problemi me shqetesues per boten eshte shkaterrimi i botes me 2012....................
Une votova per Ambientin se ai eshte kryesori.
Ta rruajm se bashku ambientin ,se aty jetojm.
Pershendetje.
shume mire qe e cilesove ndryshimin...
per ato qe thone "ngrohja globale", une nuk i kam idete e qarta dhe do e doja t'iu beja nje pyetje:
groenlanda, siē e dini eshte nje mega-ishull i mbuluar ne 85% te siperfaqes me akuj...
a e dini se ēfare do te thote ky emer??? Grųnland
si do ta komentonit???
Vasudhaiva Kutumbakam
Globalizmi
Une them Demokracia (kapitalizmi-Globalizmi), sistem i ri do te ishte me i mire........(sistem qe perparesi do ti jepej qenies njeri....... Humanizem
Edhe pse votova per luften,por une mendoje qe problemi me shqetesus eshte degjenerimi i njerezeve,sepse kur eshte njeriu i degjenerum atehere e sjell luften,drogen,kurrupsionin,krimin etj.
1000 zogj pula,kunder nje LUANI.
Ambjenti eshte primar, Lufta dhe Komunzimi.....
- Frangar, non flectar
Globalizmi ka vėnė nė dyshim rolin dominues tė shteteve kombėtare, si komunitete politike, nė epokėn kur problemet e ardhura nga globalizmi janė mpleksur me degradimin e mjedisit. Revoltat etnike po intensifikohen si pasojė e shumė grupeve qė mendojnė se janė kthyer nė qytetar tė dorės sė dytė. Politikat globale tė deformuara nė kozmopolitizėm krijojnė defiēit demokratik tė dyfishtė duke kufizuar demokracitė brėnda shteteve, si dhe duke krijuar mekanizmat e qeverisjes globale tė cilave u mungojnė kredencialet pėrfaqėsuese demokratike. Me pak fjalė globalizmi i pėrmbledh tė gjitha alternativat e mėsipėrme.
Filozofi politik Michael Walzer thotė; ''Unė nuk jam qytetar i Botės. Madje unė nuk jam i vetėdijshėm nėse gjėndet njė Botė nė tė cilėn unė mund tė jem qytetar i saj. Askush nuk mė ka ofruar mua shtetėsi botėrore, ose tė mė pėrshkruajė proēesin e natyralizimit ose tė regjistrimit nė struktuarat institucionale tė Botės, ose tė mė japė njė listė tė proēeduarave vendimmarrėse, ose tė mė japė njė listė tė obligimeve dhe tė pėrfitimeve tė shtetėsisė botėrore, ose tė mė tregojė mua njė kalendar ku tė shėnohen festat e pėrbashkėta tė shtetasve tė saj''. Gjithsesi siē e shpreha mė sipėr gjykimi pėr globalizmin ėshtė mjaft relativ. Nėse do e konsideronim si njė transformim nė natyrėn e shteteve nė vetvehte, kjo sugjeron se shtetet janė ende aktorė qėndror nė dikutimin mbi rendet. Ata kanė ndryshuar, por jo nė shuarje. Kjo tė ēon nė idenė e shtetit tė globalizuar, si njė formė e shtetit nė transformim. Nė kėtė rast nuk ka kontradikta ndėrmjet normave dhe rregullave tė sistemit tė shtetit dhe ekzistencės sė shteteve globale. Ky rend ndėrkombėtar do tė ketė sidoqoftė norma dhe rregulla tė ripėrtėrira nė pėrgjgje tė natyrės sė re tė shteteve dhe funksioneve tė tyre tė transformaura. Rregullat e sovranitetit dhe tė mos intervenimit po ndryshojnė si rezultat i simptomave tė kėtij adaptimi.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 28-02-2010 mė 18:35
Krijoni Kontakt