Falemnderit per informacionet z.Metbala.
Edhe une vij nga kjo komune :P
Falemnderit per informacionet z.Metbala.
Edhe une vij nga kjo komune :P
Perėnditė caktuan qė, para suksesit, njeriu tė djersitet.
Hesiodi
Poashtu Rahoveci eshte njera nder komunat qe pesoi shume dhe u bene disa nga masakrat me te tmerrshe ne luften e fundit.Kujtojme Krushen e Madhe,Pastasellen Retine etj.
Pershendetje per te gjithe Rahoveclit,edhe pse une nuk jam nga ajo komune.
Komuna e Rahovecit - Anadrinia si trevė e Kosovės, shquhet pėr disa karakteristika tė veēanta:
1. Popullata e komunės sė Rahoveci, ėshtė e njohur dhe e pranuar si popullatė jashtėzakonisht punėtore (kosovarėt kėtė e dijnė, po shkruaj pėr shqiptarėt nga viset tė tjera) - mirrem me kultivimin e hardhive tė rrushit, prodhimin e tė gjitha pijeve, alkoolike dhe joalkoolike nga rrushi, mirren me kultivimin e perimeve tė tė gjitha llojeve...me tė cilat furnizojnė thuase tėrė Kosovėn, njė pjesė tė madhe tė Shqipėrisė, Malin e Zi, Bosnjen...
2. Sipas njė studimi qė kisha lexuar mė heret (tani s'mė kujtohet nga kush ėshtė bėrė ky studim, por e di se nga njė institucioni serioz evropian), komuna e Rahovecit, mbanė dy rekorede - pėr natalitet, dhe motorizim nė krye tė banorit...
3. Komuna e Rahovecit, nė tė gjitha betejat, luftėrat pėr ēlirimin e Kosovės, ka dhėnė luftėtarė dhe heronj tė denjė, e sidomos nė luftėn e fundit pėr ēlirimin definitiv...( kėto tė dhėna, mund t'i postoj mė vonė)...
Besoj se lexuesit e kėsaj teme, do tė kenė tani njė pasqyrė sado kudo mė afėr pėr komunėn e Rahovecit...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Agim Metbala : 09-04-2010 mė 17:19
Flm Z.Agim dhe gjthre autoret e kesaj teme.Kam mesuar shume mbi Rahovecin.Shume interesante.
Po ku jeni rahovecas? Keni humbur fare, po shi po bie, s'ka punė, vreshtat pushojnė, andaj "sofrėn" duhet vizituar mė shumė e mė shpeshė...
Pėrshėndetje nga Rahoveci...
Krijoni Kontakt