Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730

Po të qëndroje para Pejgamberit (savs) vetëm një minutë...

O zotëriu i të mirëve, dashuria për ty në gjakun tim është si lum që rrjedhë në tokën e përmalluar për shi.
    O ti që na e le rrugën, burim i së cilës është bindja. Nata e së cilës është sikur dita e saj. Sikur re të besimit, të cilat e ngjallin tokën kur vonohen shirërat. Ti o Pejgamber i Zotit, në zemrat tona je kulmi i respektit dhe madhërimit. Zotimi ynë është që t'i mbrojmë mendjet tona nga dyshimet dhe gabimet e bidatçinjëve. Na e mësove dashurinë dhe urrejtjen për hir të Zotit tonë. Dhe durimin kur grumbullohen rreziqet...
    Es-Selamu Alejkum We Rrahetmullahi We Berekatuhu,
    Vellezer dhe moterza te dashur, ju dua per hire te Allahut swt...
    Ju lus per sinqeritetin tuaj, qe te provoni te pergjigjeni:
    Cfare do ti thoje dhe cfare dhurate do t'i jepje?

p.s.
    Kodi:
    Just because I told you my story does not invite you to be a part of it.
    Me kete desha te ju lus, qe nuk eshte e thene se ne cdo teme duhet te jepni pergjigje dhe te tregoni se sa te mencur qe jeni. Ma beni hallall, por vetem pak sinqeritet po kerkoj.
    Es-Selamu Alejkum We Rrahmetullahi We Berekatuhu
    A known mistake is better than an unknown truth.

Të lumtë LOGIC për temën kaq provokative dhe me kurth që paske hapur:

"Ky është një test për të matur budallallëkun dhe injorancën. Shih tash injorantët kur të fillojnë me selamalejkum dhe me "perla" budallallëqesh. Të qeshim pak pra!

Unë nuk do të përgjigjem edhe një kohë derisa të shoh cfarë po thonë të tjerët!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 18-07-2009 më 16:02
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    E di qe do me veshin gjithqfare epitetesh ........nuk di pse hapni tema kshtu imagjinare ,askush sdo te kthehet prej te vdekurve e as pengambejri nuk do te kthehet .......me mir kishte me qen qfare do ti japesh zotit ne diten e gjykimit ,qfare te mira e qfare te keqija ?

E njejta gje eshte sikur te thuash qfare do ti japesh babait te vdekur nese kthehet edhe nje her ne jeten tende ??

Kjo eshte e palogjikshme per mua .

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Nese e palogjikshme per ty, a nuk do ishte me e mira ta injoroje temen...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Sdo me thene qe eshte e palogjikshme eshte edhe e ndaluar te shkruash mendimin tende

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Jo pse e thash une! Por si gjithmone tema merr kahje tjeter dhe per te ruajtur bazen, heshtja eshte me e mir, pasi per te nuk do merresh ne llogari ne Diten e Gjykimit apo jo ..
    Por gjithnje, te gjith tregojm veteveten.
    Es-Selamu Alejkum

p.s.
    Vellezer dhe motra te dashur, nese deshironi te pergjigjen ne pyetje vazhdoni nese jo, ju lus qe mos te kapeni ne replika pa arsye... Allahu ju shperbleft e ju shtoft dijen.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    I Nderuar : LOGIC

Unë morra iciativen të përgjigjem kundrejt këtyre anëtarëve që e injoruan temën , ose kërkuan të përgjigjet dikush në rradhë të parë.

Unë për vete nuk e kam mundësinë të i dilja (të flisja) me pejgamberin Muhammedin S.A.V.S për arsye se :

1.Nëse do ia jepja dorën , do kujtohesha dhe do mendoja me këto duar preka revistat e fëlliqura me epshe personale , sepse me këto duar preka vajza të pamoralshme , sepse me këto duar e kam goditur nënën dhe me këto duar preka gjëra të shëmtuara.
    2.Nëse do i flisja , do kujtohesha dhe do mendoja : Më mirë të mos flas , sepse goja ime përmban dhe përpilon çdo fjalë të mundshme , pra ndoshta nuk mund të jem në gjendje të të jem i kujdes-shëm dhe nga goja ime të del ndonjë fjal banale gjë që nuk është në mentalitetin Islam , do kujtohesha dhe do thoja : Me këtë gojë unë i bërtisja nënës time e cila më rriti dhe më edukoi , dhe do kujtohesha dhe do thoja me vete : nga kjo gojë doli fjala All-llah vetëm në raste sëmundjeje , vështirësie etj.
    3.Nëse do e fusja brenda në shtëpi , do kujtohesha dhe do thoja me vete : Nëse hyn në shtëpinë time ai ka mundësi ti shoh revistat me foto të padëshiruara , nëse hyn në shtëpinë time ai mund të shoh DVD e mia me gjëra të padëshiruara , nëse hyn në shtëpinë time ai mund të shoh CD të ndryshme të ROCK-erave dhe këngëtarëve të tjerë , dhe asnjë të ndonjë Muslimani (i cili këndon Ilahi).
    4.Nëse do e ftoja të hante me mua bukë , do kujtohesha dhe do të thoja : Nuk mund ta thërras sepse ai mund të shoh frigoriferin tim të mbushur plot me ushqim dhe do të më qortonte duke më thënë :
    Si ore ti ke gjithë këtë ushqim vetëm për vete (një trup të vetëm) dhe pran teje ka njerëz që ushqehen me një bukë të thatë e gjithë familja.
    5.Nëse do e kaloja ditën me të do kujtohesha dhe do të thoja me vete , më mirë jo sepse nëse ai rri me mua gjatë gjithë ditës do mund të shoh që unë shkoj në klube e kafene të ndryshme , do të shihte që unë nuk shkoi asnjëherë në xhami , do të shihte që unë kohën time (e ditës) e kaloi me budallallëqe të kësaj bote.

Këtu ishin 5 pika që i thash të cilat nuk do më lejonin të dilja të flisja me pejgamberin S.A.V.S qoftë dhe për 1 minutë të vetëm.

Me Rrespekt : ILMGAP
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

luftëtare
    Anëtarësuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    Edhepse tema është lënë pak pas dore, unë mendoj s nuk është e gabuar dhe as provokative. Thjeshtë mundemi të imagjinojmë dhe të gjejmë pikat e dobta të vetes sonë,gabimet dhe mëkatet në shpirtin tonë,smirën dhe xhelozinë në zemrën tonë, që bota moderne me aq përpikshmëri na ka mësuar që të mbyllim sytë para realitetit të vetvetes, i cili është edhe gjëja më e rëndësishme për ne.
    Unë as nuk mund të imagjinoj se si do të kisha reaguar sikur të gjindesha para Pejgamberit, s.a.v.s. Për momentin më vërtiten nëpër kokë shumë raste të burrave e sidomos të grave në atë kohë se si kanë vepruar ata, apo çka kanë thënë ata në praninë e tij. Dhe për moment e marr vesh se nuk kam lexuar aq sa duhet që të dijë se si kanë vepruar ata. Për moment vendos të jem vetvetja,po kush është vetja ime se?Kam zgjedhur Islamin si stil timin të jetës,po epshi dhe dashuria për këtë botë rëndojnë aq shumë si mbi mua ashtu edhe në shumicën e muslimanëve të sotëm.A ka vallë një rrugë të ndërmjetme???JO,e di se nuk ka, atëherë më mbetet të luftoj,për atë që e dua dhe e besoj.
    Sikur të gjendesha para Pejgamberit tonë të dashur, do të isha e turpëruar për gjendjen e muslimanëve,për gjendjen e popullit tim musliman, për gjendjen e familjes sime, për gjendjen e vetes sime...
    Sikur të gjendesha para Pejgamberit,s.a.v.s.,do të kisha qarë me dënesë dhe nuk do ta shikoja fare në sy, do të isha ulur në gjunjë dhe do t'i isha lutur Allahut të Madhëruar me fjalë të sinqerta, që të bëjë neve muslimanëve të sotshëm në atë gjendje me të cilën Pejgamberi s.a.v.s. do të ishte krenarë, siç ka qenë krenarë me sahabët dhe sahabiket e para. Do të lutesha që të na japë forcë në fillim të luftojmë dhe të mundim veten tonë, të përmirsohemi në shumë aspekte.
    Eh po të gjindesha para Muhamedit ,a.s.
    ne nuk e kemi pasur fatin të jemi bashkëkohasit e tij,
    por ai ka thënë se gjeneratat e para janë shokët e tij, ndërs të mëvonshmet janë vëllezërit e tij.
    Besoj se e kuptoni se çka don të thotë kjo...

student njohurie Maska e Ilyas
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    diku larg
    Postime
    52
    Po ta takoja Pejgamberin s.a.w.s athere nuk do te largohesha me prej tij deri sa te me jepej urdher per tu larguar.

E dua Pejgamberin (s.a.w.s) me shume se sa jeten time dhe mendoj qe do te isha shume i lumtur.

Anëtarësuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    From: Mohammad Kamal mk2@mail.idt.net

I wonder........................

If Prophet Muhammad (SAW) visited you, just for a day or two
    If he came unexpectedly, I wonder what you would do?
    Oh I know you would give your nicest room,
    to such an honored guest
    And you would surely serve him, your very very best.

You would be your finest, cause you're glad to have him there
    That serving him in you're home, would be a joy without compare.
    But when you see him coming, would you meet him at the door
    With your arms outstretched in welcome,
    for your respected visitor.

Or would you run to change your clothes, before you let him in
    And hide some magazines to put the Quran, where they had been?
    Would you still watch those movies, on your TV set
    Or would you switch it off, before he gets terribly upset.

Would you turn off the radio, and hope that he had not heard
    And wish that you did not sing, that song word by word?
    Would you hide your worldly things,
    and instead take the Hadith books out
    Could you let him walk right in, or would you rush about?

And I wonder...if the Prophet (SAW) spent, a day or two with you
    Would you go on doing the things, that you always do?
    Would you go right on and say the things, that you always say
    Would life for you continue, as it does from day to day.

Would your family conversations, keep up their usual pace
    And would you find it hard at each meal, to say a table grace?
    Would you keep up each and every prayer,
    without putting on a frown
    And would you always jump up early, to say your Fajr at dawn?

Would you sing the songs you always sing,
    and read the books you read
    And let him know the things on which,
    your mind and spirit feed?
    Would you take the Prophet (SAW) with you,
    everywhere you plan to go?
    Or would you maybe change your plans, just for a day or so?

Would you be glad to have him meet, your very closest friends
    Or, would you hope they stay away, until his visit ends?
    Would you be glad to have him stay, forever on and on
    Or would you sigh with great relief, when at last he has gone.

It might be interesting to know,
    the things that you would really do
    If Prophet Muhammad (SAW) came, to spend some time with you.

(Author unknown)

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •