Close

Rezultati i Sondazhit: Kurani apo Bibla?

Votues
63. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Kurani

41 65.08%
  • Bibla

22 34.92%
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 77 prej 77
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga Roi Lexo Postimin
    O more Aedi nuk kam deshire te shkruaj ne keto tema por disa si ty me ngrehin per gjuhe..
    Po pse flet ne kete mentre mendoj ne menyren tende dhe far te bie nder mend e shkruan ketu.. Te perqash duke genjyer eshte mekati me i madh te zoti..

Kurani eshte fjala e Zotit dhe asnje liber nuk mund te jet me i besueshem se Kurani..
    Nese me eshte drejtuar mua kjo pergjigje edhe "Aedi" eshte typo atehere meqe eshte fjala me e besueshme vertetoje pse ma mbush mendjen ose ne te kundert thuaj "Per mua" ose "Per mendimin tim"
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga anti hipokrizi Lexo Postimin

Meqe ju ngulmoni dhe me thoni se bibla ska ndryshuar.dhe thoni qe jezusi eshte Zot ose biri i Zotit ateher me thoni pse ne bibel jane dy Jezusa.Ose me thoni se cili prej ketyre eshte ai qe thoni ju.

Gjenealogjia sipas Mateut nė fillim tė Ungjillit tė tij:

Pra sipas Mateut jezusi e ka prejardhjen nga Solomoni Biri i Davidit.Kurse sipas lukes e ka prej Natanit vellait te Solomonit.

Tani me sqaroni jane dy Jezusa ne bibel apo bibla eshte e ndryshuar se ska mundesi qe Jezusi ta kete prejardhjen dhe nga Natani biri i Davidit sipas Lukes dhe njekohesisht dhe ta kete prejardhjen nga Solomoni biri i Davidit sipas Mateut

http://forum.feja-islame.com/archive....php/f-39.html
    Allahu te udhezofte

Ti o byrazer qeke dhelperak i ri lexo njehere forumin mysliman edhe tolerancen fetare se te tera keto qe ke thene ketu u eshte dhene pergjigja me kohe.

Pa me thuaj pak mua sipas kurani cfare eshte Shiu, Klima, Yjet edhe dimri?
    N. H. Schwarzkopf

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anėtarėsuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Nese me eshte drejtuar mua kjo pergjigje edhe "Aedi" eshte typo atehere meqe eshte fjala me e besueshme vertetoje pse ma mbush mendjen ose ne te kundert thuaj "Per mua" ose "Per mendimin tim"
    Nuk kam kohe te mirrem me ty une te te mesoj se qfar eshte e verteta e kesaj bote, por mundem te them lexo pak me shume dhe bindu..

Metesh me shendet Djali....
    Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Edhe Ungjilli eshte liber nga Zoti.

Por eshte liber i edituar nga paganet primitiv qe persekutonin te krishteret e gjeneratave te para, dhe pershkak devijimit te tyre me an te dhunes, eshte ardhur Kur'ani si vertetues i librave me par.

Un besoj Kur'anin, dhe nuk pranoj nga bibla gjithcka qe bie ne kundėrshtim flagrant me Kur'anin.

Zoti eshte Njė, un nuk e ndjej veten te rehatshem nese per t'ju lutur Atij, duhet te kaloj permes ndermjetsuesve sic eshte Prifti, Papa, Krishti etj,.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    A don te ta shkruaj arabisht se si duhet te sillesh qe te komunikosh si njeri??!!!!
    Te thashe, merr nje argument dhe ma parashtrņ!!!!!Vetem nje:
    Pasi ta kemi sqaruar mire kalojme ne tjetrin....eshte e kote te sjellesh faqe te tera qe ke kopjuar diku tjeter...perdor trurin tend, mos shkruaj me germa te medha se po ta bejme te gjithe, do te na peshtiroset diskutimi.....
    Ai qe ngre zerin(zmadhon germat), nuk ka te drejte me shume se sa ai qe shkruan normal....qarte hoxhe???!!!
    Dhe mos u ngut shume, se keto tema jane rrahur me qindra here ketu dhe keni ikur gjithmone me bisht nder shale.....
    Pra qarte:nje argument deri ne shoshitje, pastaj argumenti tjeter.....Ti bej nje pyetje per Biblen e une pergjigjem, dhe une te bej nje pyetje tjeter e ti pergjigjesh......pa kopjime(e sidomos pa gabime shkrimi)....na trego pak se sa miell ke ne thes.....
    Jarigas

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga Roi Lexo Postimin
    Nuk kam kohe te mirrem me ty une te te mesoj se qfar eshte e verteta e kesaj bote, por mundem te them lexo pak me shume dhe bindu..

Metesh me shendet Djali....
    Meso njehere shqipen ti cuno edhe pastaj ajde na shit ment ketu ne kuvendin e burrave.

mirrem==>Merrem
    qfare==>cfare
    por mundem te them==> por mund te te them

ec cuno me te shumtit
    N. H. Schwarzkopf

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Edhe Ungjilli eshte liber nga Zoti.

Por eshte liber i edituar nga paganet primitiv qe persekutonin te krishteret e gjeneratave te para, dhe pershkak devijimit te tyre me an te dhunes, eshte ardhur Kur'ani si vertetues i librave me par.

Un besoj Kur'anin, dhe nuk pranoj nga bibla gjithcka qe bie ne kundėrshtim flagrant me Kur'anin.

Zoti eshte Njė, un nuk e ndjej veten te rehatshem nese per t'ju lutur Atij, duhet te kaloj permes ndermjetsuesve sic eshte Prifti, Papa, Krishti etj,.
    Deri kur do ecni me keto ide te pa vlera?!

Ajo qe une shqetesohem eshte logjika jote dhe e atyre qe thone se bibla eshte ndryshuar. Perderisa kurr, kurr nuk sillin nje argument per kete ndryshim. Jeni mesuar ta citoni shprehjen: "bibla eshte e ndryshuar" dhe nuk dini asnje muhabet tjeter. Logjik kjo e vdekur. Askujt qe ka mend te shendosh nuk mund t'ia mbushesh mendjen me keto pretendime boshe.

Kurani thot: A po i urdhėroni njerėzit pėr punė tė mira, e veten tuaj po e harroni? Ndėrsa ju e lexoni librin (Tevratin). A nuk po mendoni? (2 Bekare 44), me posht thot: 87. Ne i patėm dhėnė Musait librin dhe pas tij patėm dėrguar shumė pejgamberė. Isait, birit tė Merjemės i dhamė argumente (mrekulli) dhe e fuqizuam me (xhibrilin) shpirtin e shenjtė. E saherė qė u erdhi ndonjė i dėrguar me ēka nuk u pėlqeu juve, a nuk u bėtė kryelartė dhe disa prej tyre i pėrgėnjeshtruat e disa i mbytėt?

Kurani qe ti i beson na thot se ka edhe libra tjere qe duhet besuar. Po ti a po ju beson?
    Nese kurani yt thot se duhet besuar dhe lexuar, kjo do te thote se deri ne kohen e kuranit keta libra paskan qene ne rregull dhe te pa ndryshuar. Pyetja ime eshte: kush dhe kur i ndryshoj? Muslimanet pas ardhjes se kuranit?

Por kam edhe nje shqetesim tjeter. Nese allahu i paska derguar ca libra me heret, pse nuk i mbrojti keto libra, pse la qe fjala e tij te ndryshohet? Cfare allahu qenka ky?!

Sot ne kemi biblen te shkruar deri para ardhjes se kuranit, madje edhe gjate shkruarjes dhe rishkruarjes se kuranit. Atehere pyetja ime eshte: ku e shihni ndryshimin ju?
    A mos po e beni te pa besueshme edhe fjalen e kuranit i cili thote se jane disa libra te Zotit dhe te cilet duhen lexuar dhe besuar?

I nderuar, perdor logjiken me shume se sa genjeshtrat njerezore qe nuk kan asnje baze logjike dhe asnje fakt.

Fund: Kurani mbetet nje kopje e keqe e bibles.
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •