Jaaa çka nuk bene vaki, te mbuloshe koken eshte e kuptushme ,por te mbulosh dhe ftyren ,
kjo eshte tepert , eshte skandaloze...!
Jaaa çka nuk bene vaki, te mbuloshe koken eshte e kuptushme ,por te mbulosh dhe ftyren ,
kjo eshte tepert , eshte skandaloze...!
Kjo eshte mese normale. Te lesh punen per tu falur sigurisht qe hiqesh nga puna se nuk po ben ate per te cilen merr rrogen. Po kur nuk shkel rregulla s'ka problem per mendimin tim.
Mua s'do me shqetsonin shum ato te mbulumet. Po nese nxirret arsye qe duhet par fytyra per arsye sigurie atere esht normale. Megjithate nuk qeka aq problem i madh. Vetem 1900 gra qekan te mbulume kok e kemb atje? E kisha iden se do ishte numer shum me i madh meqe u be kaq lajm
Une them ska te drejt,me mir te ndalon lakuriqin e femrave qe provokojn djemt e shkrete ,qe spo munden te koncetrohen ne mesime.![]()
- - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
Agim Metbala" ♥
Nuk eshte problemi tek burka te hiqet, sepse edhe une personalisht jam kundra venjes se tyre ne nje shtet laik.
Te jete ndonje vend mysliman , me sheriat, eshte e kuptueshme , por jo ne vend laik si franca , ku laicizmi lindi.
Problemi qendron tek principi i demokracise.
Ai kercenohet me kete ligj.
Se cfare menyre ndjek dikush per te jetuar , nuk eshte ne doren e shtetit per t'ja ndryshuar ate gje , perderisa personi nuk bie ndesh me principin ''liria e njerit mbaron aty ky fillon liria e tjetrit'' .
Nqs ligje te tilla vihen ne perdorim , atehere ku mbaron limiti?
A mos valle pastaj do ndalojne , murgeshat, rastafariat,sikh,hebrejte, prifterinjte ata qe bejne tatto, ata qe vejne vetha gjithandej etc etc etc?
Liria e robit shkelet ketu atehere. E pastaj fillon sencurimi i cdo gjeje qe duket e papershtatshme ne syrin publik. Automatikisht kalon ne sistem totalitar ashtu.
Po e mbyll me ate shprehjen angleze ''live and let live'' .
Edhe un pajtohem me kete vendim. E konsideroj veten musliman, por assesi nuk jam i mendimit te mbulohet fytyra, eshte vertet diçka ekstreme.
Ju flisni per demokraci, per liri te njerezve, por feja e juaj krejt keto i ka shkelur qe prej kohesh dhe i shkel edhe sot ku e ka pushtetin me anen e fanatikeve fetare. Ju kurre nuk flisni kunder shkeljes te te drejtave te femres ne shoqerite islamike, por tani se francezet po i marrin disa masa ju menjehere postoni ketu. Kjo ska te beje me veshjen, por kjo eshte lufte ne mes islamikeve dhe popujve evropiane qe bazohen ne laicitet. Pra ketu imponohet kultura franceze ne dem te kulturave tjera.
keshtu si ti arsyetoj edhe une... totalisht daokrt me ty jam.
nuk mund ti ndalosh nje femre te mbaje shami. kete as nuk e ka pretenduar askush besoj...
por ketu ndalohet burka jo per shkak te laicitetit te shtetit.
ndalohet burka, sepse ndalon identifikimin e personit ne rruge.
nuk ka asnje arsye pse te ndalohet nje shami normale, sepse do te duhet te ndaloheshin te gjitha ato qe citove vete: murgeshat, prifterinjte, sikhet, hinduistet, çifutet etj etj.
ndalohet burka ne rruge, ashtu sikur ty nuk te lejohet te dalesh ne rruge me çfaredo lloj maske, qe nuk te lejon identifikimin, apo nuk te lejohet te ecesh neper qytet ne kembe dhe me kasko motorri ne koke. sdhe ti mund te thuash: kjo eshte e drejta jote...
sdq shume zhurme per asgje. femrat qe mbajne burka jane me te vertete te pakta.
p.s. une nuk e kam akoma te qarte. me ate pak qe di une, feja nuk u kerkon femrave te mbajne burka, por nje shami te thjeshte. apo jo?
Vasudhaiva Kutumbakam
nuk eshte ashtu mesia.
ne france nuk te lejojne te mbash kryq ne qafe kur shkon ne universitet......
pse? sepse eshte e ndaluar shfaqja e besimit fetare.
qenka edhe lufte ndaj krishterimit atehere. jo vetem islamit...
pra shamia islamike = kryqin e krishtere...
po te ishte lufte kunder islamit, pse ligji nuk ndalon edhe shamite normale, por vetem burkat.
dhe te lutem te mos pergjigjesh: sepse ky eshte vetem fillimi
ligji nuk po ndalon burkat, sepse bien ndesh me principet laike te shtetit...
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt