Close

Rezultati i Sondazhit: Cili eshte problemi me shqetesues i Botes?

Votues
106. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Lufterat

13 12.26%
  • Racizmi

3 2.83%
  • Uria (varferia)

23 21.70%
  • Ambjenti (ndryshimi i klimes)

20 18.87%
  • Terrorizmi

9 8.49%
  • AIDS

4 3.77%
  • Droga

4 3.77%
  • Globalizimi

30 28.30%
Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 151
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    shumica paskan zgjedhur globalizimin... meqe e shihni globalizimin si gje kaq negative, pse qenkeni larguar nga vendlindja per te punuar apo studiuar jashte shtetit?
    verejtje e drejte,
    je duke kuptuar se 99% e votuesve realisht kane nje botkuptim te ceket mbi ato problemet e njerezimit qe jane parashtruar me lart.

Une votova per Ambjentin, por jo per ngrohjen globale, por per ndotjen e ambientit.

i/e regjistruar Maska e arjan03
    Anėtarėsuar
    02-02-2010
    Postime
    969
    problemi me shqetesues per boten eshte shkaterrimi i botes me 2012....................

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2009
    Postime
    17
    Une votova per Ambientin se ai eshte kryesori.
    Ta rruajm se bashku ambientin ,se aty jetojm.
    Pershendetje.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Kinney Lexo Postimin
    Une votova per Ambjentin, por jo per ngrohjen globale, por per ndotjen e ambientit.
    shume mire qe e cilesove ndryshimin...

per ato qe thone "ngrohja globale", une nuk i kam idete e qarta dhe do e doja t'iu beja nje pyetje:
    groenlanda, siē e dini eshte nje mega-ishull i mbuluar ne 85% te siperfaqes me akuj...
    a e dini se ēfare do te thote ky emer??? Grųnland

si do ta komentonit???
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Globalizmi

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Une them Demokracia (kapitalizmi-Globalizmi), sistem i ri do te ishte me i mire........(sistem qe perparesi do ti jepej qenies njeri....... Humanizem

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Edhe pse votova per luften,por une mendoje qe problemi me shqetesus eshte degjenerimi i njerezeve,sepse kur eshte njeriu i degjenerum atehere e sjell luften,drogen,kurrupsionin,krimin etj.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Ambjenti eshte primar, Lufta dhe Komunzimi.....
    - Frangar, non flectar

i/e regjistruar Maska e F.M
    Anėtarėsuar
    13-03-2007
    Postime
    40
    Globalizmi

Hierark i lartė Maska e Uriel
    Anėtarėsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    shumica paskan zgjedhur globalizimin... meqe e shihni globalizimin si gje kaq negative, pse qenkeni larguar nga vendlindja per te punuar apo studiuar jashte shtetit? duke bere keshtu beheni pjese e globalizim dhe e mbeshtetni ate... meqe qenkeni kaq kundra, pse rrini gjithe diten ne facebook, apo ne faqe tjera interneti? globalizim i komunikacionit eshte. pse hani banane, ananas apo ndonje frut tjeter tropikal? pse hani pizza? pse pini coca cola? globalizim eshte edhe ky... nese nje firme e madhe europiane apo amerikane do te donte te hapte filialet e saja ne trojet shqiptare, dhe me kete do te krijonte qindra mijera vende pune, ju do te ishit perseri kundra??? e dini se si mund te mos prekemi nga globalizimi??? kufijte te jene te mbyllur dhe askush nuk do mund te dale e te hyje. investitore te huaj nuk do te mund te kete. ju nuk do te mund te kerkonit nje jete me te mire jashte shteti. nuk do te mund te shikoni stacione televizive te huaja, as te lexoni gazeta te huaja... etj. ju kujton gje kjo gjendje? kaq shume paskeni nostalgji per kohen e xhaxhit???
    Globalizmi ka vėnė nė dyshim rolin dominues tė shteteve kombėtare, si komunitete politike, nė epokėn kur problemet e ardhura nga globalizmi janė mpleksur me degradimin e mjedisit. Revoltat etnike po intensifikohen si pasojė e shumė grupeve qė mendojnė se janė kthyer nė qytetar tė dorės sė dytė. Politikat globale tė deformuara nė kozmopolitizėm krijojnė defiēit demokratik tė dyfishtė duke kufizuar demokracitė brėnda shteteve, si dhe duke krijuar mekanizmat e qeverisjes globale tė cilave u mungojnė kredencialet pėrfaqėsuese demokratike. Me pak fjalė globalizmi i pėrmbledh tė gjitha alternativat e mėsipėrme.

Filozofi politik Michael Walzer thotė; ''Unė nuk jam qytetar i Botės. Madje unė nuk jam i vetėdijshėm nėse gjėndet njė Botė nė tė cilėn unė mund tė jem qytetar i saj. Askush nuk mė ka ofruar mua shtetėsi botėrore, ose tė mė pėrshkruajė proēesin e natyralizimit ose tė regjistrimit nė struktuarat institucionale tė Botės, ose tė mė japė njė listė tė proēeduarave vendimmarrėse, ose tė mė japė njė listė tė obligimeve dhe tė pėrfitimeve tė shtetėsisė botėrore, ose tė mė tregojė mua njė kalendar ku tė shėnohen festat e pėrbashkėta tė shtetasve tė saj''. Gjithsesi siē e shpreha mė sipėr gjykimi pėr globalizmin ėshtė mjaft relativ. Nėse do e konsideronim si njė transformim nė natyrėn e shteteve nė vetvehte, kjo sugjeron se shtetet janė ende aktorė qėndror nė dikutimin mbi rendet. Ata kanė ndryshuar, por jo nė shuarje. Kjo tė ēon nė idenė e shtetit tė globalizuar, si njė formė e shtetit nė transformim. Nė kėtė rast nuk ka kontradikta ndėrmjet normave dhe rregullave tė sistemit tė shtetit dhe ekzistencės sė shteteve globale. Ky rend ndėrkombėtar do tė ketė sidoqoftė norma dhe rregulla tė ripėrtėrira nė pėrgjgje tė natyrės sė re tė shteteve dhe funksioneve tė tyre tė transformaura. Rregullat e sovranitetit dhe tė mos intervenimit po ndryshojnė si rezultat i simptomave tė kėtij adaptimi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 28-02-2010 mė 18:35

Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •