Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Angelina ka te bej me Absolute Refractory Period --> ARP eshte kohe si pune pushimi per Action Potential qe sado e forte te jete "stimuli" the Action Potential nuk ndizet.

http://www.mfi.ku.dk/PPaulev/chapter11/images/11-2.jpg

Vine re ku eshte ARP ne fotografine, eshte ne Phase 2. (kliko ne foton ta besh te madhe)

Tani HyperCalcemia e ule poshte fazen e ARPs, duke ulur poshte ARP-ne e shkurton phasen e 2 (plateau). Plus edhe e shton (Increase Contraction) kontraktim

Kjo eshte e gjitha.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    me vjen keq se isha duke lozur
    e tha kjo goca para meje,
    it makes sense,
    perderisa hyper calcemia rrit numrin e joneve te kalciumit e per rrjedhoje shpejtesine e ndryshimit te polaritetit, e per rrjedhoje shkurtimin e fazes plateau.
    gjithmone shpejtesia e difuzionit rritet me perqendrimin.

ça desha une qe u bera inxhenier, ku ka si mjekesia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 26-01-2010 më 16:34

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin

ça desha une qe u bera inxhenier, ku ka si mjekesia.
    mos kujto se eshte vone te ndryshosh drejtimin e jetes!

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Angelina ka te bej me Absolute Refractory Period --> ARP eshte kohe si pune pushimi per Action Potential qe sado e forte te jete "stimuli" the Action Potential nuk ndizet.

http://www.mfi.ku.dk/PPaulev/chapter11/images/11-2.jpg

Vine re ku eshte ARP ne fotografine, eshte ne Phase 2. (kliko ne foton ta besh te madhe)

Tani HyperCalcemia e ule poshte fazen e ARPs, duke ulur poshte ARP-ne e shkurton phasen e 2 (plateau). Plus edhe e shton (Increase Contraction) kontraktim

Kjo eshte e gjitha.
    jo s'mendoj se ka të bëj kjo

kjo që thu ti, është koha kur kanalet e natriumit janë të mbyllura, joatkive dhe nuk mund të krijohen AP, ka funksionin e mbrojtjes së zemrës nga një tetanizim i mundshëm.
    Unë thashë që e di, pse plateau është e shkurtër, ka të bëjë me mënyrën si ndikon sympatikusi të formimi i tij. Unë s'po gjej pse duhet të jetë kshu pikërisht gjatë hyperkalcemisë. hyper do të thotë e lartë, dmth përqëndrimi i Ca në gjak është mbi normën. që Ca të hyjë në gjak duhet të aktivizohen kanale transportuese në membranë, në këtë rast një kanal Na/Ca që punon në antiport. Për këtë kanali për Na është i mbyllur. Kështu rritet edhe përqëndrimi i Ca brenda qelizës dhe bën që të shkurtohet faza plateau... i guess
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    mos kujto se eshte vone te ndryshosh drejtimin e jetes!
    qe te dal mjek 40 vjeç thua ti,
    eshte nje çmim qe nuk jam i gatshem te paguaj.

Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    nah,

x-so s'e sdu tia bej vetes temën çorap, por e ke totalisht gabim, madje do shtoja mentalitet tipik shqiptar. unë njoh shumë në fakultetin tim, që janë mbi 30 vjeç, një është madje 45 lol e kanë nisur sepse e kanë pasur pasion, për një arsye a tjetër nuk kanë mundur ta fillonin kur kanë qënë në moshën e duhur, por që me rrjedhjen e jetës a ndryshimin e kushteve vendosën drejt saj, është çështje pasioni mendoj, tip evokimi lol
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

Në rast të hyperkalcemise, ka një ulje në kohëzgjatjen e fazës së II te potencialit të veprimit .
    Hiperkalcemia duke shtuar diferencen e përqëndrimit ndërmjet kalciumit intra- dhe ekstracelular, përshpejton hyrjen e kalciumit gjatë hapjes se kanaleve kalcike që çon në një depolarizim më të shpejtë.

Kjo është pasqyruar në EKG nga nje shkurtim i segmentit ST , kohëzgjatja e segmentit ST është e vështirë të matet.
    Perkundrazi ,intervali QT i korrigjuar (QTk) është i thjeshtë për t'u përdorur dhe plotësisht përfaqësues i ndryshimeve në segmentin ST , për të vlerësuar efektet e hyperkalcemisë.
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    rrofsh daniel00 dmth mirë e paskam pasur
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    E ku e ke ndonjehere keq ti

Edhe perkthimi im paska dalë me kuptim , çudi
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

Kalcium eshe shume i Lartë i gjakut
    po prit te shikoj ca libra qe kam ketu te te them me shume
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •