Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 49
    i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Jaaa çka nuk bene vaki, te mbuloshe koken eshte e kuptushme ,por te mbulosh dhe ftyren ,
    kjo eshte tepert , eshte skandaloze...!

Citim Postuar më parë nga sdi-gja Lexo Postimin
    ne Amerike, kane ardhe nga Somalia dhe deshten te ndalin punen disa here ne dite per tu lutur. Rezulatati? Te pa pune! Ndoshta perendimi s'eshte per ta? Ever thought of that?
    Kjo eshte mese normale. Te lesh punen per tu falur sigurisht qe hiqesh nga puna se nuk po ben ate per te cilen merr rrogen. Po kur nuk shkel rregulla s'ka problem per mendimin tim.

Mua s'do me shqetsonin shum ato te mbulumet. Po nese nxirret arsye qe duhet par fytyra per arsye sigurie atere esht normale. Megjithate nuk qeka aq problem i madh. Vetem 1900 gra qekan te mbulume kok e kemb atje? E kisha iden se do ishte numer shum me i madh meqe u be kaq lajm

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Une them ska te drejt,me mir te ndalon lakuriqin e femrave qe provokojn djemt e shkrete ,qe spo munden te koncetrohen ne mesime.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    sipas islamit a kerkohet qe femrat te mulohen me burka si ne afganistan????

te mbashe nje shami normale nuk ka pse te ndalohet, por burka po...

ne itali eshte e ndaluar te ecesh ne mes te rrugesh me kasko motorri ne koke...
    edhe ketu nje person mund te thoje - e po kjo eshte e drejta ime. une dua te mbaj kasko kur te hyj ne supermarket. jemi ne demokraci...

sdq une nuk e kuptoj pse behet kaq zhurme per kete. sa femra mbajne burka apo niqab???
    une vetem nje here ne jeten time kam pare.
    pse femrat e tjera muslimane qe vendosin te mbulohen, fytyren e lene te dukshme?
    Nuk eshte problemi tek burka te hiqet, sepse edhe une personalisht jam kundra venjes se tyre ne nje shtet laik.
    Te jete ndonje vend mysliman , me sheriat, eshte e kuptueshme , por jo ne vend laik si franca , ku laicizmi lindi.

Problemi qendron tek principi i demokracise.
    Ai kercenohet me kete ligj.
    Se cfare menyre ndjek dikush per te jetuar , nuk eshte ne doren e shtetit per t'ja ndryshuar ate gje , perderisa personi nuk bie ndesh me principin ''liria e njerit mbaron aty ky fillon liria e tjetrit'' .
    Nqs ligje te tilla vihen ne perdorim , atehere ku mbaron limiti?
    A mos valle pastaj do ndalojne , murgeshat, rastafariat,sikh,hebrejte, prifterinjte ata qe bejne tatto, ata qe vejne vetha gjithandej etc etc etc?

Liria e robit shkelet ketu atehere. E pastaj fillon sencurimi i cdo gjeje qe duket e papershtatshme ne syrin publik. Automatikisht kalon ne sistem totalitar ashtu.

Po e mbyll me ate shprehjen angleze ''live and let live'' .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Shiko se c'do te thote democraci para se ta besh ate koment. Me kete, democracia vetem forcohet se shumica e Francezve se duan kete. Ndoshta e pate fjalen per lirine e njerezve?

A duhet te jesh tolerant me tipat qe duan te shkatarrojne?

Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Nuk eshte problemi tek burka te hiqet, sepse edhe une personalisht jam kundra venjes se tyre ne nje shtet laik.
    Te jete ndonje vend mysliman , me sheriat, eshte e kuptueshme , por jo ne vend laik si franca , ku laicizmi lindi.

Se cfare menyre ndjek dikush per te jetuar , nuk eshte ne doren e shtetit per t'ja ndryshuar ate gje , perderisa personi nuk bie ndesh me principin ''liria e njerit mbaron aty ky fillon liria e tjetrit'' .
    A mos valle pastaj do ndalojne , murgeshat, rastafariat,sikh,hebrejte, prifterinjte ata qe bejne tatto, ata qe vejne vetha gjithandej etc etc etc?

Liria e robit shkelet ketu atehere. E pastaj fillon sencurimi i cdo gjeje qe duket e papershtatshme ne syrin publik. Automatikisht kalon ne sistem totalitar ashtu.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Edhe un pajtohem me kete vendim. E konsideroj veten musliman, por assesi nuk jam i mendimit te mbulohet fytyra, eshte vertet diçka ekstreme.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Sa me shume qe perpiqen te ndalojne praktikimin e Islamit, aq me shume perhapet dhe praktikohet Islami
    Ja ke qellu Uvejsa, bravo, 4 e ke per momentin me mundesi permiresimi

Nese e heq percen, rrezikon te futet ne xhehenem dhe te denohet nga Allahu?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 27-01-2010 më 21:58

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Ju flisni per demokraci, per liri te njerezve, por feja e juaj krejt keto i ka shkelur qe prej kohesh dhe i shkel edhe sot ku e ka pushtetin me anen e fanatikeve fetare. Ju kurre nuk flisni kunder shkeljes te te drejtave te femres ne shoqerite islamike, por tani se francezet po i marrin disa masa ju menjehere postoni ketu. Kjo ska te beje me veshjen, por kjo eshte lufte ne mes islamikeve dhe popujve evropiane qe bazohen ne laicitet. Pra ketu imponohet kultura franceze ne dem te kulturave tjera.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    keshtu si ti arsyetoj edhe une... totalisht daokrt me ty jam.
    nuk mund ti ndalosh nje femre te mbaje shami. kete as nuk e ka pretenduar askush besoj...
    por ketu ndalohet burka jo per shkak te laicitetit te shtetit.
    ndalohet burka, sepse ndalon identifikimin e personit ne rruge.
    nuk ka asnje arsye pse te ndalohet nje shami normale, sepse do te duhet te ndaloheshin te gjitha ato qe citove vete: murgeshat, prifterinjte, sikhet, hinduistet, çifutet etj etj.
    ndalohet burka ne rruge, ashtu sikur ty nuk te lejohet te dalesh ne rruge me çfaredo lloj maske, qe nuk te lejon identifikimin, apo nuk te lejohet te ecesh neper qytet ne kembe dhe me kasko motorri ne koke. sdhe ti mund te thuash: kjo eshte e drejta jote...

sdq shume zhurme per asgje. femrat qe mbajne burka jane me te vertete te pakta.

p.s. une nuk e kam akoma te qarte. me ate pak qe di une, feja nuk u kerkon femrave te mbajne burka, por nje shami te thjeshte. apo jo?
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kjo ska te beje me veshjen, por kjo eshte lufte ne mes islamikeve dhe popujve evropiane qe bazohen ne laicitet. Pra ketu imponohet kultura franceze ne dem te kulturave tjera.
    nuk eshte ashtu mesia.
    ne france nuk te lejojne te mbash kryq ne qafe kur shkon ne universitet......

pse? sepse eshte e ndaluar shfaqja e besimit fetare.

qenka edhe lufte ndaj krishterimit atehere. jo vetem islamit...

pra shamia islamike = kryqin e krishtere...

po te ishte lufte kunder islamit, pse ligji nuk ndalon edhe shamite normale, por vetem burkat.
    dhe te lutem te mos pergjigjesh: sepse ky eshte vetem fillimi

ligji nuk po ndalon burkat, sepse bien ndesh me principet laike te shtetit...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •