Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2008
    Postime
    49

Statusi kushtetues i shqiptarëve në Maqedoni

Cili eshte statusi i tanishem i shqiptareve ne baze te kushtetutes se Maqedonise ne fuqi .A konsiderohen si pakice kombetare apo jo?
    Ndryshuar për herë të fundit nga milot-02 : 06-02-2010 më 09:59 Arsyeja: gabim ne shkrim

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga milot-02 Lexo Postimin
    Cili eshte statusi i tanishem i shqiptareve ne baze te kushtetutes se Maqedonise ne fuqi .A konsiderohen si pakice kombetare apo jo?

Sa kam njohuri un , ne kushtetuten e maqedonise nuk perdoret fare termi PAKIC .
    Maqedonia është konstituuar si shtet
    nacional i popullit maqedonas në të cilin sigurohet barazia e plotë qytetare dhe bashkëjetesa e përhershme e popullit
    maqedonas me shqiptarët, turqit, vllahët, romët dhe kombësitë e tjera që jetojnë në Republikën e Maqedonisë

1. Në tërë territorin e Republikës së Maqedonisë dhe në marrëdhëniet e saj ndërkombëtare, gjuhë zyrtare është gjuha maqedonase dhe alfabeti i saj cirilik.
    Gjuhë tjetër që e flasin së paku 20% e qytetarëve, gjithashtu, është gjuhë zyrtare dhe alfabeti i saj, siç është përcaktuar me këtë nen.
    Pra sipas kushtetutes , gjuhe zyrtare eshte gjuha maqedonase dhe gjuha te cilen e flasin mbi 20% e qytetareve , pra behet fjale per gjuhen shqipe.
    Per mua eshte absurde zevendesimi i termit SHQIPTAR , me ate 20%.

Gjuha shqipe eshte gjuhe zyrtare sipas kushtetutes , por ne praktike kjo nuk po funksionon , maqedonasit refuzojn te pranojn ta perdorin gjuhen shqipe dhe alfabetin e saj si zyrtare ne gjitha institucionet shteterore dhe ne gjithe vendin.

Gjuha shqipe perdoret si gjuhe zyrtare ne komunat ku shqiptaret jan mbi 20% , ndersa flamuri shqiptar ne komunat ku shqiptaret jan shumic ( mbi 50%).

Poashtu gjuha shqipe dhe alfabeti i saj perdoren ne : Pasaporta dhe Leternjoftime , por duhet kerkuar kete , perndryshe do te kesh dokumente vetem ne gjuhen maqedonase dhe angleze.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    S'a matematike e komplikuare ne korniza dhe marreveshje ! Ne raste se shqipetaret per nga numri i pergjitheshem i popullsise ne nje rrethine arrine, ne 19'999999 %. gjuha shqipe mbetet .............. !!

Per c'fare arsye (shkijet tane kopilat) dhe shkijet sllave hezitojne te shkruajne s'i gjuhe e dyte zyratare ne maqedoni mbetet gjuhen shqipe ??

Lojrat e dominave te Ali Ahmetovskit, dhe shkijeve sllave

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga TeovaMas Lexo Postimin
    S'a matematike e komplikuare ne korniza dhe marreveshje ! Ne raste se shqipetaret per nga numri i pergjitheshem i popullsise ne nje rrethine arrine, ne 19'999999 %. gjuha shqipe mbetet .............. !!

Per c'fare arsye (shkijet tane kopilat) dhe shkijet sllave hezitojne te shkruajne s'i gjuhe e dyte zyratare ne maqedoni mbetet gjuhen shqipe ??

Lojrat e dominave te Ali Ahmetovskit, dhe shkijeve sllave
    TeovaMas , kto jan ndryshimet nga marreveshja e Ohrit , keshtu jan pajtu Arber Xhaferi - Ymer Ymeri - Ali Ahmeti- Georgievski-Trajkovski-Nderkombtaret.

Pajtohem me ty se shum gjera jan absurde ne kushtetut , me ndryshimet e fundit qe buruan nga Marreveshja e Ohrit.

Shqiptaret u beren NUMRA , populli mbi 20% , nuk permenden si Shqiptar , ose si gjuhe SHQIPE.

ps. Sme pelqen fjalori qe po perdor ndaj Ali Ahmetit , jo se jam antar i partis se tij , jo se jam i knaqur me punen e BDI-se , por se Ali Ahmeti nuk eshte shkja , ndersa mund te kritikojm bashk ketu punen e partis se Ali Ahmetit deri ne mengjes ,

Gjith bota eshte duke shtyp Gruevskin qe ai te ndryshoj emrin e shtetit , por Gruevski nuk po ndegjon askend , qe don te thot , kemi te bejm me nje politikan te rend , nacionalist , llogarit tani poziten e BDI-se ne Qeveri.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2009
    Postime
    368
    O e kam dit un kahere se s`ka send nga ajo marveshje nuk mbaj mend te ket pas ndonje mareveshje te suksesit marveshjet jan vetem marveshje dhe shum her thyhen behen cope cope ato....
    Nuk lejohen adresa Interneti ne Firme. Stafi i Forumit.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    TeovaMas , kto jan ndryshimet nga marreveshja e Ohrit , keshtu jan pajtu Arber Xhaferi - Ymer Ymeri - Ali Ahmeti- Georgievski-Trajkovski-Nderkombtaret.

Pajtohem me ty se shum gjera jan absurde ne kushtetut , me ndryshimet e fundit qe buruan nga Marreveshja e Ohrit.

Shqiptaret u beren NUMRA , populli mbi 20% , nuk permenden si Shqiptar , ose si gjuhe SHQIPE.

ps. Sme pelqen fjalori qe po perdor ndaj Ali Ahmetit , jo se jam antar i partis se tij , jo se jam i knaqur me punen e BDI-se , por se Ali Ahmeti nuk eshte shkja , ndersa mund te kritikojm bashk ketu punen e partis se Ali Ahmetit deri ne mengjes ,

Gjith bota eshte duke shtyp Gruevskin qe ai te ndryshoj emrin e shtetit , por Gruevski nuk po ndegjon askend , qe don te thot , kemi te bejm me nje politikan te rend , nacionalist , llogarit tani poziten e BDI-se ne Qeveri.

Hej Renea !! Pervec Ali Ahmetit dhe Mendu thacit qe i urrej si politikane shqipefoles Une personalishte jame kunder c'do pilitikani shqipetare "sahanelepires"" te maqedonise, qe prej vitit 1991.

A munde te quhet Ali Ahmeti ,si nje shqipetare i klonuare i shkijeve sllave ??

Ne nje teme tjeter kame dhene nje sqarim te hollesishem se ne te vertete cka don te thote emri shka ??? Fjala shka rrjedhe nga gjuha e vjeter latine SKAVI , qe don te thote servir , emigrante, peshkatare, tinezak te karpateve . Pra ketu behet fjala per shkijet sllave .

Politika e Ali Ahmetit ,dhe shume politikaneve tjere shqipetare ne maqedoni, eshte politike e klonuare e shkijeve sllave.

Kryka e pushkes nuk njehe marreveshje Ohri, per arsye se Marreveshja e Ohrit eshte sikur nje pikture (katrore ) e vendosur ne murret e nje galerie te shkijeve .
    Identiteti shqipetare si shteteformues ne maqedoni nuk munde te jete si nje pikture pa domethenie .

Ne qeverisjen e Ali Ahmetovskit , sllavo -maqedonet jane duke e arritur ate rezultate kunder shqipetareve qe sllavo-maqedonet ,s'kane pasur mundesi ta arrine edhe ne ish jugosllavi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2008
    Postime
    49
    Renea;2589083]Sa kam njohuri un , ne kushtetuten e maqedonise nuk perdoret fare termi PAKIC

Maqedonia është konstituuar si shtet
    nacional i popullit maqedonas në të cilin sigurohet barazia e plotë qytetare dhe bashkëjetesa e përhershme e popullit
    maqedonas me shqiptarët, turqit, vllahët, romët dhe kombësitë e tjera që jetojnë në Republikën e Maqedonisë
    Hmmm.Shtet nacional i popullit maqedonas.Ndersa shqiptaret ne te njejtin thes me romet i paskan fute.

1. Në tërë territorin e Republikës së Maqedonisë dhe në marrëdhëniet e saj ndërkombëtare, gjuhë zyrtare është gjuha maqedonase dhe alfabeti i saj cirilik.
    Gjuhë tjetër që e flasin së paku 20% e qytetarëve, gjithashtu, është gjuhë zyrtare dhe alfabeti i saj, siç është përcaktuar me këtë nen.

Kjo po nenkupton qe gjuha shqipe eshte zyrtare vetem ne nivel lokal.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •