-
Ej ky humoroskopi eshte per te gjithe ata qe se besojn...ok lol
-
-
Ishte nje Mullixhi ne fshat dhe me thene te drejten i kishte provuar te gjitha grate e fshatit. Vjen koha qe njera nga ato e cila ishte me e bukura dhe qe mullixhiu kish bere kokren e qefit do te martohej, E shqetesuar gruaja qe nuk ishte e virgjer i qan hallin mullixhiut. Behen te gjitha adetet dasma e madhe plot njerez dhe hajde "Te trashegohet cifti" Sipas zakonit mbas asaj dasme te madh e mer burri gruan ne shtepi dhe fillon te zhveshe
-- Mos i thote Gruaja mos me prek
--Pse i thote buri?
--Mos me prek tha se une e kam te thyer
--Habitet burri, te thyer?
-- po po i thote kjo te thyer
Po njoh nje mullixhi ne fshat qe ngjit i thote kjo
E mer Burri nusen e ja shpie mullixhiut, Aman i thote burri gruaja ime e ka te thyer me kane thene qe ti ngjit.
Po i thote mullixhiu vec se me duhen 2 Kile lesh 3 Kile Kumbulla dhe 5 Kile sheqer qe ta mbaroj punen
Niser burri per ne shtepi ja sjell te gjitha qe mulllixhiu kerkoi
Tani i thote mullixhiu do ma lesh gruan nje jave ketu
Dakort i thote burri
Mbas nje jave vjen ta mare gruam e falenderon mullixhiun dhe mezi po priste te shkonte ne shtepi
Me te aritur ne shtepi e shtrin gruan ne krevat dhe e zhvesh
Ua tha 2 kile lesh i shpura dy qimka i ka vene
pale pale 3 kile kumbulla vetem nje koker i ka vene
i kenaqur ne kulm burri..... Ahhhhhhh sheqerin ja paska edhur te gjithe.
-
-
DUDIJA
- Nėpėr rrugėt e Munihut Syla e Dudi po e kėrkonin Dudinė, e cila kishte humbur dhe po bėrtisnin :
Dudi ! Oj Dudi ! Pas pak kohėsh kalon andejpari Luli e u thotė :
-Sa tė pakulturuar qė jeni ,si po bėrtisni ashtu nė rrugė? Edhe unė e kam humbur Lulinė, po , si e do rendi , kam shkuar nė polici dhe i kam dhėnė shėnimet si duhet: "e gjatė - 1.80cm ,flokė tė gjatė, sy tepėr tė kaltėr , gjinj tė bujshėm ,kėmbė tė gjata..."
-Pa njė pa dy,Syla i kthehet Dudit: -Lėre,bre Dud,Dudinė,hajde ta lypim Lulinė!
ZGJEDHJA E MISIT
- Po e shikojnė Dudi e Dudia zgjedhjen e Misit nė Televizion, kur ja Dudi foli: - Ueh, shikoje kėtė bukuroshe, Dudie, qenka si Mercedes, ndėrsa ti je si kombajn!
Disa netė mė vonė shtrihen Dudi e Dudia nė shtrat dhe Dudi don tė bėjnė dashuri, po Dudia ia kthen: Kush e ndezė kombajnin pėr atė kashtėz!
KĖRCIMI
- Njėri e kishte shprehi para se shkonte pėr tė fjetur pshtynte pėr dritare dhe pastaj gjuhej ne shtrat.
Njėhere, dy , tri herė , kur njė natė habitet nė vend se tė pshtynte pėr dritare e tė gjuhej nė shtrat, ai pshtyn nė shtrat e gjuhet pėr dritare!
GJELAT
- Kishin qenė dy gjela, njėri i thotė tjetrit:
hajde tė shkojmė se nė frigon e dyqanit pėrballė kishin ardhur plot pula cullak !!!
KOKA KOLLA
- Kishin qenė tre shokė, dhe njė dite shkojnė nė njė lokal pėr tė pirė nga njė pije.
Njėri kėrkon shfeps, tjetri fanta, kurse I treti thotė: a keni coca colė?
- Kamarieri thotė jo coca colė por, koka kollė .- Ky ia kthen : e si ashtu?
Atėherė edhe shoku im qė e ka emrin Cali, a me thirrė kali a ??????????????
PREZENTIMI
- Ka qenė shqiptari dhe amerikani, ulen nė njė lokal. Afrohet kamarieri dhe e pyet sė pari amerikanin: -cka doni te pini? - Ai thotė Gjoni Voker Viski.
Shqiptari thote: -Shaban Teslica Koka kollė, kujton se duhet te prezantohet sė pari!!!
LEPURI PIANEC
- Shkon lepuri nė kafe tė arushės edhe bėrtet: biiiiiiiiiiiiiima njė biiiiiiiiiiiiiiiiirė!
Arusha thotė: birrėn po ta bi veē edhe njėhere me bo me bėrtit tgozhdoj me gozhda.
Te nesėrmen mbrėma vjen lepuri prapė dhe e thirr arushėn, eja kėtu: A keni gozhda?
Arusha thotė: jo! Lepuri prapė bėrtet biiiiiiiiiiiiiiiima njė biiiiiiiiiiiiiiiiirė.
SOLIDARITETI
- Pyet mėuesja nxėnėsit: - Nėse dikush nga ju e konsideron veten budalla, le tė ngritet nė kėmbė! Nė fillim askush prej nxėnėsve nuk ngritet.
Pas pesė minutash, derisa nė klasė mbretėronte qetėsi relative, nė kėmbė ngritet Bibi. Mėsuesja habitet. Ajo nuk beson se Bibi e konsideron veten budalla:
Cka? Bibi, ti veten e konsideron budalla? Jo ore, por mė vinte keq kur tė shihja se qėndronit vetėm nė kėmbė!!!
NJERIU I GABUAR
- Gruas sė re ia tėrheq vėrejtjen njė mikeshė:
- Unazėn e fejesės po e mbani nė gisht tė gabueshėm?
- E di, jam fejuar pėr njeriun e gabuar.
ĒKA ĖSHTĖ PĖR T'U ĒUDITUR
Dy gra fqinje takohen nė korridor
Cka ėshtė me ju fqinjė, mos jeni e sėmurė?
Pse mendoni ashtu? Paj, qė tri ditė po shoh duke dalė doktorin nga banesa jote?
Cka ėshtė pėr tu ēuditur? Unė qė dhjetė ditė po e shoh njė oficer duke dalė nga banesa jote dhe nuk po ju pyes mos ka pėlcitė lufta.
DĖMI
- Takohen dy miq tė vjetėr, tė cilėt nuk ishin parė qė moti.
Eh sa mu bė qejfi qė tė pashė- I tha njėri-, por ēka do tė bėsh sonte?
Nuk kam planifikuar asgjė. E nesėr? Plotėsisht jam i lirė. E pasnesėr? Gjithashtu. Mirė e tė premtėn? Nuk kam kurfarė obligimesh. E tė shtunėn nė mbrėmje? Kam pėr tė shkuar nė njė premierė tė operės. Dėm! Desha qė tė shtunėn tė tė thėrrasė nė darkė.
PĖRCJELLJA
- E pabesueshme - I ankohet mikeshės njė grua, e cila mendonte se ėshtė e bukur, ēdoherė qė shkoj rrugės pėr Pazar, meshkujt mė vijnė pas, thjeshtė nuk di si ti largoj?
Eh, kjo tė paktėn ėshtė e lehtė. Pėrnjėmend? Cka tė bėjė? Thjesht, vetėm kthehu tė tė shohin dhe ata vetė do tė largohen.
SHIU
Dy binjakė para lindjes, I thonė njėri-tjetrit:
Mos dil njėherė jashtė, si duket po bie shi! Pse ku e more vesh ti? Paj, ky qė na vizitoi mė parė kishtė mantel gome.
TAKIMI
- Nėse dėshironi, gjatė lindjes suaj mund tė jete prezent edhe babai i fėmijės- I thotė gjinekologu njė gruaje para lindjes.
Mė mirė jo, - I pėrgjigjet ajo, ka mundėsi qė kėtu tė vijė edhe burrin im dhe mund tė takohen.
GJATĖSIA
Pas zgjedhjes sė MISS-it, dy kandidate tjera e pėrgojojnė miss-in e ri.
Fitoi vetėm pėr shkak tė gjatėsisė - tha njėra. Pėr shkak tė gjatėsisė! - u cuditė tjetra.
Pėr shkak tė gjatėsisė sė puthjes, qė i dhuroi kryetarit tė jurisė.
OPERA
- Cka ėshtė opera, Agron?- e pyeti mėsuesja vogėlushin dhjetėvjecar.
- Kjo ėshtė kur njeriut, tė cilit i kanė futur thikėn nė shpinė kėndon nė vend qė tė vdes.
HOMOSEKSUALITETI
- E pyet Dudi Sylėn:
- Sylė ,bre kam dėgjuar se je homoseksual.A ėshtė e vėrtetė?
- Paj si tė them, e vėrtetė ėshtė - i pėrgjigjet ky
- E kam dėgjuar se edhe vėllau yt ėshtė?
- Valla edhe ai ėshtė?
- Kam dėgjuar se edhe djalin e axhės e ke homoseksual" - Po edhe ai ėshtė!
- Po a ėshtė kush nė familjen tėnde qė interesohet pėr femra? -Po,more motra ime!
POLICI
Vjen polici me marre femine e vet ne foshnjore (cerdhe) dhe e vet msusja:
- Zotni cili femij eshte i juaji
- Ska lidhje, ma nep cilinda - i thote polici
Edhe ashtu duhet mi kthy prep neser
Ka kap polici nje pinguin ne rruge dhe e con ne stacionin e policis. Kur e shaf shefi pinguinin i thote:
- Shka coje atje ku e ka vendin, ne kopshte zologjik
Mas nja 2-3 sahatsh e shef shefi te njajtin police me pinguin per dore neper qytet.
- Pa pse se ke cu mar viē atje ku te kame thane????
- Ne kopsht zologjik kena qene, tesh pa shkom n'kino.
Raporton polici shefit te vet:
- Zoteri shef, sonte duke kalu neper par i pac dy vete tuj u q* ne park.
- Nuk thohet ashtu mar gamar, thohet "benin dashuri"
- Ok, mfal - thote polici - Sonte kur kalova neper park i pac dy vete tuj ba dashuri por kur u avita pak ma afer ata me taman u q**shin
Hyn polici ne civil ne shitoren e instrumenteve muzikore dhe i thote shitsit.
- A ka mundesi me ma nap ate harmoniken atje n'qoshe?
- JA! Policeve nuk i shesim!!!
- Pa si e dite qe jame police kur une jame ne civil?
- Aja ne qoshe nuk ishte harmonik par radijator!
Shkon nji polic nė patrollė ( polic i Ulqinit ky ). Edhe e nal nji djal.
I thot : "A da me ta vėrtetu une ty se je hajvan?"
"Hajt", i thotė ky,"par n'rast se nuk ma vėrteten t'rras nė burg sonte."
"OK. Ndigja kty. Ma trega ti mu sa kifle ke hangėr natje nė bark tė thatė?"
"Pa i kam hangėr 5 copė."
"E a e shef se je hajvan. Ke hangėr nji nė bark tė that, e kta 4 tjerat i ke hangėr mbi at tė parėn."
"Auuu", thotė polici, edhe bindet se isht hajvan e gjysė bile.
Shken ky i njajti polic, mas pėrfundimit tė punės nė stacion tė policis edhe i thotė komandirit : "A da me ta vėrtetu, zoti komandir se ti je hajvan, edhe ate hajvan e gjys?"
"Shika", i thotė komandir, "ke fol fjalė tė mdhaja, par, spreva. Veē se, n'rast se nuk ma vėrteten, kam me tė suspendu, e kam me tė ēu nė Kollashin me punu."
"Mirė", i thotė ky, veē ndigja ktu. Sa kifle ke hangėr natje nė bark tė thatė?"
"Pa nja 3 copa", i thotė ky.
"Aiiiiiiiii. T'i kishe hangėr 5, tash t'kisha bind se je hajvan. Par, ke hangėr 3 e nuk mundem".
Hyseni i tregon njė miku djalin e tij qė t'a vėrtetojė se djali ngjan mė shumė nė nėnėn apo nė babain dhe ai e pyet:
- Ēka mendoni, nė kė ngjan ky djali ynė ?
- Jo, s'mund ta di...e dini, unė si njoh tė gjithė fqinjtė tuaj!
Miku i thotė mikut :
- Gruan e kam nė pushim. Dje nga bashkėshortja ime e dashur mora njė letėr prej gjashtė faqesh.
- Ēka tė shkruante nė tė?
- Shkruante se posa tė kthehet nga pushimi do tė mė tregojė krejt ēka ka pėrjetuar.
Nė stacion tė autobusėve takohen dy shokė tė vjetėr. Njėri pyet tjetrin:
- A u martove mė ?
- Jo , - i pėrgjigjet tjetri.
- E ēka po pret?
- Autobusin!
Njė grua e moshuar i afrohet policit tė komunikacionit dhe e pyet:
- Ju lutem, a mund tė mė tregoni se cila rrugė mė shpie mė sė shpejti deri nė spital?
- Kalo nėpėr kėtė shesh symbylltazi dhe do tė jesh atje brenda pesė minutave.
Njė kalimtar u ndal para njė tė riu qė i shiste tre papagajė skaj rrugės.
- Sa kushton ky papagall ?- e pyeti kalimtari pėr njėrin.
Shitėsi ia tha ēmimin duke e arsyetuar se ai e di pėrmendėsh ''Iliadėn'' e Homerit.
- Po ky tjetri ? - u interesua kalimtari.
- Ai kushton dyfish.
- Prej nga gjithė ky ndryshim ? - u habit kalimtari.
- Sepse ky e di pėrmendėsh edhe ''Odisenė'' e Homerit.
- Po i treti ?
- Ai kushton sa dy tė parėt.
- ?
- Mos u habit i tha shitėsi. Ky nuk di asgjė por ėshtė shefi i dy tė parėve
-
-
Per te gjitha te keqijat qe ngjasshin ne nji familje mjaft te pasun ne SHkoder faji i mbetete sherbetorit plak, Shtjefnit.
Thehet gypi i kanilit(1), "Shtjefni"; merrte shkrume darka, "Shtjefni"; nuk piqej buka ne furre, "Shtjefni"!
Nji nate vone Shtjefni shef se nusja e madhe nep e merr neper shtepi dhe pvet me kujdes:
- Shka asht, mori bije, gjithe ky trazim?
- Kurrgja, more Shtjefen, kurrgja.
- Po ti fol, moj!
- Nuses se vogel i leu nji djale!
- Mooos, pash zotin!
- Pse?!
- Tesh po thone se "fajin e ka Shtjefni"!(2)
1) kandil; llambe
2) Sherbetori plak gjen rastin te thumboje zoterinjte qe per cdo gje fajin ja hidhnin atij, pavaresisht se kush e bente.
Nje fshatar, ne kohen e kaluar, vete te dentisti te nxjerre nje dhemballe. E merr ndihmesi dhe i nxjerr dy pernjeheresh. Fshatari zu te qahet, se i nxorri dhe nje dhemballe te mire, po ndihmesi i thote:
- Mos bej ze, se te del ustai e te kerkon te paguash per dy!
Nje matrapaz kishte varur prapa ne mur, karshi peshores, nje pasqyre te madhe. Nje shok i tij e pyeti:
- Habitem me ty; pse e ke varur ate pasqyre te madhe prapa?
- Nuk e kupton? Qe kur te vijne njerezit te blejne, te shifen ne pasqyre, ndersa une peshoj.
Njehere u kthye ne fshat nje kurbetli. Porsa e moren vesh, u ckulen te gjithe nga qene e nuk qene, e bot! e bot! kush ta pyeste me pare:
- A s'na thua - i thoshin - me cfare pune merreshe atje?
- Me shushaine (1) - pergjigjej kurbetliu.
- Shushaine? Galiba, ndonje pune e madhe, apo jo?
- C'pyet!
Ne darke e pyeti edhe e shoqja, po ay ja preu shkurt:
- Eh, moj budallaqe! A thua se ne kurbet te bejne minister? Llustraxhi ishja.
1) Nga anglishtja shuuz (kepuce) + shajn (llustroj)
Nje fshatar i varfer shkoi per nje pune te agai i fshatit; mirepo, kur hyri, vajti u ul dhe e harroi deren e dhomes hapur.
- Ngrehu mbyll deren - e urdheroi agai - apo s'ke dere ne shtepi!
Fshatari i varfer, qe e dinte sa cingun ishte agai, ju pergjegj:
- Jo, kam dere aga; po dera ime rri hapur gjithmone (1) prandaj edhe nuk u kujtova te bej zakonin tend.
1) Kuptimi eshte metaforik, behet aluzion per mikpritjen.
Nji pasanik i madh asht kah mbytet ne det, por, per baft, e pshton nji trim.
Pasaniku, per shperblim, nxjerr e i nep nji gjyse leku. Te gjithe cuditen e zemerohen, por trimi qi e kishte pshtue nuk nxehet aspak e... thote:
- Paj, zotnia e din se nuk vlen ma teper.
Qerositakoi njehere ne rruge me nje aga. Ky agai donte ta tallte Qerosin dhe i tha:
- Mu krimb kripa o Qeros, si t'ja bej?
- Hidhi pak qumesht mushke - i tha Qerosi.
- Po a ka qumesht mushka, ore?
- Po kripa, o aga, a ze krimba?
I kishte dhane zotnija Nastradinit nji skyfer (skifter) me dale per gjoje (gjah) me njimi porosi me e ruejte fort. Porsa pau nje shpend te madh [Nastradini] t'ja lshon skyferin shpines, por shpendi e coptoi dhe e lau ne gjak.
"Si me ja ba tesh?"
Kthei te zotnija dhe skyferin e mbajti mbshehe nen xhybe.
- He Nastro, si u dave?
- Ca me kene, bre zotni! Erdhi nji alamet shpendit e ndenja e mendova: "A ta lshoj, a mos ta lshoj, a ta lshoj, a mos ta lshoj?..."
Dhe kete e perseriti nja disa here. Zotnija, i merzitun, ja bani:
- Po ta kishe lshue, bre!
Nastradini, tuj nxjerre skyferin ba cope e grime, ja pret:
- Qe, mor zotni! E lshova dreqin, por kqyr si ma bani!
Nje here Nastradin efendiu kish mbetur fyshek pa leke dhe shkoi nen penxhere te nje cifuti te pasur dhe atje unjet ne gjunje e i lutet zotit:
- Me jep njeqind leke se, sikur te me japesh, nentedhjete e nente nuk i marr, ngaqe nuk mbaroj dot pune me aq!
Cifuti qe mbante vesh permbrenda penxheres, e degjoi dhe tha me vete: "Do ta provoj njehere cdo te beje, do ti hedh vetem nentedhjete e nente leke; valle a do ti pranoje?"
Dhe i mbeshtolli vertet aq leke ne nji shami dhe i hodhi perpjete mesa fuqi pati, pa i rene ne sy te Nastradinit. Dhe shamia me leke ra pastaj poshte, perpara Nastradinit, tamam sikur zbriti nga qielli. Ahere Nastradini zgjati doren e i mori dhe zgjidhi shamine e i numeroi:
- Nje, dy, tri, ... nentedhjete e nente dhe shamia njeqint! Tamam aq sa me duheshin!
Dhe i futi ne xhep e shkoi.
- Pjeter - i bertet zotnija me furi sherbetorit - ketu njani asht i marre; o ti o une!
- Zotni - pergjigjet Pjetri - po t'ishem une i marre, zotnija jote nuk kishte me me mbajte ne sherbim.
Nji mbret kishte dale nji here tebdil, me rrobe te panjohuna, per te pa punet e mbretnise se tij. Rruges takon nje nepunes te vogel edhe hyni ne kuvendim me te:
- Si shkoni me qeverri, si i ke hallet?
Nepunsi ju pergjegj shkurt:
- Une per veten teme jam keq! Kam nji tufe fmije e s'po mundem me i mbajte me rrogen e vogel qi marr. Bile jam nise me shkue ke mbreti me i qa hallin.
- Po nuk t'dha gja? - e pyeti mbreti.
Nepunsi i vogel fshatar, qi nuk e njofti, ju pergjegj si pa te keq:
- Po s'me dha gja, ne djall vafte! - Dhe i futi nji te shame te madhe mbretit.
Mbas ktyne fjalve mbreti i muer ne shenim emnin dhe u largue.
Kur shkoi fshatari ne nesret te mreti, e njofti me njihere qi paska qene mbreti vete aj qi paska takue dje me te dhe e paska sha keq fort, prandaj po mendohesh se si t'i pergjigjesh sot e te lante te shamen e djeshme.
- Ckemi - i tha mbreti - pse qenke mundue deri ktu?
- Jam shume ngushte, kam nji tufe fmije, rroga e vogel...
- Mirepo, n'qofte se nuk t'jap gja? - e pyeti mbreti me dinakeri.
Fshatari ju pergjegj:
- Per ate u muerem vesht dje, madhni.
Mbreti hapi fjale se kush do ta zinte me genjeshtra, dmth t'i thoshte nje genjeshter qe ai te mos mund ta kundershtonte, do te fitonte 100 napolona flori.
Vajten tre veta:
- Une, madheri - tha njeri - mbreme arnova qiellin.
- S'eshte gje kjo genjeshter - i tha mbreti ) se mbreme ra shi; pra, qielli ishte i shpuar.
- Une - tha tjetri - mbreme u lodha shume, se u mat te binte hena dhe vajta i vura nje furke ta mbaje.
- Edhe kjo s'eshte gje - tha mbreti - se hena sot ne mengjes dolli. - Po ti - i tha te tretit, nje fshatar - pse ke ardhur?
- Une - i tha ky - dua ate qypin me flori qe te la im at para se te vdiste per ta ruajtur.
- S'eshte e vertete! - u hodh mbreti. - Yt at s'me la ndonje qyp.
- Atehere me jep 100 napolonat, se te munda - i tha fshatari(1)
1) Po te pranonte mbreti se kerkesa e fshatarit eshte e drejte, duhet ti jipte qypin me florinj; po te mos e pranonte, dmth ta quante genjeshter, do te humbiste bastin dhe do paguante 100 napolonat. Ne te dyja rastet fshatari del fitues.
Nje patriot ishte burgosur ne Tirane per "faje politike". Aso kohe ishte minister i puneve te brendeshme Mehdi Frasheri.
Nje dite ky shkon te vizitoje burgun. Patrioti as qe tundet nga vendi. Atehere Mehdiu i drejtohet dhe i thote:
- Mos u merzit se do te zgjidhet dhe puna jote.
- Jo zoti minister - i thote ky - vetem me vjen keq qe u kam zene vendin.
Nje ushtar i dehur, ne kohen e Zogut, takoi nje oficer.
Ushtari kerkoi leje:
- Me leje zotni oficera, te kaloj?
- Kaloni, po nje nga nje - u pergjegj oficeri. (1)
1) Duket se dhe oficeri kishte te njejtin hall me ushtarin, gjersa dhe ai shikonte jo nje, por disa ushtare.
Ne nje rruge te Uashingtonit dy police arrestuan nje qytetar dhe e shpune perpara gjyqit.
- Kush te futi ne burg? - e pyet gjykatesi.
- Policet qe kini ketu - u pergjegj i pandehuri.
- E di, po perse? Mos valle per shkak dehjeje?
- Tamam, zoti gjykates; qe te dy ishin bere thumb!
Nje i varfer ngjitet maje nje mali dhe i lutet perendise:
- O perendi, me thuaj, c'eshte per ty nje minute?
- Nje perjetesi! - i pergjigjet perendia.
- Po nje solde? - e pyet prape i varferi.
- Nje milion! - pergjigjet perendia.
- Atehere te lutem, o perendi, me jep nje solde, se jam i varfer.
- Prit nje minute...(1)
1) Duhet patur parasysh se c'eshte minuta per perendine.
Nje prift kishte mjekerr te gjate. Nje here njeri e pjeti:
- Urate, se s'te kam pyetur, ku e mban, zotrote, tere ate mjekerr naten kur fle, ndene jorgan apo mbi jorgan?
Prifti mblodhi supet, se s'e kishte vene re kete gje. Po ate nate, si ra per te fjetur, ju kujtua kjo pjetje dhe zuri te cqetesohej, se kur e fuste nen jorgan sikur s'bente rehat, e nxirrte mbi jorgan, s'i dukej mire. Vazhdoi keshtu tere naten. Ne mengjes i foli gruas i nevrikosur:
- Gersheren, se vdiqa pa gjume tere naten!
Burre e grua rrinin n'oborr. Kendezi kendoi me ze te forte. Gruaja uli perēen shpejt e shpejt.
- C'pate? - i tha burri. - Ketu s'ka burra te huaj?
- Po pse, kendezi nuk eshte mashkull?
- A ndjeve, mori? - i bertet burri grues.
Por ajo nuk lot vendit.
Burri, i zemruem, shkon e kape per krahit e i thote:
- Andjeve se po te thrras?!
- Une kujtova, besa, se po thrret Morine, se mue me thone Dile.
Nji burre poterrexhi i bertet grues:
- Si ma plase shpirtin, moj grue! Ti po me shtjen ne dhe per se gjallit!
- Deksh e mos u njallsh!
- Ti njate don, se merr burrin tjeter.
- S'di kur po vjen ajo dite! Do ta ve mire gishtin ne temth se ke me marre.
- Merr edhe dreqin, ne dac!
- Jo, s'ban, se kam pase te birin.
- Nastradin! - e shkundi nje nate gruaja Nastradinin.
- S'te vjen keq qe kam tere naten pa gjume duke tundur djalin qe qan? Tunde dhe ti njecike, se fundja, djali s'eshte vetem i imi, eshte dhe i yti.
- Ti tund gjysmen tende - i tha Nastradini - gjysmen time lere te qaje.
- Dje mbrema - i thoshte njeri shokut - hyri nje kusar ne shtepine tone, por gruaja rrembeu fshesen dhe e shqepi ne dru...
- Keshtu, he?
- Po! Pandehu se mos isha une, qe kthehesha naten vone nga kafeneja.
Shkoi burri ne pazar dhe bleu dy kile mish qengji dhe ja shpuri se shoqes per ta gatuar. Burri u kthye ne punen e vet. E shoqja, qe paskish ndodhur llupese, e poqi mire e mire mishin dhe e hengri. Kur erdhi ne darke i shoqi i tha:
- Pa na e shtro ate mishin ta hame.
- U, mor burre, ate e hengri macja!
- Mire, ma sill macen ketu ta peshoj.
Gruaja e zuri macen dhe ja shpuri te shoqit. Ky e peshoi macen dhe doli plot dy kile. Atehere i thote te shoqes:
- Mire qe mishi na qenka ketu, po macja ku eshte?
Nje femije, tue shikue me vemendje floket e babes, pa disa qime te bardha dhe e pyet:
- Babe, pse disa qime nga floket e tu jane te bardha?
- Se babes i del nje qime e bardhe, sahereqe djali i tij ben nje te keqe - i pergjigjet i ati.
Femija mejtohet pak e pastaj pergjigjet:
- Atehere gjyshi duhet t'i kete pase shume te keqinj femijte.
Nje grua vajti per vizite tek shoqja e saj. Gruaja pyeti femijen qe doli dhe i hapi porten:
- Ne c'ore hahet dreka te ju, vogelushi im?
- Mamaja tha se ne do te hame dreke kur te ikni ju.
Mbasi i kishte shpenzue te hollat nder qefe, pa ja vue mendjen mesimit, i biri i con telegram babes, tuj i kerkue pare:
"Babe, gjindem ne rruge te madhe".
I ati i pergjigjet po me telegram: "Rueju mos te xane automobilat!"
Nje here nje plak kthenej nga pylli ngarkuar me dru edhe ecente me gjithe ato, po, nga te lodhurit e teper, i shkarkoi me nje vent dhe i thrite vdekjes. Vdekja me te ardhur, e pyet perse e thriti, po ky, nga frika, i thote qe:
- Te thrrita per te ngritur njecike barren.
E thirren Nastradinin, qe dinte te shkruante e te kendonte, te bente listen e te ftuarve ne nje shtepi qe kishte dasme.
Dhe ai zuri te shkruaj:
- Nastradin ....
- Jo, zotrote je qe je - i tha i zoti i shtepise - shkruaj keta qe te them une, me rradhe.
- Une e di qe jam qe jam, po le te jem dhe ketu ne liste... se mendje eshte e me harrojne.
Pasi u vizitua njeri, i tha mjekut:
- Zoti doktor, cfare semundje kam?
- Ti pi shume dhe punon pak.
- Atehere te lutem thuajma latinisht emrin e semundjes, se dua t'ja them gruas.
-
-
Memedhe quhet toka ku te iken per lesh koka
ku kam dashur meme e ate, ku te grijne fajdet parate
ku kam fis e ku kam fare , ku s'ka drita por pishtare
ku te mbyt pluhri tallashi , ku kercet e pret kallashi
ku ka diamant e ar por s'gjen uje as per tu lare
ku ka plehra togje-togje dhe qindra parti per llogje.
Memedhe eshte nje cope toke qe te ben me dhimbje koke
ku po shemben kombinate dhe hajdutet ngrene pallate
ku ligjin ben kontabanda dhe nje pjese punojne ne banda
ku po shiten me dollare varret e gjysherve te pare
ku ka rruge e trotuare jo per njerez por gomare
ku pipine ben ne breke se ste le jevgu pa leke.
Memedhe quhet toka ku kurrkush shqip s'kuptoka
ku bejne cmos shesin dhe dhembet vec te ikin nga syte kembet
ku nje Miss prish virgjerine vec te ndroje nenshtetsine.
Memedhe quhet ky vend qe ka deputet me mend,
qe perleshen dhe bertasin dhe se dine as vete se c`flasin.
Ku ka ligje edhe rend vec per forme jo me gjithe mend
ku pronen qe me la im ate ma kish zene nje zdap i gjate
dhe tash punoj argat ne pronat e nje greku plak.
Ku per kunj tjetri te zhvesh dhe polici rri e qesh
ku te tredhin duke qare si vellezer opozitare dhe ku tua dish per nder se ka dhe tritol ne dere
ku rroj me gaz e me shpres te gdhihem gjalle ne mengjes
ku ka buke veresi dhe mijera lypsare si hije
ku nje vrases a gomar ka me vlere se nje shkrimtar
ku ngroh veze revulucioni me dipllome prostutucioni
ku ne muaj merr 100 mije leke dhe s`blen dote nje pale breke
Memedhe eshte shqiperia ku se pyet nenen e bija
ku c`kish bere demokracia e fshiu meritrokracia
ku gjithcka lind nga azgjeja ku te merr shpirtin TVSH- ja
ku te grijne te bejne sallat jo me larg por ne gjykat.
Ku zihen burrat si gjelat kush e kush te rrembej' thelat
ku dhurojne edhe grate per nje vend n'administrate.
Militant, ish-sekretar per kolltuk ne vije te pare.
Memedhe eshte dhe milioni,benci,vila telefoni,
femrat whisky rehatia,
vetem per ata qe i ka xhan partia !"
Dy gjahtaret
Shkojne njehere dy shoke, dy gjahtare, per gjah ne nje pyll. Papritur njeri prej tyre bie ne toke dhe rrin pa levizur.
Nuk dukej se merrte fryme dhe bebet e syve i ishin venitur.
Shoku tjeter rremben celularin, qe kishte me vete dhe me nje ze qe i dridhej njofton urgjencen:
- Alo, me duket se shoku im ka vdekur. Me thoni cfare duhej te bej tani?
Personi qe i doli ne telefon me nje ze te qete i thote:
- Qetesohuni, mblidheni veten. Une mund t'ju ndihmoj. Fillimisht sigurohuni qe ka vdekur, se mund te jete akoma gjalle...
Gjuetari e le telefonin pertoke, largohet dhe pas pak degjohet nje krisme arme. Pas pak degjohet zeri dridhur i gjahtarit:
-OK, po me pas c'te bej??
Plaka!..
U bo nji rapine banke dhe hajdutat i detyruan njerzit qe sa leke kishin ti dorzonin.
Nje goce i erdhi keq per nje plake aty afer dhe i tha njonit prej tyre ta linte ate plaken.
Jo te gjithe pa perjashtim ia ktheu ai
E mir mo, prap i than njerzve qe te gjitha bizhuterit ti dorzonin gjithashtu,
Prap kjo goca i tha per plaken , jo jo i tha prap ai te gjithe.
Me ne fund do ti ndanin burrat me nje ane, dhe grat vec se tani do ti perdhunonin.
Ksaj goces i vinte shume gjynah per plaken dhe i thot:
Lejeni kte nonen rehat se o e vjeter!
Plakes sju durua mo dhe i pergjigjet:
Moj goce qeke llafazane e madhe ti!!!!
Italiani,Irlandezi dhe Shqiptari
Ishin ne ushtri dhe komandanti zgjodhi vec 1 irlandez, 1 italian dhe 1 shqiptar dhe i boni 1 pyetje:
Si e pershkruani femren tuaj ideale.
- Irlandezi , 1.80, dhe me gjoks shum te madh, sepse ne irlandezet jemi shum te fort ne seks.
- Italiani 1.70 elegante dhe me gjoks mesatar, sepse ne italianet jemi shume romantike.
Po ti o shqiptar i thot komandanti?
- Shqiptari, 1.50 me koke te madhe e sidomos te sheshte, e me vesh te medhenj.
Uaaa, u cuditen te gjith ushtaret
Po ja u pergjigj shqiptari , 1.50 sepse eshte ne mase e kap nga veshet e kshu para e mrapa
Po mir i thot komandanti po pse koka e sheshte?
- Pse o lale teken e rakise ku ta ve une!!!!!!!!!
Ne kryeministri
Ishte prishur rubineti i cesmes ne ministri..Therrasin nje idraulik per ta rregulluar dhe 1 tjeter per me e ndihmuar.Perpiqet me celes te zakondshem se hap dot dhe i thot ktij tjetrit
-Me gjej nje anglez( celes)
-Ku ta gjej thot ky, ketu ka vetem skrapallinj!!
Gjermani ,Kinezi dhe Shqiptari
Ishin gjermani, kinezi dhe shqiptari dhe po tregonin shpikjet e tyre
- Gjermani ne kemi shpikur qe makina nga shpejtesia e madhe gati te ngrihet pak nga siperfaqja e rruges,
-kinezi, ndersa ne kemi bere te mundur qe s'eshte nevoja ta mbajme ne dore celular se shtypim nje buton dhe flasim rehat,
-shqiptari s'kishte ē'te thoshte, dhe ja fut nje pordhe
-Uaa ē'ishte kjo ia kthejn ata?
-Shqiptari: I nisa nje faks gruas!!!
Telefoni
Si gjithmon, nje gjerman, nje italian dhe nje shqiptar
- Gjermani , ne kemi hapur nje grope te thelle 200 m, dhe kemi gjetur tel, kjo do te thote se ne qe para 200 vjetesh kemi patur telefon.
- Italiani , por ne e kemi hapur 300m dhe kemi gjetur tel, kėshu qe e kemi patur telefonin para jush.
- Shqiptari, ne kemi hapur nje grope 400m, dhe skemi gjetur asgje, kjo do te thote se ne qe atehere kena pas celular.!!!
-
-
Bojaxhiu
Nje bojaxhi shkon ne nje shtepi per te lyer dhe kur hyn te dera e zonja e shtepise e pyet:
-Do te vendosni gazete pertoke?
-Jo,jo s'ka gje arrij edhe pa gazete.
Nje burre troket ne dere. Deren e hap nje djale nja 18 vjec.
-Miredita, desha pak gjyshin.
-Gjyshin e shtypi traktori.
-Me vjen keq. Po gjyshja?
-As gjyshja. Edhe gjyshen e shtypi traktori.
-Po ndonje nga prinderit?
-Edhe ata i shtypi traktori.
-Po ti si ke shpetuar?
-Po, si te thuash, une kisha pak me shume fat se keta se isha...te timoni.
Dy te cmendur duke pare ne qiell henen filluan te zihen. Njeri thoshte ishte hena, tjetri thoshte ishte dielli.
Pyeten nje kalimtar dhe ai u tha:
-Te them te drejten une nuk banoj ne kete lagje
Nena bleu nje kilogram kumbulla dhe i numeroi dhe i vendosi mbi tavoline dhe i tha benit mos i prek sa te kthehem une nga puna, mirepo benit nuk iu durua dhe e kengri 1 kokerr kumbull , kur erdhen ne shtepi nena dhe babai e pyeten benin se kush e hengri kumbullen po ai thoshte : nuk e di, dha e mori babai po me kot asnje nuk tregonte, pastaj tha babai ai qe e ka ngrene kumbullen neser do vdes nga berthama; po une berthamen e hodha nga dritarja tha Beni
Nje polic ndalon nje prift ne rruge qe po e ngiste bicikleten pa i vene duart ne timon.
I thote polici : 1000 leke gjobe urate, se ecja pa duar perben rrezik per kembesoret.
Me vjen keq - thote prifti- une s'ka nevoje ti ve duart ne timon, i ve Zoti per mua dhe e drejton ai timonin,
OK- thote polici- 5000 leke gjobe, dy veta ne biciklete!!
Ne kohen e ndalim qarkullimit ne Tirane(ne vitin 97), dy police shohin nje makine qe po afrohej, e njeri nga ata sa u afrua shume makina e sheh shoferin, hap zjar dhe e le te vdekur ne vend.................
C'berre more - i thote shokuuuu, - se nuk ka filluar akoma ndalim qarkullimi, se do dhe 10minuta..........
-----Jo ore----i pergjigjet ky------po une e njoh ateee, se e kam komshiii, dhe atij i duhej dhe gjysem ore sa te arinte ne shtepiiiiiiiii
Njė amator zogjsh kėngėtarė, futet nė nji dyqan pėr tė blerė njė kanarinė qė kėndonte mrekullisht. Shitėsi ia tregon kafazin ku ishte kanarina por ēuditėrisht brenda ishte edhe njė kanarinė tjetėr qė nuk kėndonte fare.
Blerėsi: Sa kushton kjo kanarina kėngėtare?
Shitėsi: 80 Euro tė dyja bashkė.
Blerėsi: Unė kam dėshirė me ble kėtė qė kėndon, jo kėtė tjetrin qė rrin sqepmbyllur.
Shitėsi: Nuk shiten veēmas, o tė dy bashkė ose hiē!
Blerėsi: Po pse me detyrim duhet me i ble tė dy zogjt! Ky tjetri nuk mė duhet sepse ky nė fund tė fundit as nuk kėndon fare!
Shitėsi: Ke tė drejtė more zotni por ky zogu tjetėr asht kompozitori!
.
Njė mbrėmje, djali i njė biznesmeni afrohet tek njė shitore ku shiteshin akuariume prej xhami ku notonin peshq zbukures dhe e pyet babėn e vet:
Djali: Babė, prej ēfarė sėmundje ka ngordhur ky peshku qė asht nė fund tė akuariumit?
Babai: Budallė! A nuk po e shef se asht mbytun nė ujė!
.
Mjeku: Shumė cigare po pin more djalė, a e din se pirja e duhanit ta shkurton jetėn?
Djaloshi: Zotri doktor, gjyshi jem e pin duhanin njeni pas tjetrit dhe bile sot asht 78 vjeē!
Mjeku: Po, po! Por sikur tė mos e pinte 90 vjeē do ti kishte sot
Ndalet vozitėsi i kamionit nė parking i cili e shef njė prostitut dhe e pyet:
- Hej bukuroshe ē'ka do tė kishe bėrė pėr 100 DM?
- Ajo pėrgjigjet se gjithqka do tė kishtė bėrė!
- Atėhere vozitėsi i kamionit i thotė:
- Atėhere hyp lart dhe mė ndihmo qė ta shkarkoj mallin nga kamioni!!!
Nė njė spital tė ēmendurish shkojnė mjekėt pėr tė vizituar pacientėt dhe pėr tė parė se a mos ėshtė pėrmirėsuar ndonjėri nga ta i menēur, dhe tė gjith bėnin sikurse po hanin gjellė nė pjata tė thata.
Vetėm njė kishte mbetur ashtu dhe shiqonte pjatėn.
Shkon njėri nga mjekėt pėr ta pyetur se :
Pėrse ju nuk po hani si tė tjerėt?
Paj , po pres derisa tė mė ftohet gjella pėrgjigjet ai!
E pyet Nastradini personin i cili jipte dhomė pėr fjetje se a mos kishte edhe ndonjė vendė tė lirė. Ky po i pėrgjigjet se e kishte edhe njė vend ku po flinte beba dhe nė njė dhomė tjetėr jokomfore ku kishte edhe krevat ndihmės. Mendohet Nastradini dhe vendosė qė tė marė ofertėn e dytė , sepse nė dhomėn ku flenė beba ,ajo mundet me qajt tėrė natėn dhe nuk mundet me fjet.
Zgjohet Nastradini nė mėngjes (i lodhur se nuk kishte mundur me fjetė mirė nė atė krevat jokomfor) pėr tė pritur kafen dhe mėngjesin , kur papritmas po hynė bjondina si aeroplan dhe po i prezentohet Nastradinit:
- Unė jamė Beba!
Nastradini i hutuar po i thotė:
- Unė jamė Kali!
Ndalon polici njė udhėtarė dhe:
Polici:
Mė jepni emrin dhe mbiemrin tuaj ju lutem!
Udhėtari:
E si do tė quhem unė mė pastaj!
Na ishte nje here nje burre dhe ai kishte nje papagall qe e mbante ne shtepi, papagall nga ata qe llapitin shume ishte ky.
ky burri cdo dite hikte ne pune dhe e lente papagallin ne shpi vetem.
kur ishte ne shpi vetem papagalli gjithe diten rrinte ne telefon.
kur i vje billi i telefonit zoterise habitet shume dhe thote qe ska mundesi une gjate kesaj kohe skam qene ne shpi.
nje dite del per te ik ne pune dhe kthehet fshehurazi per te pare se kush e perdor telefonin.
ene e gjen papagallin, si denim e mer dhe e dergon ne nje maje te malit dhe e kryqezon dhe i thote ketu ke per te nej si denim ti.
papagalli i kryqezuar shikon verdalle dhe kur shef kishte perballe te kryqezuar Jezusin.
Jezusi: pse te kane kryqezuar ty papagall?
Papagalli: si denim se e kam perdorur teper telefonin.
Jezusi: e sa kohe te kane denuar?
papagalli: me kane denuar 5 vjet.
papagalli: po ty sa te kane denuar?
Jezusi: mua me kane denuar tash 300 vjet.
papagalli: yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ca i paske bo telefonit tiiiiii yyyyyy.
Ne nje ore mesimi mesuesja pyet nxenesit kush e sjell driten elektrike...?
Ngrihet nje nxenes e thote Hidrocentrali , mesuese.
Shume mire i thote mesuesja.
Ngrihet nje tjeter e thote Termocentrali , mesuese.
Shume mire thote mesuesja , perseri.
Ngrihet nje tjeter e thote Zogu , mesuese.
Zogu , pyet mesuesja...
Po mesuese thote djali. Se babi im thote sa here vijne dritat ne Tirane.....e solli driten Zogu i Kurv***.
Nji polic vendos me i ble gruas lavatrice.Shkon ne nje dyqan me paisje elektroshtepiake dhe pyet shitesen.
-Sa kushton kjo lavatricja?
Shitesja i pergjigjet.
-Nuk kemi lavatrice per polic.
Nejse ik polici shkon ne shpi dhe hek rrobat e policit e veshet civil.
Shkon prap polici ne ate dyqan edhe pyet prap se sa kushton lavatricja.
Prap shitesja i pergjigjet se nuk ka lavatrice per polic.
Polici i nevrikosun i thot.-Ku e din ti se jam polic?
Shitesja i pergjigjrt.-Nuk esht lavatrice por frigorifer!!!
-
-
Nje here nje djale kishte humbur rrugen ne nje pyll te madh ne Kine dhe kishte tre jave qe kerkonte te dilte por pa shprese. I lodhur, i uritur dhe pa gjume po kerkonte pa shprese nje rrugedalje, kur para tij ju shfaq nje shtepi e vogel. Nxitoi hapat dhe trokiti ne dere, kur pas pak para tij u shfaq nje plak kinez me nje mjeker te bardhe dhe shume i dobet.
Djaloshi filloi ti shpjegonte plakut se ai kishte tre jave qe kishte humbur rrugen dhe po te kishte mundesi te rrinte per nje nate tek shtepia e plakut.
Mire i thote plaku do te te jap dhe per te ngrene por vetem me nje kushte qe mos te hedhesh as syte nga mbesa ime. Neqoftese ti e shkel premtimin uen do te ndeshkoje me tre torturat kineze.
Te lutem i thote djali se jam shume i uritur dhe pa gjume, mua nuk me vete mendja per femra ne kete gjendje qe jam.
Hyn brenda lahet dhe pastrohet dhe ulet per te ngrene buke. Gjate ngrenies shikon qe mbesa e plakut eshte nje yll i vertete dhe i mbeten syte aty. Pas bukes bien te flene por djalit tani te ngopur i mbeti mendja tek mbesa e plakut dhe ngrihet naten dhe shkon tek dhoma e saj. Vajza e futi ne shtrat dhe pas dy oresh djali shkon ne shtratine e tij dhe bie ne nje gjume te thelle.
Kur ngrihet ne mengjes ndjen nje peshe te madhe mbi gjoks. Hap syte dhe shikon nje gur te madh qe i rendonte. E kap me te dyja duart dhe e flak nga dritarja. Ne momentin qe e flaku lexoi tek guri qe: Koqja jote e majte eshte lidhur pas gurit. I tmeruar u hodh dhe vet nga dritarja per te rene poshte bashke me gurin, por kur doli jashte dritares lexoi ne mur te ishte shkruajtur: Koqja jote e djathte eshte lidhur pas kembes se krevatit.
Nje avokat vdiq dhe shkoi ne parajse, por para se te kalonte deren i doli para Shen Pjetri dhe e pyeti: Cfare te mirash keni bere ju kur ishit gjalle qe doni te hyni ne parajse?
Avokati u mendua sa u mendua dhe i tha: Po ja para dy javesh une i dhashe 25 cent nje lypsi.
Shen Pjetri pyeti shen Gabrielin eshte e vertete kjo apo jo?
Shen Gabrieli pasi e verifikoi i tha po eshte e vertete.
Atehere shen Pjetri i thote avokatit: Kjo nuk mjafton cfare ke bere tjeter te mire?.
Avokati po mendohej akoma dhe me ne fund i thote: Po para dy vjetesh une i dhashe nje lypsi tjeter 25 cent.
Prape shen Pjetri pyet Gabrielin eshte e vertete apo jo. Shen Gabrieli e verifikoi dhe doli se ishte e vertete.
Atehere shen Pjetri pyet me ze te ulet Gabrielin cfare do bejme me kete?. Dhe Shen Gabrieli i thote: Ktheja mbrapsh ato 50 cent dhe dergoje ne ferr.
Nje dite Buba qe punonte sekretare ne nje kompani po i thoshte bosit te saj: Une i njoh te gjithe njerezit e shquar. Po si i thote Bosi. Nuk ta them se si por ti me thuaj vetem emrin e njerit prej tyre dhe ne vemi e takojme.
Ok i thote Bosi e njeh Tom Kruiz. Le te nisemi ne Hollivud i thote Buba.
Kur arijne para shtepise se Tomit ai ju hodh Bubes ne qafe dhe i thote: Sa mire bere qe erdhe, paske marre dhe nje mik me vete hajde te hame dreke bashke. Bosi u habit por nuk e dha veten, dhe pasi u larguan i thote po Bushin e njeh?. Nisemi per ne Washington i thote Buba.
Kur arijne para shtepise se bardhe, Bushi doli dhe filloi ti pershendeste me dore dhe i thote: Buba sa mire bere qe erdhe se une do isha nisur per te ty, hajdeni brenda te pijme nga nje kafe.
Pas habise se madhe te Bosit, ai i thote po Papen e njeh?. Papen e njoh qe kur ishte partizan i thote Buba, hajde nisemi per ne Rome. Kur arijne ne Vatikan, Buba i thote bosit: Ti me prit ketu dhe une pas nje gjysem ore do te dale ne ballkon me Papen. Dhe keshtu Buba doli ne Ballkon dhe kur u kthye e gjeti Bosin te shtrire nga nje atak ne zemer. Cfare pesove i thote Buba?. Po ja kur ti dole ne ballkon me Papen, nje burre afer meje me pyeti
ush eshte ai qe ka dale ne ballkon me Buben?
Nje ndertese po digjej dh te pa shpresea po qendronin ne catine e saj tre vajza, nje brune, nje flokekuqe dhe nje bionde.
Zjarrfiksit po rinin poshte me nje batanie te hapur dhe ju thoshin vajzave te hidheshin se ata do ti prisnin se nuk kishin rruge tjeter per te shpetuar.
E para merr guximin brunja dhe hidhet, por zjarrfiksit nuk e llogariten mire se ku ta mbanin batanien dhe ajo u perplas ne tortuar.
Dy vajzat e tjera te tmeruara nuk dinin cfare te benin, por flaket po mbulonin dhe catine keshtu qe u hodh dhe flokekuqja por dhe ajo pesoi te njejtin fat si dhe brunia duke u zgerlaqur ne tortuar si nje domate e shtypur.
Mbeti vetem bjondja dhe nga poshte po i luteshin qe te hidhej se nuk kishte rruge tjeter. Bjondja e lemerisur i thote zjarrefikesve: Lereni batanijen ne toke dhe largohuni prej saj se nuk kam besim tek ju, pastaj une do te hidhem.
Nje kaubojs ndaloi para nje bari, lidhi kalin dhe hyri brenda per te shuar etjen me nje bire. Pasi mbaroi biren doli jashte per te vazhduar rrugen por per cudi pa se kali i tij ishte zhdukur. I terbuar u kthye ne bar nxori pistoleten qelloi ne ajer dhe ju tha klienteve qe ndodheshin brenda: kush nga ju me ka vjedhur kalin. Neqoftese pasi une te pij nje bire tjeter kali nuk gjendet une do ta bej sic e bera ne Teksas.
Te shqetesuar klientet dhe kamarieret dolen jashte dhe filluan te kerkonin dhe me ne fund e gjeten kalin dhe u kthen te lehtesuar.
Kaubojsi pasi piu biren i hipi kalit dhe kur sa po nisej degjoi nje nga kamarieret qe ti thoshte: Na e thuaj cfare bere ne Teksas?.
Kaubojsi duke ikur thote: U ktheva ne kembe ne shtepi.
Kryekamarieri e pyeti nje kamariere bionde se pse erdhi vone ne pune.
Biondja e terorizuar i tregon: Duke ardhur per ketu pashe ne rruge nje aksident te llahtarshem, nje djale ishte perplasur me makine dhe ishte ne gjendje shume te keqe, gjaku i tij kishte mbuluar gjithe makinen, por fale zotit qe une kam bere nje kurs per ndihmen e shpejte dhe...
E cfare bere ti i thote kryekamarieri: Une u ula ne gjunje dhe ula koken qe te mos me binte vilani.
Duke udhetuar ne nje avion kapiteni ju thote udhetareve qe kemi nje difekt te rende keshtu qe i kemi shpresat te pakta per te shpetuar. Nje zonje e vjeter nxori nga canta te gjitha bizhuterite qe kishte dhe filloi ti vendoste. Cfare po beni keshtu i thote shoqja qe kishte prane. Po kur te shikojne njerzit gjithe ato bizhuteri do me nxjerin mua te paren. Shoqja e saj qe ishte ne krah ishte zezake dhe filloi qe te hiqte rrobat.
Cfare po beni keshtu i thote e tmerruar tjetra?.
Po kur njerzit te me shikojne mua do te me nxjerin te paren se gjithmone ne fillim kerkohet kutia e zeze e avionit.
Disa biznesmen te vegjel ishin shume te shqetesuar se bursa ditet e fundit kishte pesuar luhatje shume te medha here ngrihej dhe here ulej.
Njeri nga biznesmentet po i thoshte mikut te tij: Jam shume i shqetesuar nga keto luhatjet e burses dhe nuk kam vene gjume ne sy.
Kurse une i thote tjetri fle si nje bebe.
-Po si ja ben?
- Dy ore fle top, pastaj kur cohem dy ore te tjera vetem qaj.
Nje doktor kishte zbuluar nje menyre per te percaktuar se sa here kishte bere sex nje person vetem duke pare ate ne fytyre.
per ta demonstruar zbulimin e tij ai mblodhi ne nje salle te madhe shume njerez dhe ju tha atyre te qeshnin.
Duke pare te qeshuren e tyre ai po percaktonte shume sakt teorine e tij. Ndalon para nje burri i cili po qeshte aq shume sa goja i kishte vajtur vesh me vesh. Ti i thote doktori ben nje here ne dite seks.
- Jo i thote burri dhe vazhdon te qesh
- Nje here ne jave, vazhdon doktori
- Jo ben me koke burri dhe qesh akoma me shume.
- Nje here ne muaj, thote doktori i nervozuar
Prape jo ben burri dhe qesh.
- Nje here ne vit? pyet doktori po pse je kaq i gezuar.
- E gjete i thote burri, por jam i gezuar se sot eshte dita.
-
-
Ēfarė ėshtė politika? !! ....
Kur po hanin darke djali pyet babain: Ē fare eshte politika?
Babai thote Po ta shpjegoj thjesht qe ti ta kuptosh.
Meqe une sjell te gjithe parate per te siguruar nevojat tona do me quash Kapitalizem. Meqe mamaja administron parate do e quajme Qeveria. Sherbetoren do ta quajme klasa punetore. Ti do quhesh populli dhe vellai jot i vogel do quhet e ardhmja. Tani mendohu dhe perpiqu qe ti nxjerresh kuptimin se cfare eshte politika.
Keshu djali shkon ne krevat duke u menduar per ē fare i tha babai. Me vone ate nate degjon vellain e vogel duke qare, keshtu qe cohet te shikoje se si eshte puna. Ai e gjen vellain qe qante, pasi kishte mbushur pelenat. Keshtu qe ai shkon tek prinderit qe ti lajmeroje per te vellane. Ai sheh se mamaja po flinte dhe per mos ta zgjuar shkon tek dhoma e sherbetores. Dera e dhomes ishte e mbyllur, keshtu qe ai ven syrin tek vrima e celesit dhe sheh te atin me sherbetoren ne krevat. I mezitur e le me kaq dhe kthehet ne krevat.
Ne mengjes ai i thote te atit se e ka kuptuar se ē fare eshte politika. Babai i thote: Shume mire, me trego me fjalet e tua se ē fare eshte politika?.
Djali i pergjigjet: Ndersa kapitalizmi ia fut klases punetore, Qeveria ben gjume, Popullit nuk ia var njeri, dhe e ardhmja ka shkuar ne nevojtore.
Djaloshi nisi te dyshonte ne sinqeritetin e te dashures . Nje dite me
xhelozi e pyeti:
Ē fare raporte ke me ate tregtarin?
-Ashtu... hyrje - dalje, - u pergjigj ajo.
Nėna e pyeti te bijen, e cila sapo ishte kthyer nga nje party:
-Si ja kalove, bija ime?
-S'di cfare te them. Do te kthehesha shum me heret, por nuk po e gjeja
fustanin,- pergjigjet e bija.
A mė lejoni tė martohem me vajzėn tuaj ?
- Kėrkoja gruas time njėherė.
- Jo, do tė mė pėlqente mė tepėr tė kisha vajzėn tuaj.
- Mirė i dashur, s“ka gjė. Ia kalofsh mirė - tha ajo pėrpara se ta ulte telefonin.
- Kush ishte ? - tha burri qė ishte nė shtrat me tė.
- Burri im.
- Ǔdonte ?
- Tha se do tė vonohej sepse po luan me letra me ty.
Njė bjonde pyet shoqen e saj: - A e ke bėrė testin e shtatzanisė?
- Po !, - i pėrgjigjet shoqja.
- A ishin pyetjet tė vėshtira?
Njė fshatar pyet njė shokun e tij fshatar:
- Ke parė ndonjėherė pampor (vaporr) ti?
Shoku tepėr i sigurtė pėrgjigjet:
- Kam parė dhe kam ngrėnė.
Njė mace kishte ndaluar pranė derės sė shtėpisė sė njė plake dhe po thithte marijuana.
Plaka del jashtė dhe i thotė "Pis mace!".
Macja ēon dy gishta lart nė formė V-je dhe i pėrgjigjet "Peace gjyshe!".
Njė djalė kėrkoi punė tek njė fshatar.
- A di tė mjelėsh dhe tė ngasėsh traktorin ? - e pyeti fshatari.
- Ta ngas traktorin dij, por pėr ta mjelur, se kam bėrė ndonjėherė.
- Do shkosh nė varrimin e Pjetrit ?
- Pse tė shkoj, ai s“do vijė nė timin.
Njė turist pyet njė djalė:
- Sa shkoi ora ?
- Dymbėdhjetė e natės.
- Mendova se mos kishte shkuar mė tepėr.
- Kėtu nė fshatin tonė nuk shkon mė tepėr se fillon pastaj nga njėshi.
Njė psikopatit i duket vetja sikur ėshtė Zoti. Vizitohet nga njė psikiatėr. Psikiatri:
-Meqė ėshtė hera e parė qė po takohemi, mė thuaj gjithēka nga e para.
- Nė fillim krijova qiellin dhe tokėn...
Mėsuesja don tė dijė nėse luteshin nė familjen e Gentit pėrpara se tė hanin:
- Genti ēfarė thotė babai yt kur ulet pėr tė ngrėnė ?
- Hė moj, a u bė ajo dreq gjelle ?!
Mėsuesi nxėnėsit:
- Mė thuaj emrin e njė qyteti nė Angli.
- Pėr cilin qytet e keni fjalėn ?
Mėsuesja e gjuhės:
- Kur unė them "Ardiani s ' e donte tortėn", ēfarė ėshtė Ardiani nė kėtė rast ?
- Budalla - pėrgjigjet nxėnėsi
Burri dhe gruaja nė gjyqin e ndarjes:
- Pse s“i ke folur gruas pėr 6 muaj ? - pyeti gjykatėsi.
- Nuk kam dashur t“ia ndėrpres fjalėn.
taksisti
Dikush donte ti thoshte dicka taksixhiut. Sic ishte ne sediljen prapa pra, e prek me miresjellje nga mbraa.
Taksixhiu ē mendet. Humbet kontrollin, perplaset me nje kosh plehrash, hypen mbi trotuar, shpeton per qime nga nje peme, dhe ndalon vetem pak centimetra perpara nje vitrine dyqani. Kthehet nga klieti dhe i thote:
- Je i ē mendur? Perpak sa me pushoi zemra.
- Por, i thote klienti, une vetem sa ju preka pak per tju bere nje pyetje.
- Po, ke te drejte e kthehet taksixhiu, por ta dini se eshte dita e pare qe punoj se taksixhi. keto 25 vjetet e fundit kam punuar me makine funerali...
Skica..
(Ne nje ndermarje shteterore..) Luten nenpunesit qe vijne me vonese ne mengjes te kalojne ne anen e djathte te shkalles, ne me menyre qe te mos perplasen me ata qe ikin heret ne dreke..
(Dy lope diskutojne..) Thua te na godase ajo semundja e lopeve te ē mendura?
E ē' me duhet mua, - pergjigjet tjetra, - une jam kale..
(Pervoja..) Pervoja eshte di ē ka e mrekullueshme. Te ben te njohesh gabimin cdo here qe e perserit..
(Tek Doktori..) Doktor, e theva doren ne dy vende..
E, - pergjigjet doktori, - mos shko me ne ato vende..
Njė ditė, plaku me plakėn kishin dalė shėtitje ne njė vend qė nuk kishin qenė pėr njė kohė tė gjatė. Papritur, plaka i thotė plakut:" O plak, a i sheh ato kangjellat aty?"
Po,- i thotė plaku
-A e mban mend se ē'kemi bėrė ne aty?
-Jo,- ja kthen plaku.
-Aty, para 50 vjetėsh kemi bėrė dashuri pėr herė tė parė,- i pėrgjigjet plaka.
-Epo, kohė e gjatė e nuk mbaj mend,- ja kthen plaku.
-Mirė, mirė,- i thotė plaka,- po hajt e bejme edhe nje here aty, te kujtojme kohet e para.
-Jo,- i thotė plaku i habitur,- nuk na ka lezet, se jemi edhe pleq pale.
-Jo, o,- i thotė plaka,- do e bėjmė se s'bėn.
Pa, ē'pa plaku, plakėn para e duart te kangjellat e ja fillon punės mė mirė se njė 20-vjeēar. Kur mbarojnė, plaka e pyet:
-O plak, si ėshtė puna, edhe kur ishe i ri nuk e bėje kaq mirė si tani.
Ehhh,- i pėrgjigjet plaku,- kur isha unė i ri nuk kishte korent te kangjellat.
Shumė kohė mė parė njė plak pasanik i kėrkon shėrbėtorit tė tij t'i mbante qiriun ndėrsa do tė bėnte seks me gruan e tij tė re. Shėrbėtori u pėrpoq tė bėnte sa mė tepėr dritė tė mundte. Marrėdhėnia seksuale e plakut me gruan e tij zgjati vetėm disa sekonda dhe kur plaku e pyet tė shoqen nėse i pėlqeu, ajo i tha se nuk ishte dėfryer aspak. Atėherė plaku i thotė shėrbėtorit t“ia jipte atij nė dorė qiriun dhe tė bėnte seks me gruan e tij. Shėrbėtori qė ishte djalė i ri kreu me gruan e pasanikut njė marrėdhėnie seksuale tė fuqishme ndėrsa vetė pasaniku mbante qiriun. Nė fund pasaniku e pyet tė shoqen nėse i pėlqeu dhe ajo i thotė se kishte qenė pėr sė mbari fare. Atėherė pasaniku i kthehet shėrbėtorit dhe i thotė " E shikon ! Ja kėshtu mbahet qiriu !"
I biri me tė atin e ve ishin ulur pėr tė ngrėnė supė pėr drekė. I biri e provon i pari supėn por ajo ishte aq e nxehtė sa atij nisėn ti rridhnin lotė nga sytė. I ati e pyet - Pėrse qan o bir ?
I biri i fsheh tė vėrtetėn duke iu pėrgjigjur: - Mu kujtua nėna e vdekur!
Atėherė i ati hesht dhe fut edhe ai nė gojė njė lugė supė. Supa tepėr e nxehtė e bėn edhe atė t“i dalin lotė nga sytė.
- Pse po qan o babė ? - e pyet i biri tinzar.
- Mu kujtua jot ėmė se ēfarė kopili ka lėnė ! - pėrgjigjet i ati.
Nje nate lepuri kishte pire shumė raki dhe duke u kthyer per ne shtepi e ze gjumi ne mes te rruges. Mbas pak kohe kalojne dy ujqer aty prane dhe kur e panė lepurin u gėzuan shumė edhe njeri prej tyre tha:
-A c'kam per tu kenaqur duke ngrene kete lepur .
-Jo ti ske per ta ngrene do ta ha une, se une e pash i pari - ia priti ujku tjeter.
-Ti genjen se une pashe i pari...
Keshtu ujqerit nga llafet kaluan te dhua dhe filluan te ziheshin me njeri-tjetrin me kafshime derisa ngordhen qe te dy.
Kur u zgjua lepuri ne mengjes shikon dy ujqrit e ngordhur dhe e quan sikur i ka vrare vete, ngrihet dhe thote:
-Lere more se nuk dua te pi me raki, se sa her qe pi bej gjithe keto gjullurdira.
Per Bjondet
Nje pjonde futet ne nje dyqan edhe pasi shikon te gjitha sendet i pelqen nje televizor
Bjondja: Sa kushton ky televizori ?
Shitesi: Me vjen keq po nuk ju sherbejme bjondeve
kjo nga inati del jashte po televizori i kishte ngelur fiksim . shkon ne parukeri edhe ndryshon ngjyren e flokeve
Shitesiperseri ? Me vjen keq qe nuk ju sherbejme bjodeve ?
kete here ajo ndryshin jo vetem ngjyren por edhe modelin e flokeve edhe kthehet perseri
Shitesi: Me vjen keq po nuk ju shebejme bjondeve
Bjondja e merzitur i kthehet eshte e treta here qe vij ketu edhe ti perseri me njeh se jam bjonde nga e di ti ?
Shitesi: Sepse ai nuk eshte televizor eshte microwave.......
Perse bjondet nuk bejne kurre dush me uje te nxehte ?
- Sepse ben pasqyren me avull..
- Kush eshte pija me e preferuar per bjondet ?
- Tjerta
- Ku eshte e perbashketa midis nje bjondeje edhe nje shishe birre?
- Te dyja jane bosh nga qafa e lart
- Si mund ta besh nej bjonde te martohet me ty ?
- Thuaj qe eshte shtatzane
- ēfare do te thote ?
- A eshte me te vertete i imi ?!?
- Ēfare eshte nje brune ne mes dy bjondesh ?
- Perkthyse
- Ēfare ben nje bjonde ne mengjes ?
- Vishet edhe kthehet ne shtepi
- Ēfare i thote nje bjonde mashkullit pasi te mbaroj seksin ?
- meqe ra fjala si e ke emrin ?
Copyright ©Lezha.net 2002-2003
-
-
AQUARIUMI. Dy shoke, Tani dhe Miri, takohen mbash shume kohesh. Mbasi hyn ne muhabet Tani pyet Mirin se cfare profesioni bente ai. Psikolog iu pergjigj Miri. Psikologu, vazhdoi me tej, ka per detyre te gjej se cfare tipi jeni vetem duke pyetur tre pyetje. Pa he nje here tha Tani, me trego nje here se cfare tipi jam une. Ne rregull tha Miri. A ke akuarium ke shpia e pyeti Miri? Po iu pergjigj Tani. Kjo do te thote qe ti pelqen ujin ose plazhin tha Miri. Ke te drejt iu pergjigj Tani. Neqoftese pelqen ujin kjo do te thote qe ti pelqen femrat tha Miri. Po, iu pergjigj Tani, ke te drejte. E shef pra qe qenkeni feminist. I mahnitur Tani tund koken. Te nesermen ne kafe, Tani takon nje mikun e tij. E di ti i thote Tani se car pune ben psikologu? jo i pergjigjet miku. Po ja thote Tani me tre pyetje ai te gjen se cfare tipi jeni. Pa he nje here tha miku. Keni akuarium ke shpia vazhdoi Tani? Jo iu pergjigj miku s'kam. Ahhhhh i thote tani juve qenkeni pederast!!!
SKLEROZA. Nje cift pleqsh ishin smur me skleroze ene smajmshin men asigjo, ishin dyll fare nga menja. I dite plaku i thote plakes ti merte nje akullore ne frigorifer. Nigjo i thote plaku, qe mos harosh shkruje me i leter ene fute ne xhep te majte dhe mbasi ta kesh mare qite prej xhepit te majte ene fute ke i djathti. Jo i thote plaka mos ki marak se nuk haroj. Nigjo ktu i thote plaku une du ene ca luleshtrydhe ke akullorja pranej shkruje ke letra se ke per te haru. Jo i thote plaka se e mar men: akullore me luleshtrydhe. Nigjo i thote plaku se une du ene bajome ke akullorja pranej shkruje se ke per te haru. Jo i thote plaka perseri, nuk e haroj, e maj men: akullore me luleshtrydhe dhe me bajome. Mire i thote plaku shko! Shkon plaka hap frigoriferin edhe mer nje molle dhe ia jep plakut.. Te thash i thote plaku qe kishe per te haru, une te thashe te me merje nje portokalle jo molle!!!!!!
TAVA DHEUT Bie zilja ne klase dhe te gjithe studentet ulen. Ne klase mungonte mesuesja edhe futet zevendesuesi, tiranas dempapadem. Sot i thote zevendesuesi nuk do bejme mesim. Kush me thote si behet tava dheut do te mari 10. Ngre doren studenti i pare. Pa he thote zevendesuesi: Ja thote studenti, nezim zjarin, marim tiganin.........Ulu mer ulu ti i thote zevendesuesi. Ne ate kohe ngren doren nje student tjeter. Ho i her tina i thote zevendesuesi: Studenti i dyte vazhdon: nezim zjarin, marim tiganin, i cik gjize, vaj..........ulu mer ulu ene ti : i thote zevendesuesi.. A ka njeri tjeter thote ai? Anej nga fundi nrehet i dore: une thote ai. Nigjo ktu thote ai: Nezim zjermin, marim i firtere, hedhim voj, ene i cik giz, morim mishin, me i cik lyr, ene e hedhim m'pajot dheut. Bravo i thote zevendesuesi: 10!!!!!
TRE MIZAT. Tre miza ulen ne restorant. Mbas pak vjen kamarjeri. Cfa deshironi te hani i pyet ai. Nigjo ketu thote miza e pare, mua thote me bo i pjat me ***. Ne regull i thote kamarjeri. Po juve pyet kamarjeri mizen e dyte? Edhe mua thote miza e dyte me bo i pjate me *** si ajo e mizes se pare. Po juve pyet kamarjeri mizen e trete? Pssssssss thote miza e trete duke u menduar, mua thote............... me porosit nje pjat me *** po nigjo ktu: pa urdhra se me vjen goja ere!!!!!!!!!!!!!
MORI DHE PLESHTI. Mori dhe pleshti ne motor po ecnin pik plumi. Ec e ec byyyyyym ia plasi pemes mori. Cpate i tha pleshti? E po ti dhjefsha tha: sec mu fut i miz ne sy!!!!!!!!!!!!!
IMIGRANTET. Dy shqiptare blen viza fallco edhe nisen per ne amerike per te punu. Sa mrin ne aeroport gjejne nje dollar ne toke. Njoni prej tyre ulet per me e mare........... e mer boll si bo edhe ti, i tha tjetri pse qe sot do fillojme pune ne?!
KAFSHET E PYLLIT. Lepuri i nevrikosur takon luanin mbretin e kafsheve te pyllit dhe i ankohet: luan!! thote ai une insistoj qe ne pyll te ndertohen banjo.. Pse iu pergjigj luani? Po ja thote lepuri, kafshet e pyllit kane fillu me e leshu ven e pa ven, gomari thote ai ec e ec ene i leshon.. Epo mire i thote luani meqe qeka puna keshtu... Javen tjeter lepuri prap i nevrikosur shkon ke luani dhe i thote: luan banjot e pyllit duhen prishur sa me pare!!! Pse e pyet luani cfare ka ndodhur, ti vet the qe ne pyll duhen banjot. Po ja thote lepuri: Ariu mire qe futet pa radhe po do edhe i lepur me fshi ******!!!!!!!!!!!!!!
CIGARJA. Shenim:::: Cigarja ta mer jeten pak nga pak. Pergjigje::::::: E kush po nxiton?!
KAMARJERJA. Kamarjerja duke majt i pjat me sup, fuste gishtin e madh mrena ne sup. Klienti kur e shef i thote: Pse e fut gishtin mrena ne sup? E kam perndrydhur gishtin i thote ajo, edhe me ka thene doktori qe ta maj me te ngrohta. Pse i thote klienti ke supa ime e ma me te ngrohta gishtin ti, pse nuk e fut n'myth i thote ai?.. Epooo sa e qita i pergjigjet kamarjerja!!!!!!!!!!!!
GROSHA. Ishte Hasa duke ecur ne treg edhe vaaaap ia keput nje pordhe. Nje qytetar qe ndodhej aty prane e degjon edhe nuk ia ve veshin. Mbas pak Hasa ia keput edhe nje pordhe tjeter, por kesaj radhe u ndegjua akoma me shume. Hasa e pa qe e ndegjoj qytetari qe kish prane dhe filloj te largohej prej ti. Qytetari fillon ta ndjeke nga pas. Hasa e sheh qe qytetari filloje ta ndjeke dhe ia merr vrapit. Vrap Hasa, vrap qytetari. Vrapo e vrapo deri sa lodhet Hasa edhe qendron. Hasa duke u ndodhur ne pozicion te keq e pyet: cfare keni qe me ndiqni, c'te kam bere? Te me falesh neqoftese te kam ofenduar..... Qytetari duke marur fryme rende nga vrapi qe kishte bere ia kthen Hases dhe e pyet: Amon mer Amon, te lutem me thuaj ku e ke ble ate groshen?............................
LEPRI DHE PAPAGALLIN. I lepur shkon ne nje bar, ulet edhe mer i shishe birr. Aty na ishte ene papagalli. Papagalli sa here kerkote nai gjo per te pi i gerthiste ari banankierit: ooo ari na bo i birre se ta mora frymen!!! Lepri i cuditur tha me vete, a se provoj ti them edhe une i here ashtu? ooo ari na bo ene i birr se ta cava barkun!!! ouu i thote ariu, kujt i flet ti ashtu? fole me ashtu kam per tiu kap prej flokesh te dyve juve ene kam per tiu hedh ne gremin,,,,tha ariu.. Papagalli nuk zuni men edhe kur e maroj birren i thote ariut prap::... ooo ari na bo ene i birr se ta cava farfallen!!! ... ia jep ariu..... Po edhe lepri nuk zuni men, pa papagallin edhe ai edhe i thote ooo ari na jep ene i birr se te erdha aty ene te bona ***!!!... I nevrikosur ariu i kap te dy prej flokesh edhe i hedh ne gremin.... Duke ra ne gremin papagalli i thote leprit: o lepur ke krah ti?..... jo i thote lepri s'kom!.......... Po atere c'*** kishe qe i bejshe arit si cub ti...i thote papagalli.......................
DY PLEQTE. Dy pleq nje nate vendosin te shkojne ne restorant. I vjen kamarjeri dhe i pyet se cfare deshironin te porosisnin. Plaka i thote:..mua me bej nje pjat sup, edhe pastaj me sill i cik mish vici.. Kurse plaku i thote:..mua me bej i pjat mish dhe pastaj me sill i pjat supe.. Kamarjeri i habitur i pyet se pse nuk porosisnin supen ne te njejten kohe dhe pastaj mishin ne te njejten kohe po ashtu.... Plaku i turperuar i pergjigjet: po nje pale dhembe kemi more djal..................
CECENET NE ITALI. Nje familje cecenesh kishin shku ne Itali. Ne kohe dreke del gruja shpis ene theret cecente e vegjel qe te vinin te hanin drek.. Mariooooo, Luciooooo, vjeni presto perke dreka u bo gati...gerthet e ema.. Mama cfare abiamo sot per cena?..pyesin cecent e vegjel.... Ogi abiamo grosh filio mio...pergjigjet e ema(cecenja) Mama perke anke ogi grosh abiamo?....pyesin cecent e vegjel....... No tezoro, ogi abiamo le kokre, longun per natale.............. ia kthen e ema......
TE HUAJTE. Nje tufe turistash po fluturonin me avion, te shikonin bukurite e botes... Ri e ri,,,,, ngrihet amerikani dhe thote: une e di qe jemi ne amerike sepse shoh statujen e lirise..... Mbas pak ngrihet anglezi dhe thote: une e di qe jemi ne angli sepse shoh oren e madhe big ben......Mbas anglezit ngrihet franceze dhe thote: une e di qe jemi ne france sepse shoh kullen efel...................Mbas francezit ngrihet shqiptari dhe thote: une e di qe jemi ne shqiperi sepse sa qita doren me vodhen oren.......
HISTORIA TELEFONIT. Nje here na u mblodh keshilli boteror dhe po bisedonin per historine e telefonit..... Ngrihet francezi dhe thote:.. ne france eshte germuar 1000 metra nen toke dhe jane gjetur fije telefoni, kjo do te thote vazhdoi ai, qe ne france telefoni ka pas ekzistuar para shume kohesh.................. Ngrihet gjermani dhe thote:.. ne gjermani eshte germuar 2000 metra nen toke dhe jane gjetur fije telefoni, kjo do te thote vazhdoi ai, qe ne gjermani telefoni ka pas ekzistuar para me shume kohesh.... Ngrihet amerikani dhe thote:..ne amerike eshte germuar 5000 metra nen toke dhe jane gjetu fije telefoni, kjo do te thote vazhdoi ai, qe ne amerike telefoni ka pas ekzistuar para shume shume kohesh. Ngrihet shqiptari dhe thote:.. ne shqiperi eshte germuar 10000 metra nen toke dhe s'eshte gjetur asgje, kjo do te thote vazhdoi ai, qe ne shqiperi nuk ka pas telefona me fije por celulare shume kohe perpara..
HOW TO CLEAN A CAT. 1. Throughly clean the toilet. 2. Add the required amount of shampoo to the toilet water, and have both lids lifted. 3. Obtain the cat and soothe him while you carry him towards the bathroom. 4. In one smooth movement, put the cat in the toilet and close both lids. you may need to stand on the lid so that he cannot escape. CAUTION: Do not get any part of you body too close to the edge, as his paws will be reaching out for any purchase they can find. 5. Flush the toilet three or four times. This provides a "powerwash and rinse" which I hame found to be quite effective. 6. Have someone to open the door to the outside and ensure that there are no people between the toilet and the outside door. 7. Stand behind the toilet as far as you can, and quickly lift both lids. 8. The now-clean cat will rocket out of the toilet, and run outside where he will dry himself.
POLICI DHE GJOBAT. Nje djal i ri sapo mbaron shkollen e policise, fillon pune ne nje komisariat ne qytet. U vesh me uniforme, dhe menjehere doli ne krye te detyres. Kalon muaji dhe polici i ri kthehet ne komisariat per te mare rrogen. I pa kenaqur nga rroga, polici i ri pyet shefin se perse i kish dhene aq pak lek. Shefi sia pret edhe fillon ti shqjegoje se ai duhet te vinte gjoba qytetareve ne menyre qe komisariati te mblidhte leke per te paguante policet, ska gjoba ska leke!! Ne dalje polici digjon se nje vend i mire per te vene gjoba ishte banjot publike. Ashtu degjon ashtu ben polici i shkrete, duke qendruar mu ne hyrje te bonjove publike...prit e prit........del njeri. Gjobe!!!! I thote polici. Pse? ia kthen qytetari. Kur mbarove pune ne banjo, ti e shplave me uje...ia kthen polici...uji.....vazhdon ai....nuk eshte per tu shplare, neve ujin e perdorim per tu lare, per elektrik, per me pi etj...ti nuk mun ta perdoresh per tu shplare!!!!.........iken i pari....mbas pak del i dyti............Gjobe!!!!!!!thote perseri polici.........Pse? ia kthen ai....kur mbarove pun ti, e fshive me leter...thote ai.....ti..vazhdoi ai ....nuk mund ta shperdorosh letren ashtu sepse letren ne e perdorim per me shkrujt, kalamojt bejn detyrat, per zjar etj.........iken edhe i dyti.........prit e prit polici per te tretin........i treti hic......me ne fund polici nuk duron dhe i thote......do dalesh ti apo si e ke hallin.....................................i treti ia kthen..........po pres sa te me thahet shefo!!!!!
ROSA DHE QELBSI. Qelbsi duke shetitur ne park, sheh Rosen duke qare. -Rose pse po qan?- e pyet Qelbsi. -Po ja- thote Rosa -Une thote mund te vdes neser dhe kurre nuk do te marre vesh se cfare kreature jam-. -Per kete merzitesh ti?- E pyet Qelbsi? -Mos u merzit se do te them une se si dukesh ne paraqitje dhe pastaj do te vendos se cfare kreature je-. -Me thene te drejten, ti pupla ke- vazhdon Qelbsi.-Per te notuar di me notu, sqep ke, kembet si lopat i ke, atehere ti je Rose-. Nje dite tjeter Rosa sheh Qelbsin te merzitur sepse edhe ai gjithashtu nuk dinte se ēfare kreature ishte. -Mos u merzit!- I thote Rosa -do te ndihmoje une te gjej se ēfare kreature jeni juve-. -Me ngjyrė tė bardhė dhe tė zezė jeni, erė vini, ateherė unė them se juve jeni Porto Rikan-.
-
-
Rroga e dyfishuar
"Shefi ma ka dyfishuar rrogėn!" i tregon kontabilisti kolegėve tė vet.
"Si e fitove kėtė?"pyesin me kurreshtje kolegėt.
"I thashė:Nėse jo, prej muajit tė ardhshėm do tė filloj nė Inspektoriatin financiar, si kontrollor."
Viagra by Microsoft
"Ēka do tė shkruante nė paketimin e Viagra-s sikur tė prodhohej nga Microsoft-i?"
"Plug & Play"
Bjondina
Pse bjondina nuk mund t`i pėrgadis dy porcione nga libri i kuzhinės?
Se furra e saj nuk shkon deri nė 400` C.
Optimisti
Optimist ėshtė ai shef i cili e marton sekretareshėn e vet, dhe seriozisht mendon se edhe mė tej mund t`i diktoj asaj.
Punėtorėt e saktė
Njė ndėrmarrės pyet tjetrin:"Pse punėtorėt e tu janė ēdoherė tė pėrpikshėm?"
"Parking-trik!"
"Nuk po kuptoj..."
"Tridhjetė punėtorė dhe vetėm njėzetepesė vendparkimi..."
Nė vend tė punės
"A mund tė bisedoj me shefin njėherė?", pyet njė konsumator.
"Ėshtė duke fjetur", ishte pėrgjegja.
"Po sekretaresha e tij?"
"Unė ju thashė njėherė ..."
Shefi nga dritarja
"Pse kėrceu shefi juaj nga dritarja?", pyet polici sekretareshė e bukur.
"Nuk e di. Ai ishte ēdoherė i ndershėm ndaj meje. Para dy muaje ma dhuroi njė mantil lėkure. Muajin e kaluar njė auto sportiv. Sot nė mėngjes ma dhuroi njė unazė brilianti. Pastaj mė pyeti se sa do ti kushtonte atij tė bėj dashuri me mua. Pasi i tregova, kėrceu nga dritarja."
"Po ēfarė i thatė ju atij?", pyet polici.
"I thashė se zotėritė tjerė nga byroja mi japin dhjetė Marka"
Trashėsia
Shefi i thotė sekretares: "Monikė, dita ditės jeni duke u trashur. Keni kujdes pak!" Pėshpėritė ajo: "Ka qenė dashur ju tė keni kujdes!"
Gjumi
"Zotėri mjek, unė flas nė gjumė!"
"Edhe, ēfarė ka tė keqe kėtu?"
"E gjithė byroja mė pėrqeshin"
Autostrada
Njėri peshkoi nga uji njė shishe-postė nga e cila doli njė fantazmė. "Faleminderit qė mė lirove", -thotė fantazma, "ti e ke njė dėshirė tė lirė." "Ma ndėrto njė autostradė nga Tirana nė Berlin." "Unė jam vetėm njė fantazmė e vogėl, kjo ėshtė e vėshtirė pėr mua. Kėrko diēka tjetėr." Mbasi mendoi njė kohė njeriu i tha: "Mė bėn qė ti kuptoj gratė." "Okay", tha fantazma, "Si ishte puna e autostradės? Katėrvijshe?
Lejleku
Zana e vogėl pyet nėnėn e saj: "Mami a ėshtė e vėrtetė se mua mė solli lejleku?" "Po ashtu ėshtė!" -ia kthen nėna e saj. "Po ty mami, tė solli edhe ty lejleku?" "Po edhe mua"-iu pėrgjigj e ėma. "Po gjyshen" -pyet prapė Zana. "Edhe gjyshen e solli lejleku!" -pėrgjigjet prapė nėna e Zanės. "A ha"-pėshpėrit Zana duke shkruar nė fletoren e saj "Nė familjen tonė mė se tri gjenerata nuk ka pasur lindje normale" -shkruan ajo.
Microsoft-i nė kodėr
Tre bashkėpuntorė nga Microsoft-i udhėtojnė sė bashku nė njė automobil, njė nga reparti Hardware, njė nga Support (ndihma-udhėzime teknike) dhe njėri nga reparti Sofware. Ata lėshohen nga njė kodėr njė tatėpjete tė madhe, shpejtėsia e tyre rritet ēdoherė e mė tepėr dhe dikur e shohin vehten nė livadh rreth rrugės.
Ai nga Hardware-i: "Plotėsisht e qartė, frenat nuk janė nė rregull."
"Jo, krejėsisht e logjikshme, ėshtė faji i udhėzimit pėr pėrdorim"- ia kthen ai nga Support-i..
Pas pak lajmėrohet i treti nga Software: "Ah, ende nuk ėshtė asgjė e sigurtė, sė pari e rikthejmė automobilin nė rrugė dhe shohim a po pėrsėritet gabimi!"
Shoqet
Bisedojnė dy shoqe: "Burri im ėshtė njė engjull" -thotė njėra. " Ti ke fat" -ia kthen tjetra. "Burri im ėshtė ende gjallė"
Dashuria
"Ah," pėshpėret ai, "dashuria ėshtė gjė e mrekullueshme." - "Ashtu ėshtė",- ia kthen ajo, "por edhe me ty nuk ėshtė keq"
Bjondinat
Bisedojnė dy bjondina. "Dje isha te mjeku pėr tė bėrė testin e shtanzėnisė". - "Edhe?" - pyet shoqja e saj me interesim. "A ishin pyetjet e vėshtira?"
Nė Gjyq
Gjykatėsi e pyet tė pandehurin i cili akuzohet pėr plaēkitje me vrasje: "A e njihni kėtė thikė?", pyet gjykatėsi dhe tregon thikėn me tė cilėn ėshtė mbytur viktima. - Jo se kam parė kurrė!" -"Ju e mohoni do me thėnė? Mbylleni!"
Mbas dy ditėsh gjykatėsi e merr prapė nė pyetje tė paraburgosurin dhe duke ia treguar thikėn e pyet: "Tani e njihni kėtė thikė?" - "Po, zotri gjykatės." - "Mė nė fund po e pranoni a? E kam ditur, prej nga e njihni kėtė thikė?" - Zotri gjykatės, ju vetė ma treguat herėn e kaluar."
Ndihma nė trafik
Plaka i lutet voglushit: " A mund tė mė ndihmosh ta kaloj rrugėn djalosh? " - " Po, por duhet ta presim dritėn e gjelbėr." - " Ah, nė tė gjelbėr e kaloj unė rrugėn vet !"
Detyrat shtėpiake
Fatoni i bėn detyrat e shtėpisė dhe e pyet nėnėn e vet: "Mami si shkruhet ,unoj`?" - " Ti don tė thuash ,punoj` apo ?" - "Jo, ,unoj` , se shkronjėn ,p` munda vet ta shkruaj !"
Fajtor apo jo?
" I pandehur, pse papritmas e tėrhiqni pranimin e fajsisė suaj?", habitet gjykatėsi. - "Avokati im mė bindi pėr pafajsinė time!"
Karatisti pa diplomė
"A ėshtė e vėrtetė se djali yt me njė shqelm e rrėzoi njė lis?" - "Po, ai shkeli pedalen e gazit nė vend tė frenave!"
Pyetje kimike
"Meritė, nė dorė e kam njė monedhė metali. Sikur kėtė ta hedh nė njė gotė me acid, a do tė shkrihej ajo?" - "Jo profesor, pėrndryshe nuk do ta hidhnit aty!"
Te dentisti
Dentisti:"Kaq shumė me tė vėrtetė nuk ka nevojė ta hapni gojėn." - "Mendova se ju duhet shumė vend pėr gjithato instrumente tuajat, zotri mjek." - "Po n`rregull, por unė rri pėrjashtė!"
Blerėsi i vogėl
Te Pemėshitėsi. "Xhaxhi tė lutem 5 kilogram patate - por nga ato tė voglat se nuk mund tė bartė shumė rėndė."
Pushimet verore, ku?!
Biseda nė byro. "Ku ishit kėtė vit nė pushim?" - "Nuk e di - fotografitė nuk i kemi zhvilluar ende."
Dhėndri
Pas dasmės ēifti i ri drejtohet nė hotel pėr ta filluar jetėn e re. Dhėndri i ri i shqetėsuar nga ajo qė po e pret mundohet pesė minuta pėr ta futur qelėsin nė vrimė pėr ta hapur derėn. "Hė", i drejtohet nusja e re, "mirė po na fillon jeta e re, ė!"
Shitėsi i mirė
Blerėsja nė arkė tė njė shitoreje ushqimore: "Dje keni gabuar pėr 50 uro zotėri!"
"Ėshė dashur tė tregoni menjėherė zonjė, tash ėshtė vonė!"
"Mirė pra, po i mbaj paratė!"
Tė dielėn mbrėma
Shefi i drejtohet sekretareshės: "A keni planifikuar diēka pėr tė dielėn nė mbrėmje?"
Ajo shkėlqen:"Jo zoti drejtor!"
"Mirė pra, tė hėnėn mund tė vini me kohė nė punė!"
Suksesi shkollor
Aktori i drejtohet birit tė vet nė ditėn e suksesit shkollor:"Si kalove biri im, ēdogjė nė rregull?"
"Paj, babi, kontrata ime me klasėn e tretė u vazhdua edhe pėr njė vit."
Nė Hotel
Ēifti i ri i posamartuar vjen nė hotel. "Ju lutem dhomėn mė tė mirė pėr tri netėt e ardhshme", thotė burri. Portieri i pėshpėrit gruas sė re: "Ju pasket fat zonjushė, zakonisht ky e merr dhomėn vetėm pėr ca orė."
Pedanti
Jonuzi takon shokun e tij Ahmetin. Thotė Jonuzi me plotė mirėnjohje:"Oh zot, po shihet qartė se je martuar: Pantolla tė hekurosura, kėpucėt shkėlqejnė, hallall tė qoftė se paske marrė nuse tė vyeshme!"
"Po", fshanė Ahmeti, "kėto janė gjėrat e para qė mi mėsoi gruaja ime e dashur."
Televizori
Njė njeri e kishte dėrguar televizorin te mjeshtri pėr ta riparuar. Mjeshtri e pyet:
-Ē'ka ka televizori?
-S'di pėr nder, isha duke e kruar veshin me gjilpėrė, kur, papritmas iu ndal zėri televizorit!
Dy pyetje
Femra e re erdhi te falltari. Ai i kėrkoi 20 dollarė dhe tha se do t'i pėrgjigjet vetėm nė dy pyetje pėr atė shumė tė hollash.
Zonjusha e re pas mėdyshjes, megjithatė pagoi paratė dhe e pyeti
-"A nuk ėshtė tepėr shtrenjtė pėr vetėm dy pyetje?"-"Po, tepėr shtrenjtė ėshtė" -iu pėrgjigj falltari, "e cila ishte pyetja e dytė?".
Femra e pėrsosur
Njeriu mbeti i pamartuar, sepse tėrė jetėn kėrkonte femėr tė pėrsosur. Kur u bė 70 vjeēar, dikush e pyeti:
-"Ke udhėtuar tėrė botėn. Si nuk e gjete njė femėr tė pėrsosur."
Plaku u pikėllua shumė dhe tha: -"Njėherė isha afėr njė femre tė tillė".
Tjetri vazhdoi: -"Po ē'ndodhi? Pse nuk u martove me tė?"
Plaku, edhe mė tej i pikėlluar, ia ktheu: -"Ē'tė bėj? Ajo po ashtu kėrkonte mashkullin e pėrsosur."
Shpėtimtarja
Nė ditarin e njė gruaje qė kishte udhėtuar me anije shkruante...
-E martė, ėshtė dita e tretė e udhėtimit nė anije. Sot mu afrua kapiteni i anijes dhe po mė vardiset...
-E mėrkurė, kapiteni i anijes mė ftoi pėr drek nė kabinėn e tij...
-E enjte, kapiteni i anijes kėrkon qė ta kaloj natėn me mua....
-E premte, Kapiteni i anijes m'u kėrcėnua se nėse nuk pranoj tė flej me tė do ta fundos anijen me gjithė 387 pasangjerėt....
-E shtunė, i shpėtova 387 pasangjerėt nga anija jonė!!!
Lepuri
Lepuri ishte duke i mprehur dhėmbėt. Kalon ujku dhe e pyet
-"Ē'ka po bėnė o lepur"
-"Po i mpreh dhėmbėt se dua ta hajė luanin"-ia kthen lepuri.
-"Ē'ka po bėn o lepur?"- pas pak kalon ariu dhe e pyet.
-"Po i mpreh dhėmbėt se dua ta hajė luanin"-ia kthen lepuri.
-"Ē'ka po bėn o lepur?"- e pyet luani i cili kishte dėgjuar aferėn e lepurit dhe kishte vendosur tė bindet.
-"Qe bre luan, po i mpreh dhėmbėt dhe po flas pa lidhje" -ia kthen lepuri.
Prizrenalia
-"Prej nga jeni" - pyet njė udhėtar prizrenalinė nė autobus.
-"Nga Prizreni" - i pėrgjigjet ky
-"Po ti?"
-"Edhe unė jam nga Prizreni" - i pėrgjigjet tjetri
-"Je nga Prizreni ēdo ditė tė javės apo vetėm tė mėrkureve" - ia kthen prizrenalia.
Livadhi
-"E dashur, nė zemrėn time ėshtė njė livadh, e nė atė livadh ėshtė njė lule, e ajo lule je ti" - i thotė djali vajzės.
-"I dashur, edhe nė zemrėn time ėshtė njė livadh, nė atė livadh ėshtė njė kali, e ai kali je ti" - ia kthenė vajza.
Shahisti
-"E dashur, dua tė martohem me ty" - e propozon djali vajzėn.
-"Mirė i dashur por ėshtė kėtu njė problem. Vėshtirė se do tė pajtohet babai im!" -pėrgjigjet ajo.
-"Pse?" -pyet ai
-"Ngase ai ėshtė shahist" -pėrgjigjet ajo.
-"Ani, ēka ka lidhje kjo me martesėn tonė?" - pyet djali i habitur.
-"Po ai kurr nuk e jep mbretėreshėn pėr kali" -ia kthenė vajza.
Nusja e vjehrra
-"Ē'ėshtė kjo punė moj nuse, shoqet e tua zgjohen nė ora 8 e ti nė 12 dhe atė ēdo ditė" -i ankohet vjehra nusės.
-"Po shoqet e tua? Tė gjitha shoqet e tua i kanė letrat nė banderė e ti ē'ka po pret!?" -ia kthenė nusja.
Kamarieri
-"Beni sa bėjnė 20 + 20", e pyet mėsuesja Benin
-"20 + 20 bėjnė 80" -pėrgjigjet Beni
-"Kush tė mėson ty matematikė Beni qė tė llogaritėsh kėshtu" - pyet sėrish mėsuesja
-"Babi" -pėrgjigjet Beni
-"Ē'ka punon babi ytė" - pyet mėsuesja
-"Ėshtė kamarier" -pėrgjigjet Beni.
Vetėm njė herė
-"Sikur tė mund tė lindeshe edhe njė herė, ē'do tė dėshiroje tė bėhesh?" - e pyet njeriu shokun e vet.
-"Paj, ē'tė them, ndoshta do tė dėshiroja tė lindi kali" - ia kthen ky.
-"Jo, jo, nuk bėn dy herė tė lindesh i njėjtė" - ia kthen shoku.
E ēuditshme!
Ne shkolle.
Mesuesi, pasi i kontrolloi detyrat e shtepise te nje nxėnėsi, tha:
- E ēuditshme! Si eshte e mundur qe nje njeri tė bėjė kaq shume gabime!
- Kush tha vetem nje njeri, zoti mesues? Une se bashku me babin.
Patrulla e policise ndaloi nje kalimtar
Ne nje periudhe krize sheqeri, patrulla e policise ndaloi nje kalimtar te hipur mbi karroce te ngarkuar.
- Dokumentat! - i tha njeri prej policeve. Kalimtari germoi neper xhepa dhe gjeti vetem pergjigjen e analizave te urines.
Polici, pasi e lexoi letren ku shkruhej, Albumine nuk ka, sheqer nuk ka., tha:
- Domethene sheqer nuk paske? Kalo!
Uh, sa na qetesuat!
Kapitenit te vaporit iu afrua nje udhetare:
- Eshte e vertete se ne keto ane deti ka thellesi deri tre km? Me falni qe pyes por gjithēka mund te ndodhe dhe nuk dime not...
- Jo, zonje, ēfare thoni keshtu? Thellesia ketej nuk eshte me e madhe se 500 metra...
- Ashtu?! Uh, sa na qetesuat! Jeni shume i sjellshem!
Vete kjo bote eshte krijuar per nje jave...
Klienti ne rrobaqepesi:
- Me duhet te qep nje kostum. Veē ju lutem, sa me shpejt!
- Pas nje muaji do ta keni gati.
- Pas nje muaji?! Vete kjo bote eshte krijuar per nje jave...
- Dhe ajo ju pelqen?
Me falni, ēka po shkruani?
Gjate udhetimit ne aeroplan, njeri nga udhetaret nxori bllokun e shenimeve dhe, duke pare nga stjuardesa, beri disa shenime.
Kjo e fundit kureshtare nga natyra, pyet - Me falni, ēka po shkruani?
- Po shkruaj ato gjera qe dua t'i them gruas kur te kthehem... - Interesant, ēfare per shembull?
- Te dobesohet nja 7 kilogram, te rinohet rreth 15 vjet dhe ēdo njezet minuta te me propozoje te ha ose te pi, keshtu si beni ju.
Borebardha dhe shtate xhuxhmaxhuxhet
Mimoza, 7 vjeēare, pasi pa filmin "Borebardha dhe shtate xhuxhmaxhuxhet", e pyeti te atin nese e dinte
kete perralle.
- Me kujtohet fundi saj, - tha i ati. Borebardha dhe princi jetuan te lumtur deri ne fund.
- Jo babi, - u hodh vajza - Ata u martuan
Hani nga njė karamele
Mjeku i tha pacientit:
- Nėse dėshėroni tė jetoni gjatė, sa herė t'iu lindė dėshira pėr tė pirė cigare, hani nga njė karamele.
- Ē'thoni kėshtu. doktor! Unė nuk mundem tė ha mė karamele!
Tani kopshti im do tė ishte njė pyll!
- E shikoni kėtė pemė? - i tha njė zonjė mysafires, tek po sodisnin kopshtin prapa shtėpisė. - E kemi mbjellė para njėzet vjetėve, pas grindjes sė parė me burrin, duke i premtuar njeri-tjetrit tė mos grindeshim mė. Dhe e mbajtėm fjalėn.
- Ē'ide e bukur! Sikur tė kisha vepruar nė kėtė mėnyrė edhe unė me burrin tim, tani kopshti im do tė ishte njė pyll!
Bėj njė zė djalit qė tė vijė
Nė Ajaēo tė Korsikės, njė grua i thotė tė shoqit nė kohėn kur ky po gogėsinte:
- Dėgjo, e ke qė e ke gojėn hapur, tė lutem bėj njė zė djalit qė tė vijė.
Ishte njė fatkeqėsi e tnerrėshme
- Mė thanė se burrit tėnd ia kanė prerė njėrėn kėmbė...
- Ashtu ėshtė, motėr. Ishte njė fatkeqėsi e tnerrėshme. Imagjinoje: dy ditė pėrpara bleu njė palė kėpucė tė reja!
Ajo qė ke nė kokė
Burrė e grua kaluan pranė vitrinės sė njė modelisteje. Gruaja ndaloi dhe po sodiste kapelet me Ēmimet: 100 euro, 150 euro, 200 euro...
Burri qėndroi i heshtur.
- Cila tė pėlqen mė shume?- e pyeti ajo tė shoqin.
- Ajo qė ke nė kokė, e dashur!
Martesa ėshtė njė ēėshtje serioze
lu drejtua dikush shokut tė vet, beqar i vendosur dhe tanimė i moshuar, tė cilin e pyeti se pėrse e kish ndarė mendjen tė mos martohej.
- Martesa ėshtė njė ēėshtje serioze qė kėrkon tė vrasėsh mendjen tėrė jetėn, miku im
Unė vajtoj me zemėr dhe jo me kėmbė!
- Ē'ėshtė kėshtu, zonjė? Nuk ka veēse tre muaj qė ju ka vdekur burri, ndėrsa ju vallzoni!
- Mė falni, unė vajtoj me zemėr dhe jo me kėmbė!
Sepse do tė kujtojnė se unė nuk jam gruaja jote!
- Ardian,- i tha gruaja tė shoqit, ndėrsa ishin ulur pranė tryezės sė njė restoranti.
- Mos je gjithmonė kaq i sjellshėm me mua kur ndodhemi para syve tė tė tierėve.
- Pse?
- Sepse do tė kujtojnė se unė nuk jam gruaja jote!
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt