Kurani
Bibla
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
N. H. Schwarzkopf
Edhe Ungjilli eshte liber nga Zoti.
Por eshte liber i edituar nga paganet primitiv qe persekutonin te krishteret e gjeneratave te para, dhe pershkak devijimit te tyre me an te dhunes, eshte ardhur Kur'ani si vertetues i librave me par.
Un besoj Kur'anin, dhe nuk pranoj nga bibla gjithcka qe bie ne kundėrshtim flagrant me Kur'anin.
Zoti eshte Njė, un nuk e ndjej veten te rehatshem nese per t'ju lutur Atij, duhet te kaloj permes ndermjetsuesve sic eshte Prifti, Papa, Krishti etj,.
A don te ta shkruaj arabisht se si duhet te sillesh qe te komunikosh si njeri??!!!!
Te thashe, merr nje argument dhe ma parashtrņ!!!!!Vetem nje:
Pasi ta kemi sqaruar mire kalojme ne tjetrin....eshte e kote te sjellesh faqe te tera qe ke kopjuar diku tjeter...perdor trurin tend, mos shkruaj me germa te medha se po ta bejme te gjithe, do te na peshtiroset diskutimi.....
Ai qe ngre zerin(zmadhon germat), nuk ka te drejte me shume se sa ai qe shkruan normal....qarte hoxhe???!!!
Dhe mos u ngut shume, se keto tema jane rrahur me qindra here ketu dhe keni ikur gjithmone me bisht nder shale.....
Pra qarte:nje argument deri ne shoshitje, pastaj argumenti tjeter.....Ti bej nje pyetje per Biblen e une pergjigjem, dhe une te bej nje pyetje tjeter e ti pergjigjesh......pa kopjime(e sidomos pa gabime shkrimi)....na trego pak se sa miell ke ne thes.....![]()
Jarigas
N. H. Schwarzkopf
Deri kur do ecni me keto ide te pa vlera?!
Ajo qe une shqetesohem eshte logjika jote dhe e atyre qe thone se bibla eshte ndryshuar. Perderisa kurr, kurr nuk sillin nje argument per kete ndryshim. Jeni mesuar ta citoni shprehjen: "bibla eshte e ndryshuar" dhe nuk dini asnje muhabet tjeter. Logjik kjo e vdekur. Askujt qe ka mend te shendosh nuk mund t'ia mbushesh mendjen me keto pretendime boshe.
Kurani thot: A po i urdhėroni njerėzit pėr punė tė mira, e veten tuaj po e harroni? Ndėrsa ju e lexoni librin (Tevratin). A nuk po mendoni? (2 Bekare 44), me posht thot: 87. Ne i patėm dhėnė Musait librin dhe pas tij patėm dėrguar shumė pejgamberė. Isait, birit tė Merjemės i dhamė argumente (mrekulli) dhe e fuqizuam me (xhibrilin) shpirtin e shenjtė. E saherė qė u erdhi ndonjė i dėrguar me ēka nuk u pėlqeu juve, a nuk u bėtė kryelartė dhe disa prej tyre i pėrgėnjeshtruat e disa i mbytėt?
Kurani qe ti i beson na thot se ka edhe libra tjere qe duhet besuar. Po ti a po ju beson?
Nese kurani yt thot se duhet besuar dhe lexuar, kjo do te thote se deri ne kohen e kuranit keta libra paskan qene ne rregull dhe te pa ndryshuar. Pyetja ime eshte: kush dhe kur i ndryshoj? Muslimanet pas ardhjes se kuranit?
Por kam edhe nje shqetesim tjeter. Nese allahu i paska derguar ca libra me heret, pse nuk i mbrojti keto libra, pse la qe fjala e tij te ndryshohet? Cfare allahu qenka ky?!
Sot ne kemi biblen te shkruar deri para ardhjes se kuranit, madje edhe gjate shkruarjes dhe rishkruarjes se kuranit. Atehere pyetja ime eshte: ku e shihni ndryshimin ju?
A mos po e beni te pa besueshme edhe fjalen e kuranit i cili thote se jane disa libra te Zotit dhe te cilet duhen lexuar dhe besuar?
I nderuar, perdor logjiken me shume se sa genjeshtrat njerezore qe nuk kan asnje baze logjike dhe asnje fakt.
Fund: Kurani mbetet nje kopje e keqe e bibles.
"Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"
Krijoni Kontakt