Close
Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 213
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    S'ka te bej fetarja fare me IQ time,s'kam thene diku jam une e vetmja e zgjuar ne rruzullin tokesor,thjeshte qe nuk arrij te kuptohem ne forum me ato cfare shkruaj.

Shkenca o djale po mundohet qe mistikes ti japi forme,ta kthej ne materie asgje me shume,kjo verteton qe te paret kane ditur me shume sec dime ne sot,e sot na hedhin dengla sikur i gjeten te gjitha vete.
    Kete njohuri mund ta perdorin si ne te mire tende si ne te keqe,por asnjerehere te vetem.Do i duhej kjo "energjia" tek simbolet qe te arrijne qellimin ne mase..edhe te te bej ty te mendosh qe vetem shkenca eshte e verteta.

Jam e mendimit te mbyllet tema.
    Fund.
    Ca te them une La lune.as above so below dhe guret filozofike jane gjera alkimistesh,qe personalisht i kam te veshtira ti besoj.

Ezoterizmi qe kombinon elemente te kimise,fizikes,astrologjise,semiotikes,metalurgjis e,medicines,misticizmit dhe fese thjesht kerkon te pushtoje omnisciencen/gjithedijen, pa arritur kurre qellimin,nje qellim antik dhe mesjetar qe mbijeton akoma dhe ne ditet tona.

Per mua shkence eshte kimia,jo alkimia...eshte astronomia,jo astrologjia.

Per mua, pohimet,dielli eshte i lidhur me arin(eshte vetem hidrogjen qe tranformohet ne helium) apo hena eshte e lidhur(ktu ka elemente kimike sa te dush qe spo i permend te gjithe) me argjendin,marsi me hekurin e keshtu me radhe gjithe planetet,jane thjesht budallalleqe alkimistesh.

keshtu dhe me simbolet e alkimisteve. dhe te te tjereve sigurisht.

Hej lol,ke bere kimi ne shkolle,po astronomi!!!!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 12-02-2010 mė 07:52

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    PULS,
    come on,
    kthimi i plumbit ne ar eshte teresisht simbolike e nje rruge qe duhet te ndiqet per vete zhvillim shpirteror.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    PULS,
    come on,
    kthimi i plumbit ne ar eshte teresisht simbolike e nje rruge qe duhet te ndiqet per vete zhvillim shpirteror.
    Ishte objektivi i tyre te kthenin metalet ne ar ose argjend,dhe kerkonin kte gurin filozofik si celesin per te realizuar te gjitha objektivat e tyre(edhe spirituale).qe nuk e gjeten kurre.
    Pra nuk ishte vetem simbolike,ndoshta ka te skuilibruar qe e kerkojne akoma kte pietra filosofale

kta masonet duhet ta kene gjetur
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 12-02-2010 mė 08:19

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    PULS,
    come on,
    Nuk ka definicionin e duhur te shpirterores me fiziken,vibron shpirti jo fiziku i njeriut.Ushqimi i shpirtit eshte cfare i jep ti,nepermjet ndergjegjes,shkojne deri ne zemer,pra ne fizike.

Tani me thuaj ti mua me gjithe keto simbole qe per Puls jane thjeshte simbolike te shkences c'duan qe me shfaqen ne video te ndryshme muzikore apo filma?!
    Shiko klipin e fundit Bad Romance te Lady Gaga,por me kujdes po ulja fare zerin qe te perqendrohesh me mire,levizja e duarve dhe shenjave...e me pas me thuaj qe eshte thjeshte nje video pa kurfare kuptimi....une te pyes a do e ushqeje shpirtin e vajzes tende me nje klip te tille? (Puls)

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga La_Lune : 12-02-2010 mė 08:23

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nuk ka definicionin e duhur te shpirterores me fiziken,vibron shpirti jo fiziku i njeriut.Ushqimi i shpirtit eshte cfare i jep ti,nepermjet ndergjegjes,shkojne deri ne zemer,pra ne fizike.

Tani me thuaj ti mua me gjithe keto simbole qe per Puls jane thjeshte simbolike te shkences c'duan qe me shfaqen ne video te ndryshme muzikore apo filma?!
    Shiko klipin e fundit Bad Romance te Lady Gaga,por me kujdes po ulja fare zerin qe te perqendrohesh me mire,levizja e duarve dhe shenjave...e me pas me thuaj qe eshte thjeshte nje video pa kurfare kuptimi....une te pyes a do e ushqeje shpirtin e vajzes tende me nje klip te tille? (Puls)

http://www.youtube.com/watch?v=qrO4YZeyl0I&feature=fvst
    E kuptova ku do te dalesh,pra tek fuqia negative apo pozitive e simboleve,thjesht jam i pandjeshem.
    ne sens me te gjere.
    nese shoh nje film horror thjesht nuk ka asnje lloj efekti negativ apo pozitiv tek une,e shikoj per te kaluar kohen,pra per tu zbavitur.
    Varet sa e lejon veten ti te impresionohesh nga simbolet.
    Nese ti pas nje falje,ta zeme e ndjen veten mire ne xhami,kjo eshte mire per ty,thjesht nje iluzion nje simbol te ndihmon te jetosh mire,pra vazhdo beso,une jo.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga PULS Lexo Postimin
    E kuptova ku do te dalesh,pra tek fuqia negative apo pozitive e simboleve,thjesht jam i pandjeshem.
    ne sens me te gjere.
    nese shoh nje film horror thjesht nuk ka asnje lloj efekti negativ apo pozitiv tek une,e shikoj per te kaluar kohen,pra per tu zbavitur.
    Varet sa e lejon veten ti te impresionohesh nga simbolet.
    Nese ti pas nje falje,ta zeme e ndjen veten mire ne xhami,kjo eshte mire per ty,thjesht nje iluzion nje simbol te ndihmon te jetosh mire,pra vazhdo beso,une jo.
    Ti nuk je i ndikueshem po masa?!
    Besimi eshte sistem jetese,nese ne budizem duhet te aktivizosh ato chatrat (qe dyshoj tek disa pika sidomos ajo e syrit te trete apo e mendjes..se atehere behesh majone komplet)gjetja e nje ekuilibri per te arritur nje shkalle te larte si qenie njerezore ashtu edhe ne besimet e tjera,perfshire ketu edhe Islamin,nepermjet harramit dhe hallallit.(Meqe permende xhamine).Gjithnje pozitivisht,por sistemi ku sot ti jeton me duket se po ngaterron kekun me byrekun,apo pozitiven me negativen,kombin me besimin...etj etj deri tek percarja e secilit.
    Ok kuptove dicka rreth temes te pakten.

Mos genje te me thuash qe s'te ka terhequr kenga e kesaj?
    Simbolet + muzika = Informacion te ndergjegjen tende. (Magji,telehipnoze)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga La_Lune : 12-02-2010 mė 08:52

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ti nuk je i ndikueshem po masa?!
    Besimi eshte sistem jetese,nese ne budizem duhet te aktivizosh ato chatrat (qe dyshoj tek disa pika sidomos ajo e syrit te trete apo e mendjes..se atehere behesh majone komplet)gjetja e nje ekuilibri per te arritur nje shkalle te larte si qenie njerezore ashtu edhe ne besimet e tjera,perfshire ketu edhe Islamin,nepermjet harramit dhe hallallit.(Meqe permende xhamine).Gjithnje pozitivisht,por sistemi ku sot ti jeton me duket se po ngaterron kekun me byrekun,apo pozitiven me negativen,kombin me besimin...etj etj deri tek percarja e secilit.
    Ok kuptove dicka rreth temes te pakten.
    Tani,si une ka sa te duash,qe nuk e vrasin mendjen per simbole,mund te kete miliarda.(japonezet psh,apo suedezet jane me shumice ateiste)
    Se cfar funksioni kane religjionet,perfshire dhe kto new age,kte e di mire,te kontrollojne masat,pra brain wash.

lol,do ishim nje cift i mire ne te dy,nuk do merziteshim kurre
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 12-02-2010 mė 08:58

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Tani,si une ka sa te duash,qe nuk e vrasin mendjen per simbole,mund te kete miliarda.(japonezet psh,apo suedezet jane me shumice ateiste)
    Se cfar funksioni kane religjionet,perfshire dhe kto new age,kte e di mire,te kontrollojne masat,pra brain wash.
    Nuk eshte Brain Washed,
    Mendoje me gjere.
    Me nje energji negative u hipnotizua nepermjet nje kenge nje individ apo nje mase kjo do te coj qe nje Univers i tere te ndikohet negativisht.Shkon shume me thelle si mesazh,keto jan shembuj te thjeshte qe te sjell te kuptosh ti me thjeshte.
    3 Religjionet baze kane energji pozitive ne teresi,edhe nese kan mangesite e tyre (jo te gjitha,per mua personalisht se une kam bere nje zgjedhje)
    Futja duart ne keto besime do i bente te demshme per njerezit...ashtu sic po kerkohet te behet me Islamin kohet e fundit...(teme tjeter kjo)
    Pse komunizmi nuk ishte sistem?Po demokracia?

SYSTEM(Kuptimi tek Matrix) *-Nuk ndikojne ne ndergjegjen e njeriut?

*"The Matrix is a system, Neo. That system is our enemy. But when you're inside and look around. . . What do you see? Businessmen, teachers, lawyers, carpenters. . . The very minds of the people we are trying to save. But until we do. . . These people are still part of that system. . . And that makes them our enemy. You have to understand. . . Most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured. . . So hopelessly dependent on the system. . . That they will fight to protect it." --MORPHEUS, The Matrix

Thelbi eshte ndikimi...pozitivja me negativen.
    Jo replika mbi personalen sepse ka tjeter qellim tema por vetem se me pyet po te pergjigjem.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga La_Lune : 12-02-2010 mė 09:18

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    lol,do ishim nje cift i mire ne te dy,nuk do merziteshim kurre
    Se ve ne dyshim se simboli - - ne fund te fjalise ndikon,keshtu te marrin ne qaf nepermjet internetit.(Ndikon,nuk eshte kaq absurde)(Po une i kam vene perde syrit ndergjegjes dhe zemres lol)

Jo me replika jashte teme.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    PULS,
    come on,
    Tallja me alkimine, mema e kimise moderne, eshte nje gabim i madh. Alkima nuk studionte thjeshte ceshtjen e gurit filozofik apo plumbit ne ar. Kjo eshte nje nga sfidat me te veshtira te cilen e perdoren si tallje per te bere qesharake shkencen.
    La Lune, ti e ke librin e vjeter te Fulcanellit qe te nisa edhe mund te ndricosh me tutje se sa e gjere eshte fusha e alkimise. Alkimia studion transmutacionin ne cdo nivel. Pra material, shpirteror edhe mendor.
    Eshte nje shkence e mirefillte dhe aplikohet ende nga mjeshtrat e saj.

Se dyti, mendoje pak i dashur xfiles. Ku qendron diferenca midis teje dhe arit? Ne nivel atomik, ti, nje cope guri, plumbi, ari etj jeni te gjithe te bere nga e njejta gje.
    Ajo qe qujame materie. Ndrysho strukturen atomike dhe do te mund te transmutosh cdo gje.

E per te hequr perfundimisht cdo deshire note ironie, mbi shekncen ne fjale mesoni se PO!. Eshte e mundur qe plumbi te kthehet ne ar.
    Mjafton te eliminosh 3 protone nga berthama duke e zbritur numrin atomik nga 82 ne 79.
    Pra vetem 3 protone e ndajne kete "magji" te behet realitet.

Akoma me teper per te gjithe ata qe nuk e dine (ketu ne forum eshte veshtire me gjet nga ata qe nuk dine por po e them sidoqofte) , ESHTE KTHYER ME KOHE PLUMBI NE AR.
    Ka nje eksperiment berthamor nga 1972 nga Ruset ne liqenin Baikal, ku aksidentalisht u pa se u perftua Ar ne mburojen e plumbit gjate eksperimentit.
    SOT ESHTE PLOTESISHT E MUNDUR TE KTHESH PLUMBIN NE AR. E vetmja gje eshte se duhet nje energji shume e madhe per te shkeputur 3 protonet e plumbit, meqenese ky i fundit eshte stabel. Rrjedhimisht kosto e energjise se harxhuar per kthimin e plumbit ne ar, ne raport me ate te arit te perftuar, eshte me e larte. Pra me humbje.

Keshtu alkimistet nuk kane qene aq budallenj, apo aq simbolike ca c'mendoni, ose sa c'deshirojne t'ju bejne te mendoni.

Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •