Close
Faqja 20 prej 22 FillimFillim ... 101819202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 213
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    As above so below, as within so without.
    The kingdom of God is inside you... and all around you...

Njeriut iu dha forca e krijimit, ne menyre qe ai te krijoje njesoj si Arkitetkti, duke shfrytezuar natyren e vertete te Universit e cila eshte mendore.

Nga te kater anet e globit erdhen ata te cilet ishin te etur te merrnin dijen e per me teper te gatshem ta pranonin. Hyne ne dyert e Lozhes se Lozhave e u ulen ne kembet e Mjeshtrit te Madh (me te larte) Trismegistus.

Ata hyne si neofite dhe dolen prej andej si pishtare, te vendosur per te mbajtur gjalle flaken e dijes se lashte gjate mijevjecareve. Per ta kaluar ate dije ne pak "te zgjedhur" brez pas brezi duke u siguruar qe flaka te vazhdonte te ndriconte, sa here racen femijnore njerezore e kercenuam epoka erresire. Ata nuk kerkonin fame dhe ndjekes; ata rezervonin dijen per te paktet qe ishin gati ta prisnin ate.
    Ata e ruanin "mishin per burrat" dhe "qumeshtin per bebet".

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Edhe po nuk pati nje ndergjegje njerezore,dmth nje sy apo nje vesh per ta pare apo degjuar,ne Universin tone ka Nje Vezhgues e nje Degjues me i Madhi..The Grand dmth jo se ne jemi te domosdoshem per te tjeret qe ato te eksistojne apo edhe natyra.
    Merr shembullim e dikujt qe nuk sheh,do te thote qe ajo cfare une i tregoj nuk eksiston?Sigurisht qe po..por jo se e shoh une..por se e sheh Nje Krijues i ketij sistemi.

Nese ben kete pyetje nuk ke kuptuar asgje deri tani c'kam shkruan une.
    A kupton gje nga ato qe shkruan vete? Ti thua:

Realiteti fizik eshte nje program i ndergjegjes i krijuar nga kode digitale.
    Ne se realiteti fizik eshte PROGRAM i kodeve digitale(ndergjegjes) do te thote qe realiteti fizik nuk ekziston ne vetvete, pra eshte iluzion qe zhduket, ndryshon dhe shfaqet ne varesi nga kodifikimi. Pra malet ekzistojne sepse ti je progarmuar te shohesh male.

Kuptohet se mund te ishe programuar t'u thoje maleve djathe, ose edhe ti haje ne dreke, por nuk kuptoj se si malet nuk do ekzistonin ne se programi yt do i kishte kapercyer pa i futur ne sistem-kod.

A eshte cdo realitet funksional ndaj atij ndergjegjesor, te themi si trupi ndaj shpirtit, apo si realiteti fizik ne raport me njeriun, si harware ndaj sotfware, apo cdo kompartament realiteti ka vlere te barabarte? A a eshte njeriu qellimi final, apo vetem nje hallke e rruges se zhvillimit?

Simbolika nuk eshte vetem se transkriptim i prokotollit te komunikimit me natyren nga njeriu. E pervec ne se ke ndonje njohuri te thelle te idiomave qe perdoren me sukses ne kete komunikim, te trajtosh nje teme te tille eshte e pavlefshme, sepse cdokush (duke qene njeri) di sa ty por edhe me shume se ty.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 17-02-2010 mė 08:59

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Shume feministe postimet e tua F-I,si gjithnje
    (Nje gje eshte e sigurte rreth ADN-se .. ty te parin do te te kisha kthyer ne bretkose lol)

Javan bujrum na thuaj dicka me shume nga simbolikat rreth kesaj teme..je i mirepritur,pervec moralit ne postime se u be bajat...
    Une mund te keme njohuri dhe me shume mbi simbolet por s'eshte niveli ketu ti diskutoj une i kam thjesht ilustruar ne menyren ne te lehte qe mund te kuptohen nga masa dhe vetem nga nje aspekt ate pozitiv dhe negativ.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    20-06-2009
    Postime
    98
    Sa me pelqen elita
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rachel_ : 17-02-2010 mė 12:03

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une mund te keme njohuri dhe me shume mbi simbolet por s'eshte niveli ketu ti diskutoj une i kam thjesht ilustruar ne menyren ne te lehte qe mund te kuptohen nga masa dhe vetem nga nje aspekt ate pozitiv dhe negativ.
    kjo tema thjesht tregon se sa konfuze je ti per ato qe kujton se di.
    mos u mundo kot tia ilustrosh mases, ti ben pjese tek masa, per nje sere arsyesh qe une nuk kam ndermend ti shkruaj se "nuk eshte niveli ketu".

pikerisht mases i duhet pak me shume konfuzion se heret ose vone ka per ta kuptuar.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    kjo tema thjesht tregon se sa konfuze je ti per ato qe kujton se di.
    mos u mundo kot tia ilustrosh mases, ti ben pjese tek masa, per nje sere arsyesh qe une nuk kam ndermend ti shkruaj se "nuk eshte niveli ketu".

pikerisht mases i duhet pak me shume konfuzion se heret ose vone ka per ta kuptuar.
    Cfare kujtoj se di une?Dhe sa konfuze jam une?

Mases i duhen shembuj njerez si ty,qe nuk dine ku te pozicionohen ne jete.Kjo po.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Mases i duhen shembuj njerez si ty,qe nuk dine ku te pozicionohen ne jete.Kjo po.
    vdes ti per pak show.

pozicionimi??? ne anen tuaj apo tonen??

PS. nuk shitet ai per dy pare.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Show

Per 3 vjet te kesh 4358 postime,lol

P.s As tuajen as timen,te veten.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Show

Per 3 vjet te kesh 4358 postime,lol

P.s As tuajen as timen,te veten.
    fale nesh ke aq pak postime.,se do na e beje forumin www.islam.com

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

pozicioni im eshte sinqeriteti qe e verteta dhe bota jane ne ndryshim te vazhdueshem, dhe qe ajo qe mendoj sot ndryshon mot, keshtu qe idiotesia me e madhe qe do beja do ishte te burgosja veten brenda nje dogme vetem e vetem per te treguar se "une kam nje pozicion".

Dmth per ty te kesh nje pozicion te caktuar do te thote ti perkasesh nje grupimi ideologjik?
    Kjo konfirmon ate qe thashe ne postimin e meparshem.

Nejse, se u zgjatem ca si teper,
    si une ashtu dhe te tjere besoj e vetmja arsye pse po e zgjasim duke te bezdisur ne temen tende fisnike eshte se kemi besim se mund te arrish me teper se kaq, dmth kemi nje fije respekti dhe konsiderate per personin tend.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 17-02-2010 mė 12:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •