Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    ROLI I DYFOSFONIKON ON
    OSTIKES METASTASEIS
    Dr Christopoulos Athena, kimioterapia Unit (Paz / Oncology Min.) PGNP "Shën Andrea"

Skeleti është një nga vendet më të preferuar për metastases e qelizave të tumorit. Tumoret më të përbashkëta, të tilla si kanceri i mushkërive dhe kancerit të gjirit kanë metastases eshtrave te pacientët më të vdesin nga këto sëmundje. Lloji i metastases kockave ndryshon me llojin e kancerit (të mushkërive, gjirit, veshkave, melanoma). Pacientët me myeloma shumëfishta janë pothuajse gjithmonë përfshirjen e skeleti. Efektet e përfshirjes skeletik në pacientët me kancer është shkatërruese. Pacientët shpesh kanë dhimbje të forta e eshtrave mund të jetë e vazhdueshme ose me ndërprerje. Përfshirja e skeleti çon në komplikime të tjera të tilla si palca e eshtrave me shtypjen ngjarje leukopenia, hypercalcaemia, fraktura patologjike, një problem i madh në pacientët me myeloma, gjirit dhe kanceri i mushkërive.

Hypercalcemia ndodh në rreth 30% e pacientëve me myeloma të avancuar të shumëfishta apo kancer të avancuar të gjirit dhe kanceri i mushkërive. Më pak të zakonshme syndromes compression nervore janë paraqitur me ngjeshje më të rënda të palcës kurrizore. Ndoshta pasojë më të rëndësishme klinike të përfshirjes së skelet në një pacient me kancer është që nga koha vëllimit të instaluara në skelet, pacienti është praktikisht e pashërueshme me qasjen ekzistuese kimioterapia, vetëm me mundësinë e trajtimit lehtësues.

Metastazë e qelizave të kancerit në kockë përfshin disa faza. Disa nga këto hapa janë ndjekur përgjithësisht nga qelizat e kancerit gjatë metastazë në organet e tjera (Teoria e farës dhe tokës). Por disa janë specifike për të kockave dhe faktorëve të lidhur me prodhimin që bashkëveprojnë me qeliza të eshtrave të sipërfaqeve të endosteou në palcën e eshtrave (prodhuar nga qelizat e tumorit peptides, të tilla si një Peptidet lidhur me PTHrP hormon parathyroid te aktivizoni osteoclasts për adsorbents kockave. Si pasojë e adsorption e kockave aktiv lëshuar metatreptikos faktor TGFl rritjen dhe peptides ndoshta të tjera që rregullojnë volumi në mjedis të vogël të kockave dhe stimulimin e qelizave të tumorit të shtohen dhe prodhojnë edhe më shumë PTHrP. Secila nga këto hapa ofron një objektiv terapeutik për të zhvilluar drogës që pengojnë ose të shkatërrojë procesin e metastazë kockave.

Peptidet është i lidhur me PTHrP hormon parathyroid ka veprimtari të ngjashme me atë parathormones, sekrecion që çon në rritjen e hypercalcemia vërejtur në tumoret më të forta. Ky mekanizëm është më e shpeshtë në carcinomas qelizë squamous e mushkërive, kokën dhe qafën dhe gjoksin adenoCa dhe veshkave.

Rritur prodhimin e cytokines si IL-1b, IL-6 dhe TNF, konsiderohet si mekanizmi bazë të hypercalcaemia në pacientët me myeloma të shumëfishta.

Dyfosfonika zhvilluar gjatë 20 viteve të fundit për përdorim diagnostik dhe terapeutik në çrregullime të metabolizmit të kalciumit. Ata janë analoge diphosphates kimike të lidhura me hydroxyapatite kockave dhe pengojne aktivitetin e osteoclasts. Dyfosfonika ndërkombëtare komerciale 4 është në dispozicion për trajtimin e situatave malinje: 1) epidronate 2) clodronate3) ibandonate4) pamidronate dhe ende zoledronate.

Mekanizmi i veprimit është i permbledhur në vijim: 1) pengojne resorption kockave, 2) reduktuar aktivitetin osteoclast, 3) reduktuar numrin e osteoclasts
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

hypercalcaemia 2 - Prezantimi Transkript
    1.YPERASVESTIAIMIA Litzia Sampantous dytë të Brendshëm Departamenti i Mjekësisë Spitalore Konstantopouleio Nea Ionia
    2.DEFINITIONS
    Nivele normale kalcium serum janë të 8-10 mg / dl (2,0-2,5 mmol / L).
    Nivele normale ionized kalcium janë 4-5,6 mg / dl (1-1,4 mmol per L).
    Hypercalcaemia është përcaktuar si një rritje në total kalcium> 10,5 mg / dl (> 2,5 m mol / L) ose kalcium ionized> 5,6 mg / dl (> 1,4 m mol / L).
    Hypercalcaemia të rënda siç përcaktohet një rritje në kalcium serum> 14 mg / dl (> 3,5 mmol / L).
    Situata është një krizë kur çmimet kalcium> 14 mg / dl (> 3,5 mmol / L) bashkëjetoj me simptoma të rënda neurologjike dhe / ose arrhythmias, ose kur kur çmimet e kalciumit gjithsej është rritur shumë> 16 mg / dl (> 4 mmol / L)
    3.
    Plazmës 4.Asvestio
    5.The përcaktues Proteina e kalciumit përqëndrimit serum
    Corrected Ca = matur gjithsej Ca + (0,8 x (4,5 - alb))
    Shto 0,8 mg / dl (0.2 mmol / L) në vlerën e kalciumit në 1,0 g / dl (10 g / L) albumin më poshtë 4 g / dl.
    Myeloma Multiple mund të shkaktojë një rritje të rreme në prani të paraproteins kalciumit me prirje të lartë për të hypercalcemia asvestio.I është avmptomatiki.
    Kalcium 6.Metavolismos
    7.Rythmizoun metabolizmin e kalciumit
    PTH
    Parathyroid Hormone lidhur proteinave (PTHrP)
    Calcitonin
    Vitamina D dhe calcitriol
    8.RTI
    Resorption Rritja e kockave.
    Pastrimin reduktuar renal e kalciumit.
    Rritja renale pastrimin e fosforit.
    Rritja e thithjen e kalciumit dhe fosforit nga gut.
    Prodhim i shtuar i calcitriol.
    Rritja e përqendrimit të kalciumit në gjak.
    Zvogëlimi i përqendrimit të fosforit në gjak.
    9.RTI
    10.RTI RP
    11.Kalsitonini
    Reduktimi i kockave resorption
    Rritja e veshkave pastrimin e kalciumit
    Rritja e pastrimit i veshkave fosfor
    Zvogëlimi thithjen e kalciumit dhe fosforit nga gut
    Zvogëlimi i përqendrimit të kalciumit dhe fosforit në gjak
    12.
    13.Kalsitrioli
    Rritja e resorption kockave
    Pastrimin e reduktuara të veshkave e kalciumit
    Pastrimin e reduktuara të veshkave e fosfor
    Rritja e thithjen e kalciumit dhe fosforit nga gut
    Rritja përqendrimet e kalciumit dhe fosforit në gjak
    14.
    Hypercalcaemia 15.Aitia
    Rritja e resorption kockave
    Hyperparathyroidism fillore
    Ritopathis T hyperparathyroidism
    Neoplasia Multiple endokrine (NJERËZIT-I dhe NJERËZIT-IIa)
    Neoplasms
    Hyperthyroidism
    Immobilization
    Sëmundje Paget's
    Terapi Estrogen në pacientë me tumor të gjirit dhe të gjerë metastases
    Hypervitaminosis A
    Hypercalcaemia 16.Aitia
    Përthithjes Rritja e kalciumit nga gut
    Ushqimi i pasur me kalcium
    Milk-alkali sindromi
    Grant karbonat kalciumi
    Hypercalcemia, alkalosis metabolike dhe pamjaftueshmëri renale
    Hypervitaminosis D
    Hypercalcaemia 17.Aitia
    Ndryshme
    Mjekimi me litium (↑ PTH)
    Diuretics Thiazide (ypoasvestiouria në pacientët me resorption eshtrave rritur)
    Pheochromocytoma (↑ PTH PR)
    Sarcoidosis dhe sëmundjeve të tjera Granulomatous (↑ calcitriol)
    Ypasvestiouriki familjare hypercalcemia
    Mild hypercalcemia
    Ypoasvestiouria
    Hypermagnesaemia
    ↑ PTH
    Diagnoza 18.Diaforiki
    Hyperparathyroidism primar është shkaku më i zakonshëm i hypercalcaemia. Zakonisht për shkak të një adenoma parathyroid (85%) në hyperplasia (15%) dhe rrallë në tumor kanzeroz (<1%). Rrallëherë shkakton rritje të madhe në kalcium apo simptoma të rënda.
    Tumoret janë shkaku i dytë më të zakonshme të hypercalcaemia. Charaktirizonai vlera shumë të larta të kalciumit dhe të fortë hypercalcaemia symptomatologia.Prokaloun Osteolysis (20%) ose r P PTH prodhimit (80%).
    Hypercalcaemia 19.Kliniki foto
    Ngjarjet Renale
    Polyuria
    Polydipsia
    Nephrolithiasis
    Nephrocalcinosis
    Diabet insipidus Nephrogenic
    UAN dhe CRF
    Ngjarjet e ndihmon tretjen e ushqimit
    Të përzier, të vjella
    Kapsllëk
    Pancreatitis
    Ulcers stomak
    Manifestime Musculoskeletal
    Dobësi e muskujve Qendrore
    Lodhje Easy
    Atrofi Muskuloz
    Dhimbje Bone
    Osteopenia / osteoporozën
    Manifestime Neurologjike
    Dobësi, pagesa
    Konfuzion
    Trullosje, gjendje kome
    Ngjarjeve kardiovaskulare
    Shkurtimin e QT
    Bradycardia
    Hipertensionit
    20.
    Qasja 21.Therapeftiki
    Mild hypercalcemia (<12 mg / dl) simptome asymptomatic apo i butë (kapsllëk) nuk është adresuar direkt. Pacienti ishte informuar në lidhje me faktorët që përkeqësojnë hypercalcaemia (diuretics thiazide, litium, immobilization, dehidratim, dietë të pasur me kalcium).
    Pacientët me hypercalcemia kronike moderuar (12-14 mg / dl) të cilët janë asymptomatic ose i butë simptomet shpesh nuk kërkojnë trajtim të menjëhershëm. Në qoftë se kalciumi rritje akute trajtohen me bisphosphonates dhe hydration.
    Hypercalcemia> 14 mg / dl kërkon vëmendje të menjëhershme, pavarësisht nga symptomatology.
    22.
    Moisturizers me N / S 0,9%
    Ajo rrit sekretim urinar të kalciumit
    2-4 L / ditë e IV për 1 -3 ditë
    Nxit urinimin në pacientët me funksion të dëmtuar zemrës apo veshkave
    Bisphosphonates
    Pamidronate, Clodronate, etidronati, aledronati dhe acid ibandronic, acid zoledronic.
    Zvogëlon resorption kockave
    Nephrotoxicity
    Zometa 4 mg IV në 15 minuta.
    Pamidronate (Aredia), 60-90 mg IV në 4 orë
    23.
    Calcitonin
    Zvogëlon resorption kockave dhe rritjen sekretim veshkave e kalciumit
    4-8 / kg pesha e trupit IM ose comp çdo 6 orë për 24 orë
    Glucocorticoids
    Ata zvogëlojnë prodhimin e calcitriol
    Në rastet e sarcoidosis dhe Limfoma
    Prednisone në një dozë të 20-40 mg / ditë
    Nitrat galium
    Zvogëlon resorption kockave.
    IV: 200 mg/m2 / ditë për 5 ditë.
    Nephrotoxicity.
    24.
    Në pacientët me hypercalcemia marrjen hydration kripur, ne sugjerojmë jo rregullisht duke përdorur një diuretik lak (Grade 2C). Megjithatë, në personat me pamjaftueshmëri renale ose dështim të zemrës, monitorim të kujdesshëm dhe përdorimi i mençur e diuretics lak mund të jetë e nevojshme për të parandaluar mbingarkoj fluideve.
    Për menaxhimin e menjëhershëm afat-shkurtër të hypercalcemia, ne sugjerojmë administrimin e calcitonin (përveç të kripur hydration) vetëm në pacientët me kalcium> 14 mg / dl (3,5 mmol / L), të cilët gjithashtu janë simptomatike (Klasa 2B).
    Për më-kontrollin afat të hypercalcemia Në pacientët me kalcium më të rënda (> 14 mg / dl) ose hypercalcemia simptomatike për shkak të resorption tepruar kockave, ne sugjerojmë shtimin e një bisphosphonate sesa nitrat galium (Klasa 2B).
    Midis bisphosphonates intravenoz, ne sugjerojmë acid zoledronic ose pamidronate (Klasa 2B).
    Glucocorticoids janë efektive në trajtimin e hypercalcemia për shkak të disa limfomat, sarcoid, apo sëmundjeve të tjera granulomatous.
    Dializë është e rezervuar përgjithësisht për ata me hypercalcemia të rënda.
    25.Endeixeis trajtim kirurgjik të hyperparathyroidism kryesor
    Simptoma Ashpër e hypercalcaemia
    Nephrolithiasis
    Osteopenia
    Kalcium serum> 12mg/dl
    Mosha <50
    Në pamundësi për të mbyllur mbikëqyrje mjekësore
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

kjo e dyta besoj te te ndihmoj me shume

HoneY-BunnY √
    Anëtarësuar
    10-10-2009
    Vendndodhja
    Mbi re...
    Postime
    2,710
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    rrofsh daniel00 dmth mirë e paskam pasur: D
    E dija dhe une kete,po sdoja te ta thoja pergj e sakte qe te mundoheshe cik vete
    Suksese ne provim!
    U come 2 love not by finding the perfect person,
    but by seeing an imperfect person perfectly.

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Rrofte Helena mi Angi po te ndimoka shume e gjora, hajde mos i ngul syte fort te monitori se te ze gjumi

Citim Postuar më parë nga gloreta Lexo Postimin
    Rrofte Helena mi Angi po te ndimoka shume e gjora, hajde mos i ngul syte fort te monitori se te ze gjumi
    haha sa ka google nuk lodhet njeriu
    po ska gje me dhe ti ajo me jep kartone te kuq une bej timen kshu eshte bota
    gjalle je me angela?a po te ta fiqte

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    haha sa ka google nuk lodhet njeriu
    po ska gje me dhe ti ajo me jep kartone te kuq une bej timen kshu eshte bota
    gjalle je me angela?a po te ta fiqte

Po kopjon ate qe shkrove ti Helena, ku e di une se mos e ka makinen e kopjimit te prishur

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Helena unë e di që ti di greqisht, e ndoshta ke probleme në kuptimin e shqipes. Për të disatën herë: nuk doja të dija çfarë është sëmundja në fjalë, si lind, çfarë rrjedhje ka, si diagnostifikohet etj etj doja të dija ndikimin që ka ajo mbi një fazë të caktuar të një gjëje në zemër katallava? lol

E për këtë, nuk doja përkthime amatore nga google përkthyesi, por mendime të atyre që mund të kenë pak, mjaftueshëm ose shumë njohuri. Thelbi është të vësh vetë trurin në përdorim e të kuptosh pse ndodhin ca gjëra, cila proçese biokimike, fiziologjike çojnë drejt tyre.
    Këto skriptet greke mund ti përdor, nqs s'të vjen keq, për ndonjë nevojë personale, në rast se harroj të blej atë letrën që të mbaron punë në këto raste lol
    Kam goxha material në gjuhën gjermane, ka më vlerë besoj

Së fundmi, thnx për ndihmën dhe mundimin.

Nqs s'ka ndonjë dashamirës tjetër, për mua tema është e konsmuar. Thenkju oll
    Elegance is an attitude.

e kam ven re une kte sa mer ate qe do dhe na ben feshken:P

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    hahahhaah Angi helena i trembet fsheses

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •