Close
Faqja 50 prej 65 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 491 deri 500 prej 650
    Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Kombi nuk ben perpara nqs ka akoma persona qe mbrojne kriminelet e se shkuares !!!
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Kombi nuk ben perpara nqs ka akoma persona qe mbrojne kriminelet e se shkuares !!!
    Jam dakort ne parim ! Por dhe per detajet mundet te biem dakort ........ mendoj une , ne rast se perdorim faktet , provat dhe argumentat duke marre si kriter interesin e Atdheut !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    Te kesh parasysh qe race ardhacake gabeli nuk do tolerojme gjate..

Shtepia jote? Kush more po merzitet per shtepin tende te ndyre magjupi.. ngarko ne shpine e futja kembeve diku atje nga e ke prejardhjen, se e ke vene ne vend te shenjte. Atje pastaj mund ta shfrytezosh ne maksimum edhe fjalorin e piste etnik qe ju jep stil e dallueshmeri nga larg.. gje shume e nevojshme per t'ju evituar preventivisht, qe s'paku te mos na zeni edhe hundet nga kuterbimi..
    Kush je ti more lo.qe qe nuk do tolerosh aq shume????
    Dil po nuk durove dhe voto dhe ne e fiton me vote te qofte hallall pushteti.
    Ne te kundert nese nuk duron dot dhe del te kryeministria me ure zjarri ne dore, hallall ta kesh plumbin e gardistit.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    Jam dakort ne parim ! Por dhe per detajet mundet te biem dakort ........ mendoj une , ne rast se perdorim faktet , provat dhe argumentat duke marre si kriter interesin e Atdheut !

Detajet jane aty, pasi jane fakte historike te jetuara nga miliona njerez qe jane akoma gjalle. Interesi i atdheut eshte liria dhe bashkimi i shqiptareve, mireqenia e tyre. Asgje nuk eshte me e rendesishme se liria !!!

Krimet e Hoxhes dhe vete figura e tij jane vetem nje nga faqet me te zeza te komplet historise sone. Kush perpiqet te justifikoje figuren dhe krimet e Hoxhes eshte ne te njejten shkalle me ate kriminel, ndoshta edhe me i ndyre !!!
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e Orteku
    Anëtarësuar
    17-08-2006
    Postime
    79
    Detajet jane aty, pasi jane fakte historike te jetuara nga miliona njerez qe jane akoma gjalle. Interesi i atdheut eshte liria dhe bashkimi i shqiptareve, mireqenia e tyre. Asgje nuk eshte me e rendesishme se liria !!!

Krimet e Hoxhes dhe vete figura e tij jane vetem nje nga faqet me te zeza te komplet historise sone. Kush perpiqet te justifikoje figuren dhe krimet e Hoxhes eshte ne te njejten shkalle me ate kriminel, ndoshta edhe me i ndyre !!!
    Kur flet për krimet ,do të ishte mirë të bësh një krahasim të " krimeve " që qenkan bërë në kohën e Enverit dhe atyre që jan bërë në këto 20 vite demokraci... dhe do të shohesh që numri i viktimave të demokracisë eshtë dyfish më i madh .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Orteku Lexo Postimin
    Kur flet për krimet ,do të ishte mirë të bësh një krahasim të " krimeve " që qenkan bërë në kohën e Enverit dhe atyre që jan bërë në këto 20 vite demokraci... dhe do të shohesh që numri i viktimave të demokracisë eshtë dyfish më i madh .
    Nuk flitet per krimet ne pergjithesi por per krimet shteterore. Ne ate kohe shteti vriste kedo qe nuk i mbante ison. Tashme ti flet e nuk le gur e kusur kunder qeverise ministrave , kryeministrit apo presidentit dhe askush nuk te shikon as me inat madje, por debatojne me ty.
    Dikur vetem neper mend te te shkonin tere keto qe te permenda, dhe ishe te pakten 7 vjet prapa hekurave.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    E mre bukurosha, ju ka mor molli per kamunizmin e?
    relata refero

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga Orteku Lexo Postimin

Krahasimin beje ti dhe do te shofesh qe viktime eshte nje popull i tere !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Bluje jane duke u diskutuar ne nje teme tjeter keto lloj opinionesh ! Ti e di shume mire .....! Mendoj ketu nuk eshte vendi ! Kur shkohet per homazhe , nuk shkohet xurxull ......Ha...ha....ha....

Lexoje pak ate qe kam sjelle ne frengjisht ! Ka thuajse 100% te verteta si analize historike dhe nuk e mbeshtet kete opinionin tend ! Ka arsye te forta joshqiptare ne perplasjen shqiptar-shqiptar ne kohen e Enver Hoxhes ! Me nje pjese te shqiptareve , sidomos me ata qe emigruan eshte luajtur shume keq ...... nga antishqiptaret !
    Violativo

Pour des intérêts reliés au pouvoir et aux alliances politiques, cela n’est dit ni par Berisha, ni par Nano, ni par Ceka, Gjinushi, Baleta etc. Mais il est regrettable de constater que cela n’est dit ni par Qosja, ni par Agolli, ni par Pollo, Milo, Kadare, Bajrami, Abdyli, etc. qui sont libres des intérêts reliés au pouvoir. Pour l’amour de la vérité et de l’histoire nous disons une telle chose, en nous basant sur les documents de cette Conférence et sur des documents postérieures. Dans cette Conférence, la place de l’Albanie ne s’est fixée ni à l’Est, ni à l’Ouest. Et pour une raison simple. Car sa place était située en Yougoslavie et en Grèce. Car la Conférence de Yalta a supprimé l’Albanie de la carte de l’Europe. En voici quelques faits:

- Les prétentions grecques en 1946, visant à enlever à l’Albanie la région du sud, ont été soutenues puissamment par les anglo-américains.

-Les plans de la Yougoslavie, visant à transformer l’Albanie en une 7e République, avaient l’approbation de Staline, qui en ce temps-là ne connaissait pas l’Albanie.

-Le 2 février 1995, en évoquant des événements de la Deuxième Guerre Mondiale, la chaîne de télévision française " France 3 ", a présenté une carte de l’Europe, fondée sur la division Est-Ouest décidée à Yalta, dans laquelle l’Albanie n’était placée ni à l’Est, ni à l’Ouest. En face de ce tragique historique, la génération des dirigeants de l’Albanie, issue de la Lutte de Libération-Nationale, avec à sa tête Enver Hoxha, a évité cette suppression de l’Albanie de la carte de l’Europe. Ce fait, qui en vertu de la dignité nationale et pour l’amour de l’histoire devait être évoqué par les politiciens, par les historiens et par les personnalités albanaises, est malheureusement évoqué par un étranger. L’Albanie, qui dans la Conférence était traitée de monnaie d’échange, " aujourd’hui demande sa réhabilitation - une voix égale à celle des trois grands ", disait André Fontaine, en 1972 (Histoire de la guerre froide, tome 1, p. 260). C’est à l’intérieur de cette ligne de conduite et de ce code moral, établis dans l’Europe de l’après-Guerre, qu’a du agir et a agi la génération des dirigeants de l’Albanie, issue de la Deuxième Guerre Mondiale. Il n’ont pas accepté ce code de vassalité, mais ont oeuvré et manoeuvré pour que leur pays eut une indépendance totale dans les relations internationales. Et ils ont réussi. Naturellement après de grandes difficultés, avec des souffrances et de grands sacrifices, que le peuple albanais a dû supporter dans la plupart des cas. Dans les relations internationales, dans un sens figuré, ils étaient assignés au rôle de monnaie d’échange, plus tard au rôle de reptation ou de marche verticale. Mais ils ont violé ce code. C’est pourquoi ils ont été entouré d’indifférence, de froideur et frappés de punitions des grands. C’est pourquoi, ils ont été renversés par les grands à l’aide des politiciens actuels albanais. La situation actuelle en Albanie, n’est rien d’autre que le reflet de la punition du grand envers la rébellion du petit. Avec eux, toute une histoire de 50 ans a été renversée, une histoire qui, malgré ses erreurs, est l’histoire de l’indépendance de l’Albanie, de l’Etat moderne d’Albanie. Les politiciens albanais actuels, considèrent cette histoire de perdue. Cela n’est pas dû au hasard. Cela est le fruit de leurs conceptions du rôle du pays qu’ils représentent, en Europe et dans le monde. Ils ont accepté la division internationale du travail dans les relations internationales. Ils ont accepté le rôle qui est assigné à l’Albanie par les grands. De ramper, comme dit Arbnori, ou bien de marcher verticalement. Toutefois, il convient de souligner une chose. Ils n’ont pas le droit de nier l’histoire. Ils peuvent ne pas aimer les enseignements et les conclusions de l’histoire, mais cela ne justifie pas son rejet. Elle n’est pas l’histoire des politiciens albanais actuels, mais l’histoire du peuple albanais. Et l’histoire du peuple albanais est vielle de milliers d’années. L’histoire du peuple albanais n’est pas faite des quatre années de Berisha, Selami, Meksi, Nano, Pellumbi, Ceka ou Godo. Ni des 12 mois d’Ismail Qemali ou des 6 mois de Fan Noli. L’histoire de l’Albanie est faite aussi de l’époque des Illyriens, de l’époque de Scanderbeg, des 15 années d’Ahmet Zogu, ainsi que des 50 années d’Enver Hoxha et de ses collaborateurs.
    Ndryshuar për herë të fundit nga violativo : 18-10-2012 më 15:13

i/e regjistruar Maska e Orteku
    Anëtarësuar
    17-08-2006
    Postime
    79
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Nuk flitet per krimet ne pergjithesi por per krimet shteterore. Ne ate kohe shteti vriste kedo qe nuk i mbante ison. Tashme ti flet e nuk le gur e kusur kunder qeverise ministrave , kryeministrit apo presidentit dhe askush nuk te shikon as me inat madje, por debatojne me ty.
    Dikur vetem neper mend te te shkonin tere keto qe te permenda, dhe ishe te pakten 7 vjet prapa hekurave.
    Nëse kthehesh dhe lexon artikullin që i prinë kësaj teme , do të kuptosh pse duhet të flasim për krimet në përgjithësi .Njëra nga shume të mirat e sistemit të asaj kohe ishte siguria. Kush guxonte të grabiste fëmijë dhe ti nxirrte jasht shtetit që tu shiste organet?! Kush guxonte të grabiste bankat dhe dyqanet në pikë të ditës?! Kush guxonte të shiste femrat shqiptare për prostitucion rrugëve të botës ?! Mos të flas për krimet ordinere që po ndodhin çdo ditë rrugëve të Shqipërisë.

Faqja 50 prej 65 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •