Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 36 prej 36
    KundraRRYMES

NĖNA E MIRĖ NUK KA NEVOJĖ PĖR KOLLOVAR , POR KA NEVOJĖ PĖR DASHURI , KA NEVOJĖ TĖ JAPĖ E TĖ MARRĖ NDJENJA , TĖ NDAJĖ TĖ MIRĖN ASHTU SI DHE TĖ HIDHURĖN. KA NEVOJĖ QĖ FĖMIJA I SAJ TE SHOHĖ EKUILIBRIN FAMILJAR ME DY PRINDER , KU TĖ KETĖ EDHE PREZENCEN MASHKULLORE EDHE PREZENCĖN FEMĖRORE.
    PO , O ZOT , SI MUND T'IA SHPJEGOSH TI KETO NE MENTALITETIN TONE "KUNDRARRYMĖS"?!

Ti mė drejtohesh mua personalisht tė bėj jetėn time kėtu ku jam. Mos ki merak , se unė jetės time i kam dalė zot. I kam vendosur dy shpatullat e mia tė betonta dhe i jam bėrė vetė burrė , vetė grua. Nėse unė kam hapur kėtė temė ėshtė sepse po troket shumė rrėmbimthi nė portat tona njė realitet i tillė , dhe pėr tė thyer ngurtėsinė kam marrė shembuj nga jeta ime personale, por sigurohu zotrote , qė jetoj nė lumturi tė plotė si unė ashtu edhe im bir. Sigurohu zotrote se kam shumė njerėz , miq e dashamirės qė na duan dhe i duam. Ka edhe mė tė afėrt qe dhurojnė gjithēka pėr tė parė buzėqeshje nė buzėt e mia edhe shkėlqim lumturie nė sytė e tim biri. I falenderoj nga zemra dhe nuk i krahasoj aspak me qé e viē , por i krahasoj me qėnie njerėzore plot ndjenja dhe emocione njerėzore.

Me respekt sepse nuk tė njoh Elna Durrėsi.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    kundrrarrymes,

po replikoj veten ne ate pejse qe nuk pajtohem, keto pika:

1- cfare personi eshte ?
    2- si ka qene lidhja e ketij personi me perpara?
    3-arsyejet pse ka dale nga ajo lidhje ?
    4- kush ka qene ai ?

1.Eshet ne rregull dhe gjate dashurise njohin njeri tjetrin.

2. Pika dy eshte me teper politike dhe interesante kur njerzit antaresoheshin ne parti komuniste. Cdo dashuri e lindur nis aty ku ka lindur, dhe njeriu nuk mund te gjykohet duke u bazuar ne te kaluaren, sepse zakonishte njeriu meson nga deshtimet. Dhe nese kemi parasysh te kaluaren per ta gjykuar te tashmen, atehere nuk bejme dashuri, por politike. Njeriu ose dashuron, ose nuk dashuron. Nese behet keto hetime, atehere aty nuk ka dashuri, por ka imteres! Si ka qene dashuria para, mund te bisedohet, nese deshironi i pyeturi, por aty rrezikohet nje rreshqitje ne probleme te paparamenduara , ku njeri eshte gjykates i nje kohe, per te cilen nuk ka te drejte te gjykoje, se nuk ishte prezent!!! Ketu nis krijimi i gjykatesit dhe te akuzuarit!

3. Cdo bashkangjitje ka arsyet e veta, cdo shkeputje gjithashtu. Po kush eshte ai i cili duhet te shndrrohet ne nje polic hetues i cli tani duhet ta shqyrtoje te kaluaren e nje njeriu i cili nuk ka faje pse jeta e tij ka pasur shqetesime te tilla. Kjo nuk eshte baze per ta ndertuar ardhemrine, por per ta gjykura te kaluaren e partnerit. Cdo njeri duhet te kete per vete jeten e tij private, kryesisht kur eshte ne pyetje e kaluara. Dhe kryesisht kur e kaluara mund te prish te tashmen dhe ardhmerine!

4. Pika e katerte eshte e teperte, mendoj une. Pse duhen informata te tilla, Pse ? per ta shtypur me lehte partnerin, per ta gjykuar se si mundi te dashuroje nje njeri te tille, apo per ta hedhur veten ne derpresion , respektivisht partnerin.

Shkrimi yt me lart ishte shume interesant, me keto tri pika, nga dashuria ke krijuar debat policor. Nese dashurohemi, me rendesi eshte planet e ardhmerise te shqyrtohen se bashku, e jo se bashku te debatohet edhe e kalauara, sepse ketu qendron burimi i disharmonise, xhelozise dhe urrjetjes, rrjedhimisht njeri del fitues, tjetri humbes , si pasoje e kesaj njeri behet Komandues, tjetri i komanduar dhe ne kete gjendje nuk ka me dashuri por sundim dhe nenshtrim! Sundimi dhe ne“nshtrimi vrasin dashurine dhe aty kemi skllavin dhe pronarin!

Nese marrim si nderplot dhe te drejte traditen tone, apo me qarte ndikimet anadollake, atehere keto pika te numruar jane ne rregull, nese kemi parasysh kohen qe jetojme, atehere jane te tejklauara, apo ne kapercim e siper.

Njeriu nuk duhet te dashuroje apo te marohet duke menduar se me dashurine e tij duhet te kenaqet familja. PEr dashurtine duhet te vendosin kater sy. Ata e prceptojne bukurine me shijen e vet dhe ata e dijne me mire se cka kerkojne dhe cka presin nga dashuria. Nese ketij veshtrimi i bashkangjiten sy tjere, atehere fillon debati publik dhe nga dashuria krijojme kuvend katundaresh!

Keshtu i shoh une gjerat, por mbetem me respekt per veshrtrimet tjera...

Elna nuk i kam lexuar te gjitha shkrimet dhe nuk di se a je personalisht e prekur, por nese je, atehere ke durim se dashuria eshte pushtuese dhe kur njeriu pushtohet nga dashuri e sinqerte, ( kjo matematike zhduket )pengesa nuk ka dhe nuk duhet te kete, perndryshe nuk mund te flitet per dashuri, por per pasion te perkohshem ( afket )...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 02-03-2003 mė 12:50

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Pershendetje,

Elna, ne shrimin tend pashe pak nervozizem edhe pak stres ky eshte mendimi im, edhe e kuptoj fare mire se nga te vjen nje gje e tille. Ose me mire do te thonja qe kjo ishte ajo cka une doja te lexonja prej jush. Do me thene njeriun pa psikologjirat edhe zbukurimet romantike. Pra je njeri normal si te gjithe te tjeret me kerkesat normale per nje jete normale. Une ne cdo shkrim timin edhe kur te dukem ironik jam teper i qete, edhe mundohem te vendos veten time ne nje pozicion te tille. Pra me vjen mire shume qe jeni e zonja edhe "keep yourself up".
    Mendoj se si popull ballkanas, edhe mbi te gjitha mesdhetar nuk shkeputemi dot nga romanticizmat edhe nostalgjirat e teperta. Nuk mendojme me mendje te ftohte edhe mbi te gjitha llogjika eshte per toke.
    Po ti kthehesh se cfare te kam shkruar une do te shikosh qe jam munduar te tregohem realist , duke u munduar te gershetoj menyren e jeteses shqiptare, edhe le te themi "PERENDIMORE".
    Ne nje lidhje cdo person duhet te jete i HAPUR e dashur. Perkundrazi ai person do te jete i mbeshtjelle tere kohes me nje hije dyshimi, ose MISTERIE edhe po ti kthehemi PSIKOLOGJISE/KAFKES( kjo eshte per ju SHEN ALBANI) atehere personit tjeter do ti ngacmohen qelizat e kundraveprimit, edhe si pasoje do te coje ne nje kundraveprim ndaj ketij misteri.( pra popullorshe, ate robin tjeter qe ka me te nejt per krahu ka me e honger meraku, nga mrena edhe do ta maje do ta maje deri sa tja japi nje te shperthyme qe zdo ta njohesh se cili person eshte). Ju flisni per dashuri. Edhe ne dashuri egzistojne ndjenja te xhelozise, ndjenja te mbizoterimit , edhe te qenit superior( ne nje familje te re zhvillohet nje lufte kush do te dominoje, edhe ne cilat fusha do te dominojne). Pra e dashur po mundohem te them qe fakti i te qenit te hapur ne nje dashuri , do te beje te mundur qe te kesh ate qe do te vije edhe te pranoje ashtu sikurse je, edhe jo ashtu sikur do te hiqesh.

SHEN - ALBANI: Te faleminderit per analizen e shkrimit tim. Donja te thoja qe me duket se nuk je fare me kembe ne toke, ose kam pershtypjen se spaske jetuar jeten akoma. Une flas per njerez me mish e me gjak , edhe jo per robota, qe fjalen DASHURI e personifikojne me = respekt per dike , ndjenja te fuqishme per dike, e ku e di une se cfare te tjera. Ajo DASHURI fjale me te cilen ti mundohesh te abuzosh edhe per hir te te ciles cdo njeri duhet te dale nga vetja, ne realitet nuk ka ate kuptim. Ti leme letersirat edhe poezite por te flasim si njerez qe kemi jeten tone per te jetuar , kemi shoqerine qe na rrethon kemi familjen , kemi miq e shoke. Nese ti je kaq i fuqishem sa hiqesh edhe kaq bindes, i madh nuk do tu mundonje te shpejgonje shkrimin tim por thjeshte do te thonje: UNE BEJ CTE DUA ME JETEN TIME. Njerez te tille jane te paket ose per me sakte nuk egzistojne. Cdo gje behet ne kontekstin e nje shoqerie nje etike. Une te flas si rob qe mendoj edhe llogjikoj pak me ftohte edhe ndoshta duke e zhveshur nga romanticizmat.
    Ne nje lidhje te dish se cili eshte prindi i femijes se gruas me te cilen ti jeto nuk do te thote gjykim perkundrazi. Ne nje familje normale, nje prindi nuk i ndalohet te takohe femijen e tij , cka do te conte ne faktin qe ti do te njohesh se cili eshte i ati i femijes te gruas me te cilen ti jeto. Kjo eshte pranim i realitetit. Sa per pyetjet e tjera ato te siguroj une qe jane pyetje qe do te shtjellohen gjate kohes se bashkejetimit midis te dyve(gjithmone nese eshte nje lidhje pa interesa).
    Te dish te kaluaren e partnerit tend do te thote ta respektosh edhe mos ta lendosh ate. Te mos e dish do te thote te jetosh me nje portret te panjohur. Asgje nuk ka lindur edhe eshte krijuar ne momentin qe ti takon ate person. Cdo gje ka lindur krijuar edhe formuar mjaft kohe me perpara. Nese ti e di dicka te tille atehere te siguroj qe nuk do ta lendosh , do ta respektosh edhe do te besh nje jete normale.
    Nese ne nje lidhje qe le ta quajme "NORMALE" pa keto rikompozime e ku e di une se cfare emri do ti veme. Ti e pyet te dashuren per te kaluaren ashtu sikurse edhe ajo te pyet ty. Pyetje qe do te bejne te mundur ta njohesh , se cili/a eshte nga vjen cfare formimi edhe me sakte CILI/A eshte ky person, me te cilin ti mendon se do te kalosh jeten. Atehere PSE NE NJE RAST RIKOMPOZIMI NUK DUHET TE NJOHESH PERSONIN ME TE CILIN TI JETON edhe PSE TI MENDON SE ATO 5-10 apo ku e di une SA VITE QE AJO KA QENE E MARTUAR apo ne nje lidhje tjeter , DUHET TE NGELEN NE ERRESIRE te PLOTE ??????
    Te thashe zhvishu nga romanticizmat edhe nostalgjira, flit si njeri me logjike edhe jo me mendje tek BILJA, sepse e di mire BILJA mendon vetem per 2 min ndersa koka eshte ajo , qe do ti duhet te zgjidhe problemin te cilin BILJA e krijoji vetem per 2 MIN.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Edhe une flas per njerez prej mishi dhe shpirti, por pa komplekse dhe pa paragjykime.
    Une e jetoj jeten time si me pelqen mua, e jo si do te deshironte rrethi, lagjeja dhe qyteti. Jeta eshte e imja dhe une jam drejtues i saj dhe nuk veproj per t“i pelqyer dikujt, dhe as nuk u nenshtrohem rregullave te huaja! Nese une respektoj deshirat e rrethit, ndrydhi te miat, dhe une jetoj per veten time, pasatj per te tjeret! NEse nuk kenaq veten nuk mund te kenaq te tjeret, sepse une nuk dua te luaj rolin e Nene Terezes...Une jam une dhe duhet te mbeten une, uni im nuk duhet te pasqyroje qindra une tjera....

Nese une veproj sipas deshirave te huaja, atehere une teledirigjohem. Me nje fjale, rregullat morale i caktoj une vetes, respektoj morlaet ligjore, por jo moralin qe deshiron te me imponoje nje grup njerzish te cilet drejtohen jo nga mendja e shendosh, por nga paragjykimet.

Mos u deshpro, une nuk dua te te imponoje qendrimin tim, une vetem po shpreh mendimin tim! Pyetja na eshte shtruar te gjitheve. E drejte e jotja eshte te mendosh ndryshe, e imja, ndryshe. Si e imja si e ytja ka burimin thelle ne shiprtin tone!

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    perSHENDETje
    Jeta nuk shtyhet vetem, kushdoqofte e kaluara.
    E mira eshte te mbulosh edhe mangesine tate midis nje bashkeshorti por edhe te mundohesh te kenaqesh nevojat e femijes.
    Para se te vija ne Greqi me ra rasti te degjoja nje emision te radio Stinet ku nje adoloshent kishte derguar nje leter , ku thoshte "une dua njerkun tim, e ndjej sikur ai eshte babai im i vertet dhe nuk ndjej asnje pishman per kete gje". Dhe me te vertet djaloshi nuk kishe pse te ndjente asnje pishman, se babai nuk eshte thjesht ai qe "te beri" por eshte dhe ai qe kujdeset per problemet e femijes, per ritjen e tij dhe edukimin.
    falemiNDERit

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Pershendetje nga Abigail!

Do te doja qe te jepja edhe une nje mendim ne lidhje me kete teme.

Te them te drejten, per shqiptaret ne pergjithesi, sidomos per shumicen eshte pak e veshtire per te pranuar nje gje te tille.

Por do te shtoja qe ka shume persona, me botekuptimin qe kane dhe mentalitetin, nuk e shohin edhe aq serioze, nga momenti qe e njohin mire nene e femijes, P.SH ty, dhe nga momenti qe ata kane pershtypjet me te mira per ty, nuk u intereson te kesh edhe 5 femije.

Por ka persona qe duan shume te kene nje lidhje serioze me ty, por kane pengesa nga familja, nga prinderit e tyre, dhe shume nga opinioni, vihen ne pozicion te veshtire se cfare do te thote lagja, fshati etj.

Megjithate, mos u bej pesimiste aspak, ka plot njerez te shkelqyer, dhe qe nuk i shikojne gjerat nga nje kendveshtrim i prapambetur. Une di plot vajza ne pozicionin tend, qe kane marre djem beqar dhe te shkelqyer.

Po te isha djale, do te isha i lumtur qe te merrja nje vajze qe do te kishte femije, sepse do te mund te jepja dashuri tek nje femije, dhe keshtu do te ngrohja zemren e kesaj nene, dhe ajo do te me donte akoma me shume.

Ndjej me shume lumturi dhe gezim kur jap sesa kur marr.

Prandaj nese ka ndonje djal me femije, jam e gatshme...

Dhe jam e sigurte se do te marresh nje djale te shkelqyer!
    Zoti e njeh zemren tende, dhe uroj qe te te dhuroje gjerat me te mira ne jete!

Miqesisht Abigail

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  2. Vlera e fėmijėve nė Islam
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:56
  3. Tradita ilire tek shqiptarėt e Maqedonisė
    Nga alibaba nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Dashuria dhe Martesa
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 26-05-2006, 15:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •