Pas keaj deklarate te ketij kodoshi mafioz mund te them se i lumt dora aty italiani qe i theu turinin keti pisi
Pas keaj deklarate te ketij kodoshi mafioz mund te them se i lumt dora aty italiani qe i theu turinin keti pisi
O njerez, kjo vizite nuk eshte nje si do kudo..., por eshte nje vizite Zyrtare me "Z" te madhe.
Ketu jo vetem qe hidhet baza per nje hapesire krejt ndryshe nga çe imagjinonim ne BE. pasi duhet ta kini paresysh qe mund te ndryshoje shpejt emrin ( lexoni postet e para ), por qe pasqyron si rralle ose kurre ndonjehere politiken e perbashket konkorde te Brukselit.
Nese doni pranojeni, nese jo, mire i them une Berlyskes te nderroje rruge ...
Une theshe nese e kuptuat momentin historik qe po kalojme..., strategjia qe po vepron Evropa me Berlusconin si zedhenes per momentin..., ku ai haptazi fare perballe tere botes, percjell qarte nje mesazh me harte..., po ja qe neve merremi me llogje kavaje..., sikur "muhabet mejhanesh"..., nuk na pyeti ne njeri nese duam apo jo qe Izraeli te hy ne Evrope, pasi do te hyne turku dhe kroati, shqiptari dhe serbi, maqedonsi dhe gjeorgjani..., kjo nuk mvaret nga ne.
Ketu vijne e na bejne histori, kush mundohet te na jape leksion gjeografie ( gjoja Izraeli eshte ne Azi, kur hyri Qipro do hy edhe Turqia, po do hyjne edhe Gjeorgjia me Rusine edhe pse jane ne Azi..., kete nuk e vendosim ne ketu ne FSH, por si gjithnje ne do kacafytemi per hiç...
Ja pra qe duhet te jemi vezhgues optimist, asnjanes dhe pasiv, pasi gje ne dore nuk kemi, por edhe qe fati i nje shteti si i Izraelit, duhet te na gjeje te bashkuar ne nje mendje, pikerisht ne shqiptareve..., per aresye qe te gjithe ne i dime mire!
Ketu shqiptari duhet te mbeshtese Izraelin dhe te denoje hapur Iranin ( sot per sot ) qe rrezikon nje konflikt qe i gjithe Mesdheu dhe Lindja e Mesme mund ta paguajne shtrenjte.
Kaq kisha une.![]()
Niko!
Se pari mos harro se izraeli nuk perbush asnje kriter per bashkimin evropjan ,as politik e as gjeografik, nuk mund ti bashkjohet evropes nje shteti cili nuk ka mardhenje normale me shtetet fqinje,pa mar parasysh se a ka faj ai apo fqinjet evropes nuk i duhet problemi i lindjes se mesme te transferohet ne evrope!
Izraeli nuk eshte shtet i qytetarve por shtet ekskluzivisht i ebrejve shtet qe ka per baze religjionin,ne izrael mund te vendoset cifuti nga etiopija e rusija por jo palestinezi apo arabi qofshin musliman apo krishter!
Nese izraeli mund ti bashkohet evropes pse ateher jo edhe jordania apo siria?!
Mos te zgjas me teper por kto kalkulime te palacos berluskoni jan idiotleqe,mire qe italia nuk eshte kurfar faktori qe vendos per te ardhmen e evropes aty jan gjerman qe me djersen e tyre kan profiluar iden e evropes se bashkuar
P.S> berluskonin askush smer per serioz!
Ndryshuar për herë të fundit nga MARGUS : 03-02-2010 më 11:53
Per sa i perket temes mendoj se eshte nje loje politike...
Ndersa per tu pergjigjur ty.
Shoku miti e imagjinon se cfare thua, e ke lexuar ndonjehere jeten e berlusconit? a e di te pakten kush eshte? besoj se ai nuk ofendohet nese edhe do i arrinte shikimi te lexonte dicka nga nje si puna jote. Kritikon ti, kush je ti? Kemi te drejt te kritikojm dhe shprehim opinionet tona per kete jam plotesisht dakord por te pakten ta bejm ne form llogjike.
Berlusconi eshte nje gjeni i lindur qe mqs thua ti edhe pa shkoll ja ku eshte ti qe ke 4-5 universitete ku je mo shpat kasapi. Per zotin shprehni ca gjera qe duan guxim. Mos u ofendo re se nuk kam per qellim te te ofendoj ty sepse do iu pergjigjesha cdo njeriut qe do shkruante dicka te till.
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Ç'lidhje ka ping-pongu këtu nuk e besoj se bëhem se sdi ta luaj.
Për sa i pëket Azebaxhanit kisha disa arsye.
E para është se Azerbaxhani është një vend strategjik për Evropën një nga furnizuesit më të mëdhej të BE me gazë e naftë.
E dyta është se azerat janë pro hyrjes në BE dhe janë shprehur shpesh për këtë.
E treta territori i Azerbaxhani, Gjeorgjis dhe Armenisë në kompleks Kaukazi ka lidhje të forta me kontinetin plakë në aspektin kulturor dhe historik. Siç e kamë theskuar më parë kanë qënë pjesë e Perandorisë Romake dhe të asaj bizantine.
Ç'lidhje ka ping-pongu këtu nuk e besoj se bëhem se sdi ta luaj.
Për sa i pëket Azebaxhanit kisha disa arsye.
E para është se Azerbaxhani është një vend strategjik për Evropën një nga furnizuesit më të mëdhej të BE me gazë e naftë.
E dyta është se azerat janë pro hyrjes në BE dhe janë shprehur shpesh për këtë.
E treta territori i Azerbaxhani, Gjeorgjis dhe Armenisë në kompleks Kaukazi ka lidhje të forta me kontinetin plakë në aspektin kulturor dhe historik. Siç e kamë theskuar më parë kanë qënë pjesë e Perandorisë Romake dhe të asaj bizantine.
qe kur ja thyn dhomet ktij vetem endrra shef ky![]()
Kur e ke këmbën jashtë gremines është e lehtë të japësh këshilla
Hyrja e Izraelit ne BE do te thote fillimi i paqes per Lindjen e Mesme, sepse Izraelitet nuk do bejme me sipas qejfit,por do te monitorohen me shume nga BE.
... E ku thuhene ne karte
Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!
Krijoni Kontakt