Close
Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 213
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Deri diku je sakte...tani e kupton qe disa sekonda para big bengut do kete qene dicka apo dikush apo .... shkak per kete pasoje per kete krijim?!E kuptove videon time mbi eksistencen e nje Zoti?!
    Jo nuk e kuptova..biles ta thashe qe te kuptoje ti qe gjerat mund te jene te rastesishme.

Nuk ka fund ne keto ceshtje,te jesh i sigurte qe nga - e poshte ke lene gjera majtas e djathtas pa cekur (bjeri rrumbullak nje ceshtjeje grade per grade )
    E ke menduar te kapercesh nga njeri univers ne tjetrin?!Nese te them qe ato mundet ta bejne por jo te vetem ?!Ndoshta eksiston per te verteti makina e kohes...te jesh i sigurte qe Egjiptianet e kishin nisur nje pune te tille)
    Mos harroj te them qe perseri kepune mbi ektronin....ka qene dicka qe i ndihmonte te udhetonin ne kohe)
    Nese me lini te shkruaj me gjate mbi kete teme..pa shkruar me komente..
    Po he pra na thuaj si e realizonin udhetimin ne kohe me ndihmen e elektronit (sa fraze paradoksale ngjan kur i thuhet nje myslimaneje qe ka qene nxenese mesatare ne kimi ..) ..te mesojme njeher si udhetonin pastaj te zgjidhim paradoksin e gjyshit ok PULS ?

Per sa i perket filmit Avatar ,une nuk e di pse me ndodh ,po qasjen e pare ndaj kritikes se filmit e kam per ate qe une mendoj se eshte trajtuar me mjeshteri dhe art dhe qe po flas me poshte:
    I gjithe filmi me duket nje analogji e pamase me lufterat qe po kalojme keto kohe dhe vecanerisht ajo ne Irak/Afganistan.Eshte lufta, por e pare ne kendveshtrimin e viktimes pra atij qe sulmohet dhe s'kishte element te filmit qe s'mbeshteste kete ide ..psh pushtimi territorial i paandores= pushtimi Irakut ,kerkimi i atij materialit = kerkimi i naftes, personazhi kryesor perfaqeson ushtarin amerikan qe merr guximin te denoncoje dhe ti dale kundra nje lufte te pajustifikuar.Natyra e pandores mund te perfaqesoje kulturen lindore (perfshi ketu dhe fene ) qe eshte nje gje qe per vendasit ka rendesi jetesore ndersa per te ardhurit eshte thjesht nje "pyll me peme".Realizimi shume i bukur i disa skenave i jep teper fuqi mesazhit te paqes dhe njeri-dashjes.Une keto mesazhe shikoj ..ti po thua per levizjen ne kohe ..nuk po gjej dot lidhjen

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Ter-minator Lexo Postimin
    J

Po he pra na thuaj si e realizonin udhetimin ne kohe me ndihmen e elektronit (sa fraze paradoksale ngjan kur i thuhet nje myslimaneje qe ka qene nxenese mesatare ne kimi ..) ..te mesojme njeher si udhetonin pastaj te zgjidhim paradoksin e gjyshit ok PULS ?
    ok i zgjidhur eshte paradoksi,une dhe La Lune kthehemi prapa ne kohe vrasim gjysherit tane dhe pastaj nuk lindim fare

nuk e di si dreqin ja benin ata egjiptianet,shum te zgjut do ken qene

ose le te na shpjegoje kte te fresketin fare John Titorin,ky u be dhe "profet".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 13-02-2010 mė 15:25

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62
    Paradoksi i gjyshit mbase mund te jete vetem problem i shpikur nga ne dhe mund te mos ekzistoje kshuqe dale te degjojme njehere versionin e saj..se fundja po te thote : ja ku e ke ujkun ,mos u merr me gjurmet

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    I pasni hy fell fizikes

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    I pasni hy fell fizikes
    po pra,
    mesoji nje cike ketyre se nuk e kane haberin fare .

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    po pra,
    mesoji nje cike ketyre se nuk e kane haberin fare .
    Jo se sdin fetaret .............do jet komenti i tyre

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga PULS Lexo Postimin
    Nuk ka disa sekonda para big bangut,para big bangut nuk egzistonte as koha as hapesira,gjithe universi ishte i koncentruar ne nje pike te vetme,ne atomin primordial.
    koha dhe hapesira fillon me big bang....sipas teorise.

again

Is time just a trick of the mind?

eshte e njohur qe kur shkohet ne boten e mikrofizikes zhduket dallimi e shkuar-e ardhme,hapi tjeter eshte qe ne nje nivel fondamental,nuk ka kohe,koha nuk egziston.

ndoshta perceptimi jone i kohes eshte thjesht menyra jone per te thjeshtuar universin,pra nje trick of the mind.
    E cjane keto copy paste pa lidhje fare?!
    Ca na the se une mund te te kem marre vesh diku po qe shume gjera aty nuk kane llogjike si i ke lidhur,edhe nje qorr e kupton.
    O kopjoi te gjitha ato qe lexon ose mos i shkruaj me shkeputje.
    Atomi primordial,nga doli ky?Nga imagjinata ime dhe e jotja?!
    Une nuk shkruaj me meqe ka me te zgjuar e me te mire informuar se une.

vazhdojeni vete temen.se keshtu s'ben sens fare.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    E cjane keto copy paste pa lidhje fare?!
    Ca na the se une mund te te kem marre vesh diku po qe shume gjera aty nuk kane llogjike si i ke lidhur,edhe nje qorr e kupton.
    O kopjoi te gjitha ato qe lexon ose mos i shkruaj me shkeputje.
    Atomi primordial,nga doli ky?Nga imagjinata ime dhe e jotja?!
    Une nuk shkruaj me meqe ka me te zgjuar e me te mire informuar se une.

vazhdojeni vete temen.se keshtu s'ben sens fare.
    jo jo,nuk jane copy paste,gabohesh rende La Lune,ne te gjitha postimet e mia ne kte teme kam marre vetem nje foto nga interneti(ate te shqiponjes me dy koka,masone)

ckam shkruar tek kjo teme nuk kam shfletuar asgje ne momentin qe e kam shkruar.nese nuk bindesh,per kto lloj gjerash kemi diskutuar ketu une dhe xfiles e te tjere vite me pare,hidhi nje sy, eshte teme interesante.......

http://www.forumishqiptar.com/showth...t=57777&page=3

http://www.forumishqiptar.com/showth...t=57777&page=4

se ku i gjen ti sekondat para big bangut une nuk e di,ti po argumentoje krijuesin disa sekonda para big bangut,pra po te hedh poshte argumentet e tua dege me dege,nuk ka sekonda para big bangut,koha fillon me big bang.keshtu thote teoria,nuk them une.

Ps.ndryshe nga ty qe ke qene mesatare ne fizike dhe kimi.....lere,e lashe...

e kuptova qellimin e temes,indirekt kerkon te provosh egzistencen e zotit.

mos shkruaj gjera per big bang qe nuk i merr vesh her tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 14-02-2010 mė 05:28

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Une i marr vesh por problemi qendron tek replikat qe ne vend te jene ne nje drejtim ne nje fushe te caktuar,niset e flitet pa kuptim edhe me e keqja qe supozohet ku dua te dal une..hajde tani merr ekomento cfare shpreha une per mesatare ne kimi e fizike se keshtu merr kuptim dhe vete tema...e lashe...vazhdo analizo mesataren time..se i jep sens edhe vete temes...

shume mire e ke thene ne kete menyre qe te gjithe duan te dalin gjeni,turma as ka per te kuptuar asgje..

vazhdojeni qellimin tim meqe e keni kuptuar.Fund me replika.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62
    C'na bere more PULS ,po tani nga do ta marrim vesh ne si udhetonin egjiptianet ne kohe e?Kemi moshe ne ti futemi google-it tani ?

Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •