Close
Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 135 prej 135
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Hënor_ Lexo Postimin
    Një hebre është pjesëtar i një populli semitik, një racë e cila ka prejardhjen nga Abrahami i Ungjillit të Vjetër, i cili përfshin në këtë grup edhe pjesën më të madhe të arabëve. Nga ana tjetër, një çifut është adhurues i judaizmit, një besim që është trashëguar brez pas brezi nga izraelitët. Ndërsa një zionist është anëtar i një lëvizje politike që ka për qëllim ruajtjen dhe plotësimin më të tej të synimeve të shtetit të Izraelit. Këto përbëjnë tre çështje të ndara nga njëra-tjetra: racën, besimin dhe politikën.
    per besimin dhe politiken ok. sa per racen: bejne pjese edhe hebrejt e etiopise ne kete grupim?
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Postime
    51

Harta e BE

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Map-Europe-Outermost-regions.PNG

Ato që janë shënuar me rreth blu janë pjes e BE ndërsa pjesa e gjebër e territorve nën sovranitetin e BE nuk kanë prnuar të jenë pjesë e BE.

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    berluskoni nuk eshte politikan çfardo ... ai e di se futja e Izraelit ne BE e kompleton "çadren" mbrojtese ajrore te Italise ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    irvi,
    keto nuk jan shtete te pavarura por jan teritore nen sovranitetin e shteteve evropjane
    nese kerkon analogji te ketyre teritoreve me izraelin ateher i ngatron gjerat !

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    irvi, edhe une mendoj ashtu si margus...

nese izraeli do te hynte ne BE, do te ishte nje enklave e perbere nga nje shtet sovran...
    ka ndonje gje te tille sot ne BE??? ABSOLUTISHT JO...

edhe nese qipro gjeografikisht mund te mos jete ne europe, nuk perben nje enklave...
    as turqia nuk do te ishte enklave, per shkak te kufirit me bullgarine dhe greqine...
    kufijte jane shume te rendesishem......
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •