Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549

Nuk më lidhet interneti në laptop (ndërkohë që në PC-desktop punon)

Puna qëndron kështu: linjën e kam ADSL 2+ me Abissnetin, modemin e kam Trust (është edhe router po e ka të çaktivizuar si funksion, dmth është si modem i thjesht).

Tashi, në kompjuterin desktop lidhjen me internetin e bëj me anë të një ikone (ku janë të shkruar username/pass) dhe lidhet shumë në rregull, ndërsa kur tentoj të njëjtën gjë me laptopin (sipas të njëjtës mënyrë) më ngec te Verifying username and password dhe nxjerr error 691. Username-in dhe pass-in e kam në rregull sepse më punojnë te kompjutri desktop.

Edhe diçka tjetër ky problem më ka dalë para 3 javësh sepse më parë edhe me laptopin lidhej shumë lehtë. Kam frikë se do kenë bërë ndonjë gjë këta të ISP-së, për të parandaluar shpërndarjen e linjës në shumë kompjuter (s'jam i sigurtë). E kam provuar edhe në një laptop tjetër dhe prap të njëjtën gjë.

Properties të lidhjes i kam kontrolluar dhe janë të njëjta si te PC-desktop, kam parë edhe në google po prapë se kam rregullu dot.

Nqs ka mundësi të më ndihmoni, ndonjë sugjerim, ndonjë ide... e vlerësoj
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ben mire te aktivizosh funksionin e routerit, nese realisht eshte ISP-ja ajo qe bllokon hyrjen me nje MAC-ADRESS tjeter.

a ka panel kontrolli me nderfaqje web ky routeri jot?
    shko njehere tek 192.168.1.1,
    kontrollo manualin,

kush ta ka instaluar routerin, ata te abisnet apo e ke blere dhe instaluar vet,
    na jep ca detaje.

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    ben mire te aktivizosh funksionin e routerit, nese realisht eshte ISP-ja ajo qe bllokon hyrjen me nje MAC-ADRESS tjeter.

a ka panel kontrolli me nderfaqje web ky routeri jot?
    shko njehere tek 192.168.1.1,
    kontrollo manualin,

kush ta ka instaluar routerin, ata te abisnet apo e ke blere dhe instaluar vet,
    na jep ca detaje.
    Routerin e kam bllokuar se më hapte probleme të tipit: e ndërpriste linjën çdo 1-2 minuta. E kam çuar për rikonfigurim routerin te Abissnet dhe te një person që e njihja, po prap më jepte të njëjtin difekt (edhe pse ata e konfiguronin në rregull). Kështuqë e bllokuan fare, dhe e lan thjesht si modem. Më ka punuar shumë mirë që atëherë.

Ndërfaqje ka, e kam kontrulloar dhe në rregull më duket - sipas meje ().

Një gjë se kuptoj unë, pse më para punonte në laptop, thjesht e lidhja me kabllin e Lan-it, connect ikonës dhe për bukuri. Ndërsa papritur një ditë më nxori këtë Verifying username and password. Unë nuk e çova routerin (modemin) për rikonfigurim që t'i bënin ndonjë gjë ata të Abissnetit që të mos lidhjen me kompjutera të tjerë, thjesht ia dha kot dmth pa i bërë gjë prej gjëje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    si e lidh routerin me laptopin, me Ethernet?

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    si e lidh routerin me laptopin, me Ethernet?
    po me ethernet. lidhej më parë, tani na hedh vickla.

Ka shum mundesi te jete filtrimi i MAc adreses ashtu si tha Xeng files pp provo te klonosh MAC add nga pc.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga P@R4nOi@C_LorD Lexo Postimin
    Ka shum mundesi te jete filtrimi i MAc adreses ashtu si tha Xeng files pp provo te klonosh MAC add nga pc.
    Si bëhet kjo lol? Klonimi i MAC adrese dmth (edhe unë mendoj se ajo është që ma shkakton problemin).

Na ndriço.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ke pare nese IP qe te del tek PC eshte e njejta me ate qe shihet nga jashte?
    nje gje me çudit mua, kur ti lidhesh me routerin nepermjet kavos ethernet, çhyn username dhe passwordi ketu? normalisht pc i kerkon nje IP routerit dhe routeri i jep nje nepermjet DHCP.

bli nje router jo-adsl qe te krijosh rrjet privat.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Abissnet funksionon me Mac adresë (kur i bie PPoE verifikohet)
    si zgjidhet për kompjuter tjetër? klonohet.

si?

http://download.cnet.com/A-Mac-Addre...-10268023.html

Ky është varianti i vitrinave dhe i tatim-taksave..

Ti pyet nga Robin Hudët....
    Prektora

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Flm xfiles, P@R4nOi@C_LorD, darwin, e rregullova problemin. Gjithçka paska qenë te Mac address-a, ia ndërrova laptopit dhe më pas lidhja bëhej normalisht.

Po ua shpjegoj atyre që kanë të njëjtin problem:

1. Duhet të lokalizohet Mac address-a

Si bëhet lokalizimi i saj? (për Windows NT/2000/XP)

1) Start > Run
    2) shkruaj cmd te kutia e Run-it, më pas OK
    3) në atë çka hapet më pas (një command prompt) shkruani ipconfig /all dhe jepini enter më pas.

4) Mbani shënim në një letër Physical Address-ën, e cila përfaqëson Mac address-ën që po kërkojmë (shih foton). Mac address ka këtë pamje (shembull): 1F-2E-3D-4C-5B-6A

2. Duhet të ndryshohet Mac address-a e kartës së rrjetit në kompjuterit ku duam të lidhim internetin.

Rruga që duhet ndjekur:

1) Lidhim kabllin e LAN-it nga routeri/modemi te kompjuteri (ose laptopi në rastin tim)
    2) Start > Control Panel > Network Connections
    3) Klikoni me të djathtën përsipër Local Area Connection (shih foton)

4) General > Configure

(vazhdon...)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 27-01-2010 më 15:25

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •