Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    O zotri a te duket ty pak qe armiku otoman na sundoi 500 vjet dhe na konvertoi ne islam,dallimi i armikut eshte vetem se njera eshte qujt turqi tjetra serbi.
    Pasojat jan shume me te renda te turqis,a je duke par qe akoma jemi tu jetu alla turkqe.
    Kur do te mbledhim mend ne shqiptaret
    eshte e vertete se kemi pasur armik Turqine,por ka dallim shume me serbine,se ne turqi jane duke ushtruar 500 pilote luftarak te ushtrise Shqiptare ,me vjen keqe nese mendon se jemi tu jetuar alla turke,ne jemi thjesht Shqiptare dhe jo turk,nese mua direkt me thua Turk ajo fjale me ofendon shume,
    pra pershendetje nga zemera vella dhe cdo te mira ne jete.

Me gjithate ky eshte fakt qe turqia na ka ber shume me mshume dem se sa serbia,shiqoi shipecat se si e mbrojn fen e turkut dhe ky eshte mjerimi shqipetar
    Ne nje fare menyre keni te drejte. Serbia beri shume krime ndaj shqiptareve dhe per shqiptaret do te jete nje armik i perjetshem. Por, me nje menyre apo me nje tjeter u liruam nga ata. Ndersa nga Turqia nuk do te lirohemi kurre. Ajo eshte e futur aq thedhe ne shpirtin e disa shqiptareve, sa jane gati te shesin atdheun, qytetin, fshatin, shoket , nenen, babane, vllezrit dhe motrat, vetem per t'a mbrojtur. Vitin e kaluar ne Shqiperi u organizua nje simpozium ne kujtim te lindjes se perendorise osmane, nga disa pseudo-intelektual. Pa permendur pastaj perkujtimet e lindjes dhe te vdekjes te shume sulltaneve. Te sulltan Muratit dhe Mehmetit, atyre qe thyen hundet nen muret e keshtjellave tona.
    Prokupimi i ministrit turk eshte se, Turqia ne ballkan nuk vlen me asgje, nuk ka asnje lloj influence, perveç se ne Bosnje. Me antarsimin ne BE te ballkanit, Turqia humbet perfundimisht ç'do influence.
    Me lind nje pyetje: kush i organizon keto konferenca kaq qesharake?

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    HISTORIA, Lexojeni me kujdes,

O ti hapsi i temes ne vend qe na sjelle ketu fjalime bajate te nje ministri turke...!Do beje me mire te na sjellesh diçka mbi diskriminimin e pushtetit turk ndaj shqiptareve ne turqi!Qe po vijne e po asimilohen per dite e me shume ,nga mungesa e shkollave ne gjuhen shqipe.

ps.Filloni te mendoni dhe punoni kombtarishte...E mos identifikoni interesat kombtare me interesa turke apo arabe...Se keshtu veç mund te jeni vegla te perdorura nga ana e tyre...!
    Kot po te pyes.....ke qene ndonjehere ne turqi ti?

Ne lidhje me komentet e disave ketu.

A e lexoi ndonjeri prej jush artikullin apo fjala ''turk'' ishte e mjaftueshme per ju?

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    HISTORIA, Lexojeni me kujdes,

Kot po te pyes.....ke qene ndonjehere ne turqi ti?

Ne lidhje me komentet e disave ketu.

A e lexoi ndonjeri prej jush artikullin apo fjala ''turk'' ishte e mjaftueshme per ju?
    personalisht nuk kam gje me turqit.

turqizimin nuk e honeps dot.

qeke bo dhe mod.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Nuk ekziston turqizimi , eshte imagjinate e te ashtuquajturve patriote te ketij forumi.

Kur kam ik ne turqi , kam ik me nje ndenje mospelqimi ndaj tyre , edhe une , nje i ri i indokrinuar nga historia si gjithe gjenerata ime e asaj kohe.Mirepo e verteta ishte ndryshe.
    Turqit mund te kene shume te keqija , por kane zere se virtyte dhe huqe te njejta me shqiptaret.

Te urresh turqit , eshte njesoj sikur te urresh veten duke e pare ne pasqyre ate.

Nuk ekziston turqizimi , eshte imagjinate e te ashtuquajturve patriote te ketij forumi.

Kur kam ik ne turqi , kam ik me nje ndenje mospelqimi ndaj tyre , edhe une , nje i ri i indokrinuar nga historia si gjithe gjenerata ime e asaj kohe.Mirepo e verteta ishte ndryshe.
    Turqit mund te kene shume te keqija , por kane zere se virtyte dhe huqe te njejta me shqiptaret.

Te urresh turqit , eshte njesoj sikur te urresh veten duke e pare ne pasqyre ate.

Une personalisht nuk kam asgje kunder turqeve, nuk kam patur fatin t'i njoh dhe nuk mund t'i paragjykoj. Une e kam kunder shqiptareve, kunder atyre shqiptareve qe konsiderojne Turqine si shpetimtaren e kombit shqiptar. Kunder atyre qe festojne pervjetoret e perendorise, apo lindjet dhe vdekjet e sulltaneve.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    O zotri a te duket ty pak qe armiku otoman na sundoi 500 vjet dhe na konvertoi ne islam,dallimi i armikut eshte vetem se njera eshte qujt turqi tjetra serbi.
    Pasojat jan shume me te renda te turqis,a je duke par qe akoma jemi tu jetu alla turkqe.
    Kur do te mbledhim mend ne shqiptaret
    Sikur te kishim qene te konvertuar me dhune ne fene islame, atehere pse po e mbajme akoma ost e kesaj dite ?!!!
    Nese te jap dicka me dhune qe ta mbash ne shtepine tende dhe pasi te largohem une, do ta kishe mbajtur ti ose jo?!!

Kjo qe thuani juve eshte propagande anti Islamike me qellim te paraqitjes se fese islame sikur ajo eshte perhapur me dhune!!!
    Ne muslimanet shqiptar jemi ata qe deshmojme se eshte perhapur me deshire, se te ishte perhapur me dhune sot nuk do ta kishim kete fe, por e kemi kete FE sepse e pranuam me vullnetin tone, dhe me plot bindje se kjo fe eshte shum me e mire se feja e me parshme qe kishim, dhe se kete fe nuk e ndrojme per jete.
    Kjo nuk paraqet dhune, paraqet dashuri ndaj fese !!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Sikur te kishim qene te konvertuar me dhune ne fene islame, atehere pse po e mbajme akoma ost e kesaj dite ?!!!
    Nese te jap dicka me dhune qe ta mbash ne shtepine tende dhe pasi te largohem une, do ta kishe mbajtur ti ose jo?!!

Kjo qe thuani juve eshte propagande anti Islamike me qellim te paraqitjes se fese islame sikur ajo eshte perhapur me dhune!!!
    Ne muslimanet shqiptar jemi ata qe deshmojme se eshte perhapur me deshire, se te ishte perhapur me dhune sot nuk do ta kishim kete fe, por e kemi kete FE sepse e pranuam me vullnetin tone, dhe me plot bindje se kjo fe eshte shum me e mire se feja e me parshme qe kishim, dhe se kete fe nuk e ndrojme per jete.
    Kjo nuk paraqet dhune, paraqet dashuri ndaj fese !!!

GV_USA
    Jam shume kurioz te shikoj kyte thenien tende, kur te rregjistrohen shqiptaret ne Shqiperi ne baze te besimit fetar. Edhe se nuk besoj se rregjistrimi do te jete, nje prove e pakontestueshme e te se vertetes.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Une personalisht nuk kam asgje kunder turqeve, nuk kam patur fatin t'i njoh dhe nuk mund t'i paragjykoj. Une e kam kunder shqiptareve, kunder atyre shqiptareve qe konsiderojne Turqine si shpetimtaren e kombit shqiptar. Kunder atyre qe festojne pervjetoret e perendorise, apo lindjet dhe vdekjet e sulltaneve.
    Do te jap nje dreke tek hoteli me i shtrenjte ne tirane , nqs ekzistojne tipa te tille.
    Festokan datelindjet e sulltaneve ?
    looool .
    Ca po tallesh ti?
    Edhe nje supernacionalist turk se ben kete gje.

Mos i lini imagjinatat tju pushtojne realitetin .

Do te jap nje dreke tek hoteli me i shtrenjte ne tirane , nqs ekzistojne tipa te tille.
    Festokan datelindjet e sulltaneve ?
    looool .
    Ca po tallesh ti?
    Edhe nje supernacionalist turk se ben kete gje.

Mos i lini imagjinatat tju pushtojne realitetin .

Ne medresè perkujtohet 710 vjetori i themelimit te Perandorise pushtuese Osmane

Si lajm eshte relativisht i vjeter por me beri shume pershtypje titulli dhe me pas permbajtja. Ja vlen ta lexoni.

Ne medresè perkujtohet 710 vjetori i themelimit te Perandorise pushtuese Osmane
    stema-perandorise-osmane(Ne shkollen ku mesohet Fjala e Zotit perkujtohet themelimi i Perandorise pushtuese Osmane)

Shkoder Maj 2009

Në kuadër të 710 vjetorit të themelimit të Perëndorisë Osmane, në medrezenë ‘’Haxhi ShehShamia’,’ u organizua një takim me pedagogun dhe historianine Universitetit të Shkodrës ‘’, Luigj Gurakuqi,
    Pr.Dr.Bajram Xhafa, ku merrnin pjesë nxënës të kësaj medrezeja, dega e djemve dhe stafi pedagogjiki degës së djemve dhe i degës së vajzave. Takimi u organizua në mjediset e bibliotekës së medrezesë, një ambjet ky shumë komod dhe i pranueshëm për të realizuar takime me një tematikë të tillë. Në temen që trajtoi , Pr.Dr. Bajram Xhafa, në kuadrin e 710 vjetorit të themelimit të Perëndorisë Osmane, ai foli për raportet e kësaj Perëndorie me popullin shqiptar me të cilin e lidhi fatit të bashkëjetojë për disa shekuj me rrallë. Në bisedë u theksua se shqiptarët dhe turqit nuk paten një raport të mirëfilltë pushtues dhe të pushtuar, por raporti real ishte një bashkëjetese e mirëfilltë e cila u reflektua tek pjesëmarrja e shqiptarëve ne sferat më të larta të qeverisjes së Perëndorisë Osmane. Per këtë dëshmon edhe numuri i konsiderueshë m i shqiptarëve në parlamentin e Perëndorisë Osmane, në mesin e të cilëve ishte edhe figura e njohur e Ismail Qemalit dhe e 40 kryeministrave të kësaj Perëndorie të cilët ishin shqiptarë. Medrezistët u njohën edhe me informacione për betejen e Fushë Kosovës, ku ushtria osmane fitoi mbi një kualicion të domonuar nga serbët, betejë në të cilën ra shehid Sulltan Murati, i cili, përmes një luteje që kishte bërë një natë para betejës, kishte kërkuar nga Allahu xh.sh.që t’ia plotësonte këtë kërkesë që islami kurrë të mos shuhej në hapesirën kosovare. Gjithashtu, medrezistën u njohën edhe me informacione mbi Camërinë e cila ka mbetur jashtë kufijve të Shqipërisë, me gjithë përpjekjet e Perendorisë Osman për të penguar një gjë e tillë. Ajo që kishte rendësi në këtë bisedë ishte idea se ardhja e Perëndorisë Osmane në Shqipëri ishte një mundësi përcaktuese që shqiptarët të shpëtonin nga asimilimi ortodoks dhe humbja e identitetit të tyresi shqiptarë.. Medrezistët i përcillnin me shumë kujdes fjalët dhe mendimet e Pr. Dr. Bajram Xhafës, sepse ishin informacione që ata i ndëgjonin për here të pare. Pas përfundimit të kësaj bisede,medrezistë ve iu dha mundësia që të bënin pyetje në lidhje me temen e trajtuar, duke marrë njëkohësisht përgjigje kompetente nga Pr.Dr.BajramXhafa. Biseda, që u zhvillua në Medrezen e ‘’Haxhi Sheh Shamia’,’ eshtë një përpjekje sa modeste, aq edhe serioze për t’u përcjellë medrezistëve një mesazh të saktë, të sinqertë , për të vërtetën e mardhënjeve të Perëndorisë Osmane me shqiptarët, si antiteze e një dizinformimi të qëllimshëm që vazhdojnë të bëjnë mediat për të vërtetën e këtyre mardhënjeve e cila, sipas historianeve dhe politikanëve të Turqisë gjendet vetëm në arkivate shtetit turk. Në fund, drejtoria e medrezesë, ’Haxhi Sheh Shamia’,’ falenderoi Pr.Dr. Bajram Xhafën për biseden e mbajtur, duke i premtuar gatishmërinë për të vazhduar bashkëpunimin në mes të medrezesë dhe z. Bajram Xhafa edhe në të ardhmen.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •