Close
Faqja 3 prej 30 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 295
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Ėshtė tingull sė pari, "nj" ėshtė bashkimi i shkronjave qė ėshtė gjetur pėr ta pėrshkruar. Mund tė ishte edhe Ń ose Ņ ose й etc
    Tingull eshte, por ka qene dhe shkronje mesa di une. Shkronje e perbere nga bashkimi i N+ J.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga Cold Fusion™ Lexo Postimin
    Pas shume mbledhjesh Komisioni vendosi te linte ne perdorim te dy keto Alfabete,duke ja paraqitur kete vendim Kongresit. Ne fjalen e Tij, At Gjergj Fishta theksoi se edhe vetem Alfabeti i Stambollit do tu mjaftonte Shqiptareve per nevojat e tyre, dhe u rikujtoi delegateve se edhe Gjermanet perdorin dy Alfabete, ate Gotik dhe ate Latin.Megjithese Kongresi i Manastirit ishte nje ngjarje me rendesi per jeten Politiko-Kulturore Shqiptare
    filluan te dalin pengesat e para. Popullsite Myslimane te Kosoves dhe te Veriut nuk mund te pranonin nje Alfabet qe nuk ish si ajo e Kuranit
    pasi propaganda e Hixheve pat zene vend ne keto popullsi.
    Turqit e Rinj qe ishin ne fuqi filluan te perdornin kete moment per te ndaluar perdorimin e Alfabetit Latin,duke pasur frike se mos Shqiptaret kerkonin pas kesaj edhe shkeputjen krejt nga Porta e Larte.
    Ishte M.Frasheri qe propzoi alfabetin me germa turke, jo At Fishta, i cili ishte per latinin qe fatmirsisht pranua.
    Edhe kjo qe i ndan myslimanet e veriut me ata te jugut....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    Ishte M.Frasheri qe propzoi alfabetin me germa turke, jo At Fishta, i cili ishte per latinin qe fatmirsisht pranua.
    Edhe kjo qe i ndan myslimanet e veriut me ata te jugut....
    Mithat Frasheri propozoi Alfabetin me germa Turke, por At Gjergj Fishta e pranoi se mund te mjaftoheshim me ate Alfabet. Eshte e theksuar ajo qe eshte thene, qe me 14 nentor 1908 Mithat Frasheri ishte kryetari i kongresit per hartimin e Alfabetit, ndersa At Gjergj Fishta ishte nenkryetari. Po ashtu punuan dhe ngushte me Kristo Luarasin i cili kishte ne Rumani shtypshkronjes "Drita" e cila shkruante artikuje per gjendje e Shqiperis dhe avancimet per krijimin e Alfabetit.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Don't Lexo Postimin
    O lale kur bashkon 2 dhe 1 nuk jep fjalen njezet e ni por jep fjalen dyni

nersa kur thua shkronjat

Nė Jė, i bie NJė, kur ato bashkohen! Fjala Nė me Jė, p.sh., fjala Njė ditė, N-J!

Ose me ndryshe, me trego nje fjale ku perdoren shkronjat "N" dhe "J" ku nuk shqiptohen "Nj" ?
    A di me numeru ti apo qfare ??

Kur vie tek numri 21 si e quan ???

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Mithat Frasheri propozoi Alfabetin me germa Turke, por At Gjergj Fishta e pranoi se mund te mjaftoheshim me ate Alfabet.
    Fishta thote qe nuk eshte keq ai alfabet, por do te kete veshtiresi ne shtypjen e librave, keshtuqe duhet nje alfabet me germa latine.

Eshte e theksuar ajo qe eshte thene, qe me 14 nentor 1908 Mithat Frasheri ishte kryetari i kongresit per hartimin e Alfabetit, ndersa At Gjergj Fishta ishte nenkryetari.
    Fishta ishte kryetari i Komisionit te Alfabetit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Fishta ishte kryetari i Komisionit te Alfabetit
    Nuk e kuptoje kete kembengulje, e cila eshte e shtypur dhe me germa te medha ne librin "ABECE", gjithmon nese e ke lexuar.

Mit'hat Bej Frashėri u zgjodh kryetar i Kongresit dhe nėnkryetar i Komisionit tė hartimit tė alfabetit (kryetar i Komisionit ishte At Gjergj Fishta).
    Nė moshėn 32-vjeēare largohet pėrfundimisht nga Stambolli dhe udhėton pėr nė Shqipėri duke kaluar nga Kosova nė Shkup dhe pastaj nė Elbasan. Nė vitin 1912, nė qeverinė e pavarėsisė tė krijuar nga Ismail Qemali ai zgjidhet ministėr i botores. Mė 30 mars 1913, ai jep dorėheqjen nga detyra. Ai mirėpriti ardhjen e Princ Vidit nė Shqipėri dhe ndihmon nė Ministrinė e Punėve tė Jashtme. Pas largimit tė Princ Vidit, Mit'hat Frashėri largohet nga Shqipėria dhe deri nė vitin 1918 jeton nė disa shtete tė Ballkanit. Nė vitin 1916 vendoset nė Bukuresht ku arrestohet nga policia dhe internohet nė
    At Gjergj Fishta ishte kryetar i komisionit, dhe jo kryetar i Kongresit. Jane dy gjera te ndryshme nga ajo qe sapo thash une. Mendoje se je keqkuptuar ose je keqinformuar. Une nuk po flas nga mendja ime, por me baza dhe referenca te forta, te cilat jane te pakontestueshme.

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Nuk e kuptoje kete kembengulje, e cila eshte e shtypur dhe me germa te medha ne librin "ABECE", gjithmon nese e ke lexuar.

At Gjergj Fishta ishte kryetar i komisionit, dhe jo kryetar i Kongresit. Jane dy gjera te ndryshme nga ajo qe sapo thash une. Mendoje se je keqkuptuar ose je keqinformuar. Une nuk po flas nga mendja ime, por me baza dhe referenca te forta, te cilat jane te pakontestueshme.
    Po pra, ate thashe une. Kryetari i Komisionit te Alfabetit. Nuk thashe se Frasheri nuk ishte kryetari i Kongresit. Kurse ti the Frasheri kryetar, Fishta nenkryetar.

Qe Fishta ishte per alfabetin latin dihet botrisht.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Po pra, ate thashe une. Kryetari i Komisionit te Alfabetit. Nuk thashe se Frasheri nuk ishte kryetari i Kongresit. Kurse ti the Frasheri kryetar, Fishta nenkryetar.

Qe Fishta ishte per alfabetin latin dihet botrisht.
    Lexoje dhe njehere Puro, se nuk eshte ceshtje per tu kapur, kush ka bere 8-vjecaren e di fare mire.

Kyetar i Kongresit ishte Mit'hat Frasheri, dhe nenkryetar i Kongresit ishte At Gjergj Fishta.

Kryetar i komisionit te Alfabetit ishte At Gjergj Fishta, dhe nenkryetar ishte Mit'hat Frasheri.

Absolutisht nuk mund ta kundershtoj qe At Gjergj Fishta ishte per Alfabetin Latin.

Ja ku u zgjidh dhe SUDOKU

definitivisht kjo shkronje eshte shkronje kot !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar mė parė nga Skifter Bjeshke Lexo Postimin
    definitivisht kjo shkronje eshte shkronje kot !
    Mendim personal pa asnje argument. Edhe une them, ti ja ke futur kot.

P.s Me jep nje argument se ku qendron kotesia e kesaj germe.

Nese nuk do ekzistonte, atehere nuk do quheshe "Njeri" po "Neri - Jeri". Te ecim ne bazen e bashkimit te kesaj germe.

Faqja 3 prej 30 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •