Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 36
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    nuk ma do mendja se do te duash femijen e dikujt tjeter njelloj sikur e do tendin...
    Marlboroman, mendoj qe duhet me shume pune me veten ne kete rast! Femija eshte engjell, kushdoqofte prindi!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Nuk besoj se njeriu duhet te gjykoje sipas interesave te veta mina...anyway ndoshta une mund te kem nevoje per te punuar me vehten por nderkohe ti ke nevoje te punosh pak me realitetin dhe nese do kthesh pergjigje perseri mundohu te spjegosh pak edhe namin e mire qe kane fjalet "Njerku" dhe "Njerka" ...duam apo jo ky eshte realiteti..
    ...

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Elna une kam eksperience ne kete fushe dhe nuk po futem ne detaje psiko-sociologjike, por jam i sigurt se nqf se dicka te ben te mendosh se femija "yt" eshte nje pengese, nuk duhet te shikosh femijen per te kuptuar se ku ndodhet gabimi por duhet te kthehesh nga ana e "atij" - asaj, atyre- qe te ndikuan per te menduar kete gje dhe te mundohesh te ndreqesh ose te besh dicka per te permiresuar gjendjen. Pra ki nje shikim korigjues ndaj shkaketarve te vertete; nganjehere mbase duhet te kesh edhe meshire per disa nga rrethi i tyre...

P.S. Mbase jam pak jashte teme pasi nuk munda ti lexoj te gjitha.
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

Nė fakt kur hapa kėtė temė e pata titulluar :

Sa i pėrgatitur ėshtė niveli social shqiptar pėr familjet e kompozuara apo rikompozuara?! .
    Mirėpo kisha bėra gabime shtypi dhe moderatorja e ndėrroi titullin.

Qėllimi nuk ishte aspak tek im bir , edhe pse shembujt i mora nga jeta ime personale. Mė interesonte tė dija cili ėshtė kėndvėshtrimi aktual shqiptar pėr familjet e kompozuara apo rikompozuara.
    Im bir sa ta ketė t'ėmėn gjallė nuk i bėhet pengesė asaja pėr asgjė. Asnjėherė as jam kthyer dhe as kthehem tė shoh tim bir pėr tė gjetur ku qėndron gabimi , sepse ardhja e tij nė kėte botė s'ka qenė aspak gabim , por ka qenė mė plot dėshirėn time pėr tė qenė nėnė. Flm Zotit, pėr kėtė dhuratė tė mrekullueshme.

Pėrgjigjet tuaja ishin interesante , dhe tė mjaft tė goditura .

Dreri ke prekur nė eshtra atė qė unė desha t"enxirrja nga ky diskutim , pra forcėn e opinionit.

Korēar
    Jam plotėsisht dakort me ty kur thua qė nuk qėndron gabimi tek fėmija por tek rrethi , mirėpo a e kupton ky rreth se jeta po rrjedh nė drejtim tjetėr nga ai qė ishim mėsuar ne mė parė, pra qė duam apo s'duam , duhet akceptuar realiteti i sotėm.

Malboroman !

E vėrtetė qė "njerk" apo "njerkė" tek ne tingėllon si rėndė dhe tė shtin ca si ethe jo tė kėndshme , mirėpo nė fakt ky ėshtė termi , dhe duam apo s'duam formuesit e ri tė familjeve tė kompozuara do jenė ose njerk , ose njerkė , ose tė dy bashkė njėherėsh njerk e njerkė. Tė dyve nuk mund tu imponohet dashuria e njėheėsuar njė si fėmija e vet , mirėpo nėse tė dy palėt vendosin tė krijojnė njė familje tė kompozuar duhet ta kenė mėse tė qartė qė respektin femijėve tė familjes duhet t'ua japin deri nė fund . Ndjenjat me kalimine kohės vijnė , pavarėsisht nga forca e tyre.

Dhe mė vjen mirče qė kjo temė po tėrheq interes diskutimi. Aspak pėr mua personalisht si person , por qė po njihet ky realitet qė po troket nė portat tona.

Me respekt Elna.

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Elna ky problem nuk eshte i ri, por daton sa jeta. Ne pallat tim kam pas komshi ne te tille situate, kemi pase marredhenie te hatashme me ta, pas asnje problem.
    Une mendoj se zgjidhja qendron tek individi i ndare, sa force ka ai, si reagon, si perballon, si imponon opinionin megjithese siē e thame jo te favorshem.
    Po marr nje shembell, shqiptaret kane nam te keq neper bote, sidoqofte kjo si pengon persona te veēante te shquhen dhe te kene arritje ne leme te ndryshme te jetes. Po e njejta gje ndodh kudo. Sidoqofte une mendoj se sot nuk eshte obligim martesa, per me teper per ata qe kane deshtuar nje here, fare mire mund te jetosh me dike pa kurore e as lidhje civile. Te risesh dhe kalamaj. Kjo menyre te jetuari po perhapet kudo ne vendet e zhvilluara, ku duhet thene ekzistojne kushtet ekonomiko-sociale per nje jetese te tille.

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Postuar mė parė nga Marlboroman
    Nuk besoj se njeriu duhet te gjykoje sipas interesave te veta mina...anyway ndoshta une mund te kem nevoje per te punuar me vehten por nderkohe ti ke nevoje te punosh pak me realitetin dhe nese do kthesh pergjigje perseri mundohu te spjegosh pak edhe namin e mire qe kane fjalet "Njerku" dhe "Njerka" ...duam apo jo ky eshte realiteti..
    Une e njoh realitetin mire dhe e kam pare nga afer kete mardhenie! Normalisht dhe logjikisht, femija i tjeterkujt nuk mund te duhet sa pjella jote! Kur them qe duhet te punosh me veten, e kam fjalen ketu; nese vendosh te realizosh nje mardhenie te suksesshme, duhet te pranosh faktin! Femija eshte i pranishem ne kete mardhenie dhe nuk mund ta shmangesh! Zakonisht femrat e mbartin kete problem sepse atyre u takon femija ligjerisht per rritje dhe edukim! Varet nga predispozita, nga sensi qe ka partneri ne lidhje me femijen e mbartur! Mendoj se ai e ka situaten ne dore! Nese ai e konsideron kete femije si pjese e familjes se re, cdo gje shkon mire! Ne rastin tjeter, konflikti do te jete prezent gjate gjithe eksistences se familjes! Personalisht, nese do te gjeja nje femije tek im shoq, nuk do te kisha arsye ta beja te ndihej keq! Do t`i sherbeja sikurse edhe femijeve te mi! Do ta edukoja ne te njejten menyre! Dhe nuk e shpreh vetem me fjale por e ndjej thellesisht keshtu!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mina : 16-02-2003 mė 09:25

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Persa i perket njerkut dhe njerkes, njoh te tille qe kane raporte fantastike! Cfar te mbjellesh do te korresh! Nese perkujdesesh per nje femije, femija ta kthen reston me te njejten monedhe!

i/e regjistruar Maska e Zanė Kosove
    Anėtarėsuar
    04-01-2003
    Postime
    157
    Dhe mbi tė gjitha akoma na duhet kohe te mbeshtillemi me edukaten e PRANIMIT(njerėzimit, relitetit...etc)!
    Mire thua Marlboroman se teorikisht munde te flasim shume mirepo ne praktikė, hė........nuk lejon shqiptari tė "pėrulet" me njė femėr qė ka fėmijėn me tjetrin!
    God grant me the serenity to accept the things I cannot change; The courage to change the things I can;
    and the wisdom to know the difference.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Miremengjez,
    Pershendetje te tereve.
    Eshte veshtire te flasesh per kete teme. Cdo reagim varet nga persona te ndryshem edhe niveli i tyre.
    Keshtu e pashe qe ne shkrimin tuaj ELNA e pranonit si fakt qe per JO-SHQIPTARET nje gje e tille (e kam fjalen rikompozimi i familjes) eshte dicka normale, ndersa per SHQIPTARET vazhdon te jete problem. Me duket se flet nga zvicra edhe te uroj tere te mirat.
    Tani nuk dua te futem ne gjera private por mendoj se cdo gje fillon shume larg. SI U NJOHE ME PERSONIN QE KRIJOVE FAMILJEN ? PERSONIN ME TE CILIN DO TE TE LIDHESH(rikompozosh familjen) A E NJEH ? PSE FLUTURON SHUME LARG NE SHQIPERI EDHE NUK FLET PER SHOQERINE QE TE RRETHON ?
    Pra dikur nje miku im me tha : Gjaku me gjakun e KRAHINA ME KRAHINEN! - ndoshta kjo eshte arsyeja pse ju po ngrini kete pyetje ?
    Cfare une mendoj qe do te ishte normale eshte fakti qe personin me te cilin JU mendoni te RIKOMPOZONI duhet te jete ai me te cilin mund te te lidhin shume GJERA ose ASNJE GJE fare.E dyta ne nje RIKOMPOZIM te NDERSHEM, asnje gje nuk eshte pengese, perderisa cdo gje eshte bere e ditur qe me PERPARA.( kur njeh dike besoj se do te kesh kurajon ti tregosh qe ke qene e martuar edhe ke nje femije), edhe cila je, kush te pranon ashtu sikurse je ai eshte personi per te cilin femija juaj nuk eshte ASPAK PENGESE por perkundrazi.
    Ndoshta po tregoheni pak me teper EGOISTE edhe jeni ju qe MENDONI qe femija juaj eshte PENGESE( per kete kam diskutuar me disa femra qe kane hequr femijen qe kane pasur me ndonje sepse po te kishin femije nuk do te martoheshin dot me te tjere).
    Pra , po flet ne pergjithesi edhe ne fakt pyetja do te ishte a PRANONI TE LIDHESHIT ME NJE PRIND TE VETEM ( SINGLE PARENT)?. Tani nese do te dish mendimin tim pa qene fare HIPOKRIT, po te them SHUME VESHTIRE TA PRANOSHA DICKA TE TILLE ose me sakte DO TE MENDOHESHA SHUME SHUME GJATE.
    Pyetjen duhet tja drejtosh vetes edhe te gjesh pergjigje brenda vetes tuaj. Nese ti je e bindur se femija fakti i te qenit njehere i martuar nuk ka problem atehere te siguroj qe nuk do te jete problem. Te qenit NENE nuk eshte TURP , perkundrazi , prandaj kete duhet te kesh parasysh edhe CDO KUSH do te respektoje edhe te PRANOJE ashtu sikurse je.
    Pra me sakte do te ishte PRANO ATE QE TE PRANON ASHTU SIKURSE JE.
    Nderimet e mia

Pėrshėndetje KundraRRYMĖS.

Lexova postimin tėnd .
    Mė vjen mirė qė merr pjesė nė kėtė diskutim tė hapur nga unė .
    Nė leximin e postimit tėnd mė pėlqen qė e shpreh hapur vėshtirėsinė e akceptimit tė kompozimit tė njė familje. Mirėpo do tė kuptoja mė qartė nėse ti do jepje dhe arsyet pse e ndien kaq tė vėshtirė formimin e njė familje tė kompozuar:
    1- Sepse duke qenė vetė je pa fėmjė dhe nuk ke dėshirė tė komplikosh jetėn tėnde.
    2- Sepse duke qenė se dhe vetė ke fėmijė dhe s'do tė pėrziesh lidhjet prindėrore, por dėshiron tė mbetehs prind i njėanshėm.
    3 - Sepse tė mundon opinioni shqiptar , dhe s'mudn t'ia lejosh vetes tė krijosh njė familje tė kompozuar nė tė ardhmen.

Personalisht do respektoja thellėsisht dy tė parat , sepse gjithkushi ka tė drejtėn zgjedhjes sė jetės sė tij.
    Do mė dukeshin njerėz tė pafuqishėm ata qė do hynin nė kategorinė 3 , sepse do mė thėnė pėr to ndjenjat dhe dėshirat e tyre do vareshin nga shikimi apo reagimi i opinionit . Dhe kjo mua mė bezdis.

Tek lexoja shkrimin tėnd , ndjeja njė si lloj ironie tė lehtė brėnda nė tė. Ndoshta edhe gaboj.

Miremengjez,
    Pershendetje te tereve.
    Eshte veshtire te flasesh per kete teme. Cdo reagim varet nga persona te ndryshem edhe niveli i tyre.
    Keshtu e pashe qe ne shkrimin tuaj ELNA e pranonit si fakt qe per JO-SHQIPTARET nje gje e tille (e kam fjalen rikompozimi i familjes) eshte dicka normale, ndersa per SHQIPTARET vazhdon te jete problem. Me duket se flet nga zvicra edhe te uroj tere te mirat.
    Tani nuk dua te futem ne gjera private por mendoj se cdo gje fillon shume larg. SI U NJOHE ME PERSONIN QE KRIJOVE FAMILJEN ? PERSONIN ME TE CILIN DO TE TE LIDHESH(rikompozosh familjen) A E NJEH ? PSE FLUTURON SHUME LARG NE SHQIPERI EDHE NUK FLET PER SHOQERINE QE TE RRETHON ?
    Pra dikur nje miku im me tha : Gjaku me gjakun e KRAHINA ME KRAHINEN! - ndoshta kjo eshte arsyeja pse ju po ngrini kete pyetje ?
    Cfare une mendoj qe do te ishte normale eshte fakti qe personin me te cilin JU mendoni te RIKOMPOZONI duhet te jete ai me te cilin mund te te lidhin shume GJERA ose ASNJE GJE fare.E dyta ne nje RIKOMPOZIM te NDERSHEM, asnje gje nuk eshte pengese, perderisa cdo gje eshte bere e ditur qe me PERPARA.( kur njeh dike besoj se do te kesh kurajon ti tregosh qe ke qene e martuar edhe ke nje femije), edhe cila je, kush te pranon ashtu sikurse je ai eshte personi per te cilin femija juaj nuk eshte ASPAK PENGESE por perkundrazi.
    Ndoshta po tregoheni pak me teper EGOISTE edhe jeni ju qe MENDONI qe femija juaj eshte PENGESE( per kete kam diskutuar me disa femra qe kane hequr femijen qe kane pasur me ndonje sepse po te kishin femije nuk do te martoheshin dot me te tjere).

Nuke di pse , por nėse personalisht do mė jepej rasti tė njihesha me njė njeri tė tillė qė me njė mėnyrė tė tillė tė shprehuri, ku unė ndiej mė shumė nėnvleftėsim sesa dialog, mė pyet pėr jeten time tė mėparshme , do mė dukej se mė gjykon pėr ē'kam jetuar dhe si kam vepruar. Nuk e di nėse njė njeri i tillė ishte vėrtet i gatshėm tė parnonte realitetin e dikurshėm sado i hidhur apo i ėmbėl tė ketė ai. Pra , kam pėrshtypjen se njė njeri i tillė mė thotė mė parė ti mė trego fill e pėr pe se ē'ndodhi dikur nė jeten tėnde , pastaj unė do mendoj nė ia vlen apo jo tė riformoj familje me ty. E nė fakt njė njeri tė tillė s'do doja ta kisha pranė vetes , qoftė edhee sikur tė isha viktima mė e pafajshme nė botė pėr ndarjen time , sepse njė njeri i tillė me mendime epyetje tė tilla mė kujton shumė tė shkuarėne unė nuk kam dėshuirė aspak tė ejtoj em tė shkuarėn , por me tė ardhmen.

Me respekt Elna.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  2. Vlera e fėmijėve nė Islam
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:56
  3. Tradita ilire tek shqiptarėt e Maqedonisė
    Nga alibaba nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Dashuria dhe Martesa
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 26-05-2006, 15:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •