Do ti mbaj te dy.....te ndare me nje vize sic behet keteja![]()
Do ti mbaj te dy.....te ndare me nje vize sic behet keteja![]()
cili ti pelqej asaj mund ta mbaj..por me e hijshme dhe e bukur eshte qe te 2 te mbajne 1 mbiemer gjithashtu edhe femijet e jo te ndahen disa ne 1 mbiemer disa ne tjetrin te mos verehet qe jane fmailje.
Mendimi im![]()
Cdo gje sipas deshires![]()
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
kudo ne bote 99 % kane mbiemrin e burrit por edhe sjam kunder
problemi ėshtė qė njė Grua nuk e bėn dot fėmijėn vetėm, pra ėshtė Burri qė e hudh FAREN, fėmija mėrr emrin e tij.
fara specit qit speca, fara domates qit domate, patllixhoni patlixhona. Toka ku mbillen (femra) s'ka pike rendesie, mjafton mos jet shterpe.
Pastaj njė Burrė mund tė pllenojė me qindra Femra, e tė gjithė femijėt janė tė tij.
sa gjynaf me lind femer :-)
sa gjynaf qe mban toka keso njerez te mendimit tuaj..njekohesisht gjynaf qe ti nuk e ke rastin as mundesine ta njohesh ndjesine qe mban nje nene kur ritet nje femije brenda saj..a thua valle qfar ndjesie eshte ajojo ti nuk mund ta dish sepse nuk te ka dhene ZOTI ate kenaqesi por qe femrat e kane dhe dine se qfar eshte dashuria per nje femije
...me vjen keq per ju gjithashtu per mendimet tua
![]()
Ėshtė vetėm njė mbiemer, apo jo? E pra, nė fakt, mund tė jetė njė telash i vertet. Sipas studimeve, duke zgjedhur emrin tuaj mbi ate te burrit tuaj mund tė tregoj njė mungesė tė angazhimit tė martesės. Pėrveē kėsaj, edhe nė qoftė se zemra jote ėshtė me tė vėrtetė nė tė, thjesht fakti qe ti nuk do te ndryshosh mbiemrin mund te sjelli dyshime ne mendjen e burrit tuaj dhe te shkaktojė probleme qė nuk ekzistojnė nė vendin e parė.
Perderisa kjo nuk vlen per te gjitha martesat ... ateher cfare ju shtyn ju te nderroni mbiemrin? Nqs eshte e kunderta ateher, cfare ju shtyn te mbani mbiemrin tuaj?
Nuk jam e martuar dhe martesa nuk eshte ne planet e mia por nuk do ta nderroja assesi.Jam mesuar me kete qe kam dhe nese e nderroj mbiemrin nuk e di ,do me dukej dicka shume e quditshme.Sdo pershtatesha me nje tjeter dhe me kete qe e kam krenohem per se tepermi.
Pastaj nese kemi te drejta te barabarta pse kete perparesi ju japim burrave dhe jo grave ?
Per mua kjo eshte me se shumti shenje e patriakalizmit, d.m.th e sundimit te burrit ne familje. Te gjithe ato femra, qe nuk kane ndonje te kaluar te spikatur dhe mbreselenese, pra nuk lene gjurme ne opinion, nuk e kane fare problem te ndrrojne mbiemrin e te mbajne ate te burrit, po ashtu edhe ato femra qe martohen me burra me emer e fis te madh.
E kunderta ndodh me ato femra, qe ne fushat perkatese (art, politike, shkence etj) kane bere emer, e kane ndroje se marrja e mbiemrit te burrit do t'u venite famen e krijuar me aq mund. Keto, sipas mendimit tim, pak pyesin per burrin, pavarsisht deklaratave qe mund te bejne.
Me shume veshtersi do ta besoja qe nje burre, kushdo qofte, do ta pranonte me deshire qe gruaja e tij te mos merrte mbiemrin e burrit, perjashtuar ato raste qe vete burri do te perfitoj nga emri i gruas.
Per mua, ne kete moment qe fillon luhatja, edhe femijet duhet te lihen te zgjedhin, mbiemrin e babait apo te nenes. Edhe ato le te perfitojne nga "fama" e nenes se tyre.
Personalisht nuk anoj nga mbajtja e mbiemrit nga ana e femres, pasi trungu i familjes ndertohet vetem nga nje "llagap", e ky eshte ai i burrit.
Po nuk pate nje te kaluar te besueshme, nuk mund te kesh nje te ardhme te sigurte.
Krijoni Kontakt