Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Postime
    21

Kontinuiteti i shtetformesise te popullit shqiptar ne Maqedoni

Ka ardhur koha qe politikes shqiptare ne Maqedoni qe sheh rrugen e veprimit te saj vetem drejt pjesemarjes ne perqindje ne pushtet me te drejta te cunguara ne perqindje te popullates shqiptare e cila bile duhet edhe te jete e kenaqur sepse po shkojme drejt integrimeve euro-atlantike ti them MJAFT ME, UNE JAM I LIRE DHE DO MBES I LIRE sepse ...

Liria ime nuk varet nga pjesemarja e dikujt ne qeveri,nga Mareveshje e Ohrit ose ndonje tjeter Mareveshje politike...
    Mua, Zoti me krijoi te lire... Ashtu si krijoi dhe te paret e mi te lire e qe mbrojten lirine e te afermeve te mi nga gjaku,gjuha,kultura e tradita duke nisur nga mbreti i pare ilir Hylis (Ylli)... Ishin te lire dhe mbrojten lirine e popullit te tyre dhe Pirro i Epirit e Leka i Madh i Maqedonise qe ishin te nje gjaku e hapen krahet e shqipes ne lindje dhe ne perendim. Ishte i lire dhe nuk duroi sundimin e huaj dhe i madhi Skenderbej (Aleksandri), mbret i epiroteve,albaneve e maqedoneve dhe e na dha emrin shqiptare,te nje gjaku sepse jemi pasardhes te Lekes se Madh dhe te Pirros te cilin e thirnin shqipe e ushtaret ishin krahet e tij... Ishin te lire dhe rilindasit tane qe luftuan per bashkimin e kombit shqiptar, bashkim ne nje shtet te lire te trojeve shqiptare, Arberise,Kosoves,Malesise,Maqedonise e Camerise, bashkim i shqiptareve muslimane,ortodkse e katolike...
    Ishin te lire dhe luftetaret shqiptare qe luftuan per liri te Maqedonise gjate Republikes se Krusheves dhe kryengritjes se Ilindenit bashke me popullaten pakice vllehe e sllave. Ishin te lire dhe gjithe ata qe u burgosen e u zdhuken nga sistemi jugosllavo-komunist sepse kundershtuan krijimin e vitit 1943 te kombit sllavo-maqedon me gjuhe maqedone (serbo-bullgare) duke asimiluar popullaten shqiptare,vllehe dhe rome ortodokse.
    Ishin te gjithe te lire sepse shpirti i tyre kurre nuk u sundua.
    Prandaj sot, si qytetar i lire,une do luftoj ne menyre demokratike, politike, ekonomike dhe ushtarake per mbrojte te lirise sime dhe te popullit tim, per sundim te vullnetit te popullit, per deasimilim (desllavizim,deturqizim) te popullit tim ne Maqedoni, do luftoj kunder sundimit te politikes pansllaviste dhe nuk do pranoj te me jep dikush liri te kufizuar sepse lirine e kam fituar dhe e mbroj vete dhe nuk ia dorezoj dikujt tjeter qe te ma kthen ne perqindje te cunguar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PYRRHUS : 31-01-2010 mė 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •