Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 49

Komisioni parlamentar francez kundër perçeve në publik

Mbulimi i fytyrës së grave bie ndesh me parimet republikane franceze
    Një komision parlamentar në Francë ka rekomanduar që gratë myslimane nuk duhen lejuar të veshin perçe në ambjentet publike si në shkolla, spitale apo transportin publik.

Ai ka rekomanduar që gjithkush që shfaq shenja të asaj që cilësohet si "praktika fetare radikale", u duhet refuzuar karta e banimit dhe e drejta e qytetarisë në Francë.

Raporti theksonte se t'u kërkosh grave të mbulojnë fytyrën, bie ndesh me parimet republikane franceze të shekularizmit dhe barazisë.

Ministria e brendshme bëri të ditur se vetëm 1,900 gra në Francë veshin veshjen e plotë të mbulimit të kokës dhe trupit.

Franca vlerësohet se ka rreth pesë milionë myslimanë, numri më i madh i kësaj popullsie në Evropën Perëndimore.

BBC

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    sa pune ju prishen francezeve ato 2000 femra ne france?

te vesh polici-mode neper rruge , tregon qe ai shtet po udheton drejt totalitarizmit.

e te mendosh sa jete njerezish europa flijoi per te luftuar rregjime te tilla !!!

ncncncnc.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    100% dakord! Islamistat e kane be te qarte qe qellimi i tyre eshte te rrezojne sistemin Evropian. Po su pelqeje, back ne cadra te gabelve ne shkretetira dhe te jetojne si te duan.

As pune, as azil, as assitence shoqerore per islamistat qe sjellen si ne shekullin e shtate.

Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin

Mbulimi i fytyrës së grave bie ndesh me parimet republikane franceze
    Një komision parlamentar në Francë ka rekomanduar që gratë myslimane nuk duhen lejuar të veshin perçe në ambjentet publike si në shkolla, spitale apo transportin publik.

Ai ka rekomanduar që gjithkush që shfaq shenja të asaj që cilësohet si "praktika fetare radikale", u duhet refuzuar karta e banimit dhe e drejta e qytetarisë në Francë.

Raporti theksonte se t'u kërkosh grave të mbulojnë fytyrën, bie ndesh me parimet republikane franceze të shekularizmit dhe barazisë.

Ministria e brendshme bëri të ditur se vetëm 1,900 gra në Francë veshin veshjen e plotë të mbulimit të kokës dhe trupit.

Franca vlerësohet se ka rreth pesë milionë myslimanë, numri më i madh i kësaj popullsie në Evropën Perëndimore.

BBC

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ky smth poeti eshte islamik i maskuar si liberal,

shume keq ka bo franca,
    çdo njeri ka te drejte te dali i maskuar ne rruge,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    sa pune ju prishen francezeve ato 2000 femra ne france?

te vesh polici-mode neper rruge , tregon qe ai shtet po udheton drejt totalitarizmit.

e te mendosh sa jete njerezish europa flijoi per te luftuar rregjime te tilla !!!

ncncncnc.
    Po c'ka lejohet ne vendet islamike per 'qafirat' ? Percja eshte vetem fillimi, talibanat kerkojne kushte speciale per fe te tyre, dhe kurr s'kenaqen:

OVERWORKED nurses have been ordered to stop all medical work five times every day to move Muslim patients’ beds so they face towards Mecca.

The lengthy procedure, which also includes providing fresh bathing water, is creating turmoil among overstretched staff on bustling NHS wards.

But despite the havoc, Mid- Yorkshire NHS Trust says the rule must be instigated whenever possible to ensure Muslim patients have “a more comfortable stay in hospital”.
    ne Amerike, kane ardhe nga Somalia dhe deshten te ndalin punen disa here ne dite per tu lutur. Rezulatati? Te pa pune! Ndoshta perendimi s'eshte per ta? Ever thought of that?

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Shume mire bere qe me demaskove mr ....... plotesoi vete pikat.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga sdi-gja Lexo Postimin
    Po c'ka lejohet ne vendet islamike per 'qafirat' ? Percja eshte vetem fillimi, talibanat kerkojne kushte speciale per fe te tyre, dhe kurr s'kenaqen:

ne Amerike, kane ardhe nga Somalia dhe deshten te ndalin punen disa here ne dite per tu lutur. Rezulatati? Te pa pune! Ndoshta perendimi s'eshte per ta? Ever thought of that?
    perse nuk i permbahesh nickut tend me mire , qe te kursejme edhe fjalet.

nuk pres prej teje te jesh serioz ne kesilloj temash.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    perse nuk i permbahesh nickut tend me mire , qe te kursejme edhe fjalet.

nuk pres prej teje te jesh serioz ne kesilloj temash.

Ah, I mencur shume ti. Kur ke nje sistem vlerash Arabe nga shekulli i shtate eshte shume veshtire te presesh qe te tjeret ti akomodojne te gjitha ata. Une p.sh, nuk press qe Arabet te me ploteshojne kushtet e mija te fjales te lire, trajtimit te gruas si njeri etj etj., per ata nuk jetoj ne Arabi. E kuptoj se vlerat jane 99% te ndryshme. Islamistat duhet te bejne te njejten gje.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Jan shum njerz të trishtushem dhe për kalimtaret e vegjel në rrug. Ninjat nuk duhen asesi të dalin në rrug nqs duan me jetu në një vend Europian.

Duhet me u msu edhe këto me dal me barkun e shpluar për ndryshe s'na mbushin syniin ashtu Ninjat.

Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    me sa lexova une, behet fjale te ndalohet burka dhe niqabi te cilat nuk lejojne identifikimin e personave.
    per kete edhe une jam dakort sepse edhe nje mashkull i cili mund te jete i kerkuar nga policia mund te vishet ne ate menyre dhe te behet i paidentifikueshem...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •