Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 90
    i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

Çfarë ju habit apo ju revolton kur shkoni në Shqipëri ?

E hapa kete teme me teper meqe eshte sezoni i pushimeve , dhe shume nga ne vizitojne Shqiperine .

Habia qe shume emigrante provojne sot kur kthehen ne Shqiperi, lidhur me shume aspekte te realitetit te vendit tone, nuk duhet pare gjithmone si shenje snobizmi. Ne pjesen dermuese te rasteve kemi te bejme me shprehje te sinqerta, qe tregojne moskuptimin, por edhe refuzimin, e disa praktikave sociale qe jane rrenjosur ne perditshmerine shqiptare.
    Eshte afermendsh qe nje emigrant, i ikur ne vitin 1991, te revoltohet kur i duhet te fuse doren ne xhep vetem per te nxjerre nje certifikate nga zyra e gjendjes civile; certifikate qe ne vendin ku ka rezidencen ta japin ne nje sekonde, pa kurrfare pagese dhe me miresjellje. Mikrorituale dhe zakone te tjera te vogla e fusin "ne krize" emigrantin e kthyer ne vendlindje, sepse e detyron ate ta perceptoje me fort largesine e perftuar gjate mungeses nga atdheu. Kjo ndihet me shume kur ai "perplaset" me praktika sociale te dyshimta (p.sh. ryshfeti ose korrupsioni), ose thjesht jo qytetare (p.sh. mosrespektimi i radhes, i semaforeve), por edhe kur ndeshet me zakone qe ai i ka harruar ose nuk i ka njohur me pare.

Ju ftoj te diskutojme per revolten dhe habine qe keni perjetuar nga vizita juaj ne Shqiperi .

Cfare ju ka ndodhur ? Ne qofte se ju ka ndodhur dicka e padrejte , a jeni revoltuar apo jeni habitur , si keni reaguar ?

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar Maska e inspektori
    Anëtarësuar
    28-12-2003
    Vendndodhja
    korce
    Postime
    79
    gjera negative ka ,por sivjet pasi me ka rene rasti te depertoj disi ne brendesi te administrates,jemi pritur mire dhe kam pershtypjen se gjerat kane filluar te ndryshojne,por do te duhet kohe deri te marrin formen e duhur.
    me ben te mendoj mendimi,ne me mendon ti sa te mendoj dhe une...

i/e regjistruar Maska e F-A-B-23
    Anëtarësuar
    25-07-2004
    Postime
    1
    O Alba un te kuptoj se char po thuan. Por ne emigrantet kur vemi ne shqipri (po fol per ato si puna ime) nuk na bien shyme ne sy ato gjera. me shume shikojm qe a eshte rregulluar vendi jone apo jo.
    Un sa yu ktheva nga shqipria dhe isha per 18 dit. Por te them te drejten kur me erdhi dita kthimit nuk me behej tu ktheja ne angli. dhe cdo dit mendoj diten kur do kthehem per gjithmone. aq shume me pelqeu shqipria.

Ti ke te drejte per ato qe thua por do bejme dhe ne si gjith te tjeret...

Take care ppl...

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Citim Postuar më parë nga F-A-B-23
    O Alba un te kuptoj se char po thuan...

Meqe nuk me ke kuptuar se c'fare po them , po te bej nje pyetje , por dua te me pergjigjesh sinqerisht .

Sa paund te kishin ngelur ne xhep kur u ktheve ? Apo ta formuloj pak me ndryshe .

Si tu duk Shqiperia , a kishte ndryshuar ndonje cik nga ana burrokracise apo e varferise , a tu duk ndonje gje e habitshme qe te revoltoi .

Psh une jam habitur shume kur jam fut ne airoportin e Rinasit , dhe polici me dha nje stilolaps per te mbushur flethyrjen , dhe kur mbarova pune ja dorzova dhe i thash faliminderit , pa pik turpi me kerkoi 20 euro per te pire nje kafe ky polic i cili perfaqson shtetin . Te them te drejten u revoltova , por dhe u habita , se si nje punojes i qeveris , kerkonte lemozhe duke abuzuar ne postin e tij .

Ne qofte se polici e ka rrogen e vogel , qeveria te marri masa dhe ti shtoj rrogen , ne qofte se do qe niveli i nje shteti mos te arrije deri aty sa polici te behet lypsar dhe te abuzoj postin .

Ose kur shkova ke shpija e dajes , pashe nje fature 180.000 lek te vjetra nga Elektriku , ku me pa te drejte ja conte cdo muaj kete fature pa kontrolluar sahatin e dritave . Daja kishte harxhuar vetem nje muaj ku ishte shume vape , per arsye se kishte perdorur kodicionerin , dhe ndermarja e elektrikut , tani ja conte cdo muaj te njejten shume . A nuk eshte per tu habitur dhe revoltuar , ku daja im ka nje rroge prej 250000 lekesh te vjetra rroge . Si mund te jetoje ?

Pra them te tilla habish gjen sa te duash ne Shqiperi . Une nuk pyeta se sa e do Shqiprin , se ne te gjithe e duam , bile dhe duam te kthehemi , por po te mendosh ti dhe une per c'fare emigrove , pergjigjja eshte VARFERIA

Por del pyetja tjeter perse nuk kthehesh ?

Une do pergjigjesh po perse ika ?

Tani besoj me ke kuptuar me qarte .

Pershedetje Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    ...midis te tjerash,kur shkova ne shqiperi ,mu desh te merja tapine e shtepise time ne zyrat perkatese.E ato zyra ishin o nene cte te them ,u tremba kur pas shume mundimesh hyra brenda.Ok, nje godine,me duket ,pese kateshe,e paperfundu,ose me mire e renuar kate kate,ku ne nje dhome te katit te 4 ishte zyra me aq rendesi per mua,per marjen e tapise,dhe vendi ku ishte kjo godine shume i fshehur ...ne brendesi te rugices se burgut te rruga e trenit(tiran).Kur dola qe andej me frike ne palce kam hec deri ne rugen kryesore,pasi edhe njerezit qe kalonin rruges me dukeshin si ..strange.
    Nuk e di o shok jam gabim,por kjo ndodhi me mu.
    Me respect,Jessi.
    Wild and crazy can't be lazy

Football Factory Maska e Moltisanti
    Anëtarësuar
    22-11-2002
    Postime
    1,437
    Atje mu me habisin robt,,me shku me ble i pakete cinare edhe me i thone flm ,te shef ai tjetri ne kokerr te synit ,,thote me menje ca o ky pall kshu ,,ose me i thone te lutem te morin per budall pale se si u duket atyne anej ,,dmth kultura shqiptare oshte bloze fare !!! nuk shkoj mo edhe po shkova do i fus nai boje jeshile flokeve ,ishalla po me morin per te huj,,lool!!! hajt shnet e pare

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    cfare me revolton atje ??

njerezit pa edukateee ... arrogante .. dhe injorante

pink
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anëtarësuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    Citim Postuar më parë nga Pink_Girl
    cfare me revolton atje ??

njerezit pa edukateee ... arrogante .. dhe injorante
    Citim Postuar më parë nga Pink_Girl

pink

loool.... Si flisni keshtu per njerezit tuaj njehere Shqiperia si edhe vete kombi qe pas viteve 90 ka perparuar shume. Ka edhe te metat e veta, por avash avash rregullohen gjerat se ishim 50 vjet ne nje sketerr. Kur shkon ne Shqiperi shkone me nje mall te madh per vendin, se ke shume mendjen se ca jane te keqija e te mira pasi ato pushime te kendshme i mban mend per jete .
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga sweet_babe
    [COLOR=RoyalBlue]

loool.... Si flisni keshtu per njerezit tuaj njehere Shqiperia si edhe vete kombi qe pas viteve 90 ka perparuar shume. Ka edhe te metat e veta, por avash avash rregullohen gjerat se ishim 50 vjet ne nje sketerr. Kur shkon ne Shqiperi shkone me nje mall te madh per vendin, se ke shume mendjen se ca jane te keqija e te mira pasi ato pushime te kendshme i mban mend per jete .

yeah kur shkon atje .. shkon te kalosh pushime te kendshme .. por ja qe injoranca , njerezit arrogante .. ti prishin keto pushime se :P

pastaj nuk po flas per te meta .. se pak a shume te gjithe e dime se si e kemi lene vendin tone te dashur .. nuk pres te shoh .. mrekullira .. por ama te irritojne ato njerez pa edukate fare dhe arrogante .. qe sa vjen dhe po behen ujqer fare ... ( ndoshta eshte kulmi i mbijeteses ) kush te mashtroje apo ta hudhi me shume ..
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    me habit mentaliteti

me tmerron realiteti

ne shqiperi

duke filluar qe nga kryeministri

dhe

duke mbaruar tek qytetari dhe fshatari me i tjeshte

ata qe jetojne ne shqiperi te vetedijshem per ate realitet qe eshte atje , per mua jane heroj

ky eshte mendimi im

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  5. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •