ahahaha, i paska cu leter Sali Berishes
Prit gomar te mbije bar![]()
Po
Jo
Nuk kam qendrim
Ndoshta
ahahaha, i paska cu leter Sali Berishes
Prit gomar te mbije bar![]()
Sipas teje çka po u dufka me ba, mi lan ata le të ndertojnë Kisha e na me kqyr, me pas kan ti Shqiptar qysh po ja mban vetit ishe ardh në protesta në Maqedoni, e ishe gjind kur të ka thirr atëdheu mirpo ty nuk të bëhët vonë për Shqiptarët, e çfarë Shqiptari je ti? me fjal kemi mjaft mirpo me punë! hajt shoku keto foret e patriotizmit mos mi shti mua mirpo shko e atyre shokve tuaj shitjau sepse unë e di shumë mirë çdo të thotë të jesh Shqiptarë, kom pas prej familjes në UÇK ata skan fol si ti mirpo kur u ardh puna kanë dal në mal e jo prej kolltukut me shit patriotizem sepse të del fallc, po çka ki mi ba shumica e Shqiptarëve ose janë Musliman ose Krishterë, tash a veq ti je Shqiptarë a? po çka me ata njerëz që vdiqen për këtë vend dhe që ishin Musliman apo Krishterë? ata SHQIPTARET (jo-Musliman dhe jo-Krishterë) Çka dhanë për Kombin tonë? ku ishin keta Ateista pseudopatriot?
ec more mos na trego neve kush na vyn e kush sna vyn deri sot sje dit ku je e kush je sot po vjen po na shet mend, kur te thrret atdheu gjen arsye per mos mu pergjigj a knena me rreh gjyks din
1.ndertimin e shtepis te nen terezes ne themelt e saj e jo ngritjen e nje kishe ortodoxe mbi themelet e nobelistes shqiptare.
2.ngritjen e nje permendore e te persekutarve ,te debuarve me dhun nga pushteti jugosllav te shqiptarve qe moren rugen e anadollis.
3.ngritjen e nje permendore te deshmoreve te luftes te vitit 2001.
4.ndertmin e xhamis ,,burmali,, sepse eshte objekt kulti , ne ket rast musliman ne maqedoni jan shqiptaret.
5.ndertimin e nje teatri shqiptar.
6.ndertimin e nje muzeu shqiptar. etj........
Gruevski nuk i dëshiron myslimanët në Maqedoni
Fakti që ndërtimi i xhamisë Burmali, nuk është parashikuar në projektin “Shkupi 2014”, tregon se kryeministri Nikolla Gruevski ka dërguar sinjal se për të, myslimanët në Maqedoni, nuk janë të dëshiruar.
Kështu vlerëson kryetari i këshillit iniciator për ndërtimin e xhamisë Burmali, Ramadan Ramadani i cili shtoi se këshilli i ka dërguar letër kryeministrit shqiptar Sali Berisha, e po ashtu, do ti dërgojë letë edhe Qeverisë së Turqisë.
“Myslimanët kanë marrë porosinë e tyre se ky kryeministër nuk mendon për ata. Ne si përshëndetje për këtë porosi duke filluar nga java e kaluar kemi filluar takime intensive me faktorin ndërkombëtar. Sot dita e hënë ne i kemi dërguar një letër kryeministrit Sali Berisha për ta alarmuar për këtë situatë dhe gjenocid kulturor që bëhet ndaj shqiptarëve dhe myslimanëve tjerë në Maqedoni. Ne duke filluar edhe nga autoritetet turke edhe më tej do ti informojmë”, deklaroi Ramadan Ramadani – kryetar i Këshillit për ndërtimin e Burmali xhamisë.
Lëvizja qytetare “Zgjohu” duke iu kundërpërgjigjur ministres së kulturës Elizabeta Kançevska Milevska se projekti “Shkupi 2014” nuk është i mbyllur dhe mund të pësojë ndryshime, do të nisin në ministri të Kulturës kërkesën për përfshirjen edhe të heronjve dhe monumenteve shqiptare në këtë projekt, në mënyrë që sheshi të rrezatojë frymën multietnike, multifetare dhe multikonfesionale.
“Organizata qytetare “Zgjohu” e mbështetur nga së paku 20 organizata tjera joqeveritare shqiptare të mbledhura në forumin “Zgjohu” kërkojnë nga ministrja e kulturës dhe qeveria e Maqedonisë të rindërtojnë shtëpinë e lindjes së Nënës Terezë në vendin ku gjendet pllaka përkujtimore, kërkojmë ndërtimin e Burmali xhamisë në vendin ku ka ekzistuar derisa është rrënuar dhe në sheshin e qytetit të ndërtohet një bust, monument, apo përmendore e heroit tonë kombëtar Adem Jasharit”, theksoi Bekim Hoxha – përfaqësues i lëvizjes qytetare “Zgjohu”.
Kërkesën për ngritjen e monumenteve dhe busteve të heronjve shqiptarë, lëvizja qytetare “Zgjohu” pritet ta dorëzojë në ministrinë e kulturës dhe Qeverinë e Maqedonisë, në fund të kësaj jave./alsat-m/
Gruevskin krahasohet me Hitlerin dhe Millosheviqin
Politika jo racionale dhe destruktive e kryeministrit të Maqedonisë, Nikolla Gruevski e kanë bërë atë që të jetë personi më i urryer nga të rinjtë shqiptarë të cilët përmes faqeve të ndryshme të internetit po e shprehin mllefin ndaj tij.
Në faqen e popullarizuar të internetit “Facebook”, e cila llogaritet si rrjeti social më i përhapur në gjithë botën, ditë më parë disa të rinjë e kanë vendosur një link me titull “Vë bast se mund të gjejë një milion njerëz që e urrejnë kryeministrin, Nikolla Gruevski.
Autorë të kësaj nisme janë të rinjtë grek. Për më pak se një javë rreth pesë mijë të rinjë të nacionaliteteve të ndryshme si shqiptar, grek, bullgarë, maqedon ejt, kanë shprehur hapur urretjen ndaj kryeministrit të Maqedonisë duke e konsideruar dhe krahasuar atë më diktatorin, Sllobodan Millosheviq dhe fashistin Adolf Hitler.
Politika e kryeministrit të Shkupit ndaj shqiptarëve, grekëve dhe bullgarë, ka bërë që ai të jetë në qendër të vëmendjes së debateve dhe forumeve të ndryshme. Nga ana tjetër në të njejtën faqe interneti është hapur faqe e posaçme ku shkruhej “Gruevski për mbret të Maqedonisë”, ku gjithashtu shumë fansa të tij i dhanë mbështetje kësaj nisme. (INA)
Çfarë je duke folur o njeri,
nuk e kuptoj nëse fol me cinizëm apo je serioz.
Përse u dashka të përdorim alfabetin arab për t'u dalluar nga të tjerët,
ne mund të jemi shqiptarë dhe muslimanë njekohësisht,
Zoti na ka ndarë në popuj e fise që të njihemi mes vete,
nuk ka nevojë për ekstremizime të tilla, Islami është për gjithë botën, dhe për të gjithë njerëzit pa dallim kombi e race,
nuk janë arabët më të favorizuar në sytë e Allahut. Nuk ka nevojë të dallohemi nga qafirët dhe tu ngjajmë arabëve, kjo nuk do të të bënte muslimanë më të mirë. Allahu nuk e kërkon këtë nga ne. Secili popull është unik në mënyrën e tij.
Mos i trego Zotit sa i madh është problemi, por tregoi problemit sa i madh është Zoti.
NJi dit edhe per xhaxhin Enver te ngre permendore qeveria e Maqedonis shqiptaret do thon aaaaauuuuu ai paska qen bullgar .Permendorja e Aleksandrit duhet ti gezoi shqiptaret sepse historia flet se esht i fisit Ilirik.Ne mund te jemi edhe musliman po edhe shqiptar madje shum te dashur tek Zoti.
Sigurisht qe po !
Ne jemi vllezër për nga njerzimi, nga kombi, nga feja, nga raca e nga gjuha !
Jo,sepse jam Shqiptar,muslimanet nuk i fus ne llogari.
Persa kohe lidhni kombin me fene,nuk me kercet per fetaret.
Nese do kishe formuluar pyetjen e temes ndryshe,do pergjigjesha dhe do veproja ndryshe.
vota ime eshte jo.
dmth,shkurt,nuk me plas tr@pi pse refuzojne xhamine burmali,xhamite i perkasin nje kulture tjeter,jo kultures shqiptare.
Ndryshuar për herë të fundit nga land : 12-02-2010 më 05:36
Krijoni Kontakt