Close
Faqja 6 prej 30 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 295
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    ky forum ka shume antare te cilet per 1 ujke vrasin 500 dhi!

Boh, sa trapa qe ka forumi. s0ni ti ke dhene pergjigjen tende dhe eshte ne kundershtim me timen, po spate noj gjo per tshtu mos posto me, lej antaret te tjere te japin pergjigjet e veta (po deshen)! Ti nuk je i/e zoti/ja qe te argumentosh i gjo te tille.

--
    Derjans care thu do vendosim edhe shkronjat "Dj" "Mj" "Bj" "Vj" ?

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    ti pse merzitesh une do flas derisa t'me doje qefi

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    ti pse merzitesh une do flas derisa t'me doje qefi
    mos fol kot pot them! Po pate noj gjo me vler per tsjell ktu na e sjell po spate po qe femer, futju punes laj enet, po qe burre shko f.uck wifen.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Don't Lexo Postimin
    mos fol kot pot them! Po pate noj gjo me vler per tsjell ktu na e sjell po spate po qe femer, futju punes laj enet, po qe burre shko f.uck wifen.
    Uaa edukata jote per te marre shembull

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Uaa edukata jote per te marre shembull
    edukata ime o shkolla jote.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Soni, nuk je e aftė ta shpjegosh dot.

Kėta nuk e kuptojnė dot ndryshimin sepse shkronja NJ nuk shqiptohet dot nga folėsit e dialektit tė Veriut. Shkronjat NJ, GJ dhe Q, ata i shqiptojnė N-J, XH dhe Ē.

Ndryshimi mes N-J dhe NJ qėndron tek tingėllimi. Nė rastin e N-J, maja e gjuhės bashkohet me qiellzėn nė pjesėn e pėrparme, qė ėshtė ngjitur me dhėmbėt.

Ndėrsa nė rastin e shkronjės NJ, gjuha dhe qiellza bashkohen mė prapa; mesi i gjuhės bashkohet me gropėn e qiellzės nė pjesėn e lartme.

Tek shkronjat NJ, GJ dhe Q, gjuha dhe qiellza bashkohen nė tė njėjtin vend.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga Cold Fusion™ Lexo Postimin
    Per kete nuk isha shume i sigurt, pajtohem me ty. Pasi e rilexova dhe njehere, kisha vite qe nuk e kisha pare.

Per ate pjese qe e kam selektuar me bold, jam shume i sigurt sepse e kam te fresket. Nuk kam shume qe e kam lexuar, dhe jam mese i bindur. Duke pare dhe sot e kesaj dite se cila fe dominon ne Kosove. Dhe per kete e kam nje fare bindje qe eshte e vertet ashtu sic eshte shkruar, qe Muslimanet e Veriut mbeshtesnin Alfabetin e Stambollit.
    ....Shpjegimet e dhėna pėr kėtė qėndrim nė "Raportin e Kongresit" nga Gjergj Qiriazi, anėtar i Komisionit tė Kongresit, janė plotėsisht bindėse dhe e pėrligjin zgjedhjen e miratimin e dy alfabeteve kombėtare. Kongresi nuk mund tė rrezikonte t‘i kundėrvihej vullnetit tė popullsisė sė Jugut qė parapėlqenin alfabetin e Stambollit, ose veriorėve qė parapėlqenin njė alfabet thjesht latin, sidomos kur tė gjithė pa pėrjashtim, si anėtarėt e Komisionit, ashtu edhe kongresistėt, por edhe tė tjerėt, ishin tė ndėrgjegjshėm se alternativa e parė, ajo e alfabetit tė Stambollit, ishte e pėrkohshme dhe pa tė ardhme, ndėrsa alfabeti latin do tė ngadhėnjente pėr shkak se ishte mė i volitshėm pėr botime nė ēdo shtypshkronjė tė vendit ose tė huaj (ai i Stambollit, pėrkundrazi, kishte shkronja tė veēanta, derdhja e tė cilave kėrkonte shpenzime financiare dhe kohė). Gjithashtu ky qėndrim i Kongresit merrte nė konsideratė edhe traditėn, edhe emrin e madh tė Samiut, edhe faktin se alfabeti i Stambollit konsiderohej si alfabeti kombėtar i parė, hartuar nga njė komision i gjerė e i autoritetshėm dhe i miratuar nga "Shoqėria e Shkronjėzave tė Stambollit" (1879), merrte nė konsideratė edhe pėrhapjen e gjerė nė Jugė dhe nė Shqipėrinė e Mesme tė alfabetit tė Stambollit, i quajtur ndryshe dhe alfabeti i Frashėrit.....

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Nuk eshte e vertete se veioret nuk e shqiptojne dot "NJE"

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    Nuk eshte e vertete se veioret nuk e shqiptojne dot "NJE"
    po cja fut kot o shkodran

po leje or vlla Baton te boj qef me ment e veta.

nuk e shqiptojn dot verioret NJ thot haj medet haj.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    te merret goja ty goce a si asht puna

se ne gojen time asni ndryshim se kan

hajt morim fjalen MJALT

mos e thu Mmmmmmmmmmmmmjalt ti?

pse nuk asht dhe MJ shkronj me vete?

po fjala MJAFT?

po DJATH?

pse nuk asht dhe DJ shkronj me vete?
    Sepse nuk ka nje tingull tjeter qe ta quajm MJ

Por ka nje tingull tjeter qe e quajme NJ qe eshte ndryshe nga N+J dhe ne te shqiptaur dallohet menjehere nese po thua NJ apo N+J.

S'kam pa njeri si ty n'jeten time

rasti i pare eshte tingulli NJ, rasti i dyte eshte tingulli N+J

Faqja 6 prej 30 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •