Close
Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 213
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Nuk po flas per fanatizem apo per sekte, po flas ne pergjithesi mbi besimin fetar.Cdo besim eshte nje sistem jetese...me mekanizmat dhe normat e veta ..kam marr shembuj me lart..nese ne budizem eshte chatra dhe ekuilibri i shpirtit me fizikun..ne Islam eshte harrami dhe hallalli duke filluar nga menyra e te ushqyerit e deri tek gjerat me elementare...dmth synimi eshte per nje ekuiliber ne sjelljen e cdo njerit deri tek ajo cdo percjellesh ti ne Univers.

Tani nese kam marr shembullin me nje video me lart une te pyes ty cfare pozitivismi i dhe familjes ti me kete?!Se une nuk e shoh si art perkundrazi e shoh me gjithe materialin....

Kupto pak me shume konceptin Pozitive dhe Negative,qe ky sistem i sotmi po do ti ndryshoj nocionet...kombin dhe fene etj etj...lufte me njeri - tjetrin...shkurt.

Lexo postimet qe kane kaluar te kuptosh rendin e bisedes.
    Jo gabohesh persa i perket leximit se i kam lexuar te gjitha postimet.E dyta eshte se nuk e kape thelbin e pytjes qe te bera.

Ti ke then se shume gjera jan ber nga masonet alkimistet etj, per te zotruar boten, dhe mbeshtetsit e tyre,dhe une te bera pyetjen ne kuptimin se e njetja gje vlen te thuhet edhe per fet, te cilat kan te njejten strategji, per sundimin mbi njerzimin.

Pra te dyja grupet perdorin te njeten strategji, per qellimet e tyre.KU ESHTE NDRYSHIMI,???

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Nuk eshte e njejta gje fare.Megjithate ndryshimi qendron te dish se ku te pozicionohesh ti si individ.(Te dish ti per vete se cfare do te jesh)

Te jap shembullim e atomit (ne prej ketyre grimcave jemi te perbere), dhe perberisit e tij,nese kupton natyren e tyre,si ndikohen nga njeri-tjetrin ke kuptuar dhe sekretin e njeriut ate fizike dhe shpirterore.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Nuk eshte e njejta gje fare.Megjithate ndryshimi qendron te dish se ku te pozicionohesh ti si individ.(Te dish ti per vete se cfare do te jesh)

Te jap shembullim e atomit (ne prej ketyre grimcave jemi te perbere), dhe perberisit e tij,nese kupton natyren e tyre,si ndikohen nga njeri-tjetrin ke kuptuar dhe sekretin e njeriut ate fizike dhe shpirterore.
    Une per vete hyj ne ate grupin; le te themi SEICIN-ist.

Mendoj se eshte versioni me i llogjikshem per ate qe ne njohim rreth njerzimit.

Sipas konceptit tend, ne cilen pzicion ndodhem une???ne - APO NE+

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    Une per vete hyj ne ate grupin; le te themi SEICIN-ist.

Mendoj se eshte versioni me i llogjikshem per ate qe ne njohim rreth njerzimit.

Sipas konceptit tend, ne cilen pzicion ndodhem une???ne - APO NE+
    E di ku qendron problemi?!Qe ajo - nuk eshte aq (minus sa duket) dhe ai + nuk eshte aq plus sa duket...sepse vazhdojne e ndahen ne minuse e pluse te tjera,bashkangjit ketu edhe ate lloj ngarkese qe te servir bota(alkimistet moderne) jashte nepermjet mjeteve te ndryshme...Hajde e me thuaj ti mua se si te te pergjigjem une ty

Hilja qendron qe me kaq intelekt qe kemi mos ti futemi kaq thelle gjerave deri ne - infinit apo + infinit se do djegim ndonje qark,e s'do kete kush te na beje derman.
    S'kam qene kushedi se cfare ne kimi as fizike diku tek mesatarja,keshtu mund te gaboja po te flisja me shume sec duhet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga La_Lune : 13-02-2010 mė 10:29

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62
    Po ja meqe po permedje shkallen mikroskopike dhe shkove nga atomi ..elektroni dhe..
    dhe pastaj ke kuarqet dhe keto mendohet te jene te perbera (nga Teoria e re e stringave) nga disa korda qe vibrojne (qe tani medohet te jene membrana bile membrana multidimensionale ) dhe qe thuhet se jane energji e paster.Per fat te keq energjia http://it.wikipedia.org/wiki/Energia perkufizohet si aftesia e nje trupi apo sistemi per kryer pune qe dmth perkufizohet energjia si shkak i ndodhjes se dickaje dhe jo se cfare eshte ne vetvete..eshte si te thuash : cfare eshte rryma elektrike? eshte ajo qe leviz motorrin elektrik.Ky perkufizim pra nuk na jep ndonje ide te qarte per energjine dhe prandaj perdoret si fjale gjithandej ..
    Tani menyra se si vibrojne keto korda/membrana percakton sjelljen dhe forcat qe ushtron grimca qe i permban (sic mund te jete elektroni psh).Sipas ca te rejave te tjera duket se keto membrana mund te zmadhohen ne permasa te jashtezakonshme ,aq sa te permbajne nje univers te tere dhe per rrjedhim gjith ky univers do vibroje ne frequencen e membranes.Secila nga keto membrana super te medha mund te percaktoje universin e saj dhe ato mund te ndodhen brenda njera tjetres pa u ndikuar perderisa kane frekuenca te ndryshme vibrimi kshuqe ne mund te kemi nje(shume) univers paralel qe bashke-ekziston me ne ne te njejten hapesire dhe ne nuk e ndjejme dhe as dallojme dot.Si perfundim thuhet dhe se nje perplasje e mundshme e dy membranave me frekuence te njejte mund t'i jape origjine nje universi te ri dmth ja pse mund te kete ndodhur big-bang-u.Keto duken si fjale te thena nga ndonje prift por kane dale nga hulumtimet e shkencetareve ..kjo qe pak a shume pershkrimi i natyres nga elektroni e poshte ,po te duash nga elektroni e lart mund te flas/im me me shume siguri..
    Tani cfar nuk kam kuptuar nga kjo pune qe nuk me lejon te kuptoj sekretin shpirteror dhe fizik te njeriut?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ter-minator : 13-02-2010 mė 11:48

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga Ter-minator Lexo Postimin
    Po ja meqe po permedje shkallen mikroskopike dhe shkove nga atomi ..elektroni dhe..
    dhe pastaj ke kuarqet dhe keto mendohet te jene te perbera (nga Teoria e re e stringave) nga disa korda qe vibrojne (qe tani medohet te jene membrana bile membrana multidimensionale ) dhe qe thuhet se jane energji e paster.Per fat te keq energjia http://it.wikipedia.org/wiki/Energia perkufizohet si aftesia e nje trupi apo sistemi per kryer pune qe dmth perkufizohet energjia si shkak i ndodhjes se dickaje dhe jo se cfare eshte ne vetvete..eshte si te thuash : cfare eshte rryma elektrike? eshte ajo qe leviz motorrin elektrik.Ky perkufizim pra nuk na jep ndonje ide te qarte per energjine dhe prandaj perdoret si fjale gjithandej ..
    Tani menyra se si vibrojne keto korda/membrana percakton sjelljen dhe forcat qe ushtron grimca qe i permban (sic mund te jete elektroni psh).Sipas ca te rejave te tjera duket se keto membrana mund te zmadhohen ne permasa te jashtezakonshme ,aq sa te permbajne nje univers te tere dhe per rrjedhim gjith ky univers do vibroje ne frequencen e membranes.Secila nga keto membrana super te medha mund te percaktoje universin e saj dhe ato mund te ndodhen brenda njera tjetres pa u ndikuar perderisa kane frekuenca te ndryshme vibrimi kshuqe ne mund te kemi nje(shume) univers paralel qe bashke-ekziston me ne ne te njejten hapesire dhe ne nuk e ndjejme dhe as dallojme dot.Si perfundim thuhet dhe se nje perplasje e mundshme e dy membranave me frekuence te njejte mund t'i jape origjine nje universi te ri dmth ja pse mund te kete ndodhur big-bang-u.Keto duken si fjale te thena nga ndonje prift por kane dale nga hulumtimet e shkencetareve ..kjo qe pak a shume pershkrimi i natyres nga elektroni e poshte ,po te duash nga elektroni e lart mund te flas/im me me shume siguri..
    Tani cfar nuk kam kuptuar nga kjo pune qe nuk me lejon te kuptoj sekretin shpirteror dhe fizik te njeriut?
    Deri diku je sakte...tani e kupton qe disa sekonda para big bengut do kete qene dicka apo dikush apo .... shkak per kete pasoje per kete krijim?!E kuptove videon time mbi eksistencen e nje Zoti?!
    Nese mund te kemi nje Univers paralel,a mund te kemi dhe krijesa te tjera nga ky Univers?!(Pyetje reteorike per ty)
    Nuk ka fund ne keto ceshtje,te jesh i sigurte qe nga - e poshte ke lene gjera majtas e djathtas pa cekur (bjeri rrumbullak nje ceshtjeje grade per grade )
    E ke menduar te kapercesh nga njeri univers ne tjetrin?!Nese te them qe ato mundet ta bejne por jo te vetem ?!Ndoshta eksiston per te verteti makina e kohes...te jesh i sigurte qe Egjiptianet e kishin nisur nje pune te tille)
    Mos harroj te them qe perseri kepune mbi ektronin....ka qene dicka qe i ndihmonte te udhetonin ne kohe)
    Nese me lini te shkruaj me gjate mbi kete teme..pa shkruar me komente..
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga La_Lune : 13-02-2010 mė 12:05

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Deri diku je sakte...tani e kupton qe disa sekonda para big bengut do kete qene dicka apo dikush apo .... shkak per kete pasoje per kete krijim?!E kuptove videon time mbi eksistencen e nje Zoti?!
    Nese mund te kemi nje Univers paralel,a mund te kemi dhe krijesa te tjera nga ky Univers?!(Pyetje reteorike per ty)
    Nuk ka fund ne keto ceshtje,te jesh i sigurte qe nga - e poshte ke lene gjera majtas e djathtas pa cekur (bjeri rrumbullak nje ceshtjeje grade per grade )
    E ke menduar te kapercesh nga njeri univers ne tjetrin?!Nese te them qe ato mundet ta bejne por jo te vetem ?!Ndoshta eksiston per te verteti makina e kohes...te jesh i sigurte qe Egjiptianet e kishin nisur nje pune te tille)
    Mos harroj te them qe perseri kepune mbi ektronin....ka qene dicka qe i ndihmonte te udhetonin ne kohe)
    Tani merr dhe me kuptim filmi Avatar (Per ke nuk e kishte kuptuar)
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Yes.por i pengonte paradoksi i gjyshit,ti si e zgjidh La Lune?

Is time just a trick of the mind?

ps.Paska shkuar keq puna me multivers dhe string theory lol.....ka nje tjeter theory of everything qe kerkon te bashkoje relativitetin me quantum mechanics,,,,sepse ajo as above so below nuk vlen lol.....pra ato dreq ligjesh qe qeverisin makrokozmosin nuk vlejne per mikrokozmosin,pra boten quanteve etc dhe ktu ka ngec puna lol.

e keqja eshte se mbeten vetem teorira qe zhvillohen matematikisht dhe qe nuk provohen dot me eksperiment
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 13-02-2010 mė 13:33

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Tani merr dhe me kuptim filmi Avatar (Per ke nuk e kishte kuptuar)
    Ca kuptimi merr aman,shiko kujt sekti i perket James regjizori,dhe flasim.
    shko kerko andej nga induizmi me hyjnirat blu...shivat apo ku di une per avatarin(te zbriturin),dmth me sakte blavatskyn(zonje e nje sekti new age) e xhejmsit kameron.

dmth film i bukur shume per te shtyre kohen,sinqerisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 13-02-2010 mė 13:27

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nuk ka disa sekonda para big bangut,para big bangut nuk egzistonte as koha as hapesira,gjithe universi ishte i koncentruar ne nje pike te vetme,ne atomin primordial.
    koha dhe hapesira fillon me big bang....sipas teorise.

again

Is time just a trick of the mind?

eshte e njohur qe kur shkohet ne boten e mikrofizikes zhduket dallimi e shkuar-e ardhme,hapi tjeter eshte qe ne nje nivel fondamental,nuk ka kohe,koha nuk egziston.

ndoshta perceptimi jone i kohes eshte thjesht menyra jone per te thjeshtuar universin,pra nje trick of the mind.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 13-02-2010 mė 13:57

Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •