Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Lightbulb Lideri i fushatës kundër ndërtimit të minareve në Zvicër shpalos Islamin e tij

Daniel Streich, ish anëtar i partisë popullore, i cili ka udhëhequr fushatën kundër ndërtimit të minareve në vendin e vet ka shfaqur hyrjen e tij në fenë Islame.

E enjte 4 Shkurt 2010 23:30

Hyrja e këtij në fenë Islame ka shkaktuar tronditje të madhe te përkrahësit e ndalimit të ndërtimit të minareve. Daniel Streichi e ka fshehur këtë fakt dy vite me radhë nga anëtarët e partisë së tij, mirëpo nuk mundi të duron më shumë këtë fushatë mediale kundër Islamit.

Daniel Streichi ishte një anëtar shumë i rëndësishëm krishterë në partinë popullore, vazhdimisht e lexonte Biblën dhe ishte i rregullt në vizitat e tija në kishë. Tani i është kthyer punës së vjetër si instruktor ushtarak dhe anëtar i kuvendit komunalë në Bulle.

Tani më ai lexon Kuran rregullisht, i falë pesë kohët e namazit dhe rregullisht e viziton xhaminë. Ai tani merr pjesë në themelimin e partisë demokratike konservative civile në kantonin e Freiburgut.

"Feja Islame më dha përgjigje për shumë pyetje të cilat më kanë preokupuar gjatë tërë jetës, për të cilat nuk gjeta përgjigje në krishterim", kjo ishte deklarata të cilën e publikuan shumë agjenci të lajmeve zvicerane nga Daniel Streichi.

Ai mes tjerave ka thënë: "Pyes veten, pse kam kontribuar për tredhjet vjet me radhë politikisht dhe profesionalisht për këtë sistem politik, kurse nevoja për xhami në Zvicër është shumë e madhe dhe nuk i përkon Zvicrës të detyrojë myslimanët të kryejnë ritet e tyre fetare në podrume dhe vende të fshehta"
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Elhadulilah, shikoj se askush nuk shkruan ne kete postim..........e vertete por e dhimbshme per disa.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Elhamdulilah....me behet shume qejfi qe kete njeri e udhezoi ALLAHU ne ISLAM, kjo eshte nje MIRESI dhe nje DHURATE e madhe prej ALLAHUT ZOTIT te plotfuqishem, I CILI udhezon ke te doje AI, dhe e le ne humbjen (qe njeriu vete e zgjedh) cilin te doje, ky qenka nje LAJM SENSANCIONAL, jo se ka pranuar ISLAMIN nje EUROPIAN, se kjo eshet bere fare e zakonshme tani, mirepo pikerisht nje ish-ARMIK i perbetuar i ISLAMIT, e sheh veten nen urdherat dhe nen UDHEZIMIN E ALLAHUT te GJITHEPUSHTETSHEM.
    E lus Allahun qe ta udhezoje kete njeri tamam ashtu sic duhet, qe ti largohet POLITIKES, dhe te vazhdoje te lexoje edhe me shume per fene ISLAME, sespe FEJA ISLAME nuk eshet ashtu sic e mendojne disa mendje-ceket, qe gjoja ne shkojme VETEM ne xhami, falemi dhe asgje tjeter, ky eshet perceptim i gabuar per ISLAMIN, dhe nuk eshet aspak e vertete.
    E lus Allahun e GJITHEPUSHTETSHEM, qe ti shtoje ketij njeriu DIJEN e hajrit dhe ta bej ate prej te DEVOTSHMEVE, dhe ta bej tashem TE QENDRUESHEM NE ISLAM, sespe nje SFIDE tjeter e madhe e njeriut (pasi behet musliman) eshte edhe MBAJTJA E FESE mbi supe, DURIMI dhe VESHTIRESITE qe ai do te hasi gjate rruges se gjate dhe te veshtire per ne XHENNET= PARAJSEN e perjetshme...Allahu i udhezofte te gjithe njerezit e mire dhe te sinqerte ne kete FE MADHESHTORE dhe HYJNORE, ALLAHU e forcofte ISLAMIN dhe i bashkofte MUSLIMANET, edhe PSE kjo gje i shton urrejtjen IDHUJTAREVE dhe JO-BESIMTAREVE, cifuteve dhe te krishtereve, por kjo pak rendesi ka......ISLAMI do te perhapet perseri ne cdo cep dhe ne cdo kend dhe ne cdo shtet dhe ne cdo vend te botes, ISLAMI do te hyj ne cdo PORTE, ne cdo PRAGE, ne cdo SHTEPI, ne cdo FAMILJE....ESSELAMU ALEJKUM UE RRAHMETULLAHI UE BEREKATUHU......

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar më parë nga Lulzim7 Lexo Postimin
    Elhadulilah, shikoj se askush nuk shkruan ne kete postim..........e vertete por e dhimbshme per disa.....
    Edhe une jam "per" minaret,ama JO edhe me vollum maximal siq ndodh te ne.Thjesht ne mengjes te frigon ai zeri i muezinit..ky eshte imponim,e une nuk i dua imponimet dhe shume mire i kuptoje ata qe nuk i duan Minaret ne kete "STILL"
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Falemenderimi i takon ALLAHUT krijusit te gjithesis.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Edhe nje vella me shume ne Islam

Elhamdulilah
    Udhezimi eshte ne doren e All-llahut.
    Ke do Ai ta udhezoje, nuk ka kush qe e ndalon.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Citim Postuar më parë nga woodstock Lexo Postimin
    Edhe une jam "per" minaret,ama JO edhe me vollum maximal siq ndodh te ne.Thjesht ne mengjes te frigon ai zeri i muezinit..ky eshte imponim,e une nuk i dua imponimet dhe shume mire i kuptoje ata qe nuk i duan Minaret ne kete "STILL"
    Mvjen mire qe je pro, por ke dashur te dish se cka dont te thote Ezani(ne gjuhen shqipe)je munduar te gjesh perkthimin se nuk ka se per cka te frikon, besimtaret i gezon.....(per volumin edhe une do thoja mesatar, per mengjes degjohet shume se eshte qetesi.....)met mira

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar më parë nga Lulzim7 Lexo Postimin
    Mvjen mire qe je pro, por ke dashur te dish se cka dont te thote Ezani(ne gjuhen shqipe)je munduar te gjesh perkthimin se nuk ka se per cka te frikon, besimtaret i gezon.....(per volumin edhe une do thoja mesatar, per mengjes degjohet shume se eshte qetesi.....)met mira
    Thirrjet me ze te madh,jane imponime,arogaance,cka do qofshin ato
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

Lideri i fushatës kundër ndërtimit të minareve në Zvicër shpalos Islamin e tij

Streich attempted to understand the Qur'an and Islamic teachings in order to argue against Muslims on tenets of their faith. In the course of his efforts the ex-Christian began to agree with and acknowledge the proclamations of the Qur'an.

"Islam offers me logical answers to important life questions, which, in the end, I never found in Christianity," says Streich. He is now a committed Muslim, who attends the mosque, recites the Qur'an and prays five times a day.

Streich has now focused his intentions on participating in the building of the new Conservative Democratic Party in the canton of Freiburg. Freich's new movement is in contrast to his previous one and he aims to promote religious tolerance and peaceful cooperative living, in spite of the fact that ban on mosques minarets has gained a legal status. He is vehemently opposed to the Minaret ban and is hoping to establish Switzerland's fifth mosque and the most beautiful in Europe.

Meanwhile the SUV have raised concerns over Streich's position as Military Commander in the Army in the aftermath of his conversion citing him as a security risk. SVP-National Council member Alfred Heer cited the Fort Hood shooting spree as an example.

Source: Agencies
    ''Allahu do ta ndihmon këtë fe edhe me qafirat'' Kjo është përafërsisht komenti i nji hadithi të ngjajshëm...
    Pra siç po duket ky Streih ka rrejtur kur ka pohuar se e ka pranuar islamin,pra endej besimi nuk i ka hyrë në zemër sepse nuk e ka kuptuar atë si duhet,sepse ky endej ka mbetur në kufër sepser nuk e ka mohuar dhe nuk është ndarë edhe prej partisë së kufrit,pra përsëri dëshiron të formon nji parti tjetër të iblisit tani duke promovuar tolernacën pra sipas asaj që po shkruhet nëpër agjencionet e huaja për të..
    Nuk është islam kur në disa apsekte të rububijetit beson e kurse në disa tjera nuk beson.Në fen e Allahut duhet të hyn komplet e jo pjesërisht (në çështjet e teuhidit).
    Për fat të keqë kjo është gjendja e shumicës perendimore të konveruar në islam që dikënd e gëzojnë.Dhe kjo ësht katastrofë e madhe për të gjith ne,sepse këto janë mendimet e gulatu murgijave të cilët thuajnë se jeriu mundet të jet musliman edhe nëse bën kufër të madh..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Lideri i fushatës kundër ndërtimit të minareve në Zvicër shpalos Islamin e tij

''Allahu do ta ndihmon këtë fe edhe me qafirat'' Kjo është përafërsisht komenti i nji hadithi të ngjajshëm...
    Pra siç po duket ky Streih ka rrejtur kur ka pohuar se e ka pranuar islamin,pra endej besimi nuk i ka hyrë në zemër sepse nuk e ka kuptuar atë si duhet,sepse ky endej ka mbetur në kufër sepser nuk e ka mohuar dhe nuk është ndarë edhe prej partisë së kufrit,pra përsëri dëshiron të formon nji parti tjetër të iblisit tani duke promovuar tolernacën pra sipas asaj që po shkruhet nëpër agjencionet e huaja për të..
    Nuk është islam kur në disa apsekte të rububijetit beson e kurse në disa tjera nuk beson.Në fen e Allahut duhet të hyn komplet e jo pjesërisht (në çështjet e teuhidit).
    Për fat të keqë kjo është gjendja e shumicës perendimore të konveruar në islam që dikënd e gëzojnë.Dhe kjo ësht katastrofë e madhe për të gjith ne,sepse këto janë mendimet e gulatu murgijave të cilët thuajnë se jeriu mundet të jet musliman edhe nëse bën kufër të madh..
    Veq ti je musliman nket dunja , tjert kejt jon qafira
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •