Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 51
    i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    FATIMEJA E NDRITSHME, ZONJA E GRAVE TË XHENNETIT

Ka thënë Pejgamberi, Alejhi selam,: "Gratë me te mira te banoreve te Xhennetit janë: Hatixheja, vajza e Huvejlidit, Fatimeja, vajza e Muhammedit, (Alejhi selam), Merjem, vajza e Imranit dhe eAsija, vajza e Mezahimit (gruaja Faraonit)". Poashtu ka thënë: "Një melek kërkoi leje prej Allahut, subhanehu ve teala për te me vizituar. Me përgëzoi se Fatimeja do te jete zonja e grave te Xhennetit…dhe se Hasani e Husejni do te jene dy zotërinjtë e rinise se Xhennetit".

Pejgamberi, Alejhi selam, kur dilte ta falte namazin e sabahut, kalonte pranë shtëpisë se Fatimes dhe e zgjonte. i thoshte: Ka ardhur koha e namazit oj familja e Muhammedit " إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً All-llahu ka për qëllim që nga ju, o familje e shtëpisë (së Pejgamberit) të largojë ndytësinë e mëkateve dhe t’ju pastrojë deri në skaj ". (Ahzab, 33)

Aliu, burri i Fatimes, kishte dashur te martohej me vajzën e Ebu Xhehlit. Kur Pejgamberi, Alejhi selam, ishte njoftuar për këtë ishte hidhëruar dhe kishte thënë: "Pasha Allahun! Nuk do te bashkohen e bija e pejgamberit te Allahut dhe e bija e armikut te Allahut! Fatimeja është pjese e imja; me lodhe ajo qe e lodhe atë dhe me shqetëson ajo qe e shqetëson atë…". (Ahmedi)

A edhe me njoftesi po shkojke ne Parajse une po i referohem vetem keti shkrimi
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Une do pranoja ti lutesha ZOTIT sido qe te ma kerkonte ose ne cdo gjuhe,por problemi eshte se une e kam kerkuar nje shpjegim se pse duhet ne gjuhe te huaj dhe jo cdo kush ne gjuhe te vet dhe askush nuk me kam bindur,une njoh edhe te tjere qe kan kete problem,por gjithsesi ato nuk jan shkeputur nga namazi,ndersa une po,ndoshta isha me i dobet ne besim,por gjithsesi askush nuk me ka bindur,kam ber pyetje te studjo zeri islam dhe tek imamet por vetem nje ajet dine(NE E ZBRITEM ATE NE GJUHE TE KULLUAR) e kush po e ve ne dyshim,por une dua te di se pse mos ta them shqip,ai vertet mund te ket zbritur ne nje gjuhe qe mos te kete ngaterresa,por per arsye qe ta kuptojn ato sa me mire dhe tja perkthejn botes.Te pakten ky eshte mendimi im.Pershendetje
    Une pajtohna me ju

por kurre nuk kane me perkthye ne gjuhen amtare sepse kur te falen nuk dine si me thane ne shqipe nkur bine ne (Segjde) dhe kjo fjale nuk e di si thuhet ne shqipe

PO veti keta besimtaret se ka ka ardhure fjala kur'an edhe pse bash kjo fjal kalo mir
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pa_doreza2 : 14-03-2010 më 13:23
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ok,Ne rradh te pare dua te falenderoj per diskutimin e kulturuar qe po tregon dhe per sinqeritetin tend,sepse ketu po japin fetva sipas qefit dhe me shum po ofendojn se po sqarojn dhe pastajme sa di une se kam 4 vjet qe jam falur dhe tani kam 6 muaj qe e kam len,mua me kujtohet qe na shpjegonte imami qe feja perhapet me butesi dhe fjal te embla dhe ti permbahen kuranit ose haditheve sahih,ndersa ketu lere fare me mir nuk po flas se cfar njerzish ka qe e quajn veten musliman.Edhe nje here pershendetje te uroj besim te palekundur.
    vella i dashur, ju faliminderit...
    e din si eshte farmacija, qe ka gjuhen internacionale nuk mund ti perkthesh termat e saj...
    ashtu eshte edhe me namazin, pasi asnje gjuhe tjeter ne bote nuk i afrohet asaj arabe ne kuptimet qe nxjerr nga fjalet e saj... te morra vetem ate shembullin e thjesht, per falenderim, pra ekzistojn shum fjal qe thojn "faliminderit" pra per njerz ndryshe, per ate ndryshe per kete ndryshe... dhe ekziston nje faliminderit qe shkon vetem per Zotin... ELHAMDULILAH = Falenderimi i takon Allahut...

po mundohem te ta ilustroj... shpresoj te te kenaq pergjigja, e shpresoj qe sebashku te bashkohemi perseri ne rradhet e namazlive, ne rreshtin pare, i ti bejm takimet tona me Allahun, Mbretin e tokes e qiejve sa me mir qe mundemi...
    Allahu ju udhezoft ne hajr...

@Pa_doreza2
    ju lutem i nderuar, a keni mundesi te mos ma prishi temen, cfare keni dicka tjeter jasht temes, hap nje tem tjeter dhe besoj qe do gjesh sa te duash qe jane ne gatishmeri te presin te debatosh me ata..., pasi po postoj dicka me vler te madhe per nje besimtar, jane keto video qe e rregullojn shtyllen e dyt te islamit...
    sikur ka thene Ibn Kajjimi: "Me Allahun i ke dy takime, ai i pari eshte ne namaze dhe i dyte ne diten e gjykimit, nese te parin e ke ne rregull ashtu do te shkoj edhe i dyti...!"
    Ndryshuar për herë të fundit nga LOGIC : 14-03-2010 më 15:50
    A known mistake is better than an unknown truth.

Citim Postuar më parë nga LOGIC Lexo Postimin
    vella i dashur, ju faliminderit...
    e din si eshte farmacija, qe ka gjuhen internacionale nuk mund ti perkthesh termat e saj...
    ashtu eshte edhe me namazin, pasi asnje gjuhe tjeter ne bote nuk i afrohet asaj arabe ne kuptimet qe nxjerr nga fjalet e saj... te morra vetem ate shembullin e thjesht, per falenderim, pra ekzistojn shum fjal qe thojn "faliminderit" pra per njerz ndryshe, per ate ndryshe per kete ndryshe... dhe ekziston nje faliminderit qe shkon vetem per Zotin... ELHAMDULILAH = Falenderimi i takon Allahut...

po mundohem te ta ilustroj... shpresoj te te kenaq pergjigja, e shpresoj qe sebashku te bashkohemi perseri ne rradhet e namazlive, ne rreshtin pare, i ti bejm takimet tona me Allahun, Mbretin e tokes e qiejve sa me mir qe mundemi...
    Allahu ju udhezoft ne hajr...

@Pa_doreza2
    ju lutem i nderuar, a keni mundesi te mos ma prishi temen, cfare keni dicka tjeter jasht temes, hap nje tem tjeter dhe besoj qe do gjesh sa te duash qe jane ne gatishmeri te presin te debatosh me ata..., pasi po postoj dicka me vler te madhe per nje besimtar, jane keto video qe e rregullojn shtyllen e dyt te islamit...
    sikur ka thene Ibn Kajjimi: "Me Allahun i ke dy takime, ai i pari eshte ne namaze dhe i dyte ne diten e gjykimit, nese te parin e ke ne rregull ashtu do te shkoj edhe i dyti...!"
    O vlla i dashur,une e kuptoj qe ti deshiron me ma ngrejt imanin por une nuk kam asnje problem tek ato libra qe ti ke postuar,jam shum dakord dhe me kohe i kam lexuar dhe kuptuar.Ajo qe une nuk kuptoj eshte vetem gjuha.Paqja qoft me ty dhe zoti ta shtoft besimin
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730

i/e regjistruar Maska e Selma*
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    405

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •