q-ç
nuk ka asnje dallim sic nuk ka asnje dallim
xh-gj
ose n dhe j - nj
jane qeshtje kot sa per tthene qe "kemi 4 shkronja shqiptare" lol
Te ishte kot nuk kisha pyetur
Kane dallime qe te gjitha shkronjat qe permende ne te folur.
Kush eshte kot? Ndoshta te duket kot ty qe nuk te eshte vrare veshi. I ndryshon shume nocione fjaleve, kur ne nje rast perdor "q" dhe ne nje rast perdor "ç". Si te tingellon kjo fjala ty "qekiqi" apo "çekiçi"? Si te duket fjala "Xhami" ne "Gjami". Meqenese per ty nuk ka problem, mos i thuaj me "Xhami" po thuaji "Gjami". Apo per fjalet qe ty te duken te drejta, duhet ti thuash me drejteshkrim, fjalet qe nuk te interesojn per ty nuk kane rendesi.
Nese do ishte se germat nuk kane rendesi, fjalori nuk do behej me 36 shkronja po do behej me 32. Ti benin te njejta fjalet qe sapo the ti. Edhe shikoje njehere ndryshimin midis bashketingellores me zanoret. Siduket paske qene ngelese ne Gjuhen Shqipe.
Ne shume tekste te pa korrektuar mire. Ç eshte me e perafert me C, po ashtu dhe e kunderta ç me c. Tastiera qe ti perdor, keto dy germa i posedon, nuk ka nevoje te perdoresh shkronje e rregullt çÇ, po ashtu sic perdor e ne vend ë. Mua nuk me duket si justifikim ky qe sapo the, thjesht nje pike per t'iu shmangur nje pergjegjesie apo ku di une cfare ke pasur ne mendje.
Nuk peraferson me shume Ç me Q, sesa afrohet C me Ç. Atehere meqenese nuk te gjendet Ë pse nuk perdor W, po perdor E.
Disa ja fut qe nuk ka asnje ndryshim, hajde me pyet mua qe flas gjuhe letrare se cfare ndryshimi dhe transformimi merr nje tekst kur e lexoje.
P.s Nuk po e bej kete replik, per t'iu vene perpara pergjegjesive, qe duhet bere keshtu apo e kam problem une ne te lexuar. Sepse te gjithe kemi dialekte te ndryshme, dhe e kemi te veshtire ti pershtasim ato. Por, jo te gjejme justifikime perse nuk perdoret kjo germe, po nuk e gjeje dot ne tastier.
Xhamia eshte puna qe mendoni se Ç ka te njejtin tingull si Q. Kjo nuk eshte fare e vertete, kane ndrryshime. Nuk e di, si ju duket juve qe e keni te rrahur veshin me Q-ne kur degjoni nje tjeter te perdore Ç-ne? Se keni problem? Une e kam problem kur e degjoj te kunderten (q ne vend te ç) Nuk mesohem dot, ma bezdis edhe pse mundohem ta heq nga mendja, kur tjetri perballe me flet...mbase jam vetem une qe me bezdis kjo.
Krijoni Kontakt