Close
Faqja 25 prej 31 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 305

Tema: Kriza greke

Helena, nuk po fajeson njeri popullin. Eshte llogjike qe populli eshte ai qe e vuan nje situate te tille, ulje rroge-heqje nga puna-rritje cmimesh etj. Po flitet per gabimet qe kane bere ne vendimarrje ministrat... te arrish ne default (falimentim) eshte nje rruge e nisur me vite te tera.

La vita non si spiega, si VIVE!

Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Helena, nuk po fajeson njeri popullin. Eshte llogjike qe populli eshte ai qe e vuan nje situate te tille, ulje rroge-heqje nga puna-rritje cmimesh etj. Po flitet per gabimet qe kane bere ne vendimarrje ministrat... te arrish ne default (falimentim) eshte nje rruge e nisur me vite te tera.
    Po si jo Klea ketu flitet per shtepite e villat te cilat te bien nga 500.000 ne 50.000
    nese ai njeri e ka te falur kete prone nga prinderit perse duhet ta shese kaq pak
    po flitet edhe per jeten e popullit qe eshte puntor
    Pak here kane thene u mesuan te jetojne mire tani te mblidhen?
    Kete po pyes une perse te mblidhem une per dicka qe nuk kam faj?
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Po si jo Klea ketu flitet per shtepite e villat te cilat te bien nga 500.000 ne 50.000
    nese ai njeri e ka te falur kete prone nga prinderit perse duhet ta shese kaq pak
    po flitet edhe per jeten e popullit qe eshte puntor
    Pak here kane thene u mesuan te jetojne mire tani te mblidhen?
    Kete po pyes une perse te mblidhem une per dicka qe nuk kam faj?
    Sepse kjo eshte menyra sesi funksionon. Kur je ne rregull ekonomikisht, e kur ne ke nevoje urgjente per para, ti pranon oferten me te larte per ate qe do te shesesh, nderkohe, kur je ne hall, pranon nje oferte cfaredolloj.
    Perderisa greqia eshte ne nje situate te tille ekonomike, nje hap larg gremines, vlera e te gjitha shtepive/tokave/ishujve etj ulet. Nje zhveleresim qe vjen automatikisht nga gjendja ekonomike.

Psh, nese ti ke nje shtepi ne Korce qe kerkon ta shesesh. Nese nuk e ke me ngut shitjen, cakton nje cmim X edhe pret deri sa te gjesh bleresin qe e ofron nje shume te tille. Ama, nese di e ke me ngut e do ta shesesh brenda javes, normalisht qe do pranosh nje cmim me te ulet, vetem e vetem qe t'a sheses brenda afatit.

Te mora nje shembull banal, thjesht per te lene te kuptosh qe cdo gje zhvlereohet bashke me zhvleresimin e monedhes. Sikur greqia te kishte dhramine e jo euron, vlera e dhramise do ulej aq shume saqe per bleresin do ishte nje fitim i madh (sepse paguan me pak dicka qe para krizes vlente me shume) e eshte nje humbje per shitesin pasi shet me lire dicka qe do e shiste me shtrenjte para krizes.

Po te mos ishte kjo nje krize globale, dmth nese amerika te mos e vuante krizen, do shihej nje zhvleresim i madh i euros, gje qe deri tani ka ndodhur me % te vogel, pikerisht sepse te dy kontinentet jane me probleme ekonomike.

Klea e kam kuptuar shume mire se cfare do te thuash sepse jetoj ketu edhe jam ne gjendje te mesoj se cfare behet me shume nga net se sa nga lajmet fallco
    por puna eshte se ata qe kane shtepi 500.000 euro kane lek qe te jetojne edhe me krizen edhe skane nevoje te shesin nje shtepi sa do qe ti bjere vlera....
    une flas per te tjeret qe kane nje rroge 800 euro edhe jetojne ne shtepi me qirra ...
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Klea e kam kuptuar shume mire se cfare do te thuash sepse jetoj ketu edhe jam ne gjendje te mesoj se cfare behet me shume nga net se sa nga lajmet fallco
    por puna eshte se ata qe kane shtepi 500.000 euro kane lek qe te jetojne edhe me krizen edhe skane nevoje te shesin nje shtepi sa do qe ti bjere vlera....
    une flas per te tjeret qe kane nje rroge 800 euro edhe jetojne ne shtepi me qirra ...
    besoj se ajo "shtepia prej 500.000" ishte nje shembull qe kishte marre antiproanti per te lene te kuptohej qe nese ky pronari do qe ta shesi, nuk do mundet ta shesi me kete cmim por me te ulet. Te pakten une keshtu e kuptove.

Normalisht problemet i ndjejne ato qe marrin 800 euro rrogen, kjo s'ka pike dyshimi!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Eshte diskutuar ne G20 nje plan prej 3mije miliard per te shpetuar Euro-n, duke ri-kapitalizuar bankat e duke rritur burimet e fondit per shperimin e shteteve, ne menyre qe te "lejohet" Greqia qe te falimentoj mbi borxhet qe ka. Nje plan i tille pritet te miratohet kete jave e eshte pranuar edhe nga USA, KINA e FMI.

Frika me e madhe e BE ne lidhje me falimentimin e Greqise ka qene e lidhur me bankat franceze e gjermane, sidomos me ato franceze pasi keto mbajne tituj grek te nje vlere prej miliona eurosh. Sipas analistave, behet fjale per nje kapital ne ndihem te 16 bankave europiane por qe do perdoret vetem ne rast nevoje.

Me rendesi eshte deklarimi i Bankes Qendrore Europiane, e cila mund te evidentoj vendime te tjera per ti ardhur ne ndihme bankave per sa i perket likuiditetit, duke marre parasysh nje ulje emergjente te taksave.
    Deri tani nė botė asnjė shtet nuk ėshtė lejuar tė falimentoj pa pasoja. Ra Bashkimi Sovietik, u nda(Bashkimi Sovietik !!!!!), nuk pati lekė Jugosllavia, u shpėrbė nė mėnyrė tė pėrgjakshme e me kontrata e pislliqe shitblerje armėsh po i marrin okė e kokė lekėt, nė mos edhe mė tepėr atyre qė u a kishin borxhė. E ka plot falimentime tė tilla qė nga kohėrat e krizės sė argjendit nė Romė e deri tek krizat e Republikės sė Weimarit. Cdo gjė ka pėrfunduar keq. Sepse ai qė ti ka dhėnė lekėt i do mbrapsht, nėse ke "fatin" ta monetizosh borxhin do keshė krizė sociale dhe vlerash, kėshtu qė Greqia po tė kthehet tek dhramia nga pikpamja sociale merr totalisht fund. Kjo ėshtė njė situatė pak a shumė shah mat.

Tani po u la ky shtet tė falimentoj kėshtu pėr bukuri, do japi njė shembull skandalozisht negativ nė botė, ku do promovohet rrumpalla e daljes nė pension 50 vjec, e benefiteve sociale, e njė jete totalisht parazitare dhe njė reklamė e korrupsionit tė shfrenuar tė kėtij shteti dhe shtetarėve tė saj qė kanė mbi 600 bln euro asete nė bankat Zvicerane.

Rikapitalizim po, por dikush nė Greqi do paguaj, dhe do filloj nga "privatizimi" i gjithshkaje tek dora Europiane. Nesje, le tė vazhdojnė e tė merren me Shqiptarėt se deri tani mirė i ka ecur duke patur obsesion fqinjin verior.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 26-09-2011 mė 21:35
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Falimentimi eshte gjeja me e kollajshme, dicka si 'Pusho ne Paqe'. Greqia do jete e lumtur po ta lene te falimentoje e te mbaje ato qe ka marre. Mirepo bota ka mesuar dicka keto kohet e fundit dhe te mban gjalle deri sa te te marre mbrapa me pikatore mundin e vet.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Antiproanti edhe une e mendoj si ty. Shkrimi qe kisha sjelle ishte thjesht nje perkthim i nje artikulli te nje gazete nga i cili mora vetem pak fjali per te treguar se cila do jete manovra e ardhshme e BE per te luftuar kete gjendje te rende ekonomike.
    I gjithe problemi pse Greqia vazhdon te jete ne kete situate eshte jo vetem sepse greket nuk binden per nivelin e varferise qe kane, por edhe pse " e dine" qe BE nuk do i ler te falimentojne. Faktikisht kane te drejte te besojne nje gje te tille pasi bankat franceze e gjermane qe jane ne greqi kane shuma marramendese ne euro te titujve greke. Ndaj, domosdo pritej (gje qe edhe ndodhi) qe Franca e Gjermania te luftonin per te bindur shtetet e BE qe ti vinin ne ndihme Greqise.

Tani, e pane qe ndihmat qe iu dhane gjer tani nuk sollen permiresime ndaj u mendua nje menyre tjeter, pikerisht kjo e shumes 3mije miliard me te cilat do "paguhen" bankat franceze e gjermane qe kane titujt grek, duke e lene greqine te falimentoj. E vetmja menyre qe BE te mos i jepte nje ndihme tjeter Greqise gjoja per t'i ardhur ne ndihme .... qe dyshoj qe do arrinte vertete ta nxirrte nga situata.

Une kam qene gjithmone e mendimit qe nje gjendje te tille Greqia do arrij ta kaloj vetem me privatizimet, e mendoj se duke e lene te falimentoj, dmth duke mos i ardhur me ne ndihme BE, eshte e detyruar qe ti ndermarre keto procese privatizimi.
    Ndoshta.
    Por para se ti "ndermarre keto procese privatizimi" ndoshta do te shkaterrohej ne lufte qytetare.
    Greqia teoretikisht ka mundesi te vendose brenda dites ( pa pyetur asnje shtet tjeter) ta deklaroje shtetin si te falimentuar, te terhiqet nga Eurozona etj. Por cilat do te ishin konsekuencat ekonomike, sociale, politike dhe juridike?!

Edhe Evropa perendimore (apo shtetet e forta) e ka shume me te lehte ta arsyetoje shpenzimin e parase publike me shpetimin e Euros duke ndihmuar apo shpetuar Greqine e shtete tjera, sesa me shpetimin e bankave, te cilat kane dhene dhe japin kredite me vetedije te plote se nuk do te munde te kthehen kurre. Ose duke shpresuar se "skema piramidale" do te vazhdoje der ne infinit. Dhe njekohesisht duke llogaritur qe fitimet e tyre te pajustifikushme ne fund do te paguhen ne mase te madhe nga shteti apo shoqeria, te cilat te ndodhura para aktit te kryer apo zgjedhjes mes zbritjes se kontrolluar te mireqenjes sociale apo standardit jetesore te shumices dhe shkaterrimit total ekonomik dhe ndoshta edhe politik, e zgjedhin te dyten dhe bashke me te edhe ruajtjen e pasurise se bankiereve dhe shpekulanteve. Duke rritur keshtu njekohesisht diferencen sociale te ketyre me klasen e mesme dhe te ulet te shoqerise secilen here e me shume. Shtetet me te dobeta si Greqia nje zhvillim te tille nuk kane mundesi ta perballojne gjate, nese industria e skemave piramidale edhe shpekulimin me falimentim te shteteve me te dobeta e zbulone si produkt (te legalizuar zyrtarisht permes te ashtuquajturat agjentura te vleresiimit, te cilat jane pjese kryesore e lojes) per perfitime edhe me te medha dhe relativisht te sigurta dhe ne dem te qytetarit te thjeshte apo normal ne Greqi dhe gjithe Evropen.

Pershendetje

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Sipas nje studimi te Bloomberg do te kemi:1-Ekonomia boterore do vijoje renien 2-Euro do humbase besueshmerine 3-Greqia falimenton dhe largohet nga eurozona.

Sipas studimit 40% e te pyeturve besojne se deri ne 2012 nje vend i eurozones do largohet dhe kjo shifer shkon ne 72% deri nese flitet per vitin 2015.
    93% mendojne se Greqia do falimentoje.Ndersa per Portogaline shifra eshte 55% dhe 58% per Irlanden
    Gjysma e te pyeturve mendon se eurozona do te shperbehet ne te ardhmen dhe euro do ti kaloje historise.

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Gjermano je i papam. Grekun e serbin po i sjell m'terezi. Fillo ene me turkun t'u bofsha ene je i nerum e i respektum deri m'detaj.

Po si nuk u t'u ngref iēik pėr ne mėr qafir? Po ne tė pritėm me lule nė '43shin mėr gjermon. Na e ke borxh i t'qerasme me ca fabrika Benzi, Siemensi e VW.
    -

Faqja 25 prej 31 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •