Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 72
    Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Per pak euro me shume
    problemi i nacionalizmit (idese), eshte se politika nuk po arin ti afrohet ekonomise. Idea e kombit, ashtu sic lindi, nje dite do te shuhet.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,985
    Kisha pėrshtypjen se Amerika ėshtė shtet me kulturė,por qėnkam gabuar! Gjersa mban njerėz si Albo,qė mohojnė origjinėn ...nuk e dua Amerikėn.Unė jam njė nga ata qė e kam kthyer 3 herė mbrapsht llotarin Amerikane,e kam refuzuar atė dhe jam i qetė se paskam bėrė shum mirė.Po njė gjė nuk kuptoj kėtu,mundet tė ma spiegoj kush? Albo jetuaka nė Amerikė dhe bėnė propagandėn Greke..!Kėsaj i thonė: "Ha bukėn e turkut dhe bėn duvan e kaurit"!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 03-02-2010 mė 13:50

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    Citim Postuar mė parė nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Kisha pėrshtypjen se Amerika ėshtė shtet me kulturė,por qėnkam gabuar! Gjersa mban njerėz si Albo,qė mohojnė origjinėn ...nuk e dua Amerikėn.Unė jam njė nga ata qė e kam kthyer 3 herė mbrapsht llotarin Amerikane,e kam refuzuar atė dhe jam i qetė se paskam bėrė shum mirė.Po njė gjė nuk kuptoj kėtu,mundet tė ma spiegoj kush? Albo jetuaka nė Amerikė dhe bėnė propagandėn Greke..!Kėsaj i thonė: "Ha bukėn e turkut dhe bėn duvan e kaurit"!
    Po buka e grekut, si shijon o Ali hajduti i Tepelenes?

Albo

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Amerika mbase nuk e njeh dy nenshtetesine, por ama nuk te thote gje nese i mban te dyja.

Po te mos e lejonte, do ta bente si disa vende te tjera qe i detyron ata qe do behen qytetare te atij vendi, te bejne kerkese tek presidenti i Shqiperise per lenien e nenshtetesise shqiptare.

Nuk lejon ama titujt qe ke pasur nga vendi qe vjen.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    Citim Postuar mė parė nga BOKE Lexo Postimin
    Amerika mbase nuk e njeh dy nenshtetesine, por ama nuk te thote gje nese i mban te dyja.

Po te mos e lejonte, do ta bente si disa vende te tjera qe i detyron ata qe do behen qytetare te atij vendi, te bejne kerkese tek presidenti i Shqiperise per lenien e nenshtetesise shqiptare.

Nuk lejon ama titujt qe ke pasur nga vendi qe vjen.
    Keqkuptimi i shqiptareve eshte ne shume dimensione, e nuk eshte vetem ne dimensionin ligjor te shtetesise amerikane. Te njejtin reagim lexon ne forum edhe nga emigrantet shqiptare anetare te ketij forumi qe kur shkojne per vizite ne Shqiperi, ofendohen kur shteti shqiptar i numeron si "turiste". Ne fakt, ata jane turiste, ne fakt ata nuk i lidh me shume me vendin e origjines pasi kane ndertuar jeten e tyre gjetiu, por eshte aspekti emocional i gjerave: u pelqen qe ne subkoshencen e tyre te vazhdojne te ngushellojne veten se jane shtetas shqiptare. Me pak fjale, mundohen ti bejne qejfin vetes, edhe pse realiteti eshte shume ndryshe.

Formaliteti i gjerave eshte i parendesishem. Nese emri im figuron ne listat e zgjedhesve ne Shqiperi edhe pse une prej dy dekadash nuk jetoj me ne Shqiperi, edhe pse une mund te shkoj e te marr nje leternjoftim shqiptar, prape kjo nuk do te thote se une jam shtetas shqiptar, une jam nje pseudo-shtetas shqipar, as nuk jetoj ne Shqiperi, as nuk i paguaj taksat shtetit shqiptar, as nuk i jap kontributin tim profesional shoqerise shqiptare. Mund te hiqem edhe une si shqiptari me i mire ne bote, sic hiqen shumica e shqiptareve ne kete teme, por kjo do te thosh qe te mos isha i sinqerte as me veten dhe as me popullin tim, me ate lexuesin e kesaj teme qe shkruan nga Shqiperia, jeton, punon, meson ne Shqiperi.

Prandaj le te mos i bejme qejfin vetes per gjera te paqena, le ta pranojme realitetin per ate qe eshte. Ne hoqem dore nga shtetesia shqiptare, perqafuam shtetesine e nje vendi tjeter, pasi ky vend na ofron nje jete me te qete e me te pasur me mundesi shkollimi e zhvillimi, mundesi qe nuk i kishim ne vendin tone.

Une jam shtetas amerikan me origjine shqiptare dhe nuk jam me pak shqiptar se shtetasit e tjere shqiptare. Ajo qe une jam qe shumica e shqiptareve ne kete teme nuk jane, jam me i sinqerte me vetveten dhe me njerezit perreth. Dhe arsyeja perse shqiptaret kane nevoje per me sinqeritet eshte se kjo i ndihmon qe te clirohen nga mentaliteti anadollak i etiketimit te njerezve dhe nga krenaria boshe.

Albo

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    E kishim fjalen se c'thote ligji amerikan per nenshtetesine, meqe kishit edhe parafrazuar nene nga ligji amerikan.

Pastaj se c'te drejta ke ne Shqiperi e se si e ndjen veten, amerikan apo shqiptar, eshte tjeter ceshtje.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,985
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Po buka e grekut, si shijon o Ali hajduti i Tepelenes?

Albo
    Unė nuk tė kam akuzuar as hajdut dhe as kusar!Qė tė bėsh njė akuzė,e di se me se pėrballesh? Unė kam dhėnė pėr ty njė mendim timin nė bazė tė asaj qė shkruan ti vetė.Kjo ėshtė konkrete.Sa pėr bukėn e grekut... duhet tė jesh i informuar se sa e shijshme ėshtė megjithatė po tė ndihmoj ta kuptosh.

NĖ GREQI SI NĖ KULVI

Qė kur erdha nė Greqi e gjer mė sotė,
    Rroj me stres e rroj me ankthė,s'duroj dotė.
    Mundohemi pėr mė mirė..ah moj botė ...
    Nė kurbet s'je kurrė i lirė... ėshtė e kotė...!
    Na luftojnė na urrejnė pa mėshirė,
    Nukė duan kurrėsesi tė jesh mirė.
    Nėpėr zyrat e bashkisė hall mbi hall,
    Pėr njė vulė e pėr njė kartė bjenė vėrdallė.
    A.B. TEPELENA

Po tė dėrgoj edhe njė thėnie tė lashtė nga Greqia jote: "Tė lindėsh budalla ėshtė fatkeqėsi,...tė vdesėsh budalla ėshtė TURP." ---ARISTOTELI--
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 03-02-2010 mė 21:37

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anėtarėsuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    INFINITY, Amerika nuk e njeh dyshtetesine dhe betimi i saj qe e reciton cdo shtetas i natyralizuar e ben kete mese te qarte.

Dhe nuk eshte nje problem "ligjor" pasi ne cdo ligj mund te gjesh vrima e interpretime nga me te ndryshmet. Eshte nje ceshtje personale, qe kur ti ngre doren e betohesh per tu bere shtetase ti ke hedhur poshte me fjale qe kane dale nga goja tende, besnikerine ndaj shtetit te origjines.

Albo

Nuk e di si nuk e njef dyshtetesine Amerika? Une kam plot shoqeri nga ballkani qe kane dy shtetesi pa problem fare. Kete teme sesa besnik ndihesh kundrejt vendit tend, Amerikanet jane mese mendjehapur qe nuk ja heqin dot te pakten brezit te pare qe jane emigrante ketu, keshtu qe as nuk e kalojne neper mendje, si disa shtete te tjera po nderove nenshtetesine! Vetem nje shembull duke emeruar komunitet si, Italo/Amerikan, Shqiptaro/Amerikan, e keshtu me rradhe, kjo direkt e konstaton se ky person apo ky grup njerezish, nuk kane vetem besnikeri vetem tek shteti ku tani ata jetojne, por edhe tek shteti meme prej nga erdhen. Biles mbi kete teme me mbahet mend kemi bere nje diskutim kur isha ne college, dhe profesori qe po na bente social-politics na pyeti pikerisht kete pyetje te besnikerise te shtetit ku jetojme tani dhe memedheut tone, si edhe sugjeroi qe nuk kishte as edhe nje gje gabim mbasi eshte mese llogjike te kesh besnikeri midis dy vendeve.
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    Citim Postuar mė parė nga BOKE Lexo Postimin
    E kishim fjalen se c'thote ligji amerikan per nenshtetesine, meqe kishit edhe parafrazuar nene nga ligji amerikan.

Pastaj se c'te drejta ke ne Shqiperi e se si e ndjen veten, amerikan apo shqiptar, eshte tjeter ceshtje.
    Tema eshte "per dy euro me shume shqiptaret ndryshojne emrin". Ajo qe une po them, eshte qe per 2 dollare me shume dhe per nje jete me te mire, une kam kaluar oqeanin dhe kam marre edhe shtetesine e vendit ku jetoj, kam ngritur doren dhe jam betuar qe heq dore nga besnikeria e vendeve te tjera. E si mua e kane bere shume emigrante te tjere shqiptare ne Amerike.

Kush eshte veper me e keqe, ndryshimi i emrit ne regjistrat e gjendjes civile ne Shqiperi, apo betimi qe heq dore nga besnikeria ndaj vendit te origjines per hir te marrjes se shtetesise se vendit te ri?

Dhe argumente si "Amerika njeh dyshtetesine" nuk ka lidhje fare me temen. Kjo nuk e ndryshon aspak faktin qe une e ti e shume te tjere nuk zgjedhim te jetojme, mesojme e punojme ne Shqiperi. Mund ti bejme qejfin vetes se jemi "shtetas shqiptare" pasi kemi nje leternjoftim shqiptar ne xhep, por shtetesia nuk eshte vetem dokumenti, shtetesia jane taksat, jane kontributi profesional e social, vota.

Unė nuk tė kam akuzuar as hajdut dhe as kusar!Qė tė bėsh njė akuzė,e di se me se pėrballesh? Unė kam dhėnė pėr ty njė mendim timin nė bazė tė asaj qė shkruan ti vetė.Kjo ėshtė konkrete.Sa pėr bukėn e grekut... duhet tė jesh i informuar se sa e shijshme ėshtė megjithatė po tė ndihmoj ta kuptosh.
    Ali Pashau i Tepelenes, emri qe ti mban, ne profesion ishte hajdut e kusar qe te vriste e te priste. Te pyeta per buken e grekut, se ke vite qe shkruan ne kete forum nga Greqia dhe e shijon buken e grekut perdite. Une nuk e kam shijuar buken e grekut ndonjehere se nuk me ka shkelur ndonjehere kemba ne Greqi. Prandaj mos u bej shume hipokrit duke me treguar mua buken e grekut, kur ti ke vite qe e shijon vete.

Dhe kur qenka kaq e veshtire jeta ne Greqi sa te frymezoka edhe te shkruash poezi, perse nuk vete te jetosh ne Tepelene?

Nuk e di si nuk e njef dyshtetesine Amerika? Une kam plot shoqeri nga ballkani qe kane dy shtetesi pa problem fare. Kete teme sesa besnik ndihesh kundrejt vendit tend, Amerikanet jane mese mendjehapur qe nuk ja heqin dot te pakten brezit te pare qe jane emigrante ketu, keshtu qe as nuk e kalojne neper mendje, si disa shtete te tjera po nderove nenshtetesine! Vetem nje shembull duke emeruar komunitet si, Italo/Amerikan, Shqiptaro/Amerikan, e keshtu me rradhe, kjo direkt e konstaton se ky person apo ky grup njerezish, nuk kane vetem besnikeri vetem tek shteti ku tani ata jetojne, por edhe tek shteti meme prej nga erdhen. Biles mbi kete teme me mbahet mend kemi bere nje diskutim kur isha ne college, dhe profesori qe po na bente social-politics na pyeti pikerisht kete pyetje te besnikerise te shtetit ku jetojme tani dhe memedheut tone, si edhe sugjeroi qe nuk kishte as edhe nje gje gabim mbasi eshte mese llogjike te kesh besnikeri midis dy vendeve.
    Asnjehere nuk e kam kuptuar ndonjehere kete manine shqiptare per te qene "as mish e as peshk". Askujt nuk i intereson nese Amerika e njeh ligjerisht dy-shtetesine, vete betimi, fjale qe dalin nga goja e cdo shtetasi te natyralizuar ne Amerike, fillon me betimin per te hequr dore nga besnikeria ndaj shteteve te tjera. Tani ti e disa me lart thoni: "nuk do te thote gje qe u betova para flamurit amerikan qe heq dore nga besnikeria ndaj shtetit shqiptar, e rendesishme eshte qe SHBA me lejon qe ta mbaj pashaporten shqiptare akoma ne xhep". Mbase une do te kem qene i vetmi qe i kam kushtuar rendesi fjaleve te betimit, ju do i keni recituar pa i menduar se cfare po recitoni.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 03-02-2010 mė 21:56

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Une pashe diskutimin qe kishe bere ti me INFINITY-n me siper dhe thashe dicka, per ligjin.
    Nuk dua te diskutoj as se kush eshte me mire e as kush eshte me keq. As pse marrin dy euro apo pse kalojne kufirin, apo dhe pse lene nenshtetesine. Secili eshte pergjegjes per veprimet qe kryen.

Fakti eshte qe ti kur ke bere betimin per nenshtetas amerikan, nuk te eshte kerkuar dhe nuk e ke lene neshtetesine shqiptare.
    Eshte tjeter pune se si e ndjen veten, amerikan, shqiptar apo shqiptaro-amerikan.

Po te duash je i lire te shkosh te votosh ne Shqiperi, te paguash sigurimet shoqerore etj. Taksa mbi te ardhurat s'ke pse paguan se nuk punon atje.
    Kontributin profesional e social per Shqiperine e jep edhe ketu ne forum apo jo? S'ka nevoje
    te jesh fizikisht atje.

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •