Bashke njihemi virtualisht,ndoshta njihemi edhe si qytetare vlonjat nuk i dihet.Mua me mjafton vetem mbiemri jot per te me trguar gjithcka,po nejse.....Une Atdheun nuk dua ashtu sic mendon ti,por e dua gjithmone njesoje,pavaresisht se kush eshte ne pushtet.Une jam ushqyer ashtu sic edhe ti me dashurine per Atdheun qysh femije,qekur fillova te lexoje e te shkruaje gjuhen shqipe,plus bisedat me gjyshrit dhe prindrit e mij.Une Shqiperine nuk e doja se ashtu i pelqente diktatorit apo legenave komunist qe kishim ne lagje,te pisave te Frontit demokralesh,te larove te kshillave te lagjeve e cdo lloje ku*ve tjeter komuniste.Te jemi te drejte ketu,sepse midis ketyre njerezve vegla e rrypa ingranazhesh te PPSH-s kishte edhe burra shume te mire.Sot une ata i pershendes,ulem pi kafe me ta sa here vije ne Vlore;menjefjale i dua dhe i respektoje me shume sepse kane qene burra te ndershem e jo keqberes.Njeri prej tyre ka qene kryetar kshilli lagjeje dhe tjetri nje ish pilot pensionist kryetar FD te lagjes.Nuk me kish lidhur fare puna me ta.Nuk kisha kerkuar as pune e as shtepi prej lagjes,sepse i kisha te garantuara,por thjesht kam gjykuar sjelljet e tyre ne lidhje me te tjeret,me hallexhinjte.Ata nuk e shperdoronin pozitin e tyre per t'ju bere keq njerezve te thjesht,nuk ishin imoral e spiune,nuk e perdornin detyren e tyre per perfitime personale e familjare.Po i kerkove me emra mund te t'i them.Une Shqiperine nuk e dua me shume se ne pushtet eshte kryehajduti Sali Berisha e gjithe larot e tjere qe kane vjedhur e po vjedhin me miliarda.Une nuk e dua Shqiperine si ty njehere per F Nanon(tani e shani jua te,por ai do t'ja fusi hurit te gjate dhe ju do ta doni prape ate) enjehere per Edvinin,kryehajdutin tjeter.Une nuk e dua Vloren per neki Dredhen,per Niko Veizin e per kete imoralin e Terbacit tani,Gjiken.Ti po e do per keta te fundit,sepse rrjedh nga levat e diktatures.Kete e shpreh shume mire me dashurine qe ke per diktatorin.Po ta sjell se cfare thua per te ta shohin edhe njehere forumistet.
, se Enveri ka pasur 80 përqind gjëra pozitive dhe 20 përqind negative. Gabimet e sistemit që ai drejtoi ishin, mbyllja totale, lufta e klasave, e mosdhënia e asaj që i takonte gjithkujt sipas mundësive dhe aftësive. Ndërsa gabimi më i madh sipas asaj që unë gjykoj tashmë i qetë, që ai vrau në mënyrë të padrejtë gjithë shokët që bënë luftën, njerëzit kolosë të asaj lufte që sollën çlirimin e Shqipërisë.
Si mund te thuhet se enveri kishte 80% pozitiv?Ti je nje enverist i terbuar bashkqytetar!Ti jo pa qellim nuk permend disa gjera qe jane fondamentale per njeriun:
1-Ai bastard na privoi fjalen e lire si popull.
2-Ai ishte armik i prones private.Kjo ishte nje e drejte qe iu mohua shqiptarve,bile ajo iu grabit me dhune.
Ose ti na perdor parulla komuniste te tilla si
mosdhenia e asaj qe i takonte simbas mundesive e aftesive
Ne koken tende ke akoma te brumosura idete marksiste-leniniste ku thuhej se ne socializem njerzit duhet te trajtohen ne ate menyre.Te tilla parrulla i kisha degjuar nga diktatori neper fjalime e neper gazeta nga tellallet e tij.
Perfundimi eshte se ti rrjedh nga nje familje enveriste dhe edukimi qe ke marre jane vetem mesimet e partise dhe te enverit.Bashke ndahemi ketu.Une jam patriot eqe mbaje ne shtepine time flamurin e IQ bej Vlores pa yll,ndersa edhe ti po te njejtin flamur,por i ke shtuar yllin e komunisteve.Sigurisht kjo eshte puna jote.Une nuk te urrej dhe te te kem inat si person!Hiqe nga mendja kete!Bashke mund te debatojme,por pa e fyer njeri tjetrin,ashtu sic ke bere pak kohe me pare.Une nuk kam perfituar as nga ky regjim bashkqytetar!
Krijoni Kontakt