Close

Rezultati i Sondazhit: A do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman të Maqedonisë>

Votues
84. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

55 65.48%
  • Jo

19 22.62%
  • Nuk kam qendrim

4 4.76%
  • Ndoshta

6 7.14%
Faqja 22 prej 38 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 378
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ne fakt shqipetaret e kane pare luften si punesim (Edit Durham).Si e parashikoni sa vete mund te punesohen ne luften e ardheshme ne maqedoni?Na jepni statistikat qe te parashikojme taksat.Si nuk ju vjen turp mer palloshe.Do luftoni? Ju te hani me nderen ,Hikere. Paskeni hallin e xhamise ju, fetare te medhej.Perse nuk ngrihesh te luftosh vetveten per injorancen qe te ka zan.Une sjam fare fetare, pasi nuk kam munde me qene i tille dhe kerkuj si kam thene se urrej muslimanet por fatkeqesine qe ka rene mbi ta islamizmin.Une skam thene se krishterimi eshte feja me e mire ne bote pasi nuk jam ne nivelin e duhur per te vleresuar kete ceshtje , por kam thene, se krishtermi eshte identiteti fetare shqipetare.Ne forumin tuaj po shprehni dy fjale shqip dhe dhjete arabisht dhe njekohesisht na mbaheni per shqipetarizem.Ti mund te jesh shqipetar si rrace por nuk mund te flasesh per shqiptarizem, kur turku te ka pshurre.Eshte tjeter etnia dhe tjeter morali i patriotizmes dhe i shqiptarizmes.Pikerisht perse je rraca ime me djeg asimilimi qe te ka perfshire.Ju te kosoves dhe te maqedonise nuk mund ta kontrolloni dot vetveten ,pasi jeni pothuajse te gjthe nje lloj por ne qe kemi dy fe plus ateistet, ju veme re mangesine, e per me sakte fatkeqesine qe ju ka rene.
    Ore ti gabel i përshurur , se spo guxoj me te sha ketu me fare e fis qe i ke , po kush kerkon ndihmë nga ti o shitur ne rastë lufte , përkundazi , asi sikurse ti jeni te parët në shenjë ..
    Une sjam fare fetare, pasi nuk kam munde me qene i tille
    O i pershurur

Në këtë vend ku ndertohet Kisha është shtëpia e nenes Terezë ..Mos dole ti në protesta për ta mbrojtë , a ndoshta i kishe syrin nga athina e nuk te ka interesu :

Në qendër të Shkupit u organizua protesta kundër propozimit të Qeverisë për ndërtimin e një kishe në lokacionin ku më parë ka qenë shtëpia e nobelistes shqiptare Nëna Terezë.

Protesta u organizua nga lëvizja “Zgjohu”, ndërsa ajo u mbështet nga partitë shqiptare Bashkimi Demokratik për Integrim, Bashkimi Demokratik Shqiptar dhe partitë e shoqatat joqeveritare shqiptare.

Kryetari i lëvizjes "Zgjohu", Artan Grubi deklaroi se nuk mund të ndërtohet një kishë mbi themelet e shtëpisë së nobelistes shqiptare.
    “Ne kërkojmë që të ndërtohet shtëpia memoriale e nobelistes shqiptare Nënë Terezë ne sheshin qëndror të Shkupit si një objekt, i cili do të ishte me leverdi të jashtëzakonshme për qytetin e Shkupit në vend të ndërtimit të xhamive dhe kishave me para të taksapaguesve të shtetit të Maqedonisë, sepse taksapaguesit u përkasin feve të ndryshme këtu në vendin tonë", theksoi Grubi.

Kundër iniciativës janë shprehur edhe intelektualë shqiptarë dhe maqedonas, por edhe kryetari i Qytetit të Shkupit, Trifun Kostovski.

Agjencia e lajmeve Iliria

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    http://www.koha.net/repository/images/shkupi_2014_4.jpg

Mesazhi nacionalist i “Shkupit 2014”

Shkup, 8 shkurt - Projekti i prezantuar nga Komuna Qendër në Shkup, që mbështet edhe nga Qeveria e Maqedonisë, ka shkaktuar pakënaqësi të mëdha te shqiptarët, shkruan “Lajm” i Maqedonisë. I ashtuquajturi “Shkupi 2014”, ku qendra e kryeqytetit do të marrë krejtësisht një pamje të re, por pa pasur prezencën e asnjë elementi shqiptar ose mysliman, është konsideruar edhe një hap shtesë i diskriminim të shqiptarëve në kryeqytet. Ka reaguar ashpër Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) nëpërmjet zëdhënëses Ermira Mehmeti. “Mungon muri, i cili edhe formalisht do ta tërheq vijën e ndarjes mes maqedonasve dhe shqiptarëve. Pamja e re e sheshit, jo vetëm që me asnjë element nuk shpreh realitetin multietnik dhe multikonfesional të Maqedonisë, por paraqet sulm arrogant ndaj të gjitha vlerave të përbashkëta, të cilat i ngritëm me shumë mund”, tha Mehmeti. Sipas saj, vizioni i BDI-së, “Shkupin 2014”, është integrimi i brendshëm, duke respektuar të gjitha bashkësitë etnike, si dhe duke u integruar në bashkësinë e metropoleve evropiane.
    Në këtë projekt nuk shihet askund Xhamia Burmali, e cila ka qenë dikur në sheshin e Shkupit dhe për të cilën janë bërë kërkesa të njëpasnjëshme, por parashihet vetëm projekti për ndërtimin e kishës ortodokse. Për këtë arsye ka reaguar edhe Këshilli Koordinativ për ndërtimin e Burmali Xhamisë. “Prezantimi i Shkupi 2014 , në vend se të jetë një rast i bukur dhe solemn, ai u shndërrua në një mesazh të zymtë për shumë qytetarë të Maqedonisë, të cilët e panë se nuk janë marrë parasysh aspak, as si kulturë as si histori, as si civilizim që të gjenden në sheshin e Shkupit, i cili iu takon të gjithëve”, tha Ramadan Ramadani. Sipas tyre, kjo punë është shumë serioze për të cilën duhet ta kenë parasysh prej kryeministrit e deri te funksionarët më të vegjël. “Ne kemi vendosur ta njoftojmë faktorin ndërkombëtar prezent në Maqedoni. Aktiviteti jonë i ardhshëm mbetet falja e namazit të xhumasë në vendin ku ka qenë Burmali xhamia. Së shpejti do të dalim me datën e saktë se kur do të bëhet kjo. Ne kërkojmë nga qeveria tokën, e cila është vakëf dhe e cila i takon bashkësisë fetare islame që ajo e njëjta në afat sa më të shkurtër ta ndërtojë këtë nishan historik të Shkupit”, tha Ramadani. Ai sqaroi se kërkesa e xhamisë është më e vjetër se e kishës, ka legjitimitetin e vet dhe nuk është asnjëfarë projekti politik.
    Kundër mënyrës se si do të dukej Shkupi deri në vitin 2014 është shprehur edhe Lëvizja Qytetare ZGJOHU. “E gjithë përgjegjësia për përkeqësimin dhe radikalizimin e situatës do t'i takojë Qeverisë së Maqedonisë dhe Komunës Qendër e cila me kokëfortësi vazhdon të provokojë shqiptarët dhe komunitetet tjera. Projekti ‘Shkupi 2014’ ka për qëllim të nxitë urrejtje dhe ngjason me skenarin dhe temën e filmit 2012 të përkthyer në rrethana vendore”, thuhet në komunikatën e Zgjohut. Sipas kësaj lëvizje qytetare, ky projekt i marrë që kushton miliona euro nga buxheti shtetëror, do të nxisë tensione të paparashikueshme ndëretnike dhe ndërfetare. “ZGJOHU! i është drejtuar me një kërkesë konkrete të gjitha Ambasadave dhe organizatave ndërkombëtare në Maqedoni për përkrahjen e tyre në shmangien nga një situatë e tillë. Në rast se Qeveria nuk tërhiqet ne do të ftojmë Bashkësinë Fetare Islame dhe atë Katolike që të ngrenë zërin lartë në shenjë proteste dhe të bojkotojnë konferencën botërore ndërfetare që do të mbahet ne Maj si dhe të na bashkëngjiten në protesta masovike në Ohër gjatë kohëzgjatjes së konferencës për të demaskuar djallëzinë e Qeverisë”, thuhet mes tjerash në këtë Komunikatë.
    Në planin Shkupi 2014 është parashikuar vendosja e ndërtesës së administratës së qytetit në vendin e ku dikur ka ekzistuar Xhamia Burmali. Në projekt, parashikohet përmendorja e Aleksandërit të Madh dhe figurave të historisë maqedonase si Goce Dellçev dhe Dame Gruev, figura luanësh, por asnjë objekt që simbolizon historinë apo kulturën shqiptare në Maqedoni.
    Për problemet që kanë ndodhur me ndërtimin e objekteve fetare, sekretari i BFIM-së, Afrim Tahiri i akuzon partitë politike shqiptare, si PDSH por edhe BDI-në.
    “Në janar 2008 pazarllëku i PDSH-së ishte që të ndërtohet kishë në qendër të Shkupit dhe Çarshi Tupan xhamia në Tetovë. Kurse në qershor 2009 kur në pushtet ishte BDI-ja, iu nda trualli kishës, kurse jo edhe xhamisë. Ku ishin këta dy parti kur ishte puna për Xhaminë Burmali? Ky është shpërblimi më i madh që ata u japin shqiptarëve”, tha Tahiri.
    Kisha Ortodokse Maqedonase (KOM) pritet të ndërtojë edhe një kryq gjigant të ngjashëm me kryqin në malin Vodno të Shkupit. Planifikimi është bërë të ndërtohet në pjesën veriore të Karadakut të Shkupit, që është e banuar kryesisht me shqiptarë. Ky kryq do të qëndrojë përballë kryqit të “Mileniumit” në Vodno dhe në këtë mënyrë tentohet të tregohet se Shkupi është qytet i krishterëve ortodoksë maqedonas./koha/
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 08-02-2010 më 11:31

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    shihet qe pyetja eshte provokuese ose me mire te themi term ndares i shqiptarve, po ne Kosove e Shqiperi edhe atje ka shqiptar musliman. E besa edhe shqiptar katolik e ortodoks e ateist. met mira
    me cka te kemi mundesi do te i ndihmojme prej fillu nga jeta deri te buka......

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Iliri. Lexo Postimin
    Ore ti gabel i përshurur , se spo guxoj me te sha ketu me fare e fis qe i ke , po kush kerkon ndihmë nga ti o shitur ne rastë lufte , përkundazi , asi sikurse ti jeni te parët në shenjë ..

O i pershurur

Në këtë vend ku ndertohet Kisha është shtëpia e nenes Terezë ..Mos dole ti në protesta për ta mbrojtë , a ndoshta i kishe syrin nga athina e nuk te ka interesu :
    asi sikurse ti jeni te parët në shenjë ..

Ketu the nje te vertete dhe nuk asnje argument qe te kundershtoj.Ne fakt nese ne te gjallet te krishtere do te na vrisni po shenjtoret si Gonxhe Bojaxhi, si do te silleni me te.Ate qe la turku pas, duhet ta perfundoni ju te pshurrunit!!!!!!!Eivalla.Selam malekum!Nane Terezen imamet tuaj po e bejne kuurve ndersa tashti po e perdoni per te justifikuar kerkesen tuaja.Ndersa ketu ne kete teme thoni se do te na vrisni .E pra ky jeni ju, njeriu i ligesise dhe i pabesise.Une qe te them troc se po gaboni me kete ide te luftes them nje te vertete, ndersa ato qe te kane mbeshtet, me siguri qe te mashtrojne.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ne fakt shqipetaret e kane pare luften si punesim (Edit Durham).Si e parashikoni sa vete mund te punesohen ne luften e ardheshme ne maqedoni?Na jepni statistikat qe te parashikojme taksat.Si nuk ju vjen turp mer palloshe.Do luftoni? Ju te hani me nderen ,Hikere. Paskeni hallin e xhamise ju, fetare te medhej.Perse nuk ngrihesh te luftosh vetveten per injorancen qe te ka zan.Une sjam fare fetare, pasi nuk kam munde me qene i tille dhe kerkuj si kam thene se urrej muslimanet por fatkeqesine qe ka rene mbi ta islamizmin.Une skam thene se krishterimi eshte feja me e mire ne bote pasi nuk jam ne nivelin e duhur per te vleresuar kete ceshtje , por kam thene, se krishtermi eshte identiteti fetare shqipetare.Ne forumin tuaj po shprehni dy fjale shqip dhe dhjete arabisht dhe njekohesisht na mbaheni per shqipetarizem.Ti mund te jesh shqipetar si rrace por nuk mund te flasesh per shqiptarizem, kur turku te ka pshurre.Eshte tjeter etnia dhe tjeter morali i patriotizmes dhe i shqiptarizmes.Pikerisht perse je rraca ime me djeg asimilimi qe te ka perfshire.Ju te kosoves dhe te maqedonise nuk mund ta kontrolloni dot vetveten ,pasi jeni pothuajse te gjthe nje lloj por ne qe kemi dy fe plus ateistet, ju veme re mangesine, e per me sakte fatkeqesine qe ju ka rene.
    Anesti55
    Shqiptaret e maqedonise dhe kosoves nuk kan kurfar problemi me identitet ,ata kan identitet dhe luftojne te mbrojne ate !
    Shqiptar si ti ka patur plot ne maqedoni e kosove ,mbajten fene por harruan kaomb e tradite tani jan "maqedon ",serb e malazez!! Keta njiherit jan shqiptaurejtesit me te medhej !!!!!!!
    Nese ka nevoj ne komentin e ardheshem te shkrauj per raste konkrete me fise e me familje

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga MARGUS Lexo Postimin
    Anesti55
    Shqiptaret e maqedonise dhe kosoves nuk kan kurfar problemi me identitet ,ata kan identitet dhe luftojne te mbrojne ate !
    Shqiptar si ti ka patur plot ne maqedoni e kosove ,mbajten fene por harruan kaomb e tradite tani jan "maqedon ",serb e malazez!! Keta njiherit jan shqiptaurejtesit me te medhej !!!!!!!
    Nese ka nevoj ne komentin e ardheshem te shkrauj per raste konkrete me fise e me familje
    Shqiptaret e maqedonise dhe kosoves nuk kan kurfar problemi me identitet
    Kur kam thene une se keto kane problem me identitetin?Po te mos ishte interneti, ku njeriu shprehet ne nje liri te plote,shqipetaret e maqedonise dhe te kosoves as qe do ti shkonte ndermend se kane ngaterruar identitetin e tyre me ate te pushtuesit te prbashket rajonal.Ato jane lidur dhe rritur si muslimane dhe jane cilesuar dhe prej shkaut si islamike.Ato kurre nuk e kane mohuar nje gje te tille por perjundazi jane thelluar dhe me shume duke u pozicionuar si vasale te turqise.Dhe sot rrine tuj ngreh veshet se cfar thote turqia per to dhe jo cfare thote qeveria e kosoves apo e maqedonise.Pra shqipetaret kene humbur cdo ndjesi per krishterimin qe fundja ka qene feja e tyre.Ke ndonje kundershtim ti deri ketu?Mund te mohosh kete fakt.Ju keni vetem nje te drejte, qe ne kondicionin e nje shteti demokratik te justifikoheni se mbani nje fe te cilen e deshironi vete.Te pakten te rrime shtrembet dhe te flasim drejte , kjo fe ju eshte imponuar me dhune dhe nga ky fakt une them, se ju jeni te pa cliruar shpirterisht.Ne keti kushte ku shqipetarizma nuk ka kuptim, shoku kerkon qe te ngrihemi ne lufte se i eshte mohuar e drejta per te ndertuar faltoren e !001, dhe per kete duhet te na vriten njerez te pa faj te na c'nderohen nenat e motrat, te dredhet gjak e ku di se c'mund te presesh nga lufta dhe per me teper kur rezultati dihet qe je i humbur.
    Kushdo popull tjeter ne europe dhe mund te kerkoj te bej nje lufte por shqipetaret e provuan ate pak vjet me pare.Une nuk di se si mund te jete i mirepritur nje njeri qe hedh nje ide te tille per te perseritur keto ngjare.Kjo do te thote te jeni te pa pergjegjshem, per c'ka ka ndodhe mbi shqipetaret.Shoh dhe femra ketu qe jane pro, kur historikisht kjo qenie qe prodhon jeten kurre nuk ka qene per ta luftuar ate!!!Po si mund te jete e pranueshme ku shume shqipetare mund te jene dhe antare ketu ne forum qe ne shpirtin e tij eshte kthyer ne fuci baruti, per shkak te nderit qe i kane marre paramilitaret serbe, perpara pushkatimit qe i kane bere vellezerve , dhe prinderve.Si mund te linde nje llogjike e tille per nje xhami !!Po ne shekullin e XXI njeriu ven trurin ne pune ndjelk rrugen institucionale deri ne sistemet e drejtesise nderkombetare.Del ketu nje pallosh dhe thote se duhet te mohojme te kete rruge dhe te hidhemi ne lufte.

Nisur sa me siper permenda une dal ne konkluzion se edukimi i shqipetareve eshte negativ, ato jane gjake nxehte, dhe mendojne se cdo problem zgjidhet duke perdore forcen dhe kur kjo nuk eshte ne favor te tyre.Ato kane humbur cdo ndjesi te tolerances ne nje jetese ne bashkesi.
    Ne kosove nuk kam qene dhe dhe nuk me pelqen ti paragjykoje ato , por ne maqedoni kam qene dhe i kam pare nga afer, i ka pushtuar injoranca dhe patrialkalizmi, e kjo nuk ka si te mos shoqerohet me fukarallek por dhe me urrejtje te ndersjellte ,mes komuniteteve me te cilat bashkejetojne.Futu ne nje qendre tregetare dhe te shikosh shqipetaret, si dallojne ne ne veshje , ne sjellje ne pamje,shikoini ku punojne vec ne emigracion me pune ordinere e sezonale, dhe ne vendin e tyre ku nje dyqan 4 m2 e kane ndare ne kater pjese, per kater vellezer qe te shesin burek.Meshkujt shkjojne gjithe naten ne lokal duke pire cocacola, e duke shijuar prostitutat kengetare dhe grate mblidhen tek komshija.Per vere shkojne ne emigrim.Grate e tyre i mbulojne me shami dhe nuk i cojne ne shkolla, te gjitha pa perjashtim shtepiake.Kur dalin kerkojne qe injorancen e tyre ta zevendesojne me bizhuteri floriri te cilat i vendosin ne vende pa shije dhe ne nje sasi te tepruar.Une mendoj se keni shume pune per te bere , per te arritur nivelin e duhur intelektual, ekonomik ,kulturore e arsimore. Pasi ti keni kryer keto do te shikoni se njekohesisht do te ndjeheni te barabarte dhe ne lirite e te drejtat tuaja.
    Nuk di perse kjo qe kam permend me jep pozicionin e armikurt, antishqipetarit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 08-02-2010 më 18:17

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    http://www.mesazhi.com/modules/news/...u%20080210.jpg

“Zgjohu”: Në projektin “Shkupi 2014” të përfshihen monumente shqiptare

Lëvizja Qytetare “ZGJOHU” dhe organizatat tjera joqeveritare duke përshëndetur gatishmërinë e ministres së Kulturës, Elisabeta Kamçevska-Milevska kërkon që në projektin “Shkupi 2014” të përfshihen monumente shqiptare në sheshin e qytetit të Shkupit në mënyrë që ky shesh të rrezatojë frymë shumëetnike, shumëfetare, që e karakterizojnë këtë shtet.

Lëvizja ZGJOHU! propozon që Qeveria dhe Komuna Qendër të ndërtojnë shtëpinë аutentike të Nënës Terezë ku qëndron pllaka përkujtimore për shtëpinë e familjes Bojaxhiu në sheshin Maqedonia. Më tej, “ZGJOHU” i propozon Ministrisë së Kulturës që të ndërtojë Xhaminë Burmali, bashkë me monumente të Adem Jasharit, 28 nëntorit, 17 shkurtit, dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare nga viti 2001, dëshmorëve shqiptarë nga Maqedonia të rënë në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dëshmorit të USHT-së, Abdylselam Emini, Hasan Prishtinës, Ismail Qemalit, Isa Boletinit, Lidhjës së Prizrenit, Jashar Bej Shkupit, Mit'hat Frashërit, motrave Qiriazi, Ibrahim Rugovës, Ferid Muratit, Luan Haradinajt, Kullën Shqiptare si dhe shumë propozime tjera që do t'iu dorëzojmë në vijim për qytetet tjera në gjithë Maqedoninë.

Sipas Lëvizjes qytetare “Zgjohu” projekti përjashtues "Shkupi 2014" ka gjasë që të reflektojë vlera të përbashkëta nëse përfshihen propozimet e Lëvizjes ZGJOHU dhe propozimet e bashkësive tjera, të kombinuara me dy monumente që do të simbolizonin NATO-n dhe BE-në./alsat-m/

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-01-2010
    Postime
    12
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    A do ti ndihmonit Shqiptarëve Musliman në Maqedoni në rast se ata futen në luftë, levizja "Zgjohu" reagoj ndaj projektit "Maqedonia 2014" për shkak se ky projekt nxitë urrejtje ndër-etnike dhe ndër-fetare.
    Projekti në fjal ka të bëjë me vënian e permendorëve për heronjët sllav të cilët i vranë në vitin 2001 në luftë kundër Shqiptarëve, ndërsa Shqiptarët që u vranë???!!!!
    Mbi themelet e shtepisë së Nënë Terezes parashikohet të ndertohet një Kishë Ortodokse, ndërsa refuzohet projekti i Xhamisë Burmali.

Në rast se do të ndodhë ndonjë shpërthim i luftës a do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman për të treguar edhe një herë para botes se ne e duam njëri pa dallim feje mirpo vetëm e vetëm e vetëm se i takojmë një Kombi?
    Titulli i temes se pari nuk eshte ne rregull, dhe pikrisht kto shprehje orientale dhe gjera tjera sllavo-maqedone, diktojne gjendjen momentale te juajen, ka perjashtime, por shkruaj per nje pjese te konsiderueshme te popullsise shqiptare qe jeton ne Maqedoni.
    Personalisht mendoi qe eshte e nevojshme qe shqiptaret qe jetojne ne Maqedoni kan nevoje per diferencim me te madhe kulturore nga kultura sllavo-maqedone, pastai nga ajo arabe dhe ti kthehen kultures Shqiptare. Kane nevoje per vetëdijesim kombetare-nacional ne menyr qe te ndryshoi gjendja e tyre se pari nga vet ata, pastaj edhe ndihma do ta bej te veten..........................etj.

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Gruevski nuk i dëshiron myslimanët në Maqedoni

Fakti që ndërtimi i xhamisë Burmali, nuk është parashikuar në projektin “Shkupi 2014”, tregon se kryeministri Nikolla Gruevski ka dërguar sinjal se për të, myslimanët në Maqedoni, nuk janë të dëshiruar.

Kështu vlerëson kryetari i këshillit iniciator për ndërtimin e xhamisë Burmali, Ramadan Ramadani i cili shtoi se këshilli i ka dërguar letër kryeministrit shqiptar Sali Berisha, e po ashtu, do ti dërgojë letë edhe Qeverisë së Turqisë.

“Myslimanët kanë marrë porosinë e tyre se ky kryeministër nuk mendon për ata. Ne si përshëndetje për këtë porosi duke filluar nga java e kaluar kemi filluar takime intensive me faktorin ndërkombëtar. Sot dita e hënë ne i kemi dërguar një letër kryeministrit Sali Berisha për ta alarmuar për këtë situatë dhe gjenocid kulturor që bëhet ndaj shqiptarëve dhe myslimanëve tjerë në Maqedoni. Ne duke filluar edhe nga autoritetet turke edhe më tej do ti informojmë”, deklaroi Ramadan Ramadani – kryetar i Këshillit për ndërtimin e Burmali xhamisë.

Lëvizja qytetare “Zgjohu” duke iu kundërpërgjigjur ministres së kulturës Elizabeta Kançevska Milevska se projekti “Shkupi 2014” nuk është i mbyllur dhe mund të pësojë ndryshime, do të nisin në ministri të Kulturës kërkesën për përfshirjen edhe të heronjve dhe monumenteve shqiptare në këtë projekt, në mënyrë që sheshi të rrezatojë frymën multietnike, multifetare dhe multikonfesionale.

“Organizata qytetare “Zgjohu” e mbështetur nga së paku 20 organizata tjera joqeveritare shqiptare të mbledhura në forumin “Zgjohu” kërkojnë nga ministrja e kulturës dhe qeveria e Maqedonisë të rindërtojnë shtëpinë e lindjes së Nënës Terezë në vendin ku gjendet pllaka përkujtimore, kërkojmë ndërtimin e Burmali xhamisë në vendin ku ka ekzistuar derisa është rrënuar dhe në sheshin e qytetit të ndërtohet një bust, monument, apo përmendore e heroit tonë kombëtar Adem Jasharit”, theksoi Bekim Hoxha – përfaqësues i lëvizjes qytetare “Zgjohu”.

Kërkesën për ngritjen e monumenteve dhe busteve të heronjve shqiptarë, lëvizja qytetare “Zgjohu” pritet ta dorëzojë në ministrinë e kulturës dhe Qeverinë e Maqedonisë, në fund të kësaj jave./alsat-m/

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    po sikur ti pysim , na kishin zhduk,

kan humb te shkretit ,

Faqja 22 prej 38 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •