-
-
-
Larguar..
-
-

Postuar më parë nga
gloreta
rrofsh lal, por unë e di çfarë është kjo sëmundja etj.
Është fjala për hyperkaceminë në zemër.
E kam të qartë se ndikimi i simpatikusit shkurton fazën Plateau, dmth ai ndikon mbi fosforilimin e kontrolluar nga cAMP të Troponin I duke bërë që Ca të vihet më shpejtë/më shumë në dispozicion, duke qënë se afria për lidhjen me Troponin I është e inhibituar.
Përveç kësaj, lirimi i kanaleve të SR-së gjatë fazës së kontraktimit si edhe kontrolli mbi SR-Ca-Pump gjatë fazës së relaksimit aktivizohet/bllokohet përmes cAMP dhe PKA, çfarë edhe quhet Inotrophie/Lusitrophie pozitive e Simpatikusit. Gjithashtu gjatë relaksimit nxirret Ca nga qeliza përmes Na/Ca-Pump, çka është në dobi të repolarizimit të qelizës.
Përmes këtij mekanizmi kalciumi mund të nxirret më shpjetë jashtë dhe është më pas i gatshëm për proçesin e rigjenerimit.
Ajo që s'kam shumë të qartë, është fakti që pse duhet të jetë kështu në rastin e një Hyperkacemie
Mendova se, Ca zytozolike aktivon Ca-Pump e SR sipas mekanizmit të mësipërm. Mund të mendohet që gjatë një Hyperkalcemie, ky mekanizëm vepron parallel me Na/Ca- Antiporter dhe fazën AP, duke bërë kështu që kumulativ të arrihet një potencial i shpejtë për repolarizimin e membranës , gjë që sjell shkurtimin e kësaj faze përmes Ca.
ndonjë ide tjetër?
-
-
Po kërkoj një herë ndihmë andej nga surratbuku lol
siç duket fsh ka nga çdo fushë anëtarë me lopatë, por nga mjekësia numëron me gishta 
-
-
Larguar..
Bej si te duash Angi une vetem Gjermanisht te lexoj dhe te kuptoj di.
-
-
Rri se mezi i mblodha mendimet shqip 
Po ta shkruaj në gjermanisht, mund të më japësh përgjigje?
Googlen kann ich auch selber lol wenn hier niemand sonst mir die Frage beantworten kann, kann ich auch morgen einen Prof. fragen
-
-
Larguar..
-
-
Danke gloreta, bist ein Schatz, edhe pse s'më ndihmon dot 
Po dal një herë unë...ndoshta hyn ndonjë më vonë, që ha pykë nga fiziologjia lol
-
-
nese me thua se çfare faza Plateau ta them une pergjigjen
-
-
Uroj të më kuptosh, se vallahi është e vështirë të verbalizosh në shqip gjërat siç i mëson në gjermanisht, për shkak edhe të terminologjisë. Nejse, po i bie shkurt:
Siç duhet ta dish qelizat nervore zotërojnë një membranë elektrike që në qetësi zotëron një potencial të caktuar, si pasojë e diferencës së ngarkesës ionike(K/Na) që ekziston në dy anët e saj. Përhapja e informacionit aty ndodh me anë të potencialeve aksonike, shkurt AP. Membrana depolarizohet, repolarizohet,hyperpolarizohet, e kështu me rradhë.
Tani edhe qelizat e zemrës janë në gjëndje të krijonë AP. Potenciali i membranës në qetësi këtu është -70 mV, por nuk është stabil. Kjo ishte si intro, se s'dua të bëj fiziologji zemre këtu. Potenciali aksonik AP ka 4 faza:
* faza 1: Depolarizimi, ndryshimi i potencialit nga -70 mV në +30 mV midis pjesës intrazelulare dhe extrazelulare
* faza 2: Pas arritjes së kulmit plus 30, vlera e potencialit ulet deri në afërsisht 0 mV dhe qëndron kështu konstante për një fare kohe Plateauphase.
* faza 3: Repolarisimi, direkt pas fazës plateau
* faza 4: vendosja e potencialit të qetësisë.

në figurë i korespondon pjesa 2 e grafikut.
Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 26-01-2010 më 15:24
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund të hapni tema të reja.
- Ju nuk mund të postoni në tema.
- Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
- Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt