O miss Tradita, sipas Allahit pervec derrit te gjitha kafshet jane te lejuara.
Tjeter pune se balenat jane specie ne rrezik.
Edhe kur keni te drejte argumentoni si ne shekullin e 7. Na e ka lejuar Perendia si ushqim thote.
Boooh.
-
si????
eshte njelloj te vrasesh nje pule dhe te vrasesh nje tiger te bardhe????
hahahah!!!!
zinxhiri ushqimore e dini ēfare eshte???
ēfare do te ndodhte nese luani nuk do te hante zebren???? eshte e gabuar sjellja e luanit???
pse nuk zhduken kafshet qe vriten me me shumice si viēi, pula, dashi etj???????
Vasudhaiva Kutumbakam
kjo qe ndodh me delfinet eshte ne Ishujt Faroe, Ishujte Faroe kane autonomi kushtetuese qe ja ndalon Danimarkes te merr masa ndaj akteve te tilla, Kushtetuta e Danimarkes nuk ka fuqi ne Ishujt Faroe
[QUOTE=xfiles;2571865]Gjuetia nuk eshte turp.
Pse kur ia pret koken dashit per bajram eshte turp?[/QUOTE
Cfare bajrami o shoku? Kjo qe po shifet ne foto, eshte nje masaker i vertete.
une jam kunder qofte edhe vrasjes se dashit, apo meqe e rrit vet dashin kjo te jep te drejten ta pjekesh ne hell.
pse po e ngaterron me fene ti, une nje shembull dhashe meqe nje teme e tille e ka burimin tek urrejtja patologjike kunder perendimit.
Sa milione dele e dhi theren kur behet haxh, e di ti? Nese masaker quhet kur numri i vrasjeve eshte i madh, ku qendron ndryshimi?
Ne Danimarke ēdo vit vriten qindra balena kurse ne arabi me dhjetra mijra per te mos thene qindra mijra, dhe mos me pyet se ku e di se dikur kam qene nxenes i nderuar medreseje, dhe haxhin e kemi bere mesim.
Mua me vjen keq per kafshet, me shume se sa me vjen keq per njerezit, dhe kur theret nje pule. Por nuk duroj dot hipokrizine.
oj goce, kush eshte kjo perendia jote se nuk e njoh, ky na qenka argumenti?
po dhe atyre ua ka lejuar perendia vet te gjuajne balena.
sa rob te trash qe jeni mer bab.
Une jam dakord me ty,
kjo eshte masaker,
dhe masaker quhet kur vriten ne mase, jo tek e tek.
po mire po therja e derrave dhe deleve, a nuk eshte masaker? Sigurisht qe eshte, vetem se nuk duket, sepse ēdokush ther nga nje ne shtepi te vet,
por ne fakt brenda dites te gjithe bashke therin me mijera.
Tek kjo foto qe na sollen ēfare ndryshon?
Ndryshon qe ēdo danez nuk mund te mbaje ne shtepi nje balene e ta theri kur te doje, prandaj bashkohen te gjithe bashkarisht, 100-200 veta dhe kapin 100 balena,
gjys balene per familje,
vetem se ketu masakra eshte e dukshme,
masakrat tona jane me pak te dukshme.
Mos ngaterroni kafshet shtepiake me kafshet e egra o njerez.
Nuk mund te jete njesoj therrja e nje lope , te cilet ju kafshe-dashesit prapeseprape ju pelqen kebabi qe behet me te, me gjuetine e dhelprave qe behet ne angli psh nga klasa aristrokate per qejf.
Gjuetia ka qene tradite e vjeter njerezore , por njerezit nuk e kane me te nevojshme tani ta perdorin kete gje per menyre mbijetese. Kemi krijuar metoda te tjera per mish-ngrenesit sesi ta kultivojme mishin.
Ketu behet fjale per krijesa ne zhdukje , e ju mundoheni te justifikoni aktin me shembuj medioker.
E ku qendron dashuria juaj ndaj kafsheve dhe natyres atehere?
Llogjiken tuaj as ajo pula e cilat therret , qe juve ju ardhka aq keq, nuk e kupton dot.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 24-01-2010 mė 10:02
Krijoni Kontakt