Jo nuk e kuptova..biles ta thashe qe te kuptoje ti qe gjerat mund te jene te rastesishme.
Po he pra na thuaj si e realizonin udhetimin ne kohe me ndihmen e elektronit (sa fraze paradoksale ngjan kur i thuhet nje myslimaneje qe ka qene nxenese mesatare ne kimi ..) ..te mesojme njeher si udhetonin pastaj te zgjidhim paradoksin e gjyshit ok PULS?
Per sa i perket filmit Avatar ,une nuk e di pse me ndodh ,po qasjen e pare ndaj kritikes se filmit e kam per ate qe une mendoj se eshte trajtuar me mjeshteri dhe art dhe qe po flas me poshte:
I gjithe filmi me duket nje analogji e pamase me lufterat qe po kalojme keto kohe dhe vecanerisht ajo ne Irak/Afganistan.Eshte lufta, por e pare ne kendveshtrimin e viktimes pra atij qe sulmohet dhe s'kishte element te filmit qe s'mbeshteste kete ide ..psh pushtimi territorial i paandores= pushtimi Irakut ,kerkimi i atij materialit = kerkimi i naftes, personazhi kryesor perfaqeson ushtarin amerikan qe merr guximin te denoncoje dhe ti dale kundra nje lufte te pajustifikuar.Natyra e pandores mund te perfaqesoje kulturen lindore (perfshi ketu dhe fene ) qe eshte nje gje qe per vendasit ka rendesi jetesore ndersa per te ardhurit eshte thjesht nje "pyll me peme".Realizimi shume i bukur i disa skenave i jep teper fuqi mesazhit te paqes dhe njeri-dashjes.Une keto mesazhe shikoj ..ti po thua per levizjen ne kohe ..nuk po gjej dot lidhjen
Krijoni Kontakt