Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Kta Meksikanet jane bo ushtri me vete ska FBI e Ushtri Meksikane ti dale balle. Edhe vrasin njerez si me qene keca.

Per mendimin tim Obi ti leje kto lofterat qe ja la trashegimi Bushi edhe te merret me kto kartelen e meksiskes se kishte shku fatura e veprimtarise se tyre 300 bilione $.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Në Kosovë, 6000 përdorues droge

E diel 11 Korrik 2010 16:30

Në Kosovë, sipas zyrtarëve policorë, vlerësohet të jenë rreth 6 mijë përdorues të substancave narkotike. Kjo shifër, sipas tyre, është shqetësuese, marrë parasysh se numri përdoruesve po rritet çdo ditë e më shumë.

Luljeta, 25-vjeçare, ka qenë përdoruese e narkotikëve. Ajo thotë se është shëruar plotësisht.

“Kam qenë përdoruese e drogave. Kam filluar me marihuanë, kam vazhduar edhe me substanca të tjera. Por, pas përkrahjes së familjes dhe shumë peripecish, kam arritur të shërohem nga drogat. Fatkeqësisht, përdoren shumë nga të rinjtë në Kosovë”, thotë ajo.

Brahim Sadriu, zëdhënës në Policinë e Kosovës, thotë se mosha mesatare e shfrytëzuesve të narkotikëve është nga 15 deri në 35 vjeç.

“Sipas vlerësimeve të policisë, llogaritet të jenë rreth 6 mijë përdorues të drogave në Kosovë. Më së shumti përdoret marihuana, mirëpo ka tendenca të shkohet kah substancat e forta narkotike, si: heroina, kokaina... Mosha më e atakuar nga kjo dukuri sillet nga 15 deri në 35 vjeç dhe mbi 90 për qind janë të gjinisë mashkullore”, shpjegon Sadriu.

Në anën tjetër, Safet Blakaj, udhëheqës i qendrës rehabilituese “Labirinthi”, thotë se numri i përdoruesve të substancave narkotike është duke u rritur me shpejtësi të madhe.

Gjatë ditës, këtë qendër e frekuentojnë rreth 18 përdorues të narkotikëve, të cilët kërkojnë ndihmë, por thuhet se janë të rrallë ata që i braktisin ato substanca.

“Nëse flitet për suksesshmërinë e përgjithme, atëherë kjo përqindje është e ulët”, thotë Blakaj.

Sabrie Kamberi, zyrtare në Policinë e Kosovës, bën të ditur se për luftimin dhe parandalimin e kësaj dukurie, në kuadër të policisë ekziston drejtoria e trafikimit me narkotikë.

Ajo tregon se vetëm në gjashtëmujorin e parë të këtij viti është bërë konfiskimi i 20 kg të narkotikëve të llojit heroninë dhe 56 kg të llojit marihuanë, si dhe janë arrestuar disa persona.

“Gjatë vitit 2010, pos konfiskimit të llojeve të narkotikëve, ka pasur 159 raste të raportuara, me të cilat është marrë policia, ndërsa numri i të dyshuarve është 250”, thotë Kamberi.

Së fundi, autoritetet kosovare kanë pranuar se Kosova, nga një vend transit për narkotikët, ka kaluar edhe në treg të këtyre substancave. /rel/
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    MIre tu behet, mesim per gjithe ata qe mendojne se mund te kene drogen e jashteligjshme dhe njekohesisht nej shoqeri paqesore. Do shuhen te gjithe derisa te legalizohet droga.

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Meksikë, apel për lirimin e 8 gazetarëve

29/07/2010 02:00
    Komiteti i mbrojtjes së gazetarëve ditën e mërkurë i bëri apel qeverisë meksikane që të ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme për lirimin e 8 gazetarëve të marrë peng ditën e hënë.

“Në i kërkojmë shtetit dhe autoriteteve federale të bëjnë gjithçka që ndodhet në dorën e tyre për lirimin dhe kthimin shëndoshë e mirë pranë familjeve të tyre gazetarëve të rrëmbyer ditën e hënë”, thuhet në deklaratën e komitetit të gazetarëve meksikanë.

Gazetarët u rrëmbyen ditën e hënë në Durango, qytet në kufi me SHBA-në, pas investigimit të tyre për lidhjet guvernatorit të zonës me kartelet e drogës dhe konfliktet mes tyre.

top-channel

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Meksikë, zbulohen 72 trupa të pajetë

Nuk kanë të ndalur skenat kanibale në Meksikë. Autoritetet e këtij vendi gjetën edhe 72 trupa të pajetë, në veri të vendit.

Së pari u gjetën dy trupa në Chilipancingo.

Më pas u raportua se u gjetën edhe 19 të tjerë në Hidalgo afër Meksiko City. Trupat e pajetë, të cilët u vranë mizorisht nga një klan i ri i Drogës që vetëquhet si Karteli i Sierras do të ishin vetëm fillimi i akteve mizore.

Autoritetet meksikane gjetën edhe 72 trupa gjatë orëve të para të së mërkurës në qytetin verior të San Fernandos.

58 viktima janë meshkuj ndërsa 14 janë femra.

Hetimi në këtë vend nisi kur një shtetas i plagosur i Meksikës kishte lajmëruar armatën se ishte qëlluar me armë zjarri nga persona të armatosur të një karteli të drogës.

I gjithë vendi është mbushur me pjesëtarë të policisë e armatës. Ngjarjet e tilla në Meksikë kanë shqetësuar qytetarët.

Në katër vitet e shkuara, si pasojë e luftës së bandave të drogës kanë humbur jetën më shumë se 28 mijë persona.

http://klankosova.tv/lajme-nga-rajon...rupa-te-pajete

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    E pash ne lajme kyt makabren, gjynah imigrant e shkret bajn tan at rruge me dal n'amerik per jet ma te mir dhe vriten si qej ne kufi ... pfff tamam jet qeni, ska drejtsi ne kyt bot
    D'Oh!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Meksikë, zbulohen 72 trupa të pajetë

Nuk kanë të ndalur skenat kanibale në Meksikë. Autoritetet e këtij vendi gjetën edhe 72 trupa të pajetë, në veri të vendit.

Së pari u gjetën dy trupa në Chilipancingo.

Më pas u raportua se u gjetën edhe 19 të tjerë në Hidalgo afër Meksiko City. Trupat e pajetë, të cilët u vranë mizorisht nga një klan i ri i Drogës që vetëquhet si Karteli i Sierras do të ishin vetëm fillimi i akteve mizore.

Autoritetet meksikane gjetën edhe 72 trupa gjatë orëve të para të së mërkurës në qytetin verior të San Fernandos.

58 viktima janë meshkuj ndërsa 14 janë femra.

Hetimi në këtë vend nisi kur një shtetas i plagosur i Meksikës kishte lajmëruar armatën se ishte qëlluar me armë zjarri nga persona të armatosur të një karteli të drogës.

I gjithë vendi është mbushur me pjesëtarë të policisë e armatës. Ngjarjet e tilla në Meksikë kanë shqetësuar qytetarët.

Në katër vitet e shkuara, si pasojë e luftës së bandave të drogës kanë humbur jetën më shumë se 28 mijë persona.

http://klankosova.tv/lajme-nga-rajon...rupa-te-pajete
    Me rritjen e popullsisë, rritet varfëria. Eshtë në fakt koncept i thjeshtë ekonomik, dhe sado që teknologjia të avancoj është e pamundur të "furnizohet" me mirëqënie bota. Do shohim në të ardhmen shifra akoma më të cmëndura se ato sipër.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Meksikë, 24 të vrarë në ditë

Vazhdon ankthi i trafikantëve të drogës në Meksikë. Nga e enjtja deri të premten janë vrarë 24 persona në Ciudad Juarez.

Shtatë nga viktimat janë gra, kanë bërë të ditur burimet lokale, që saktësojnë se bëhet fjalë për një bilanc rekord.

Vala e re e dhunës flet për një përballje të re mes karteleve të drogës në qytet.

Mes viktimave është edhe një fëmijë 10 vjeç, i marrë peng me 24 gusht nga Qyteti i Meksikos, edhe pse i ati kishte paguar dëmshpërblimin.

top-channel

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Per te ulur krimin dhunen dhe trafikun e droges qeveria meksikane ka vene ne diskutim opsionin e legalizimit te droges.
    Problemi kryesor eshte se qeveria eshte e dobet sistemi policor gjyqesor eshte i dobet,nuk jane te forte ne mbajtjen nen kontroll te situates.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Meksikë, gjenden 8 trupa pa kokë

13/05/2011 09:00

Policia në Meksikë ka gjetur tetë trupa pa kokë në shtetin verior të Durangos. Mes tyre ishte edhe ai i zëvendësguvernatorit të burgut të këtij shteti, i cili ishte marrë peng prej së hënës.
    Koka e Gerardo Galdino u gjet pranë një muri dhe përbën një mesazh kërcënues nga kartelet e drogës.

Drejtuesit e burgjeve janë vënë gjithnjë e më shumë në shënjestër nga bandat e drogës, drejtuesit e të cilave vazhdojnë të menaxhojnë bizneset e tyre edhe nga qelia.

Në shkurt, shefi i sigurisë së një burgu në qytetin Monterrei u vra dhe trupi i tij i copëtuar u gjet në një qese plastike brenda një makine të braktisur.

Autoritetet lokale njoftojnë se tetë trupat e tjerë të pajetë nuk janë identifikuar ende.

top-channel

Meksike lufte mes trafikanteve 18 te vrare

Të paktën 18 persona janë vrarë në një shkëmbim zjarri mes grupeve rivale në veri-lindje të Meksikës.
    Autoritetet qeveritare të shtetit të Tamaulipas kanë deklaruar se luftimet janë zhvilluar në qytetin e Abasolos, por nuk kanë dhënë detaje të tjera.

Thuhet se grupet e personave të armatosur kishin hipur në kamionë dhe kanë shkëmbyer zjarr me njëri-tjetrin në rrugët e qytetit.

Tamaulipas ka qenë në qendër të një lufte të ashpër mes kartelit të Gjirit dhe atij Los Zetas për kontrollin e trafikut të drogës.

Mediat meksikane raportojnë se qyteti i Abasolos vuan prej muajsh nga mungesa e drejtuesve të policisë.

Shkëmbimi i zjarrit u paralajmërua më parë në Twitter, ku persona të ndryshëm paralajmëronin qytetarët që të qendronin në shtëpi.

Bilanci i luftës kundër drogës në Meksikë aktualisht është 35 mijë persona të vdekur

Në Meksikë vazhdojnë luftërat ndërmjet grupeve mafioze të drogës.

Varrezat masive të gjetura rishtazi, pasqyrojnë të vërtetën e dhunës gjatë kësaj lufte... Së fundmi në provincën Durango që ndodhet në veri të vendit, në një vend parkimi të makinave është zbuluar një varrezë tjetër masive.

Në vendin e parkimit në fjalë janë gjetur 26 kufoma të prishura për të cilat vazhdojnë të bëhen hetime.

Edhe në provincën Tamaulipas që ndodhet në kufi të Meksikës ishte gjetur një varrezë masive në të cilën ishin groposur 145 persona.

Në këtë provincë 68 persona të rrëmbyer nga një grup mafioz të drogës, ishin shpëtuar ditën e mërkurë në një operacion të policisë.

Në luftën që filloi kundër mafies së drogës 4 vjet më parë Kryetari i Shtetit të Meksikës Felipe Calderon, kanë humbur jetën 35 mijë persona.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •