Shkrimi eshte i drejte.
Shkrimi eshte i drejte.
Nuk e kam vene ndonjehere ne dyshim se je zedhenes i serbit !
Dhe Berishen nuk e akuzoj une si sherbetor i serbeve , por veprat e tij ! E kena dhonder pra ...nga fshati i grus ! Dhëndër = dhënë ndër serb pra ! E kena bo dalje , ia kena dhon serbve ! Ha....ha....ha...
"Kush ka vajza boten ka !
Jane per non e per baba ,
jane sherbet per bakllava ....serbe sigurisht !
Ha....ha....ha...
Se nuk te pyta , mos e ke dhe ti grun serbe ...?
Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 21-10-2012 më 06:26
Ftujak vjeshte ai shpellari yt shkaterroi industrine shqiptare, nxori ne rruge te gjithe klasen
puntore pa as nji lloj te ardhure,c'far duhej te benin sipas teje?.
ndersa tani dhia eger po i ben thirrje edi rames te pikturoj ne gose te kavajes per ullinjte qe kan mbjell me parate e saliut.harron shpellari qe i pati te mbjellura te gjitha,harron
qe i preu druret e arrave per ti bere arka amballazhi qypat e baltes gjoja antike,mor
dit zinj,vetem peme eshte ne gjendje te mbjelle tani gomari ,sps te bej fabrika e uzina
nuk ka ***** .po kot nuk thote labi qe jeni kthyer ne GEN.dhia eger vetem per gjethe
pemesh enderron.sps ato qe ndertonin fabrika uzina e kombinate vdiqen ,ata qe ngelen
iken ku syt kembet sps erdhi dhia eger .KESHTU QENDRON E VERTETA O FTUJAKU SALIUT.
Po e vertete eshte qe enverin e sollen ne pushtet jugosllavet,ashtu si sollen dhe zogun,
por nuk u qendroj besnik der ne fund si zogu me italianet,
nuk u qendroj as sovjetikeve apo harron tanket e ushtrise se kuqe ne hungari dhe cekosllovaki,or lepurush perplasjaa qe pati me krushovin e njohu shqiperin boterisht
,kujt ja mbante ti kundervihej brss atehere !te njejten gje beri dhe me kinezet kur
e pa qe po ja dridhnin.
po per shpellarin tend nuk na the kush e solli ne pushtet burr me i mir na doli ky
apo se kemi dhender serbi,cfar beri per te hequr tutelen serbe??????????????????????.
“Më mirë. Enver Hoxha se një lolo rus”. E DIEL. 14 Tetor. 2012 ... Jugosllavia janë të tmerruar nga ajo që po ndodh me vendin e vogël.
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...ERQW6bzJXhvkrQ
- asnjeher nuk e kam thene , por nuk e dija se do ti vjen koha qe te them mu ketu .
- kam rrespekt shum per ty sepse sipas komentev tua qe ke bere neper tjera tema je shum ideal, real, i drejtperdrejt., mirpo me ket koment qe ke bere ndaj Enverit me ke zhgenjyer .
- me lejo apo jo , vetem te te them se e ke Gabim.
Vv - Palaço+LISBA :D
Ti je nje ordiner ne kete forum!
Para disa vitesh me tregonte nje miku im se................................................ .....;
Mos na trego perralla te miqve te tu ketu!
Turbinat e HEC jane blere ne Japoni me ndermjetesimin e Frances, sepse Japonia nuk i shiste Shqiperise pajisje te tilla.
E di se pse rivendosen tallonat, sepse kane pas ekzistuar dhe me pare, ndonese gjate gjithe jetes vetem rradhe dhe tallona kemi njohur dhe lista buke.
Ti i ke me te degjuar, ndersa ne te tjeret i kemi me te provuar.
Tallonat u rivendosen kur ekonomise primitive shqiptare ju nderpre ndihma ekonomike nga Kina dhe fill pas kesaj te ashtuquajturit neokomuniste shqiptare zbatuan ne vend nje nder masat me antinatyrale dhe me antinjerezore, ate te tufezimit te bagetive.
Ne vitin 1945-1946 ne vend u instalua sistemi çnjerezor i proletariatit dhe ne emer te tij u masakruan me mijera shqiptare, en emer te tij u shpronesuan pronat dhe pronaret, ne emer te tij u perndoqen dhe u detyruan te lene vendin me mijera familje shqiptare. Gjate ketyre viteve funksionin te ashtuajturat triska ushqimore.
Ne vitin 1946 nisi e ashtuquajtura reforme agrare, nje proces antinatyral dhe antinjerezor, permes te cilit u grabit prona e ligjshme e nje pjese te shqiptareve dhe me pas ne menyre bolshevike ajo ju dha atyre qe nuk kishin patur toke.
Me tej ne vitet '60 nisi procesi i kolektivizimit te tokes, permes krijimit te te ashtuquajturave kooperativa bujqesore te tipit sovjetik, ne te cilat fshataret bashkonin gjithçka ne menyre "vullnetare".
Te paret qe hyne ne kooperativa ishin ata qe s'kishin patur toke kurre dhe qe ua kishte dhene e ashtuquajtura reforme agrare dhe me pas u detyruan ne menyre te dhunshme dhe ata qe gjate ketij procesi do te emertoheshin si "kulake".
Ne vitet '80 nisi procesi i tufezimit te bagetive, nje nga aktet me kriminale dhe me antikombetare te regjimit, prodhim i te cilit do te ishte nje varferi edhe me ekstreme ne fshatin dhe qytetin shqiptar.
Fshatari shqiptar punonte token e tij, ruante dhe milte bagetine e tij, paguhej ne menyre qesharake dhe perfundimi ishte krijimi i nje fshatari te tipit somalez dhe te nje qytetari qe zgjohej ne gjysem te nates per t'u vene ne rradhe per 2 shishe te qelbeta qumeshti (nese kishe fat te arrije deri tek sporteli), per te kaluar me vone nga pamundesia ne sistemin e tallonave.
Shpeshhere njerez naive shprehen se ai sistem vetem luften e klasave dhe mungesen e ushqimit kishte te keqe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Personalisht nuk kam desheruar kurre te mirrem me ate sistem duke u marre me problemet ushqimore, sepse thelbi i sistemit ishte ai qe u shfaq ne menyren me mizore ne vitin 1944 kur forcat partizane dergoheshin me urdher ne zona te ndryshme te vendit dhe me tej edhe tek shqiptaret rreth e qark kufinjve, per te vrare dhe masakruar ata qe mendonin ndryshe, per te mberritur kulmin me varjen dhe pushkatimin e opozites shqiptare te dale nga zgjedhjet e dhjetorit 1945.
Me pas eshte e kote qe te mirremi me ate se çfare ndodhi ne vendin e udhehequr nga kriminelet e zones se pare operative!
Ai sistem ishte thjeshte nje regjim i klaneve te kesaj zone operative, qe instaluan ne sistem mentalitetin e tyre te eger e primitve te urrejtjes dhe te vellavrasjes!
Enveri ishte thjesht kreu i kupoles dhe perfaqesuesi me i denje i ketij klani antikombetar.
Kjo kupole antikombetare ka qene ne menyre intesive kunder çdo ndryshimi demokratik ne shqiptari (perfshire ketu Kosoven dhe trojet e tjera shqiptare jashte kufinjve), sepse ata e kane menduar Shqiperine londineze si nje prone te tyren, me te cilen mund te bejne çfare te duan dhe mund t'ua lene me trashegim pinjolleve te tyre.
Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 21-10-2012 më 11:17
Krijoni Kontakt