Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nese jane grek duhen te kene te drejte te ngrisin flamur e te flasin gjuhen e tyre , por edhe shqiptareve ne Greqi duhet tu lejohek kjo.
    Me sa e di, atje do te ishte problem kjo pune?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    sa demokrate jemi ne shqipetaret se po te kishte ndodhur kjo ne greqi personit do ti kishin persekutuar dhe familjen greket.ju lumte keshtu vazhdoni.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-11-2002
    Postime
    35
    kush do te flase greqisht le te flas ata flasin me njeri- tjetrin
    puna osht mos u boft greqishtja gjuh zyrtare ne jug ateher na duhet te bertasim me te madhe se na mori lumi
    SHQIPERIA s'eshte e politikaneve po e atyre qe e ndjejne veten shqiptar
    Sa per flamurin grek ne nje lokal do thosha se vetem per vendin ku eshte (GJIROKASTER) duhet qe asnje shqiptar qe e ndjan veten i tille te mos e frekuentoje per te njejten arsye ja mendoni sikur nji shqiptar ne greqi te vendos flamurin kombetar ne lokalin e vet: Te nesermen gjendet ne kufi me gjith c'ka ne greqi
    Prob. eshte se i zoti i lokalit nuk eshte forumist e nuk i lexon keto gjona
    PRA KUSH JETON NE GJIROKASTER E ESHTE REGJIST.NE FORUM LE T'I BOJ TE DITUR SE CA BOHET E PER C'FARE FLASIM
    me respekt pertaci

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Ne rradhe te pare nuk ka asgje te keqe qe te vendoset flamuri grek ne nje lokal, dhe aq me pak ne konsullaten greke. Edhe konsullata greke ne Korce e ka ngritur flamurin grek ne ndertesen e saj. Plus qe po te ishte ndonje flamur turk, apo amerikan, apo italian, a ku di une, ju nuk do kishit thene asgje.

Sa per banoret e Gjirokastres dhe te shumices se Jugut, eshte e ditur qe ata kane simpatite e tyre te vecanta per Greqine. Ja u them une se pse ndodhin keto gjera ne Gjirokaster, si psh. fakti qe njerezit flasin ne greqisht.

1. Qe ne fillim te 90-ave shqiptaret vdisnin per ndonje gje prej jashte shtetit, ose te huaj per arsye te cilat i dime mire. Keshtu justifikohet edhe arsyeja se si ne jug njerezit filluan te mesonin greqisht, nje liri qe ne kohen e komunizmit nuk e kishin patur, plus qe u shtua dhe ndikimi grek qe sillnin ne shtepite e tyre ne vendlindje emigrantet shqiptare ne Greqi.

2. Shteti shqiptar nuk can koke hic per Jugun. Atje s'ka shtet, s'ka polici te sakte, s'ka rregull. Atje ne Gjirokaster e bejne ligjin gangsterat e Lazaratit (fshat afer Gjirokastres qe u be i famshem ne TV ne 1997 per probleme). Gjithe kjo mund te shpjegoje edhe pse revoltat e 97-es e kishin zanafillen ne Jug te Shqiperise, ose me sakte ne Vlore. Dhe jo vetem qe shteti s'ka force ligjore, por shteti shqiptar as qe nuk e can koken dhe per investime ekonomike ne jug. Ata vetem mendojne per veten e tyre, Tiranen dhe Durresin, se atje i kane selite e veta. Plus qe ne kohen e luftes se Kosoves vemendja u perqendrua komplet nga veriu, dhe tani po flitet per ndertimin e rruges Tirane-Prishtine, kur ne jug rruget jane ne gjendje te mjerueshme. Edhe ne nje teme tjeter kam permendur se mua qe jam nga Korca me duhen mbi 10-12 ore te vete ne Sarande, megjithese si pika ajrore nuk jane shume larg.

E pra kur s'kane shtet qe te mbroje interesat e tyre, cfare do bejne dhe shqiptaret e Jugut? Do t'i kthejne syte nga Greqia, e cila nga ana tjeter eshte me se e gatshme te beje investime ne jug, t'ju jape visa greke me lehtesi, pra duke i bere te shikojne se cili eshte ndryshimi midis qeverise se tyre calamane, dhe qeverise te fuqishme greke. Keshtu vjen perbuzja per cdo gje shqiptare nga ata njerez, fillojne te flasin greqisht ne kohen e lire. Edhe te jini te sigurt qe helenizimi i Camerise nuk u be vetem me dhune nga greket, (sigurisht dhe ajo u perdor mbi camet, sidomos muslimanet, dhe me vjen keq), por une mendoj se kishte shume came te tjere qe kishin simpati per greket, dhe u helenizuan me deshire.
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-02-2003
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2
    Une jam nje Tironc ne usa.dhe shkurt muhabetit plako jugu i shqiperis Vdesin per Greket.

Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    angeldust per shume gjera ke te drejte ne shkrimin tend por une do te thoja se pervec kritikave per shtetin ku ke te drejte per te tjerat ja ke fut kot se greket japin visa per te mare vise se nuk ka miqesi greke per ne te pakten per sa e njof une historine dhe camet asnje sma mer mendja se eshte kthyer ne grek me deshire. sa per shtetin shqipetar po qe se quhet shtet ai te gjithe rrethet i ka lene njelloj. ne shqipetaret nuk duhet te nderrojme flamur se jemi te varfer.hallall atij bastardid nga gjirokastra se ashtu duhet. me respekt skampin
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Skampin, une vetem nje pyetje do te te bej. Ke degjuar per Vorioepiriotet ti? Vorioepiriotet ishin shqiptare (shumica) perjashto pakicen greke ne Shqiperi. Qellimi i tyre ishte bashkimi i shtetit te Epirit (dmth. Shqiperise se Jugut) me Greqine. Pse do thuash ti? Se ata e dinin qe po te ishin nen qeveri shqiptare nuk do te perparonin ekonomikisht, dhe ata theshin, me mire me grekun dhe te pasur, sesa me shqiptarin dhe te varfer. Shkurt ata shikonin interesat e tyre ekonomike dhe jo nacionalizmin.

E di ti si ishte parrulla ne Greqi kur Arvanitasit (arbereshet e Greqise) i ndihmuan greket per te fituar pavaresine nga turqit?

"Arvanitas dhe grek. Dy raca, nje komb"
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    sa me cudite po ku e ke lexuar kete histori se un nuk e kam lexuar ndonjehere qe jugu paska luftuar per bashkim me greqine? po edhe sekur perse nuk jane bashkuar apo si ka lene shteti fuqishem shqiptar. nje keshille per ty angeldust lexo historine e shqiperise jo te greqise. po e mbyll se po dalim nga btema me duket. sa jane shtuar shqiptaret ne jug!!!
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Kete histori e di nga tregimet e tim gjyshi, dhe kjo eshte nje pjese e historise se Shqiperise qe na eshte fshehur nga regjimi komunist, i cili internoi gjithe ata vorioepiriote, edhe nga nje ane s'kish shume faj qe i internoi, por nejse. Pyet ndonje qe eshte nga Jugu dhe ai do te te tregoje per Vorioepiriotet. Kush kujton ti se jane anetaret e Omonias se sotme? Pastaj une nuk thashe gjithe jugu, e kisha fjalen se kishte shume persona te tille. Nqs. ju pelqen realiteti i embel qe ju serviri Enveri... vazhdoni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angeldust : 23-02-2003 më 01:00

Shqiperia Etnike Maska e shoku_sar
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    176
    vorioepiriotet jane njerezit si puna jote qe per 10 leke i nxjerin ****** grekut...sa per internimin nga regjimi komunist te gjithe shqiptaret kane vuajtur dhe vorioepiriotet nuk kane qene te vetmit qe jane internuar. te ktheva kete pergjigje mqs jam dhe une nga jugu dhe shkruajte qe pyet ndonje nga jugu....sa per ate shprehjne tende "Arvanitas dhe grek. Dy raca, nje komb" per here te pare qe po e degjoj, sepse ne gjithe historine tone greket na kane vrare, prere, debuar nga tokat, na kane vjedhur dhe historine e lashte dhe asnjehere nuk kemi shkuar mire.
    Nuk lejohen adresa Interneti ne firme. Stafi i Forumit.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Simboli i shqiponjës me dy koka në flamurin tonë kombëtar
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 464
    Postimi i Fundit: 17-06-2023, 04:16
  2. Pafajësi skocezit racist me flamur shqiptar
    Nga Shijaksi-London në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 09-03-2005, 14:56
  3. Kenget e Azemit
    Nga Dita në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-08-2004, 09:58
  4. Flamur Nallbani
    Nga Albo në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-12-2002, 04:04
  5. Maqedoni, festa pa flamur
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-11-2002, 03:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •