Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 51
    i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    A known mistake is better than an unknown truth.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!

Allahu va shpërrbleftë me Xhennetin Firdevs, INSHALLAH.

Selam alejkum.

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730

E si u kenaqke me namaz kur nuk e kupton ate qe thua?
    Do ishte me mire qe namazi te thuhej shqip,keshtu je me i perqendruar dhe e din se cfar thua
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Do ishte me mire qe namazi te thuhej shqip,keshtu je me i perqendruar dhe e din se cfar thua

Falënderojmë All-llahun dhe paqa dhe bekimi qofshin mbi Muhammedin sal-lall-llahu alejhi vesel-lem.
    I nderuar,
    Namazi nuk mund të falet në gjuhë amëtare, sepse Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem ka thënë: "Faluni sikur më shihni duke u falur", që kaplon çdo vepër të namazit. Nga ana tjetër, ky Kur'an ka zbritur në gjuhën arabe dhe suret dhe ajetet që janë në te janë në gjuhën arabe, andaj muslimani, i cili dëshiron të falet, duhet ti mësojë arabisht suret esencijale për namaz, siç është Fatihaja, dhe disa sure tjera të vogla. Pa to namazi i tij nuk është me vlerë.
    Pastaj ne i drejtohemi secilit musliman që përveç mësimit të sureve në gjuhën arabe është e preferuar që ta dijë edhe kuptimin e këtyre sureve, me qëllim që të kuptojë atë që thotë gjatë namazit dhe me këtë të arrijë devotshmëri më të madhe në namaz.

Jane disa arsye, psh vetem vargu i pare i sures se pare,
    "Falënderimi i takon All-llahut, Zotit të botërave! "
    ne gjuhen arabe vjen fjala hamd, qe kjo fjale perdoret per falenderim vetem ndaj Zotit, dhe askujt tjeter, po ne gjuhen shqipe sa fjale per falenderim kemi... e kupton pastaj dhe urtesi tjera qe gjenden ne te...

per me shum pyetje drejtohu tek, http://www.qsi-ks.com/webi/pyetje.php,
    ju faliminderit per mirekuptim!
    gjitha te mirat, shendet!

Citim Postuar më parë nga LOGIC Lexo Postimin
    Falënderojmë All-llahun dhe paqa dhe bekimi qofshin mbi Muhammedin sal-lall-llahu alejhi vesel-lem.
    I nderuar,
    Namazi nuk mund të falet në gjuhë amëtare, sepse Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem ka thënë: "Faluni sikur më shihni duke u falur", që kaplon çdo vepër të namazit. Nga ana tjetër, ky Kur'an ka zbritur në gjuhën arabe dhe suret dhe ajetet që janë në te janë në gjuhën arabe
    Me fal nje pytje kam per ty,,Kurani i ka zbrit nje arabi,cfar pretendon ti se do i zbriste ne gjuhe shqipe?Pra ju zbrit arabisht se ishte arab.Keshtu qe kurse kohen dhe gjej te pakten nje ajet ose sure ku thote qe e gjith bota duhet ti lutet ALLAHUT arabisht ose ta fali namazin ne gjuhe arabe.Por mos bej si te tjeret duke sjell ajet kuranor qe thote (NE E ZBRITEM KURANIN NE GJUHE TE KULLUAR)sepse ky ska te bej me imponimin e te folurit apo te faljes ne gjuhe arabe.Kuranin e d te gjith,e kam lexuar te pakten 100 here dhe eshte e vetmja gje qe me ka larguar nga namazi gjuha arabe,ndersa per namazin nuk kam asnje dyshim,sepse njerzit duhet te jen rrespektues ne menyre se si don ALLAHU,por njerzit shtojn dhe heqin vepra sipas intereseve te tyre.Pershendetje
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Me fal nje pytje kam per ty,,Kurani i ka zbrit nje arabi,cfar pretendon ti se do i zbriste ne gjuhe shqipe?Pra ju zbrit arabisht se ishte arab.Keshtu qe kurse kohen dhe gjej te pakten nje ajet ose sure ku thote qe e gjith bota duhet ti lutet ALLAHUT arabisht ose ta fali namazin ne gjuhe arabe.Por mos bej si te tjeret duke sjell ajet kuranor qe thote (NE E ZBRITEM KURANIN NE GJUHE TE KULLUAR)sepse ky ska te bej me imponimin e te folurit apo te faljes ne gjuhe arabe.Kuranin e d te gjith,e kam lexuar te pakten 100 here dhe eshte e vetmja gje qe me ka larguar nga namazi gjuha arabe,ndersa per namazin nuk kam asnje dyshim,sepse njerzit duhet te jen rrespektues ne menyre se si don ALLAHU,por njerzit shtojn dhe heqin vepra sipas intereseve te tyre.Pershendetje
    esselamu alejkum,
    qe kuptimin e ka "Paqja dhe Meshira e Allahu qofte mbi ju"...
    te pakten 100 here...?! mash'Allah, Allahu te shtoft dijen...
    gjuha arabe, eshte gjuha qe zgjodhi Krijuesi per krijesat qe i shpalli robit te vet, me plot kuptimin e fjales dhe e mbroj ate dhe them qe eshte Mrekullia me e madhe qe i ka ndodhur ndonjeher njeriut, po e lexon fjalen e Zotit, po te flet Zoti, qe 1400+ vite nuk ka pesuar as nje ndryshim ne ndonje harf, namazi falet ashtu si eshte e pare Muhamedi saws, i dashuri jone..., e namazi perbehet prej sureve, dhe suret jane ne arabisht qe jane pjes nga Kurani, nese ti po mendon qe te lexosh shqip ne namaz... ateher nuk po lexon/reciton Kuran, je duke nxjerr fjal nga goja qe jane perkthim/komentim i fjales se Allahut swt...
    Kurse ne lutjet vullnetare, askush nuk te thote te mos lutesh ne gjuhen shqipe...
    Allahu e di me se miri, por te kshilloj perseri te kontaktosh ne kete faqe... www.qsi-ks.com dhe aty i ke te gjitha kokat e hoxhallareve shqiptar tani per tani... kurse une jam vetem nje nxenes i dijes dhe frikohem qe mos po gaboj...
    gjitha te mirat,

p.s.
    mos e le veten te ikesh ne devijim, nese njeher i udhezuar ke qene, mos humb luften nese betejen ke humbur...
    Allahu te dashte!

Citim Postuar më parë nga LOGIC Lexo Postimin
    esselamu alejkum,
    qe kuptimin e ka "Paqja dhe Meshira e Allahu qofte mbi ju"...
    te pakten 100 here... mash'Allah, Allahu te shtoft dijen...
    gjuha arabe, eshte gjuha qe zgjodhi Krijuesi per krijesat qe i shpalli robit te vet, me plot kuptimin e fjales dhe e mbroj ate dhe them qe eshte Mrekullia me e madhe qe i ka ndodhur ndonjeher njeriut, po e lexon fjalen e Zotit, po te flet Zoti, qe 1400+ vite nuk ka pesuar as nje ndryshim ne ndonje harf, namazi falet ashtu si eshte e pare Muhamedi saws, i dashuri jone..., e namazi perbehet prej sureve, dhe suret jane ne arabisht qe jane pjes nga Kurani, nese ti po mendon qe te lexosh shqip ne namaz... ateher nuk po lexon/reciton Kuran, je duke nxjerr fjal nga goja qe jane perkthim/komentim i fjales se Allahut swt...
    Kurse ne lutjet vullnetare, askush nuk te thote te mos lutesh ne gjuhen shqipe...
    Allahu e di me se miri, por te kshilloj perseri te kontaktosh ne kete faqe... www.qsi-ks.com dhe aty i ke te gjitha kokat e hoxhallareve shqiptar tani per tani... kurse une jam vetem nje nxenes i dijes dhe frikohem qe mos po gaboj...
    gjitha te mirat, i nderuar
    Ok,Ne rradh te pare dua te falenderoj per diskutimin e kulturuar qe po tregon dhe per sinqeritetin tend,sepse ketu po japin fetva sipas qefit dhe me shum po ofendojn se po sqarojn dhe pastajme sa di une se kam 4 vjet qe jam falur dhe tani kam 6 muaj qe e kam len,mua me kujtohet qe na shpjegonte imami qe feja perhapet me butesi dhe fjal te embla dhe ti permbahen kuranit ose haditheve sahih,ndersa ketu lere fare me mir nuk po flas se cfar njerzish ka qe e quajn veten musliman.Edhe nje here pershendetje te uroj besim te palekundur.
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

Po me ber perkthimin ne xhuhen shqipe po te betohem se kush nuk dote shkone ne xhami sepse nuk ka kurfar kuptimi ase vlere !!!
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Po me ber perkthimin ne xhuhen shqipe po te betohem se kush nuk dote shkone ne xhami sepse nuk ka kurfar kuptimi ase vlere !!!
    Une do pranoja ti lutesha ZOTIT sido qe te ma kerkonte ose ne cdo gjuhe,por problemi eshte se une e kam kerkuar nje shpjegim se pse duhet ne gjuhe te huaj dhe jo cdo kush ne gjuhe te vet dhe askush nuk me kam bindur,une njoh edhe te tjere qe kan kete problem,por gjithsesi ato nuk jan shkeputur nga namazi,ndersa une po,ndoshta isha me i dobet ne besim,por gjithsesi askush nuk me ka bindur,kam ber pyetje te studjo zeri islam dhe tek imamet por vetem nje ajet dine(NE E ZBRITEM ATE NE GJUHE TE KULLUAR) e kush po e ve ne dyshim,por une dua te di se pse mos ta them shqip,ai vertet mund te ket zbritur ne nje gjuhe qe mos te kete ngaterresa,por per arsye qe ta kuptojn ato sa me mire dhe tja perkthejn botes.Te pakten ky eshte mendimi im.Pershendetje
    Revolution 1848

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •