Close

Rezultati i Sondazhit: A do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman të Maqedonisë>

Votues
84. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

55 65.48%
  • Jo

19 22.62%
  • Nuk kam qendrim

4 4.76%
  • Ndoshta

6 7.14%
Faqja 19 prej 38 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 378
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Shqiptaret ne pergjethsi jon qytetaret, ku mese paku pyten nga lideret e tyre per problemet
    qe shtrohen apo ndeshen ata.Para zgjedhjeve nja 2 a3 jav dhe me pas nuk i pyt njeri ,
    Shqiptaret gjithnji lideret qe vet i zgjedhin i len ne balt,te till ishin gjithnji ,sepse lideret duan te pasurohen nga qytetaret ,duan te jen te degjueshem sa thon ata qytetaret e urt i duam.A po e shifni lideret tan si i genjejn qytetaret e vet ,sjon te zot me u mar me gjera te vogla e meren me projekte te mdha sa miren veq me analiza ,po e i genjejn qytetaret e vet ,po i dhan veti koh per te qendru ne pushtet.Mjer per ket popull qepo e udhheqin njerzit qe se din tabelen deri 9 e lere ata te meren me projekte te mdha me atostrada e koridore 1000000000she, desha me dite sa vite duhen me shpagu veten ajo rrug dhe a do ket mbrojtset prej ari.
    VEq qetsi popullore duan ata politikanet tan mos tjua marim ftyren po te behemi toleran ti falim qa duan ata 2012-a esht fundi po i thojn popullit lere krejt ket muhabet se a do i ndihmojm a jo as ne s dallojm shum nga ata vllezrit tan ne maqedoni. kur shkuam ne shqipri morem mesim nga ata sa sdo koment.Te jen te bindur se populli si le vetem ata musliman se vet jon te mire disa sa veten e konsiderojn kishen e rrencave me shum se pjestaret qe kan nji gjuh te njejt megjuhen e nenes.Luft,luft,luft te pakten tua prishim taraqillekun derrav kumunistaserbogrek shqipfolsa qe nuk din qa esht kombi shqiptar.skem nevoin per ndihm veq nese doni akoma vazhdoni tju ndihmoni si deri tani, jon te foqishem dhe do kemi kurajon qe me vegjelin tu bejm siq u kemi ber ball hardhive turke se fen se morem nga frika e turkut po zemren na shperlau Allahu me ket din. Skem nevoi te na ndihmojn as ateista e as shipeca qe kan heq dor nga kombi ,ne jemi ata qe mbajm komb e fe pa ndihmen tuaj. Puna juaj po shihet ne vend se te na ndihmoni ju po mundoheni te ne de kurajoni madje po i ndihmoni bugart sa me ta jeni me te afert per shkak se jini te nji kishe po ata nukduan prap deri sa heqni dore nga gjithqaje qe esht shqiptare po prap nuk ju duan O shpirt shitur te djalli grekobugaro .JU po mundoheni te na fajsoni se ne su tjetersuam po jon pikrisht ata ortodokse shqiptar siq jon cernogort qe ju vran e therren.Te pakten ne nuk i ndajm fen e kombin i kemi si syt ju jeni te dashur te as kujt ,sa greket po luajn me nderin tuaj her jorgosa e her juniosa per nji viz po ua ndrrojn emrat. une ju njof si paren e kuqe ju jeni veq sherri i kombit tuaj as gje me shum.juve ju asimiluan pakicat bugare e greke ne do mbijetojm te vetem pa ndihmen tuaj ortodokso grekoserbo , shkoni ne djall edhe me ata muslimet qe jon me shum arabo se Ilirian ,per ne kombi esht i pa ndar si mishi me kocken ndersa ju veq fe po qe per dy lek e shisni siq e shitet rrugve te athines e romes .Ne shqiptaret musliman nuk i perzijm te gjitha ne nji thes.

Citim Postuar më parë nga Harudi Lexo Postimin
    Kjo është bërë me vetë vullnetin e shqiptarëve dhe subjekteve të tyre politike,kulturore,sportive,arsimore etj,që Shkupi të zhvishet nga "elementet" shqiptare.
    Pse?
    Shqiptarët "luftuan" që vetë të jenë popull periferik në Maqedoni,kur të dy Universitetet,të paktën njëri është dashur të hapej dhe të funkiononte në Shkup,e jo të dy Universitetet në Tetovë,pasi që Tetova ashtu-k'shtu njihej si qytet me "elemente" shqiptare.
    Për dallim prej Shkupit,Tetova as nuk kishte e as nuk ka infrastrukturë për mbajtjen e dy Universiteteve me ato mijëra studentë,kuadro arsimor,konvikte,salla sportive,biblioteka e infrastrukturë për zhvillimin e praktikave të studiusëve të dy Universiteteve...etj
    Në Tetovë,për dallim prej Shkupit,nuk janë të vendosura as institucionet më të larta shtetërore si:
    Qeveria
    Kuvendi (Parlamaneti)
    Presidenca
    Ambasadat e huaja
    Kori diplomatik
    Shtabet e ushtrisë dhe policisë
    Spitalet
    Aeroporti
    Biblioteka qendrore
    Asnjë nga ministritë
    Banka qendrore
    etj,etj

Bile në Shkup nuk janë as selit e partive politike të cilat herë njëra e herë tjetra qeverisin Maqedoninë së bashku me partit maqedonase.Pra k'to parti qeverisin nga Tetova periferike e jo nga Shkupi si kryeqytet.
    Mandej pozita gjeografike e Shkupit ishte shumë më e përshtatshme se sa ajo e Tetovës për lidhjet e saja me Kosovën.

Nga Shkupi egzistojnë lidhjet ajrore,hekurudhore dhe automobilistike,për dallim prej Tetovës që lidhet diku me një cep të rrugës (vetëm vija automobilistike) me pikën shumë pak të frekuentuar në kufi me Kosovën (Glloboqicë),ku gjatë dimrit kjo rrugë më shumë rrinë e mbyllyr se e hapur.

Ne Shkup gjatë dekadës së fundit janë vendosur si banor të përhershëm të Shkupit me mijëra kuadro maqedonase si,ekonomistë,juristë,mjek,profesorë,politikolog,s portisë etj etj për dallim që kuadrot shqiptare të k'tyre profileve qofshin ato të Shkupit,Kumanovës,Dibrës etj vendosen në periferi të Maqedonisë përkatësisht në Tetovë.

Derisa elita intelektuale shqiptare janë grumbulluar diku atje në periferi të Maqedonisë (Tetovë),kryeqendra e Maqedonisë,Shkupi,gjithnjë emë shumë frymon maqedonisht,kuptohet me ndihmën e vetë shqiptarëve.
    Shume te verteta keto thenje!

Jane vete shqiptaret ata qe jane strukur neper cajtoret e Tetoves, qe me sa duket paskan luftuar vetem per ta ndare Tetoven mbi baza familjare apo farefisnie dhe per te imponuar me pas vetem e vetem per te fituar disa favore si psh. veshja e ndonje polici komuanl, veshja e ndonje polici doganor per trafik, vendosja neper zyrat e qeverise te disa bashkefamiljareve te tyre, marrja e nje pasaporte diplomatike, marrjen e nje page, vendosjen e ndonje drejtori aty-ketu, por ne thelb shqiptaret nuk kane fituar asgje.

Kush mundet ta ndryshoje situatetn e shqiptareve atje?

Me se pari vete qytetaret shqiptare qe jetojne atje, por ketu druaj se te nje shumice e tyre ekziston nje vetedije shume e ulet demokratike.

Se dyti, politikanet e tyre qe duhet te ngrihen mbi politikat e mendimit dhe te veprimit feudal, mbi politikat e mendimit dhe veprimit ne fryme hakmarrese e xheloze ndaj njeri-tjetrit.

Se treti, nga politikanet e Shqiperise dhe te Kosoves, sepse eshte dhe pergjegjesi e tyre qe shqiptaret ne Maqedoni jetojne shume keq dhe ndjehen nje popull paperspektive.

Kurre nuk do te kete kombi shqiptar zhvillimi dhe prosperitet te njejte me fqinjet dhe me pjesen tjeter te Europes, nese ata ndjehn kudo qe jetojne si qytetare te lire dhe si qytetare pjesetar te nje shteti te se drejtes qe i garanton dhe i mbron te drejtat e tyre kombetare me ligj.

Une nje shtet te tille, qe nuk me njeh dhe pranon te drejtat e mia kombetar, kurre nuk do ta kisha pranuar si shtetin tim!

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    perveç xhamise cilat jane elementet e kultures shqiptare?

P.S. Aleksandri i madh ka qene shqiptar, po normale qe nese ti e mohon kete ata nuk do ta lene jetim dhe do e bejne simbol te tyre.
    Mban mend ku ke lexuar mbi Aleksandrin?? Kam lexuar nje here ndejta gjithe naten pa gjume se s'po merrja vesh prejardhen e tij,
    meqe ziheshin nga te gjitha anet Maqedonasit, Greket e Shqiptaret. Edhe per Homer e njejta gje rremuje lol. Si perfudim e lashe fare.
    Burime Historike nsq di nga gerrmohen ne internet me vin ne dijeni.

Sa per temen!!! Poshte fese!!!
    Doni simbol Shqiptar pse nuk hapni Muzeum Historik Shqiptar marrur nga te gjitha trojet tona???
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 07-02-2010 më 10:31

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Shqiptaret ne pergjethsi jon qytetaret, ku mese paku pyten nga lideret e tyre per problemet
    qe shtrohen apo ndeshen ata.Para zgjedhjeve nja 2 a3 jav dhe me pas nuk i pyt njeri ,
    Shqiptaret gjithnji lideret qe vet i zgjedhin i len ne balt,te till ishin gjithnji ,sepse lideret duan te pasurohen nga qytetaret ,duan te jen te degjueshem sa thon ata qytetaret e urt i duam.A po e shifni lideret tan si i genjejn qytetaret e vet ,sjon te zot me u mar me gjera te vogla e meren me projekte te mdha sa miren veq me analiza ,po e i genjejn qytetaret e vet ,po i dhan veti koh per te qendru ne pushtet.Mjer per ket popull qepo e udhheqin njerzit qe se din tabelen deri 9 e lere ata te meren me projekte te mdha me atostrada e koridore 1000000000she, desha me dite sa vite duhen me shpagu veten ajo rrug dhe a do ket mbrojtset prej ari.
    VEq qetsi popullore duan ata politikanet tan mos tjua marim ftyren po te behemi toleran ti falim qa duan ata 2012-a esht fundi po i thojn popullit lere krejt ket muhabet se a do i ndihmojm a jo as ne s dallojm shum nga ata vllezrit tan ne maqedoni. kur shkuam ne shqipri morem mesim nga ata sa sdo koment.Te jen te bindur se populli si le vetem ata musliman se vet jon te mire disa sa veten e konsiderojn kishen e rrencave me shum se pjestaret qe kan nji gjuh te njejt megjuhen e nenes.Luft,luft,luft te pakten tua prishim taraqillekun derrav kumunistaserbogrek shqipfolsa qe nuk din qa esht kombi shqiptar.skem nevoin per ndihm veq nese doni akoma vazhdoni tju ndihmoni si deri tani, jon te foqishem dhe do kemi kurajon qe me vegjelin tu bejm siq u kemi ber ball hardhive turke se fen se morem nga frika e turkut po zemren na shperlau Allahu me ket din. Skem nevoi te na ndihmojn as ateista e as shipeca qe kan heq dor nga kombi ,ne jemi ata qe mbajm komb e fe pa ndihmen tuaj. Puna juaj po shihet ne vend se te na ndihmoni ju po mundoheni te ne de kurajoni madje po i ndihmoni bugart sa me ta jeni me te afert per shkak se jini te nji kishe po ata nukduan prap deri sa heqni dore nga gjithqaje qe esht shqiptare po prap nuk ju duan O shpirt shitur te djalli grekobugaro .JU po mundoheni te na fajsoni se ne su tjetersuam po jon pikrisht ata ortodokse shqiptar siq jon cernogort qe ju vran e therren.Te pakten ne nuk i ndajm fen e kombin i kemi si syt ju jeni te dashur te as kujt ,sa greket po luajn me nderin tuaj her jorgosa e her juniosa per nji viz po ua ndrrojn emrat. une ju njof si paren e kuqe ju jeni veq sherri i kombit tuaj as gje me shum.juve ju asimiluan pakicat bugare e greke ne do mbijetojm te vetem pa ndihmen tuaj ortodokso grekoserbo , shkoni ne djall edhe me ata muslimet qe jon me shum arabo se Ilirian ,per ne kombi esht i pa ndar si mishi me kocken ndersa ju veq fe po qe per dy lek e shisni siq e shitet rrugve te athines e romes .Ne shqiptaret musliman nuk i perzijm te gjitha ne nji thes.
    Ganimet e ke humbe rrugen me ket komente po nese prishet marrveshja qe kemi pasur me hoxhen per te marr pjese ne xhami me kepuca te mbathur cila dotejet marrveshja e dyte
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Pajtohem plotesisht, mos beni ndarje, boll ma dreqi ta haje... a s'mblodhen keta mend qe 20 vjet duke i ndare njerezit sipas feve.

O Gimche Aleksandri i Madh ka qene Ilir, pra me prejardhje ilire. Fatkeqesisht keta i kane konfiskuar keto figura, si greket ashtu edhe maqedonasit, qitash edhe Nene Terezen do na marrin, e kane bo tradite. Krejt na i moren heronjte dhe humanistet, turp per ta...
    kan te drejt , se ata skan luftu per komb, fal ju kofshin keto figura, un nuk i njoh.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Unë s'e kuptoj, vihen në ban anëtarë që ofendojnë dhe nuk respektojnë besimin e tjetrit, e drejtë dakord. Po këto speciet që përbaltin figurat kombëtare, që i mohojnë, që i përdhosin, pse tolerohen të ndosin me fakalizmat e tyre mendore një forum shqiptar, vlera dhe krenari shqiptare?
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Unë s'e kuptoj, vihen në ban anëtarë që ofendojnë dhe nuk respektojnë besimin e tjetrit, e drejtë dakord. Po këto speciet që përbaltin figurat kombëtare, që i mohojnë, që i përdhosin, pse tolerohen të ndosin me fakalizmat e tyre mendore një forum shqiptar, vlera dhe krenari shqiptare?
    po ti akoma nuk e ke kuptuar qe ky nuk eshte forum shqiptar?

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    po ti akoma nuk e ke kuptuar qe ky nuk eshte forum shqiptar?
    Kjo po vertetohet dita dites

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309

Faqja 19 prej 38 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •