Europiane.
    Ajo perllogaritja e Anesti, mua personalisht mu duke teper absurde. Me asnje vend nuk eshte thene, nese nje pjesetar i familjes eshte kriminel, i gjithe fisi do persekutohet dhe do kthehet ne vend.
    Po une nuk jam shprehur keshtu, pra me ke kutuar gabim .Ketu me poshte po te sjell ate qe lexova per ligjin italian, pra eshte ai qe te largon nese ke pase probleme me ligjin.Persa i perket perllogaritjes, ajo nuk eshte asgje tjeter vecse nje veprim athmetik bazuar ne nje parashikim aproksimativ per numrin e te inkriminuarve, qe me siguri duhet te jete disa here me i larte se ai qe kam parashikuar une.Ndersa te dhenat e personave qevuajne denimin me burg eshte statistike, e nuk eshte hamendesi e imja.

Kush dënohet, edhe jo në formë të prerë, me një dënim jo më pak se tre muaj do t'i hiqen të gjitha pikët dhe do të largohet nga Italia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 14-03-2010 më 11:01

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje. Se kisha vene re se paska pase replike.Persa i perket burimit, kerkojeni ne shkrimin e pare.Kjo qe them vlen vetem per antaret e tjere te forumit , ndersa per ty , sinqerisht mbetem i fyer per mos besimin. Une mund te gaboj ne argumetimin e nje teme por jo te mashtroj, Never.
    Kerkoj falje, nese te kam ofenduar. Por nuk e kam deshur kete. Thjesht nuk e dija nga t'ia mbaj qe te gjej informacione konfidente ne lidhje me statistikat e krimeve te kosovareve ne Itali. Ndaj pyeta. E pranoj se ishte shprehur pak si ne nguti. Pa qellim. Nuk mendoj aspak se mashtron. Si deshmi e ke faktin qe kemi diskutuar ne tema te ndryshme, por s'e kam shprehur kete gje.

Nuk besoj ta kem bere kete, une e shikoj ceshtjen e kriminalitetit i ceshtjen me te rendesishme per popullin tim, pra une shprehem ne varsi te ndjesise qe me jep perosnalisht fenomeni, qofte shqipetare qofte i huaj.
    E vertete. Edhe une e shoh ceshtjen e kriminalitetit si te rendesishme. Por a duhet te sqarohet cdo gje ne bote me krimet e shqiptareve? Edhe ligjet italiane per nenshtetesim, te cilat nuk perfshijne vetem shqiptaret, por edhe tjeret, p.sh. gjermanet, amerikanet apo kanadezet? Te gjithe keta jane te prekur nga ligji italian ne fjale. Kjo te jep te kuptosh se krimet e shqiptareve s'kane te bejne me kete ligj. Krimi ne shoqerine shqiptare eshte armiku me i madh qe ka patur shoqeria shqiptare ndonjehere. Pra eshte ceshtje madhore. Por perseri nuk duhet te verbohemi fare gjate luftimit te tij. Jo ta perdorim kriminalitetin e shqiptareve edhe si arsyetim per ligjet absurde te italianeve. Sepse nese e ben kriminalitetin njesi matese dhe nese u sherbehesh statistikave boterore, do te duhesh te deklarosh italianet si kriminele qe nga gjenetika dhe t'i futesh ne burg sapo te dalin nga barku i nenes se tyre.

Mbaje koken lart, mos iu nenshtro lloj-lloj kopili qe s'le gje pa bere per te te japur bindjen se je inferior. Edhe po te jete ky Papa apo ndonje kryekriminel tjeter. Te gjithe keta i kane kufomat e tyre.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Ligji i ri qe pritet te miratohet nuk ka te beje fare me nenshtetesine por me lejet e reja te qendrimit.

Si ligj do te miratohet por ne disa pika shkon kunder kushtetutes italiane.
    Si psh. denimi me tre muaj burg edhe pse jo ne forme te prere.Kushtetuta te njeh te drejten qe te apelosh kunder vendimit te gjykates deri ne graden e 3 e pastaj shprehet Cassazione.

Kur je prind i nje minoreni nuk mund te largojne nga Italia.Ketu nuk hyjne rastet kur denohesh per terrorizem dhe kur je i rrezikshem per sigurine publike.

Ne Itali nuk e dijne italianet kushtetuten e jo me qe ta mesojne te huajt.Me mire bej nje ligj ku te gjithe duhet te mesojne kushtetuten nese me te vertet kerkon integrimin e te huajve.
    Italia duhet te filloje te kopjoje sistemin francez ose gjerman te shtetit social e jo te kapet me dy jevgj qe vijen per kafshaten e bukes
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

postar me parenga mr zeid
    Pjyes veten, per cfar mund ti duhet nje njeriu pashaporta greke, apo italiane!!!!!!?????

Un kame amerikane dhe nuk me bene pershtypje fare
    Postuar më parë nga Mr Zeid
    elona ti me siguri je nga ato qe kur shkon ne trip e tregon pashaporten ter tangellek, kurse zeidi jo
    emigrantet e greqis dhe te italis, mund te punojne me lejet e punes qe i kane paisur. un te isha personalisht nuk do merja asnje nga keto te dyja, por sidomos ate greken. Po te me detyronin greket, un preferoja te largohesha pergjithmon nga greqia, se sa te merja pashaport greke.

mendimi im sigurisht
    postuar me pare nga elonaa ...
    Edhe une Jo! Se une se kam mare akoma !

Sa fallsitet...

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Per ty eshte fallsifitet, per te tjeret eshte thjesht realiteti i te menduarit alla shqiptarce me shumice.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    O cifutogrek dhe ti arbereshi niko, flisni me shkoqur se spo ju marim vesh. (kete kopacen qe shkroj me lart e kuptova)
    a mos valle nga mllefi paragjykoni???
    Ti Mr Zeid se qenke me vertet prototip ti po kur nuk paska piken e problemit pse e more passport amerikane????Neve ne Itali normalisht nuk na qendrojne mire keto rregulla pasi kushtetuten italiane ta nisin ta mesojne ne fillim politikanet sepse sipas statistikave nuk dine as nenin e I jo me larg.Ti flet nga USA edhe je me ate passport prandaj je sikur ke pire nja 10 paketa hashash.Hajde njehere ne Itali edhe flasim perseri.Pse duhet te vuaj une per te takuar nje te afermin tim ne Kanada apo ne USA sepse me pashaport shqiptare skam shance te marr viza.Une me ane te nenshtetesise italiane nuk humbas origjinen time por i krijoj lehtesira vetes shume i nderuar mr zeid.Eshte e thjeshte te flas une per Ameriken por problemi eshte se duke qene ne Itali nuk di aq sa ata qe jetojne atje.Edhe si konkluzion mos na trego filma me shpata pa jetuar ketu.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •